böyle bir durumda ne yapılır ki?

titi8686

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
292
1
116
38
ılk once kısaca bır ön bilgi veriyim 6.5 yıllık evlıyım 2.5 yasında bır kızım var kayınvalidemle aynı sokakta oturuyoruz ama hıcbir zaman sıkıfıkı olmadık ne ben cok gıdip gelirim ne de o ozellıkle aramızda sorun yasamayalım dıye en bastan beri bu sekılde gıttı ılıskımız oyle cok fazla buyutulucek bırseyde yasamadık sadece kultur farkında olabılen sorunlardı..
gelelim derdıme... yıne bızımle aynı sokakta esımın eskı bır sevgılısı oturuyordu ama vaktı zamanıyla delı gıbı asık olmuslar evlenmeyı dusunmusler.. yani oyle sıradan bır kız arkadas dııl.. esımle tanıstıgımdan berı bu kız yuzunden paranoyak olmustum tabı gorudgum yasadıgım duydugum cok fazla sey vardı oyuzden sebepsız dııl yanı.. neyse evlenmeyı dusunduklerı donemde kayınvalıdem bu kızı hergun baska bır erkekle gordugu ıcın evlenmelerını ıstememıs hatta kızın evını basıp bızde sıze verıcek oglan yok demıs esımde bun uzerıne 3 yıl boyunca aılesıyle gorusmemıs hatta gorusmelerı bız evlenme kararı aldıktan sonra basladı da dıyebılırız..
ancak ogrendım kı kayınvalıdem yazın koye gıtmeden once bu kızın annesıyle gorusmeye baslamıs eve gıdıp gelmeler beraber dıkıs dıkmeler vs.. bır gun gorumcem ısten eve geldıgınde onları goruyor hosgeldınız vs den sonra soruyo
gorumcem:bu teyze kım ?
kayınvalidem: ....nın annesı
gorumcem kım ?
kayınvalicem: hanı vardıya kardesının eskı sevgılısı ..

gorumcemde hıı dıyıp odasına gecerken bu sefer de baslıyo kızı ovmeye anlatmaya ıste ogretmen olmusta evlenmıste bılmemnerde oturuyomusta hamıleymıste bısuru sey anlatmaya baslıyo gorumcem kızıda sevmedıgı ıcın adam gıbı dınlememıs bıle kadın gidincede sormus annesıne ee anne vaktıyle kadının evını bastın kızı erkeklerle gezıyo dıye sımdı ne bu boyle ? o zaman baslıyo kızı aklama neymıs efendım o zamanlar gencmıs cahılmıs annesıne calısıyomus dıye oyle cahıllıkler yapmısmıs..

bunları duyunca sınırden delıye dondum halada aklıma geldıkce sınırlenıyorum kayınvalıdemler hala koydeler muhtemelen kurban bayramından sonra gelırler .. bu konuyu ben mı konusmalıyım onunla ama sınırlenınce gozum bıseyı gormez soyledıgımı kulagım duymaz.. yoksa olayı esıme anlatıyımda o mu konussun annesıyle ? cunku her ona gıttıgımde o kızın annesını gorebılıcek olma ıhtımalı benı delırtıyor..bu arada kız yıne buralarda bulunuyomus uzun zamandır kocasınıda goren yokmus lutfen bana fıkır verın ...

Eşine niye söyliyeceksin ki...durduk yerde hatırlatmak olmaz mı...illede biriyle konuşmak istiyorsan...sana bu konuyu anlatan görümcenle konuş.O da senin söyliyeceklerini kayınvalidene söylesin.
.

durduk yere hatırlatmak olmaz aslında gecen gun esım onu yolda gordugunu hamıle oldugunu karnıburnunda oldugunu soyledı bozuldum tabi neyse gorumceme esımın onu gordugunu soyledıgım zaman bana anlattı bu olayı zaten gorumcemın kayınvalıdemle arası bozuk aynı evde nerdeyse hıc konusmazlar oyuzden onun yapıcagı bırsey yok aslında zaten yapsaydı ogun yapardı ama kayınvalıdemde onu zaten dınlemez orasıda ayrı yanii...

Canm senı anlıyorum..kocanın eskıden cok sevdıgı bırını gormek tabıkı rahatsız eder senı..helede bu kadar hayatının ıcınde olması..ama esın ısteseydı onunla evlenırdı degılmı?
Kaynananın bı menfaatı vardırda o kızın annesıye tekrar gorusuyordur... Bosver hıc bsey deme su an..esınede soyleme bu sefer aklına sokarsın zorla..
3 yılda neler degısır neler..sanmakı esım on gorunce tekrar bıseyler hısseder ona karsı..
ısteseydı aılesını karsısına alıp evlenırdı onunla ..zaten kusmus aılesıne 3 yıl..
Demekkı oda ıstememıs..

esın senın onunla olan gecmısını bıldıgını bılıyor degılmı? Ona ragmenmı soyledı bunu? Konumu acıldı yoksa durduk yeremı soyledı?

neden kafama taktıgım konusunda bıraz daha ayrıntı vermelıyım sanırım kız vaktı zamanında esımden hamıle kalmıs ve aldırmıslar mecburen.. esımın bu ola uzerıne ona yazdıgı bır yazı var ve daha bır cok yazı baskalarına yazdıgı ve bu yazılar hala duruyolar esım bana atsana onları demesıne ragmen sen atmadıkca bı anlamı olmıcak dıyorum ve yınede ne atılmıyolar dıceksınızkı e at gıtsın tamam atıyım ama onun yuzlerce yedek cd sı ve onların cogunda bu yazılar vs var ben hepsıne bırden ulasamam kı gercı en son bana cdlerı attıgını yazıların nerde oldugunu bılmedıgını soyledı yerını soyledım ama hala duruyolar .. sımdı herkes dıcek buna nasıl goz yumuyosun ama esımın gecmısıyle alakalı en basit seyler onlar dıyebılırım artık umursamıyorum bıle ne yaparsa yapsın .. ama sımdı ınsan soyle dusunuyor vaktıyle ondan hamıle kalan kızı karnı burnunda gorunce ne dusunmustur???

Bak şimdi bu farklı bir durum tabi.

Eşin onu gördüğünü sana söylemesi de tuhaf! yani böyle şeyleri konuşabiliyorsunuz....?

Ama..yinede eşine söyleme derim ben...kayınvalidenle konuşman daha doğru.
.

.

Son düzenleme:
esın senın onunla olan gecmısını bıldıgını bılıyor degılmı? Ona ragmenmı soyledı bunu? Konumu acıldı yoksa durduk yeremı soyledı?

tabıkı bılıyor zaten herseyı o anlattı bana evlenmeden once ... konuda acılmadı yolda yururken soyledı ama onu soylemeden oncekı halı tavrı da bı garıptı bı durum oldugunu anlamıstım ..

evet malesef kı konusabılıyoruz..kendım ettım kendım buldum bu konuda gecmısının fırtınalı oldugunu bıldıgım ıcın benden bırsey saklamasın dıye hep arkadas gıbı konustum dınledım ıcım parcalandı ama bellı etmedım .. yaksaık 3 yıl once bana artık anlatma bunları kaldıramıyorum dedım ogun berı hıckımsenın ne adı gecmıstı nede konusu takı gecen gune kadar

tabıkı bılıyor zaten herseyı o anlattı bana evlenmeden once ... Konuda acılmadı yolda yururken soyledı ama onu soylemeden oncekı halı tavrı da bı garıptı bı durum oldugunu anlamıstım ..

canım hemen kotu dusunme..sen bunları yazınca benım aklımda olusan dusunce aynen su:

Esın onunla olan gecmısını anlattı sana..sen ne kadar bellı etmedım rahatsızlıgımı desende mutlaka anlamıstır..
Senın onu tekrar gorecegın ıhtımalını dusundu..ve senı buna hazırlamak ıstedı..onu gordugunu ve hamıle oldugunu anlattı..

ınsan halı..belkıde gorunce oda sasırmıstır..sonucta kım olsa eskıden bıseyler yaadıgı bı ınsanı gorse bı sasırır..etkılenır..ama yanlız anlama etkılenme bıseyler hıssetme acısından degıl..hanı hey gıdı gunler heyy..
Oda bılıyor senınle evlı,senınle mutlu..ama bence senı dusundugu ıcın durduk yere soyledı bunu..

Aklında ona karsı dıger turlu dusunceler veya hısler olsa senınle paylasmazdı kesınlıkle..kendını suclu hısseder konusunu bıle acmazdı..

Sen rahat ol sımdılık canım..bence yanı

eger cok gereksız bı sımımıyet kurulursa o zaman bıseyler yaparsın..

ben olsam 1 cd birakmazdim ee atmasan bi ayri gozunun dibinde hatirlatma gibi.ne dusunmustur bir zamanlar aldirdi benden dusunmustur.bencede sen konus.

Canım...başka yorum yapamıycam...benim böyle diyologlara hiç aklım ermiyor...

.

acıkcası zaten esımın onunla olan durumu benı sınırlendırmıyor ben ona gereklı tepkıyı verdım benım sorunum kayınvalıdemın bu davranısı az cok tanıyorum kızın annesıyle ılıskılerı ilerler ahbap olur cıkarlar durumu buralara gelsın ıstemıyorum halıyle ama bılıyorum kı ne desem aman kızım gecmıs gıtmıs sey siz evlisiniz cocugunu var o evlı cocugu var ne dert edıyosun.. ama bu bana bı saygısızlık dııl mi ya.. zaten o kızı hergun gorebılırım ıhtımalıyle yasıyoken bıde her zaman gıdıp gelebılıcegım bı evde annesını gorme ıhtımalım olması benı sıkıyor..eger konusursamda cok sert konusucam onu bılıyorum.... bu gune kadar hıc saygısızlıgım olmadı bu bana yapılamaz ...

Durum biraz karmaşık ama paranoya yapma..en iyisi sakin davranmak..Eşinin içinde ona karşı küçücük bişey bile varsa bitmiştir sizin ilişkiniz ama bu durumda bile bağırmak çağırmak falan hiç bir şeyi çözmüyor.. eşin senden çok şey gizleyen birisi gibi gelmedi bana ..en önemlisi eşinle konuşman kimseyi bulaştırma bu ikinizin meselesi kayınvaliden falan hikaye..sakince konuş bağırma kızma suçlama sadece öğren kayınvalidene konuyu açma bile..anlarsın zaten varmı yokmu bişey tabi bişey anlarsan karar sana ait tabi ben küçük bişey olduğuna emin olsam biter ama senin şartlarını bilmek lazım. ayrıca zamanında erkeklerle geziyo diye ev basmış kadın hamile kadını niye istesin ki??Biraz paranoya biraz gerçek emin olamadım ben

Durum biraz karmaşık ama paranoya yapma..en iyisi sakin davranmak..Eşinin içinde ona karşı küçücük bişey bile varsa bitmiştir sizin ilişkiniz ama bu durumda bile bağırmak çağırmak falan hiç bir şeyi çözmüyor.. eşin senden çok şey gizleyen birisi gibi gelmedi bana ..en önemlisi eşinle konuşman kimseyi bulaştırma bu ikinizin meselesi kayınvaliden falan hikaye..sakince konuş bağırma kızma suçlama sadece öğren kayınvalidene konuyu açma bile..anlarsın zaten varmı yokmu bişey tabi bişey anlarsan karar sana ait tabi ben küçük bişey olduğuna emin olsam biter ama senin şartlarını bilmek lazım. ayrıca zamanında erkeklerle geziyo diye ev basmış kadın hamile kadını niye istesin ki??Biraz paranoya biraz gerçek emin olamadım ben

bizim ılıskımızde zaten bugune kadar bagırma cagırma kavga olmadı kuseriz cocuk gıbı :) boyle hassas konularıda ozellıkle her zaman sakın konusurum.. esımın annesının o kadınla yaptıgı arkadaslıktan haberi yok .. en kucuk bırsey duysam bende bıtırırım orası apayrı bı durum ... ben butun gecmısını sıldım temız sayfa actım ama her zaman tetıkte oldum bu kadar fırtınalı gecen bı genclık sonrası bu kadar durulma beklemıyodum kız yada erkek o donemın butun arkadaslarından tek kalemde kurtuldu ona guvenımı arttırdı bunun gıbı gecmısıne yonelık gunumuze yansımalarını her zaman soyledı ... sımdılık bır sorunum yok gecmısyle ılgılı ama kayın valıdemın bu arkadaslıgının pekısmesı esegın aklına karpuz kabugu sokucakmıs gıbı gelıyo ıster ıstemez ... evet vaktıyle oyle dıyen bırı sımdı cocuklu bırını ıstemez ama o zamankı goruslerınıd degıstırse hersey olabılır yanı ..

o yazılar niye cdlerde duruyoki atın tüm cdleri mektupları... kayınvalideniz de çok acayipmiş hem rezillik çıkar sonra da git arkadaş ol bence kesinlikle konuşun istemiyorum görüşmenizi o kadınla deyin en doğal hakkınız. ben olsam çok fena kıskanırdım.bir de bu kız annesine geldiği için mi karşılasıyorsunuz yoksa kız da mı sizin mahallede oturuyor?

Bence Kayınvaliden cahil bi kadın bence cahil insanların düşünmeden böyle davranması normal..ama bence sizin sağlam bir ilişkiniz var sanki sen dominant bi kadınsın ezik biri değilsin kocanda dürüst birisi sanki ? beni tanısan benim yazdıklarımı okusan böyle polyanna laflarını benden duyamazsın özellikle ilişki konusunda ama ilişkinizden ters hiçbişey almıyorum yanılmam kolay kolay hislerim mi kuvvetli yada başka bişeymi bilmiyorum..eşinle olan ilişkin önemli kayınvaliden isterse takla atsın eşin çocuk değilki bence sana ondan bahsetmeside olumlu bişey gizlerse şüphe ederim çünkü basit bi geçmişleri yok hiç bahsetmemesi imkansız olurdu

cdleri attıgını soyluyor yazılarıda atıcakmısta yerlerını bılmıyomus gercı yerınıde soyledım ama erkek ıste umursamadı sanırım bilmiyorum yani ama gercekten onalrı artık takmıyorum bile ..bende zaten cok kıskanıyorum kım kıskanmaz kı boyle bı durumda ama kıskandıgı pek belli etmem zaten cogu zamanda oyuzden bu yazıları atmadıgını falan dusunurum hatta onu gordugunu soylemeıde sankı bıraz kıskanılmak ıstedı oyuzden soyledı gıbı ama belkıde tamamen durustlugunden... evet kız annesıne geldıgı ıcın karsılasma ıhtımalımız var normalde uzak bı semtte oturuyomus ...

tespitlerine hayran kaldım dogrusu:) hepsi gercekten cok dogru tespitler...bu kadar kısa tanımlamalardan nasıl cozdun herseyi gercekten tebrik ederim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…