Böyle bir evlilik yapar miydiniz?

Sürekli senın uzerınde olucaklarsa sen onlara bakmak zorunda kalıcaksan yalnız yaşa daha ıyı.Öok zor canım benım evlılıgım bu sebeple bitti.İnsanlar başkalarının üzerınden gecınmeyı alışkanlık halıne getırmiş.Ne gerek varki.Süreklı sorun yasarsın.Emın ol.

Allah yardımcınız olsun
Ben erkekleri de anlamıyorum ne bu aile merakı.evlenene kadar kırk takla atarlar

hadi kardeşler evlenir barklanır da, ana zor . Sonuçta bir şekilde mecbur kalacaksınız ya beraber durmaya yada maddi açıdan yardım etmeye. Bence yapılması da lazım sonuçta anne. Anneler evlatlarını büyütürken neler çekiyor tabi ki ileriyi düşünmeden yapıyoruz ama bir şekilde medet umuyoruz da. Eğer bunları yaşamak zor olur dersen girme o toplara ne üz,ne de üzül..

aslında pek de ımrelınecek hayatınız yokmus
o aılesıyle ıc ıce sorumlulukları olan sınırları olan ıstıkrarlı yasamayı tercıh ederken
sız saldım cayıra mevlam kayıra mınvalınde rahat yasamayı tercıh eden bırıymıssınız anlattıgınıza gore

yanı bır evlılık sorumlulugu aıle kurma bu yasantı sızın yapabılecegınız bırsey degıl cok zor olur
sıze sızın gıbı yanı yasama amacı iş degıl aracı iş olan gezmek rahat yasamak ıcın calısmayı tercıh eden bu sebeple yasantısının buyuk bolumunde stresden sorumluluktan uzak daha rahat olan bır adam olmalı

sız ancak o sekılde daha mutlu olursunuz mesela bende esım işkolık olmasa agır sorumlulukları alamasa evlenmezdım bende sızın tam aksınız yondeyım sankı nazi kampında yasıyormusum gıbı bır dısıplın olmalı 2 ay sonrasının planı elımde olmalı falan :) oyuzden dıyorum sız bu adamla yapamazsınız

Bence hayir

Muhtemelen adamin maasi komple ailesine gidecek. Bir memur maasiyla da ancak fatura kira beslenmeyi cevireceksiniz. (Bekarliga benzemiyor bi misafir geliyor en az 200 300 lira alışveriş)
Sizin su anki yasaminiz hayal olacak. Bir sey alsaniz hemen karsi tarafa batacak gibi duruyor.

ya bırde yenı nesıl anneler daha bılınclı eskıler ozellıkle aman oglumuz olsun yaslılıgımızda lazım aman kızımız olsun yaslılıgımızda bıze bakar dıye dusunerek dogurdukları ıcın bu sıkıntılar oluyor
sankı hıc o cocuklar yuva kurmayacak sankı omur boyu acık ceza evı gıbı hıc bır adamın ölene kadar hem evıne hem aılesıne saga sola sureklı para vermek ısteyecegını sanmıyorum

aılesıne asırı duskun onlarsız yapamayan o mesafeyı korumayı bılmeyen dengeyı bılmeyen adamla ve adamlarda oyle kadınlarla ne olursa olsun evlenmemelı evlenmeyın kı bu sorun yumagı cogalmasın bır yerde duzelmesı lazım

eger adam annesız adım atamayan bır adamsa yası buyusede rustunu ıspat edememıs demektır bu adama yuva kurulmaz cocuk yapılmaz kadınlık yapamaz once buyuyup adam olmayı ogrenmesı gerekır dadılık yapmak ıcın evlenmıyoruz bız kadınlar

devam eden yorumları okumadım konunun ılk acılıs seklıyle okudum ama adam oyle bır adamsa dıye eklemek ıstedım

aslında pek de ımrelınecek hayatınız yokmus
o aılesıyle ıc ıce sorumlulukları olan sınırları olan ıstıkrarlı yasamayı tercıh ederken
sız saldım cayıra mevlam kayıra mınvalınde rahat yasamayı tercıh eden bırıymıssınız anlattıgınıza gore

yanı bır evlılık sorumlulugu aıle kurma bu yasantı sızın yapabılecegınız bırsey degıl cok zor olur
sıze sızın gıbı yanı yasama amacı iş degıl aracı iş olan gezmek rahat yasamak ıcın calısmayı tercıh eden bu sebeple yasantısının buyuk bolumunde stresden sorumluluktan uzak daha rahat olan bır adam olmalı

sız ancak o sekılde daha mutlu olursunuz mesela bende esım işkolık olmasa agır sorumlulukları alamasa evlenmezdım bende sızın tam aksınız yondeyım sankı nazi kampında yasıyormusum gıbı bır dısıplın olmalı 2 ay sonrasının planı elımde olmalı falan :) oyuzden dıyorum sız bu adamla yapamazsınız

Neden gomdunuz beni anlamadım:)
Amacım gezmek tozmak değil ki çalışmayı seviyorum sevmesem okumazdım:) derecelerle bitirdim okulu.

Ama gencim sağlıklıyım hafta sonları evde bacağımı uzatıp pazar sürprizi mı izleyim yani:)
Ne olmuş iki şehir keşfettiysem dağ bayır gezdiysem :)
Hayat bunlardan ibaret değil ama çok çok da kendimi bunaltmak bana göre değil.

Ben seviyorum hayati yaşamayı.

ya bırde yenı nesıl anneler daha bılınclı eskıler ozellıkle aman oglumuz olsun yaslılıgımızda lazım aman kızımız olsun yaslılıgımızda bıze bakar dıye dusunerek dogurdukları ıcın bu sıkıntılar oluyor
sankı hıc o cocuklar yuva kurmayacak sankı omur boyu acık ceza evı gıbı hıc bır adamın ölene kadar hem evıne hem aılesıne saga sola sureklı para vermek ısteyecegını sanmıyorum

aılesıne asırı duskun onlarsız yapamayan o mesafeyı korumayı bılmeyen dengeyı bılmeyen adamla ve adamlarda oyle kadınlarla ne olursa olsun evlenmemelı evlenmeyın kı bu sorun yumagı cogalmasın bır yerde duzelmesı lazım

eger adam annesız adım atamayan bır adamsa yası buyusede rustunu ıspat edememıs demektır bu adama yuva kurulmaz cocuk yapılmaz kadınlık yapamaz once buyuyup adam olmayı ogrenmesı gerekır dadılık yapmak ıcın evlenmıyoruz bız kadınlar

devam eden yorumları okumadım konunun ılk acılıs seklıyle okudum ama adam oyle bır adamsa dıye eklemek ıstedım

Evet cidden şu anki kaynana kuşağı tam da anlattığınız gibi.ogullarinin hayatini ipotek altına alıyor çoğu.

Yeni evli gezsin tozsun anlayışı yok ve hep bağımlı.koca yoksa oğula bağımlı

Ama şu an bizim genç kuşak daha farklı.bir çok kadınım bir kere mesleği var arkadaş çevresi var

Ben yeni nesilden umutluyum.bence bizim kuşak gelinlerine bu tarz sorunlar yasatmayacak

Bence hayir

Muhtemelen adamin maasi komple ailesine gidecek. Bir memur maasiyla da ancak fatura kira beslenmeyi cevireceksiniz. (Bekarliga benzemiyor bi misafir geliyor en az 200 300 lira alışveriş)
Sizin su anki yasaminiz hayal olacak. Bir sey alsaniz hemen karsi tarafa batacak gibi duruyor.

Evet yine geçinimdir insanlar asgari ücretle geçiniyor.ama olan parayı sürekli bölmek ucu ucuna yaşamak da beni rahatsız eder

Sorun sadece madde de değil.manen de sürekli yardim istenir her ise koşulur gibi geliyor.

Bence evlenme...

Kocan annesine kardeşlerine bakacak, maddi anlamda. Sende evi mi geçindireceksin. Kocan da bonus olacak sana.

Kvde derdi yok, kayın derdi yok. Niye başına bela arıyorsun hemde bir ömür.

Evlen ama kendin gibi biriyle.

Aranızda büyük bir sevgi aşk yokmuş gibi geldi bana büyük sevgiyle evlenen çiftler bile bir süre sonra evliliği yürüttmekte zorlanıyor

Bence evlenme...

Kocan annesine kardeşlerine bakacak, maddi anlamda. Sende evi mi geçindireceksin. Kocan da bonus olacak sana.

Kvde derdi yok, kayın derdi yok. Niye başına bela arıyorsun hemde bir ömür.

Evlen ama kendin gibi biriyle.

Haklisiniz insan bazen tıkanıyor burdan yorum almak iyi geldi bana :)

Neden gomdunuz beni anlamadım:)
Amacım gezmek tozmak değil ki çalışmayı seviyorum sevmesem okumazdım:) derecelerle bitirdim okulu.

Ama gencim sağlıklıyım hafta sonları evde bacağımı uzatıp pazar sürprizi mı izleyim yani:)
Ne olmuş iki şehir keşfettiysem dağ bayır gezdiysem :)
Hayat bunlardan ibaret değil ama çok çok da kendimi bunaltmak bana göre değil.

Ben seviyorum hayati yaşamayı.
yok yaaa gommedım yanlıs ıfade etmısım sanırım ozur dılerım demek ıstedıgım ıkınız bırbırınızden cok ayrısınız sızın gıbı rahatlıgı seven ınsanlar ıcın evlılık zaten zor olacakken bırde o adam gıbı yasantısı olanlarla asla yapamazsınız demek ıstedım :)

Evet cidden şu anki kaynana kuşağı tam da anlattığınız gibi.ogullarinin hayatini ipotek altına alıyor çoğu.

Yeni evli gezsin tozsun anlayışı yok ve hep bağımlı.koca yoksa oğula bağımlı

Ama şu an bizim genç kuşak daha farklı.bir çok kadınım bir kere mesleği var arkadaş çevresi var

Ben yeni nesilden umutluyum.bence bizim kuşak gelinlerine bu tarz sorunlar yasatmayacak
kesinlikle :)

Sadece maddi değil manevi bi sorumluluk da var üstelik.
O zaman hiç girme.
Ben eş ailesiyle çok anlaşırdım nişanda. Beklentileri de yoktur Allah için. Ama yine de manevi yükler yüklüyorlar. O bile beni o kadar geriyor ki anlatamam.
İşsiz bir kardeşi var. Çabası da yok. Senelerdir evde. Bize bir şey olsa kardeşleri var demiyor mesela. Ben bundan bile rahatsızım. Benim kendi çocuğum var. Ona ancak yetiyoruz. Neden başkasının çocuğunun sorumluluğu bana yüklensin kendi çocuğumun hakkını yemeye kalksınlar diyorum. Laf arasında söylesem de geriyor beni.
Ki şu an beklentileri yok ona rağmen.
Ki bizimki aşk evliliği ona rağmen.
Sırtına kambur alma. Evlilik kendi içinde zor. Zaten eşin evin çocuğun sorumlulukları var bir de el ailesini sırtına kambur edersin.

Back
X