Böyle bir gecmisle sans vermelimiyim?

Adam 10 numaraymis :sampiyon:

Cesitli sebeplerden 2 iliskiside yolunda gitmemis, ayrilmis... Günümüz erkekleri ayrilmak yerine ya bekar takliti yapiyor ya da metres ediniyor. Bu durumda bu adam takdiri hak ediyor.

Cocugunun olmasida bi kusur degil bu sizinde basiniza gelebilirdi... cocuklu ve bekar insanlarda mutlu bi yuvayi hak ediyor.
Sizin kararinizida dogru bulmamim sebebi daha genc olmaniz hem bi evlilik hem cocuk bi anda agir gelip psikolojinizi etkiliyebilirdi.

mrb hanimlar
Ben 24 yasindayim bi dügünde biriyle tanismistim kendisi 32 yasinda neyse ondan sonra aradan 3-4 gün sonra bulusmaya karar verdik cünki bulusunca daha iyi sohbet ediliyor tanisiliyor vs vs.
Neyse dügün günü görünüs olarak zaten cok hosuma gitmisti kendisi o gün konusmasinida cok begenmistim olgun agir biri.

gel gelelimki bulustugumuz güne iki gün önce tabi sohbet daha detayli oldugu icin birbirmiz hakkinda cok sey ögrendik.
Meger bu genc yasta 19yasindayken ilk askiyla evlenmis ama kisa süre sonrada bosanmislar birde bir cocuklari olmus. Ardindan 5 yil iliskisi olmus beraber yasamislar bildiginiz evlilik hayati gibi iste bunu bi nevi ikinci evlilik olarak görüyorum. Bunlari duydugumda zaten sok oldum ne diyecegimi bilemedim ama belli etmedim.

Dün beni aradi yine bulusmak istedigini dedi ve benim ne düsündügümü sordu bulusmayi sürdürelim mi diye.
Bende bana dürüst oldugu icin tesekkür ettim sonucta saklayabilirdi ama cocugu oldugu icin ve bir nevi iki evlilik yaptigi icin sürdüremicegimi dedim. Sonucta kizlar ben bekarim ve bazi seylerin ilkini esimle yasamak isterim mesela cocuk heycani balayi dügün heycani vs.
Ama acikcasi cokta hoslanmistim kendisinden ve cok iyi anlastik simdi kafam cok karisik ve üzgünüm...

bana biraz yardim edin yanlis mi yapiyorum yoksa cokmu zorlanirim devam sürdürürsem
Bosanmis olmasi degil; neden bosandigi onemli.. Suc kendisindeyse (ki karakteri az cok belli eder bi zamandan sonra) o zaman bosanmis olmasini sorun edebilirsin.. Ama adam sorunlu kisilere de denk gelmis olabilir..
Hic evlenmemissin, ayni durumda biriyle evlenmek istemen dogaldir ama boyle seyler kaliplarla olmuyor.. Yani hic evlenmemis biriyle mutlu olma garantin yok.. Onemli olan yureginin uymasi birbirine.. Zaten karsindaki adam asik olunca ayaklari yere basmayacagi icin, balayi dugun vs heyecani yine olur diye dusunuyorum, Allah'in izniyle..
Ben genel konusuyorum bu arada.. Bu adam icin bisey diyemeyecegim, durum karisik, tanimadigimdan yanlis yorumlayabilirim..

Adam ikinci evlilik yapmamış rahat biriyle beraber yaşamış ve konu sahibi bu durumu evlilik olarak kabul ediyor.
Ben insanlara şans verilmesinden yanayım.
Başkalarında yaşadığı kötü tecrübeleri baz alıp davranmak sizce haksızlık değilmi?
Ayrıca ben hiç katlanmadım canım evlendi 1 yıl sonra boşanmaya karar verdim hamile olduğumu öğrenince babam boşanma bekle düzelir dedi ama düzelmedi kızım 4 yaşında yoktu resmi boşandım.
Bende kızımın babası da evli ve çol şükür mutluyuz benle yaptığı hataları şimdi yapmıyormuş kızım dedi.
Yani bazen elmanıb yarısı armut olunca ne yaparsan yap uymuyor ama şans vermediğiniz kişi elma olabilir demek istiyorum.
Bence tanımaya çalışmalı.

Öyleleri de vardir elbette ilkinde yaptigim hatalari yapmayayım diyen.Bunlar genele vurulunca istisna kaliyor. Siz katlanmamissiniz ama cocugunuza ragmen bosanmissiniz sonucta. Dogru ya da yanlış insan diye degil iyi ya da kötü insan olarak düşünüyorum. Insanin gecmisi onemsiz degil referanstir ilk esine kotu davranmış bir erkek de sabıkalıdir. Armut elmaya dönüşmez.
Ayrıca"Rahat" biriyle nikahsiz yasayan biri de "rahat"tır.Evlilik yuva kaygısı pek olmamis demek ki. Aslinda bu durum bence evlenip boşanmış olmaktan daha düşündürücü.

İkiniz de çok olgunsunuz.
Adam dürüst davranıp her şeyi anlatmış.
Sen de benim beklentim bu yönde değil deyip kartlarını açık oynamışsın.
Dert bunun neresinde anlayamadım.
Ama senin yaşında birisi için 8 yaş çok fazla.
30 ve üstü olsan normal olabilirdi.
Kendi yaş grubundan birini bulmanı tavsiye ederim.

Öyleleri de vardir elbette ilkinde yaptigim hatalari yapmayayım diyen.Bunlar genele vurulunca istisna kaliyor. Siz katlanmamissiniz ama cocugunuza ragmen bosanmissiniz sonucta. Dogru ya da yanlış insan diye degil iyi ya da kötü insan olarak düşünüyorum. Insanin gecmisi onemsiz degil referanstir ilk esine kotu davranmış bir erkek de sabıkalıdir. Armut elmaya dönüşmez.
Ayrıca"Rahat" biriyle nikahsiz yasayan biri de "rahat"tır.Evlilik yuva kaygısı pek olmamis demek ki. Aslinda bu durum bence evlenip boşanmış olmaktan daha düşündürücü.
Farklı yollardan düşünüp aynı yerde birleşiyoruz aslın da.
Elma armut meselesini bir elmanın iki yarısı anlamında kullanmıştım.
Yani bazen iki kişi ayrı yerlerde yarıları oldukları insanlarla beraber oluyrolar ama sonra olmadığını anlıyorlar bı birde olabilir iki de olabilir. İlkinde ağzı yanmış olan biri kolay kolay evlenmez.Ben ikinci evliliğimi yapmak için 10 yıl bekledim
Aynı evde yaşamayıp yıllarca birlikte olan çok insan var.Sizin söylediğiniz belki 20 yıl önce çok küçük düşürücüydü ama günümüzde öyle değil.
Kadın erkek çok relaxlar.
Ben konu sahibine madem hoşlandın beğendin biraz tanımaya çalış dedim.
Bir kaç buluşma sonrası adama "seni aileme anlattım her ihtimale karşı anneme numaranı verdim" diyerek admaın niyetini anlardı en azından.
Canım kardeşim ben iki kere evlendim 2 kere nişanlandım aynı evin için de bir adamı pijamayla görene dek kim ve ne olduğunu asla bilemiyorsun.
Boşanmış yada bekar fark etmiyor yani ;)

doğru yapmışsın.duygusal davranma, soru işaretleriyle tereddütlerle mutlu olamazsın zaten

Evlilik yapıp yapmaması sorun değil de 5 yıl başka bi kadınla nikahsız aynı evde oturması bana tuhaf geldi. Evet herkesin hayatı kendine kimse karışamaz ama bence bu adam bunca yaşanmışlıktan sonra seninle kafelerde çay içip, sohbet etmeyi çok sürdüremez.. Böyle liseli sevgili gibi davranmaktan sıkılır..

Aranızdaki yaş farkı da fazla, yaşanmışlıklar da fazla birde üstüne çocuk :işsiz: O çocuk için eski eşiyle sürekli görüşmek zorunda kalacak peki sen bunu kaldırabilecek misin ?
Bir evlilik yapıp ayrılmış, üstüne başka bi kadınla evlenmeden 5 yıl aynı evde yaşamış bi insanın tekrar evlenmeyi düşüneceğini çok sanmıyorum..

Evet dürüst davranmış baştan söylemiş amabu bazı şeyler için yeterli olmuyor..

Dürüst diye dengin olmayan biriyle görüşmeye devam etmen mantıksız olur, dürüst olmak bi lüks mü yani ne yapacaktı evliliğini çocuğunu eninde sonunda öğrenirdin zaten teknoloji çağındayız. İlk görüşte aşık filan olmadıysan sıkıntıları göze alarak görüşmene de hiç gerek yok. İnsan dünyaya bir defa geliyor ve alternatifi varken bile bile sancılı ilişkileri seçmek niye? Çok çok kalbin atardı ilk görüşte o ayrı. Ama buraya gelip sorduğuna göre yoğun duyguların yok gibi

Bende bu ilk heyecanı benle yaşasın olayını hiç anlamam. Kim bilir kaç kişi hayatının aşkını kaçırıyor bu fikirle. İkinci çocuğun olsa heyecan duymuyor musun? Üniversite mezuniyetinde aaa ben lisede de kep atmıştım diye hiç heyecanlanmadın mı? Herşeyin ve herkesin yeri farklıdır. Karşına biri çıkar ve bütün eskiler hiç yaşanmamışçasına heyecanlanır, sever insan. Bence bu fikre bağlı kalıp doğru olabilecek insanları kaybetmeyin...
Ha onun dışında kafana uymayanlar vardır, o başka...

mrb hanimlar
Ben 24 yasindayim bi dügünde biriyle tanismistim kendisi 32 yasinda neyse ondan sonra aradan 3-4 gün sonra bulusmaya karar verdik cünki bulusunca daha iyi sohbet ediliyor tanisiliyor vs vs.
Neyse dügün günü görünüs olarak zaten cok hosuma gitmisti kendisi o gün konusmasinida cok begenmistim olgun agir biri.

gel gelelimki bulustugumuz güne iki gün önce tabi sohbet daha detayli oldugu icin birbirmiz hakkinda cok sey ögrendik.
Meger bu genc yasta 19yasindayken ilk askiyla evlenmis ama kisa süre sonrada bosanmislar birde bir cocuklari olmus. Ardindan 5 yil iliskisi olmus beraber yasamislar bildiginiz evlilik hayati gibi iste bunu bi nevi ikinci evlilik olarak görüyorum. Bunlari duydugumda zaten sok oldum ne diyecegimi bilemedim ama belli etmedim.

Dün beni aradi yine bulusmak istedigini dedi ve benim ne düsündügümü sordu bulusmayi sürdürelim mi diye.
Bende bana dürüst oldugu icin tesekkür ettim sonucta saklayabilirdi ama cocugu oldugu icin ve bir nevi iki evlilik yaptigi icin sürdüremicegimi dedim. Sonucta kizlar ben bekarim ve bazi seylerin ilkini esimle yasamak isterim mesela cocuk heycani balayi dügün heycani vs.
Ama acikcasi cokta hoslanmistim kendisinden ve cok iyi anlastik simdi kafam cok karisik ve üzgünüm...

bana biraz yardim edin yanlis mi yapiyorum yoksa cokmu zorlanirim devam sürdürürsem
bence dogru yapmissin tabikide cok asik olursun gozun gormez tamamda daha tanisma asamasi belli ki bu tip seyler senin icin onemli zamanla bazi seyleri yediremezsin kendine cocugu kabullenemezsin aklinda hep o kadini daha seviyormular dolusur huzursuz olursun kismet degilmis de kestir at yinede sen bilirsin

Benim eski sevgilim evlenip boşandığını belgesinden ögrendim kendi söylemedi ayrıldım hoş söylese gene ayrılırdım. Çünkü bir kadın kolay kolay yuvasını yıkmaz böyle bir ülkede diye düşünüyorum. Ben ayrıldım açık ve net

Benim teyzem daha önce iki nişan atmış, üstüne biriyle boşanmış biriyle evlenmiş, herkese kulağını tıkamış.
Ama eniştemin kötü huyları var ve hatta kötü alışkanlıkları da. İki çocukları var ama mutlular mı dersen hayır hep mutsuzlardı. Her zaman.
Hatta teyzem hep rahmetli babamı dinleseydim keşke o erkekte bunlar önemli kızım vardır eski eşinin ayrılma nedeni dedi dinlemedim der hep.
Bir kadın kolay boşanmaz. Hele iki kere o yoldan geçmişse o iki kadına sormak lazım nedenini.
Ben vermezdim o şansı açıkçası.

Kesınlıkle ayrılllll . Yaşın ufak bekle daha ıyısı cıkar . Ikıncısı ıkı kez evlılık hayatı ve cocuk . O cocuk sorun olur ilerde . Aynı evın ıcıne girince o anlaşma o guzel sözler gerıde kalır . Kendıne göre denk birinş bul Ya . Yapma sakın yapma .

sizin yerinizde ben olsam devam etmezdim... daha yaşınız genç karşınıza neleri cikar...
hadi diyelim ilk evlilik hataydı sorun kadindaydi ama o ikinci birliktelikte yurumemis onda da mi karşı taraf hatali... adamda var birşeyler iyi dusun.. birde çocuk durumu var dolayısıyle eski eşle bir nevi muhattap olacaksın...

iyi aksamlar bayagi giremedim simdi tüm cevaplari tek tek okudum

Son aramasindan sonra yine aradi kisaca hal hatir sorduk sohbet ettik ama o konuyu acmadi hic.
Sonra ertesi gün birkac kez daha aramis ama duymamistim. yani ondan bu yana konusmadik.
Benim kararim halen belli bunu ilerleyen günlerde dahada anladim cünki sosyal medyada bunun sayfasini buldum ve resimlere baktim bu hep eglence mekanlarinda bayanlarla ickilerle vs vs. ondan dolayi kararim belli.

Beni yanlis anlayanlar olmus mesele ilkleri yasayamamamiz falan degil mesele aramizdaki tecrübe farki olmasi
bana heycanli gelen seyler ona bunaltici gelecektir vs vs tabiki bu insandan insana degisir ama ben o sosyal medyadaki resimleri gördükten sonra halen ne istedigini bilmeyen birini görüyorum. Sanki evlilikten iliskiden cikip solugunu mekanlarda aliyor gibime geldi..
Hepinizin cevaplari icin teker teker tesekkür ederim

Back
X