Böyle bir evlilik yapar miydiniz?

Meslekleri yok derken, kaç yaşındalar, çalışmıyorlar mı da görüştügünüz kişi üstleniyor ailenin maddi yükünü.

Madem mantık evliliği yapacaksınız, memur maaşıyla ailesinin maddi yükünü de üstlenecek biriyle evlenmeyin. Geliri daha iyi olsa belki ama öbür türküsü zorlar sizi.
Kızlar çalışmıyor.evet standart iki maaşla çok zor.

Şimdi evlilik o insanla aynı çatı altında sadece mutlu olmak değil.. O insanın sevdiği istrdiği yemekleri yapmak yeri geldiğinde zoruna gitmemeli giyecek kirletecek yıkıycak kurutup ütüleyip tekrar yerine asacaksın evdeki sorumlulukları saymıyorum da bi yere giderken iki kişilik düşüneceksin yani 👰 evlilik 💒 büyük sorumluluk iyisi kötüsüyle bıde çocuk olunca onunda tatlı sorumluluğu eklenecek bu tarz şeyleri göze alarak evlenin abartıyorsun diyenlere benim çevremde evlilik böyle.

Aynı olaya yaşayarak şahit oldum (ailenin çocuğu olarak )aynı evde olmayın hiç iyi sonuçlar getirmiyor...
Ve bu durumun kıymeti bilinmiyor

Çocuklar küçük mü? İle girme durumları falan YÖK mü yaşları kaç

Kaynananız iyiyse belki kötü olmayabilir ama ayrı eve çıkıp yardım yollamanız daha Makbule geçer belki kıymeti bir tık daha bilirnir ama siz bilirsiniz tabi
Yani büyük konuşmayımama aynı ev asla istemem.ama şu da var yarın bi gün anne çıkıp gelse ne diycem mesela?bastan tabiki detaylı ve açık konuscam ama sözünde dururlar mı bunları bilmiyorum.
Tecrübeli biri olarka fikirlerinizi almak isterim siz ne gibi sorunlar yaşadınız.

Hayatta hep mantıkla adım attım zaten öyle aşk meşk evliliği istemiyorum akıl süzgecinden geçireyim diye.bunun bi çok olumlu noktası var ama asıl bu mesele beni düşündürüyor
zaten sorun olan bukonu bu konuyla başedebilirmisin , belliki ömür boyu ailesine maddi manevi destek olacak biri , şahsen ben yapamazdım :)

Şimdi evlilik o insanla aynı çatı altında sadece mutlu olmak değil.. O insanın sevdiği istrdiği yemekleri yapmak yeri geldiğinde zoruna gitmemeli giyecek kirletecek yıkıycak kurutup ütüleyip tekrar yerine asacaksın evdeki sorumlulukları saymıyorum da bi yere giderken iki kişilik düşüneceksin yani 👰 evlilik 💒 büyük sorumluluk iyisi kötüsüyle bıde çocuk olunca onunda tatlı sorumluluğu eklenecek bu tarz şeyleri göze alarak evlenin abartıyorsun diyenlere benim çevremde evlilik böyle.

Evlendiğin insanin bu sorumluluğu +4 kişinin daha sorumluluğu.
Zaten beni düşündüren de bu.
Bizim buralarda baba ölünce büyük erkek evlat baba gibi olur.onlara da zor biliyorum ama ben de hayatımı yaşamak istiyourm.arada yardim yapılır da sürekli vermek bilmiyorum iste

Kızlar çalışmıyor.evet standart iki maaşla çok zor.
anne ayrıdır ama kardeşlerinin evde oturup abilerinin geçimlerini sağlamalarını beklemeleri çok mantıksız. Hiç girmeyin bu yola, mantıksız bir mantık evliliği olur. Hemde gelir olarak buna müsait değil görüştüğünüz kişi.

Bu arkadas otursun ailesine baksin bence ki kimsenin basini yakmasin.

Insaniz zor duruma dusenlere elbet yardimci oluruz ama bu bir gorev olmussa size yazik olur sadece. Sizden empati yapmanizi istiyor ise o empatiyi once kendi yapsin ve sizin basinizi yakmasin derim.

Yaşınızdan dolayı böyle ince ince dülünmenizi sevdim 20li yaiların başında olsaydınız böyle ince ince dülünmezdiniz tavrınızı beğendim 🤗konuya gelirsek ilerde sizi mutsuz edecek kafanıza takacagınoz şeylerin olacagına inanıyorsanız başlamadan bitirin. Ha ben olsaydım eğerki sevdiğim insan mükemml biriyse beni hiç üzmeyecegine eminsem annesine kardeşlerine para verir die düşünmezdim elimde olsa ben de verirdim hayatta herşey laylaylom olmuyor malesef sonuçta annesi anneler bilir çpcukların ne emeklerle büyüdüğünü bir oğlum var rabbim bağışlasın annelik okadar zorki evlatlar anneleri bir ömür sırtlarında taşısalar hakkını ödeyemezler biaz karışık oldu anlatmak istediklerim k. Bakmayın😍

Mantık evliliği yapmayın ,karşı tarafta ben aileme bakarım karımda bana bakar diye düşünüyor olabilir,eninde sonunda kayın valide size gelir kardeşler okudukça evlendikçe sizi kasarlar

zaten sorun olan bukonu bu konuyla başedebilirmisin , belliki ömür boyu ailesine maddi manevi destek olacak biri , şahsen ben yapamazdım :)

Işte baş edemem gibi geliyor ama diyorum ki evlendikten sonra da vefat edebilirdi.ne bilem sanırım samanlıkta iğne arıyorum ben

Hanımlar herkese iyi forumlar öncelikle.29 yaşında meslek sahibi bir insanım.
Gezmeyi,kendimi geliştirmeyi,eğlenmeyi seviyorum.Hayatta zorluk görmedim ailem tarafından da simartilarak büyüdüm.Hic sorumluluk almadım yani şu an dışardan bakınca imrenilecek bir hayatım var.Istedigim zaman istediğimi alırım giyerim gezerim.Kimse dur etme demez.Kendim yaşıyorum zaten istersem yemek yaparim istemezsem bişey yapmam rahat rahat takılırım evimde.Karisan görüşen yok yani.Rahatima da çok düşkünüm bu arada.
Yanı kısaca ideal bi gelin olmuyorum şu durumda :)

Her neyse karşıma çıkan kişi eğitim düzeyi bana uygun,sosyal yaşantısı vs uyuyor bana.Iyi bi mesleği var.Ama ailenin babası olmuş babası vefat edince.3 kardeşi daha var.Ve meslekleri yok onların bir de anneleri var tabiki.

Şimdi bu kişi evlenince ayrı evde yasamak istiyor ama doğal olarak ailenin maddi geçimi hep üstünde olacak.E iki memur maaşı anca bir ev gecindirir.(sosyal hayat,kültürel faaliyetler,eğitim vs de katıyorum ot gibi yaşamak istemem)
Sadece maddi değil konu çok para pulda gözüm yok ama sürekli iç iç e oluruz gibi geliyor bana bende yalnızlığı seviyorum kalabalık pek bana göre degil

Evli büyüklerimden tavsiye istiyorum siz bu durumda olsanız napardiniz?Artıları ve eksileri neler olur?Illaki bu durumları yaşayanlar vardır.Lutfen bana fikir verin
canimi yolda bulmadim. evlenmezdim. bir eli daima ustlerinde olcak. bir de ailesi duygusal manipulatorse yandiniz.
asik olmadiginizi varsayarak, bulasmayin diyorum.

Mantık evliliği yapmayın ,karşı tarafta ben aileme bakarım karımda bana bakar diye düşünüyor olabilir,eninde sonunda kayın valide size gelir kardeşler okudukça evlendikçe sizi kasarlar
Onu da düşünüyorm evlenip gitseler anne nerde kalacak?e gelse almayacak miyim? Diye düşünüyorum ben de.bir de çift maaş yani bunun rahatlığı daolabilir

Evlilik başlı başına sorumluluk...hele ki ailesinin kendisine ihtiyacı varsa bu kişinin... Sorumluluk almadiginizi yazmışsınız o yüzden hem kendinizi hem karşınızdakini mutsuz edebilirmişsiniz gibi bir his var içimde. Güzel bir duzeniniz var neden bozmak ister ki insan. Bunlara ek sağlıklı cinsel hayatim da olsun diyorsanız kendinize denk biriyle evlenmeniz yerinde olur.

benimde hayatimin son 10 yili sizinki gibiydi.
yani asiri rahat bir hayat sürdüm. kendi evim, kendi param, tatillerim vs. güzel güzel, dolu dolu yasadim.
bundan 3,5 yil önce nisanlimla tanistim. benim icin nisanlim bu rahat hayatimdan daha cazip geldi.
yani güzel giden hayatima güzellik katti. rahat hayatimi dahada rahat hale getirdi.
her konuda bir artis yasadim. bu artislar sebebi evlenmeyi kabul etdim. hem mantik hem ask evliligi yani.
tabiki benimde klasik KV sorunlarim oldu (görüsmüyorum- ben ipleri evlenmeden kopardim) ama nisanlim hayatimizi dengeleyebiliyor.

sizin yerinize kendimi koydum ve bir sevgilinizin bir artisini göremedim.
bu adam size ne katiyor? ne katabilir?
evlendiginiz zaman hayatinizdan neleri cikartmak zorundasiniz?
bence eksileri artilarindan fazla- bu sartlar altinda ben evlenmezdim.

Back
X