Böyle bir evlilik yapar miydiniz?

Bence yapamazsınız gibi geliyor çünkü alışık olduğunuz bir standart var iki gün sonra bunalmaya başlarsınız size denk başka birini bulun ailesinin sorumluluğu üstünde olmayan biri kazandiginizi rahatça yiyip gezebileceginiz o kafada biri ile daha mutlu bir evliliğiniz olur bence

Haklisiniz.iki gün gezemesem başım ağrıyor:)

Hiç para hesabı yapmam mesela hiç ucu ucuna geçinmedim.bu tabloda eksiye bile düşerim sadece maddi de değil sorun.mesela hep mı beraber oluruz şimdi hayır derler yarın fikirler değişir.ondan yaşayanlara sordum tecrübe tecrubedir

Hanımlar herkese iyi forumlar öncelikle.29 yaşında meslek sahibi bir insanım.
Gezmeyi,kendimi geliştirmeyi,eğlenmeyi seviyorum.Hayatta zorluk görmedim ailem tarafından da simartilarak büyüdüm.Hic sorumluluk almadım yani şu an dışardan bakınca imrenilecek bir hayatım var.Istedigim zaman istediğimi alırım giyerim gezerim.Kimse dur etme demez.Kendim yaşıyorum zaten istersem yemek yaparim istemezsem bişey yapmam rahat rahat takılırım evimde.Karisan görüşen yok yani.Rahatima da çok düşkünüm bu arada.
Yanı kısaca ideal bi gelin olmuyorum şu durumda :)

Her neyse karşıma çıkan kişi eğitim düzeyi bana uygun,sosyal yaşantısı vs uyuyor bana.Iyi bi mesleği var.Ama ailenin babası olmuş babası vefat edince.3 kardeşi daha var.Ve meslekleri yok onların bir de anneleri var tabiki.

Şimdi bu kişi evlenince ayrı evde yasamak istiyor ama doğal olarak ailenin maddi geçimi hep üstünde olacak.E iki memur maaşı anca bir ev gecindirir.(sosyal hayat,kültürel faaliyetler,eğitim vs de katıyorum ot gibi yaşamak istemem)
Sadece maddi değil konu çok para pulda gözüm yok ama sürekli iç iç e oluruz gibi geliyor bana bende yalnızlığı seviyorum kalabalık pek bana göre degil

Evli büyüklerimden tavsiye istiyorum siz bu durumda olsanız napardiniz?Artıları ve eksileri neler olur?Illaki bu durumları yaşayanlar vardır.Lutfen bana fikir verin

Yaşınızdan dolayı böyle ince ince dülünmenizi sevdim 20li yaiların başında olsaydınız böyle ince ince dülünmezdiniz tavrınızı beğendim 🤗konuya gelirsek ilerde sizi mutsuz edecek kafanıza takacagınoz şeylerin olacagına inanıyorsanız başlamadan bitirin. Ha ben olsaydım eğerki sevdiğim insan mükemml biriyse beni hiç üzmeyecegine eminsem annesine kardeşlerine para verir die düşünmezdim elimde olsa ben de verirdim hayatta herşey laylaylom olmuyor malesef sonuçta annesi anneler bilir çpcukların ne emeklerle büyüdüğünü bir oğlum var rabbim bağışlasın annelik okadar zorki evlatlar anneleri bir ömür sırtlarında taşısalar hakkını ödeyemezler biaz karışık oldu anlatmak istediklerim k. Bakmayın😍

Konu para vermesi değil aslında.ayda 200tl yardim yapmakla kardeşleri evlendirmek annenin kirasını faturasını ödemek bir değil.

Ha doktor olur alır ayda 20 30bin ödenir ama şu şartlar altında ben kit kanaat yasarim:)

Yanı çok bi zenginlik yok ve ilerde de batar bana sanırım ben çalışıp herkese bakarsam.

Böyle ince ince düşünmek de zor ya:) yüzde yüz mutluluk yok ama bu kadar gerçekçi 'de olmasaydım keske

Anlattıklarınızdan siz zaten bu ilişkiye çok negatıf bakıyorsun gibi duruyor.

İçinizde bu kişiye karsı en ufak duygusal bir his yoksa her şey batar gözünüze.

Mantık tabiki olacak olmalı ama duygusal olarak bir bağ yoksa sırf mesleği iyi efendi diye de evlenmezdim ben.

Haklisiniz.iki gün gezemesem başım ağrıyor:)

Hiç para hesabı yapmam mesela hiç ucu ucuna geçinmedim.bu tabloda eksiye bile düşerim sadece maddi de değil sorun.mesela hep mı beraber oluruz şimdi hayır derler yarın fikirler değişir.ondan yaşayanlara sordum tecrübe tecrubedir
O zman kesinlikle yapamazsınız uzatmadan bitirin ilişkiyi derim

Anlattıklarınızdan siz zaten bu ilişkiye çok negatıf bakıyorsun gibi duruyor.

İçinizde bu kişiye karsı en ufak duygusal bir his yoksa her şey batar gözünüze.

Mantık tabiki olacak olmalı ama duygusal olarak bir bağ yoksa sırf mesleği iyi efendi diye de evlenmezdim ben.

Evet ya aslında psikolojimi bile etkiledi bu konu.surekli forumda bunla ilgili konulara bakıyorum.gece uykumdan uyanıyorum.bi yandan da ailem istiyo

Tam bana layık konu. 32 yaşındayım şuan. Senin yaşlarında severek evlendim. Seninle aynı durumdaydım. Yediğim içtiğim gezdiğim haddi hesabı yoktu. Şimdi 3 kuruş için hesap yapar oldum zira benimde canım eşim bizimle beraber ailesine destek olmaya çalışıyor. ( Sizinki gibi tamamen üstünde olmamasına rağmen ) Tabi birde eli açık birde cömert oh oh tadından yenmez. Üstelik benimde çalışmamı istemiyor. Bende rahat diyordum kendimce. İnsanlarla uğraşmıcam artık .Ama şimdi dönüp bakıyorumda. Çok şeyden fedakarlık yapıyormuşum farketmeden. Örneğin her hafta kuaföre giden ben yılda bir boyatmaya gider olmuşum. Her ay muhakkak ağdaya giden ben kendim halleder olmuşum. 1 yıl giydiğim ayakkabıyı diğer sene yenileyen ben evlendiğim yıldan beri eskimedi diye aynı ayakkabıyla geçirmişim. Bakkala bile makyaj yaparak giden ben en son ne zaman bir ruj aldığımı hatırlamıyorum. Haftanın en az 3 günü dışarlarda arkadaşlarımla takılan gezen tozan ben 2 aydır aynı ortamda olmama rağmen dışarı 1 kez anca çıkmışım.

Daha sayamadığım o kadar çok şey var ki. Birde siz çalışıyorsunuz al ben yiyemedim sen ye yapacaksınız. İyi düşünün böyle ne kadar yaşayabilirsiniz.

Ne alaka yani.bunu mu anladiniz.armut pis düşünen biri olsam meslek sahibi olup çalışmazdım
Ben de maddi açıdan demek istemedim zaten.
İnsan ilişkileri açısından demek istedim.
Siz çaba göstermek istemiyorsanız. Karşı tarafın ailesiyle bağ kuramazsınız. .
Sizden önce önceliği ailesi olan adamla yapamazsınız.
Çünkü hep dünya sizin etrafınızda dönmüş. .Kimseye karşı bir fedakarlığınız olmamış bu saatten sonra zor olur sizin için. .

Kötü bir şey demiyorum yani ..Gerçekten sizin gibi insanlar evlilikte mutlu olamıyor.

Tam bana layık konu. 32 yaşındayım şuan. Senin yaşlarında severek evlendim. Seninle aynı durumdaydım. Yediğim içtiğim gezdiğim haddi hesabı yoktu. Şimdi 3 kuruş için hesap yapar oldum zira benimde canım eşim bizimle beraber ailesine destek olmaya çalışıyor. ( Sizinki gibi tamamen üstünde olmamasına rağmen ) Tabi birde eli açık birde cömert oh oh tadından yenmez. Üstelik benimde çalışmamı istemiyor. Bende rahat diyordum kendimce. İnsanlarla uğraşmıcam artık .Ama şimdi dönüp bakıyorumda. Çok şeyden fedakarlık yapıyormuşum farketmeden. Örneğin her hafta kuaföre giden ben yılda bir boyatmaya gider olmuşum. Her ay muhakkak ağdaya giden ben kendim halleder olmuşum. 1 yıl giydiğim ayakkabıyı diğer sene yenileyen ben evlendiğim yıldan beri eskimedi diye aynı ayakkabıyla geçirmişim. Bakkala bile makyaj yaparak giden ben en son ne zaman bir ruj aldığımı hatırlamıyorum. Haftanın en az 3 günü dışarlarda arkadaşlarımla takılan gezen tozan ben 2 aydır aynı ortamda olmama rağmen dışarı 1 kez anca çıkmışım.

Daha sayamadığım o kadar çok şey var ki. Birde siz çalışıyorsunuz al ben yiyemedim sen ye yapacaksınız. İyi düşünün böyle ne kadar yaşayabilirsiniz.

Peki bunları evlenmeden önce konuştunuz mu?bu konuda tavrını belli etti mı?

Haklısınız bu arada ben de sürekli dışarda yerim her ay maaşın büyük kısmını alışverişe gomerim.bilmiyorum nolcak

Sizinki gibi bir hayatim vardi , ben evlenemem kalabalik aileli biriyle zaten evlenmedim de
Kimi sever kalabalik olmayi ya da ne olacak hafta 2 gun gitsen onlar gelse der ama ben yapamam mesela
Ben kendi alime gidip 1 saat sonra kalkar evime donerdim o da haftada bir , yabaniyimdir aile konusunda
Yani sizi rahatsiz eden bir mevzu ise evlenmeyin , ben kendim gibi bir adamla evlendim gayet mutluyuz bu sekilde

Ben de maddi açıdan demek istemedim zaten.
İnsan ilişkileri açısından demek istedim.
Siz çaba göstermek istemiyorsanız. Karşı tarafın ailesiyle bağ kuramazsınız. .
Sizden önce önceliği ailesi olan adamla yapamazsınız.
Çünkü hep dünya sizin etrafınızda dönmüş. .Kimseye karşı bir fedakarlığınız olmamış bu saatten sonra zor olur sizin için. .

Kötü bir şey demiyorum yani ..Gerçekten sizin gibi insanlar evlilikte mutlu olamıyor.

Belki de haklisiniz belki de evlenmemeliyim.dunya etrafımda donsun demiyorum ama kapasitem belli.gucum bi yere kadar kaldırır iste

Sizinki gibi bir hayatim vardi , ben evlenemem kalabalik aileli biriyle zaten evlenmedim de
Kimi sever kalabalik olmayi ya da ne olacak hafta 2 gun gitsen onlar gelse der ama ben yapamam mesela
Ben kendi alime gidip 1 saat sonra kalkar evime donerdim o da haftada bir , yabaniyimdir aile konusunda
Yani sizi rahatsiz eden bir mevzu ise evlenmeyin , ben kendim gibi bir adamla evlendim gayet mutluyuz bu sekilde

Evet ben de hoşlanmam kalabalıktan.ailem de kalabalık değildir sevmem iç içe insan ilişkilerini.

Arkadaşlarım bile çok azdır.yalnız takılmayı severim.isime karisilmasi ve gereksiz akıl verilmesinden hoşlanmam.

Etliye sütlüye karışmam ama kimse de bana karışmasın isterim.iste böyle :)

Peki bunları evlenmeden önce konuştunuz mu?bu konuda tavrını belli etti mı?

Haklısınız bu arada ben de sürekli dışarda yerim her ay maaşın büyük kısmını alışverişe gomerim.bilmiyorum nolcak

Konuşulmaz mı hiç zaten yaşam kalitemi bile bile istedi taviz vermiyeceğim şekilde ayarlıyordu güya kocam kendini. Aileside herkesin kendi evi demiştiler evlenmeden önce. Ama o söylenenlerle şuan yaşadıklarım arasında dağlar kadar fark var. Şimdi eşime diyorum bunları yapmıyorum bak fedakarlık ediyorum diye. Yap hayatım niye yapmıyorsun diyor 🤦🏼‍♀️ Yapsam ucunu bucağını bulamayacağız onu farkında değil. Senin anlayacağın iki ucu çoklu değnek 😂

Evet ben de hoşlanmam kalabalıktan.ailem de kalabalık değildir sevmem iç içe insan ilişkilerini.

Arkadaşlarım bile çok azdır.yalnız takılmayı severim.isime karisilmasi ve gereksiz akıl verilmesinden hoşlanmam.

Etliye sütlüye karışmam ama kimse de bana karışmasın isterim.iste böyle :)

Ayni ben 😊
Dedigim gibi ben kendim gibi bir adamla memnunum , ikimiz de cok mutluyuz bu sekilde

Bende baskiya gelemem , fikir verilmesinden bile hoslanmam , kalabalik sevmem , istedigimi istedigim zaman yaparim , kocamla gayet guzel anlasiyoruz
Baska turlusu ile mumkun degil yapamazdim

Konuşulmaz mı hiç zaten yaşam kalitemi bile bile istedi taviz vermiyeceğim şekilde ayarlıyordu güya kocam kendini. Aileside herkesin kendi evi demiştiler evlenmeden önce. Ama o söylenenlerle şuan yaşadıklarım arasında dağlar kadar fark var. Şimdi eşime diyorum bunları yapmıyorum bak fedakarlık ediyorum diye. Yap hayatım niye yapmıyorsun diyor 🤦🏼‍♀️ Yapsam ucunu bucağını bulamayacağız onu farkında değil. Senin anlayacağın iki ucu çoklu değnek 😂

Işte bu da çok üzücü. Evet bana söylenen de bu.herkesin evi ayrı olacak ama ne kadar ayrı işte

Insanlar köprüyü geçene kadar

Ayni ben 😊
Dedigim gibi ben kendim gibi bir adamla memnunum , ikimiz de cok mutluyuz bu sekilde

Bende baskiya gelemem , fikir verilmesinden bile hoslanmam , kalabalik sevmem , istedigimi istedigim zaman yaparim , kocamla gayet guzel anlasiyoruz
Baska turlusu ile mumkun degil yapamazdim

Ne güzel:) Allah daim etsin mutlulugunuzu

Back
X