Böyle bir evlilik yapar miydiniz?

Daha şimdiden bu ihtimaller sana sorun geliyor
Mantiken varsayımlarının olma ihtimali çok da yüksek .. anladığım kadarıyla mantığı ağır basan bir inşansın, aşktan gözün kör olacak biri değil gibisin .evlendikten sonra sorun gelmeyen şeyler sorun oluyor, gözünde küçük görünen herşey büyüyor ..

Evet hiç aşık olmadım mesela.hep sağlam adım atmaya çalıştım hayatta.okulum bitmeden atanmadan mesela hiç düşünmedim böyle şeyler.sonucta aşk meşk de bitecek.

Evet standartları yüksek bi hayatım oldu çünkü hep.cok paragöz değilim ama kendi yağında kavrulayim. Kimseden beklentim yok ama kimse de bişey beklemesin özet olarak :)
Bence yol yakınken dön yoksa buraya başka konular açarsın gibi geldi. Ama çok aşıksan çok seviyorsan kesin yargıyla konuşmak doğru olmaz sanırım

Bence yol yakınken dön yoksa buraya başka konular açarsın gibi geldi. Ama çok aşıksan çok seviyorsan kesin yargıyla konuşmak doğru olmaz sanırım
[/QUOT
öyle sevgi falan yok.sadece bazı noktalar bana uygun o kadar

Evet hiç aşık olmadım mesela.hep sağlam adım atmaya çalıştım hayatta.okulum bitmeden atanmadan mesela hiç düşünmedim böyle şeyler.sonucta aşk meşk de bitecek.

Aynen öyle , evlilik çok karmaşık bir kurum zaten ve ne kadar aşık olursan ol aynı kalmıyor
Hiçbirşey .. hele ki çocuktan sonra..
mantık evliliği olarak okudum diğer arkadaşlara
Yorumlarında .. mantık evliliği için gerçekten
Fazla mantıksız ..
ilerde ne olur kimse bilemez tabi ama,
Mantıklı bir karar vermek istiyorsan en azından
Şimdiki şartlarınIzın(maddi,manevi) yakın olmalı
..

Aynen öyle , evlilik çok karmaşık bir kurum zaten ve ne kadar aşık olursan ol aynı kalmıyor
Hiçbirşey .. hele ki çocuktan sonra..
mantık evliliği olarak okudum diğer arkadaşlara
Yorumlarında .. mantık evliliği için gerçekten
Fazla mantıksız ..
ilerde ne olur kimse bilemez tabi ama,
Mantıklı bir karar vermek istiyorsan en azından
Şimdiki şartlarınIzın(maddi,manevi) yakın olmalı
..

Forumda hemen hemen herkes benimle aynı fikirde aslında.benim kafamı karıştıran biraz da çevremdekiler oldu.yanlis düşündüğümü kötü düşündüğümü söylüyorlar.ama evet hayat zaten zor.uc günlük dünyada bu kadar problemle uğraşmam çok zor

Forumda hemen hemen herkes benimle aynı fikirde aslında.benim kafamı karıştıran biraz da çevremdekiler oldu.yanlis düşündüğümü kötü düşündüğümü söylüyorlar.ama evet hayat zaten zor.uc günlük dünyada bu kadar problemle uğraşmam çok zor

Bizim insanımız evliliği çok önemli bir eşik olarak görüyor, kimse o imza kısmından sonrasını düşünmüyor , hiçbirimiz Peri masalında yaşamıyoruz .. gerçekçi yorum yapmaya cesaret edemiyor çoğu konuda
En yakınlarımız bile.. burada birbirimizi
Tanımıyoruz kendi bakış açımızla , tecrübelerimizle yorum yapıyoruz konunuza..
o yüzden burada istisna konular hariç
Toplumun değer yargılarından uzak yorumlar
Bulma şansı var, çevremize göre ..

Bizim insanımız evliliği çok önemli bir eşik olarak görüyor, kimse o imza kısmından sonrasını düşünmüyor , hiçbirimiz Peri masalında yaşamıyoruz .. gerçekçi yorum yapmaya cesaret edemiyor çoğu konuda
En yakınlarımız bile.. burada birbirimizi
Tanımıyoruz kendi bakış açımızla , tecrübelerimizle yorum yapıyoruz konunuza..
o yüzden burada istisna konular hariç
Toplumun değer yargılarından uzak yorumlar
Bulma şansı var, çevremize göre ..

Evet bir de dünyanın sonu gibi bak yaşın geciyo filan muhabbetleri var sınır oluyorum

Evet bir de dünyanın sonu gibi bak yaşın geciyo filan muhabbetleri var sınır oluyorum

Kesinlikle .. bence ülkede bu sosyal baskı olmasa evlilik oranı ciddi anlamda düşer ve boşanma oranı da artar .. çoğu insanın bir dolu
Hata sonucu ulaştığı mantığa ne güzel üzülmeden, yorulmadan ulaşmışsın..
sırf çevre baskısı ile kafanda bu kadar acaba ile
yeni bir hayata başlamak hiç akıl karı değil ..

Sizin konunuza kendimi gördüm. Aynı durumdayım. Şu an yalnız değilim ama rahat bi yaşantım var. Evlilik olmazsa bir sene içinde ayrı eve çıkıcam. Ve diyorum evlenirsem evleneceğim insan bana ayak uydurabilirmi diye düşünmeye başladım. Yani kimsenin egemenliği altına girmeye niyetim yok artık. Çünkü özgür ruhlu bir insanım ve kimsenin bana karışmasını istemem.

Sizinkisi mantık evliliği olacakmış. Aşktan ölüp bitse iz sevgi zor bulunur bunlara takılmayın derdim ama öyle bir şey de yok.

Sadece merak ettiğim hep mi mantık evliliği niyetiniz vardı yoksa aşktan yana şansınız olmadıda bu yolumu seçtiniz. . Çünkü insan sevmeden hissetmeden nasıl evlenebilir bilmiyorum. Eleştirmek amaçlı yazmadım yanlış anlamayın. Şu sıralar bende duygularımı düşüncelerimi bi süzgeçten geçiriyorum merak ettim sadece.

onun maasi ailesine gider sizin maasinizla evinizi gecindirirsiniz. duzen bozmaya gerek yok cunku bu durum sinirinizi bozar.
siz cocugunuzu birakip calisirken o kizlar belki hala evde oturacak.

koca kizlar neden abilerine yuk olur ki. ortaokuldan beri surekli olmasa da genel de yazlari calistim. unide yine ayni sekilde burslarim vardi ama.hem kis donemi hem yaz dönemi calistim.

ailem evlenirken destek oldu ama kenarda benim de param vardi ceyiz icin. ogrenim kredimi kendim odedim. liseden beri cok nadir para almisimdir.

ehliyetimi oyumu buyumu hep kendim aldim. yazik ya bir abi çalışacak da 3 kisiyi ev bark edecek. annesi dahil hepsi calisabilir. ayaklarina bag kucuk cocuklari mi var.

benim de tam tersi cevrem kotu dusunuyordu. ben iyi niyetli yaklastim. dunyadir dedim bu seyler icin sevgimden neden vazgeceyim. herkesin dedigi dogru cikti. kimisi art niyetli dedi ama yine de hakli ciktilar. cok safca dusunmemek lazim

Benim eşimin babası 11 yaşındayken vefaat etti en büyükte benim eşimdi (6kardeşler) dediğin gibi evin babası eşimdi maddi olarak birşey yaptık desem yalan olur ama kayinvalidem beni kuması gibi gördü hep bence bu para puldan daha önemli hiç sevmedi beni 5 senedir evliyim hep ezmeye çalıştı eşim sağolsun hep yanımda oldu da hiç ezdirmedi beni velhasıl eşte bitiyor iş

Benim eşimin babası 11 yaşındayken vefaat etti en büyükte benim eşimdi (6kardeşler) dediğin gibi evin babası eşimdi maddi olarak birşey yaptık desem yalan olur ama kayinvalidem beni kuması gibi gördü hep bence bu para puldan daha önemli hiç sevmedi beni 5 senedir evliyim hep ezmeye çalıştı eşim sağolsun hep yanımda oldu da hiç ezdirmedi beni velhasıl eşte bitiyor iş
Işte sürekli bu sorunlarla mücadele etmek sürekli gerginlik bunlar da korkutuyor beni.

Eşi olmayan anneler oğullarına biraz daha bağımlı gördüğüm kadariyla

Işte sürekli bu sorunlarla mücadele etmek sürekli gerginlik bunlar da korkutuyor beni.

Eşi olmayan anneler oğullarına biraz daha bağımlı gördüğüm kadariyla
Ben eşimi çok severek evlendim eğer çok sevmiyorsanız ve evleniceginiz kişi arkanızda durmazsa çok zor ben hala çok seviyorum ve iyiki diyorum o yüzden kv gözüme pek batmiyor size tavsiyem iyi düşünün ve evet çok düşkün oluyorlar bide benimkinde 4 erkek çocuğu daha var

Sizin konunuza kendimi gördüm. Aynı durumdayım. Şu an yalnız değilim ama rahat bi yaşantım var. Evlilik olmazsa bir sene içinde ayrı eve çıkıcam. Ve diyorum evlenirsem evleneceğim insan bana ayak uydurabilirmi diye düşünmeye başladım. Yani kimsenin egemenliği altına girmeye niyetim yok artık. Çünkü özgür ruhlu bir insanım ve kimsenin bana karışmasını istemem.

Sizinkisi mantık evliliği olacakmış. Aşktan ölüp bitse iz sevgi zor bulunur bunlara takılmayın derdim ama öyle bir şey de yok.

Sadece merak ettiğim hep mi mantık evliliği niyetiniz vardı yoksa aşktan yana şansınız olmadıda bu yolumu seçtiniz. . Çünkü insan sevmeden hissetmeden nasıl evlenebilir bilmiyorum. Eleştirmek amaçlı yazmadım yanlış anlamayın. Şu sıralar bende duygularımı düşüncelerimi bi süzgeçten geçiriyorum merak ettim sadece.

Aslında ortada bi evlilik yok sadece bir süreç var belki evlilik de olmayacak sonunda
Yani bi başlangıç of anlatabildim mi bilmiyorum:)

Evt mantık evliliğinden yanayım amacım da eğriyi doğruyu göreyim yanlış karar vermeyim.

Biraz garanticiyim ba
Ben eşimi çok severek evlendim eğer çok sevmiyorsanız ve evleniceginiz kişi arkanızda durmazsa çok zor ben hala çok seviyorum ve iyiki diyorum o yüzden kv gözüme pek batmiyor size tavsiyem iyi düşünün ve evet çok düşkün oluyorlar bide benimkinde 4 erkek çocuğu daha var
Sürekli hayatınızın içind e mi peki?eşinizle ayrı etkinlik vs yapabiliyor musunuz?

benim de tam tersi cevrem kotu dusunuyordu. ben iyi niyetli yaklastim. dunyadir dedim bu seyler icin sevgimden neden vazgeceyim. herkesin dedigi dogru cikti. kimisi art niyetli dedi ama yine de hakli ciktilar. cok safca dusunmemek lazim
Ne gibi sorunlarla karşılaştınız?evlilik öncesi belli ettiler mi

Back
X