Böyle bir gecmisle sans vermelimiyim?

herkes senin gibi şanslı olmayabilir kaç bin veya 100 kişide mutlu 1 örnek olabilirsiniz ama istisnalar kaideyide bozmaz

Hayatlar ve insanlar farklı...Benim de eşimin ikinci evliliği benimle, ilk evliliğinden de bir kızı var. Ve Şubat ayından beri de bizimle beraber yaşıyor. Bir de benim 1,5 yaşında kızım var, iki kardeş beraber ,harika bir hayat yaşıyoruz. Bir daha dünyaya gelsem tekrar eşimle evlenirdim. Daha flört ederken kızıyla tanışmıştım, farklı şehirlerdeydik o zaman, hediyeler yollardım eşimle.

Heyecanlara gelince, düğünümde de , doğumda da eşimde en ufak bir ruhsuzluk görmedim. Düğün günü heyecandan papyonunu kaybetmişti, eli ayağına dolaşmıştı, balayı planımızı en ince detaylarına kadar kendisi planlamıştı,hayal gibiydi. Doğumda ,kat hemşireleri "biz ilk defa böyle baba gördük" dediler. Takım elbiseleri elinde çiçeği ile karşıladı bizi.

Kısacası,insanları geçmişte yaşadıklarına göre bir kerede yargılayıp kesip atmak biraz insafsızlık değil mi??

Fakattttt, siz kendinizi biliyorsunuz. Örneğin kızını kabullenebilecek misiniz? O, onun evladı. Görüşmek isteyecek, evine gelsin isteyecek vs vs....Bunları kaldıramayacağınızı düşünüyorsanız verdiğiniz karar doğru,uzak durun derim. Ama yok, onun değer verdiği herşey benim içinde değerli olur derseniz ,ki ben hep öyle düşündüm; birbirinizi tanımak için bir şans verebilirsiniz.

Bugun birbirinize uygun olmadiginizi dusunuyorsaniz, yarin da karariniz degismez. Anca "daha iyisini bulamam" psikolojisiyle bu dusuncenin ustesinden glemeye calisirken bulursunuz kendinizi. Bence yerinde bir karar olmus. Denk degilsiniz gibi duruyor, sizing istekleriniz de baskaymis. O yuzden yolun basindan donulmesi en hayirlisi olmus bence de.

mrb hanimlar
Ben 24 yasindayim bi dügünde biriyle tanismistim kendisi 32 yasinda neyse ondan sonra aradan 3-4 gün sonra bulusmaya karar verdik cünki bulusunca daha iyi sohbet ediliyor tanisiliyor vs vs.
Neyse dügün günü görünüs olarak zaten cok hosuma gitmisti kendisi o gün konusmasinida cok begenmistim olgun agir biri.

gel gelelimki bulustugumuz güne iki gün önce tabi sohbet daha detayli oldugu icin birbirmiz hakkinda cok sey ögrendik.
Meger bu genc yasta 19yasindayken ilk askiyla evlenmis ama kisa süre sonrada bosanmislar birde bir cocuklari olmus. Ardindan 5 yil iliskisi olmus beraber yasamislar bildiginiz evlilik hayati gibi iste bunu bi nevi ikinci evlilik olarak görüyorum. Bunlari duydugumda zaten sok oldum ne diyecegimi bilemedim ama belli etmedim.

Dün beni aradi yine bulusmak istedigini dedi ve benim ne düsündügümü sordu bulusmayi sürdürelim mi diye.
Bende bana dürüst oldugu icin tesekkür ettim sonucta saklayabilirdi ama cocugu oldugu icin ve bir nevi iki evlilik yaptigi icin sürdüremicegimi dedim. Sonucta kizlar ben bekarim ve bazi seylerin ilkini esimle yasamak isterim mesela cocuk heycani balayi dügün heycani vs.
Ama acikcasi cokta hoslanmistim kendisinden ve cok iyi anlastik simdi kafam cok karisik ve üzgünüm...

bana biraz yardim edin yanlis mi yapiyorum yoksa cokmu zorlanirim devam sürdürürsem
bneecee ooohhoooo 32 yaşında birinin hiç evlenmemesi yada hiç sevgilisi olmaması hiç ilişkiye girmemesini beklemek biraz sacma olur.
ve senin ilkin olacak sana ne adamın ilkinden...
bence eşimin 2.ci eşiyim hiç senin gibi düşünmedim..
hep keyfime baktım... ama neden ayrıldıgı önemli belki kötü biri karısını lanet olsun diye ayrıldı ? bunu araştırmak lazım..
tek sorun cocuk. cocuk oldugu için seninle evlenmesi uygun düşmez. cunku sen daha kendin kücüksün. birde cocugun sorumlugunu alacaksın. kıskanclık yapacaksın. karıs ile grşme yapacak delireceksin... bunu sindiremeycegini düşündügüm için evlenme derim.

Bence siz doğru olanı yapmışsınız. Sırf dürüst davrandı diye devam edemezdiniz.

Evlenip ayrılmak kötü bir şey değil ki aynı durumda siz de olabilirdiniz ve sevdiğiniz kişi bu neden istemese üzülürdünüz değil mi siz zaten bekar biri olarak ilk defa bunları yaşayacaksınız o belki de o yaşta ki bir evlilikte balayına bile gitmemiştir ama tercih sizin tabii ki zaten kararınızı vermişsiniz.

Kendine aşık edip bağladıktan sonra bu kararı vermesi konu sahibi açısından pek objektif bir karar olmayacaktır.
Olması gereken bu haklısınız ama olması gerekenin gecikmesi kandırmaya yönelik geliyor bana göre.
Anlatmaya çalıştığım o değil.Evet kandırıp sonucunda aşık edip sonradan söyleyen var.Ama bu kişinin kendi basiretiyle alakalı.Aşkından ölsem de bana yalan syleyen biriyle ömür geçirmeyi düşünürüm.
Burda anlatmaya çalıştığım.Bir insanın normal şekilde anlatması gereken bir olayı,biz ödül,lütuf gibi görüp dürüst davrandı diyoruz.Bu dürüstlük değil,normal olması gereken davranış.

Anlatmaya çalıştığım o değil.Evet kandırıp sonucunda aşık edip sonradan söyleyen var.Ama bu kişinin kendi basiretiyle alakalı.Aşkından ölsem de bana yalan syleyen biriyle ömür geçirmeyi düşünürüm.
Burda anlatmaya çalıştığım.Bir insanın normal şekilde anlatması gereken bir olayı,biz ödül,lütuf gibi görüp dürüst davrandı diyoruz.Bu dürüstlük değil,normal olması gereken davranış.
Ben sizi anlıyorum. Bende dürüst davranmış dedim. Dediğim sözün ardında yatan sebep az önce söylediğim neden.
Bir arkadaşım var erkek. Evlendi 5 ay sonra boşandı. Kendisine bile itiraf etmekten kaçınıyor ama boşanmasının sebebi evliyken başkasına aşık olması, bana göre aldatma sayılan haller. Şuan görüştüğü kızlara bunu en başta söylemiyor. Kızlarla şansı olsun diye ama art niyetli bir yaklaşım değil mi bu ? Kızlar sorduğundada eminim yalan söyleyecek. Şöyle yaptı böyle yaptı diyecek. Böyle bir erkektense konu sahibinin anlattığı erkek daha pozitif etki yaratmaz mı?
Benim anlatmak istediğimde buydu. Ve evet haklısınız. Bu bir lütuf ödül değil ama inanın azıcık karakter göstergesi benim gözümde.

Ben sizi anlıyorum. Bende dürüst davranmış dedim. Dediğim sözün ardında yatan sebep az önce söylediğim neden.
Bir arkadaşım var erkek. Evlendi 5 ay sonra boşandı. Kendisine bile itiraf etmekten kaçınıyor ama boşanmasının sebebi evliyken başkasına aşık olması, bana göre aldatma sayılan haller. Şuan görüştüğü kızlara bunu en başta söylemiyor. Kızlarla şansı olsun diye ama art niyetli bir yaklaşım değil mi bu ? Kızlar sorduğundada eminim yalan söyleyecek. Şöyle yaptı böyle yaptı diyecek. Böyle bir erkektense konu sahibinin anlattığı erkek daha pozitif etki yaratmaz mı?
Benim anlatmak istediğimde buydu. Ve evet haklısınız. Bu bir lütuf ödül değil ama inanın azıcık karakter göstergesi benim gözümde.
Haklısın birşey demiyorum ama,hani dürüst davrandı dürüst davrandı diye diye,erkeği sanki çok önemli bir lütufta bulunmuş gibi görüyoruz.Aman ne düzgün erkek aman ne dürüst...
Sonuçta saklasa da er ya da geç açıklayacak.Kız kör aşık olup kabul etse de evlendikten sonra bunun yüze vurmaları,polemikleri başa kakmaları arızaları olacak.Erkekler çakal olmuş artık.Bu durumların içine kendilerini sokup başlarını ağrıtmamak için söylüyorlar.Sonra da bak ben dürüst davrandım baştan söyledim diye böbürleniyorlar.

Mesela başka bir örnek vereyim.Erkek aldatıyor,sonra gelip aldattığını itiraf ediyor.Adı dürüstçe itiraf etti oluyor.Yahu yapılan eylem dürüst değil.Yaptığı adiliği anlatsa ne olur.

Bende gitsin yarın evlensin demedim zaten, bazı sorumlulukları kaldırabileceğini düşünüyorsa tanımak için şans versin dedim..
haklısın elbette kendine güveniyorsa evet demeli diyeceksede iyi araştırıp neden ayrılmış vs .. sonra kararını vermeli

Haklısın birşey demiyorum ama,hani dürüst davrandı dürüst davrandı diye diye,erkeği sanki çok önemli bir lütufta bulunmuş gibi görüyoruz.Aman ne düzgün erkek aman ne dürüst...
Sonuçta saklasa da er ya da geç açıklayacak.Kız kör aşık olup kabul etse de evlendikten sonra bunun yüze vurmaları,polemikleri başa kakmaları arızaları olacak.Erkekler çakal olmuş artık.Bu durumların içine kendilerini sokup başlarını ağrıtmamak için söylüyorlar.Sonra da bak ben dürüst davrandım baştan söyledim diye böbürleniyorlar.

Mesela başka bir örnek vereyim.Erkek aldatıyor,sonra gelip aldattığını itiraf ediyor.Adı dürüstçe itiraf etti oluyor.Yahu yapılan eylem dürüst değil.Yaptığı adiliği anlatsa ne olur.
mükemmel bir erkeği hiçbir kadın elinden kaçırmak istemez genelleme yapılacak olursa hep erkeğin evliliği çocuklarını eşini ciddiye almadığı için boşanmak kaçınılmaz olmuştur kadın her rezalete razı olsun yinede boşanmasın ister koca olacak oldu gözlerim doldu .

Mantıken baktığımızda evet doğru karar vermişsiniz bence. Aşka kapılmadan önce mantığınızı dinleyebilmişsiniz. Ne istediğinizin, ileride neler hissedebileceğinizin farkındasınız. Bu yüzden doğru karar vermişsiniz. Yürümeyecek bir ilişkiye başlayıp sonrada üzülmektense şimdi biraz aklında soru işaretleri kalsa da üzülmeden bitirmiş olacaksınız. Çok zaman geçmeden de yavaş yavaş o soru işaretlerini de unutup gideceksiniz.

Duygusal açıdan bakacak olursak o evli kişi seizde olabilirdiniz, sizinde çocuğunuz olabilirdi. Açıkcası direk evlendim boşandım, çocuğum var diye biri beni tanımaktan vazgeçseydi çok kırılır ve üzülürdüm. Önce aşka kapılmadan kişiyi tanımak gerek sonra ben yapamam sanırım demek gerek (ne istediğinizden emin değilseniz tabi ki). Bence evliliği ve 5 yıllık ilişkisinde ayrılmasından çok neden ayrıldığı önemli. Kadınlar genelde evliliklerinden çabuk vazgeçmezler. Özellikle de çocuk varsa. Ne geçmiş ki aralarında evlilik bitmiş. Yine aynı şey 5 yıllık ilişkisi içinde geçerli. Nedenler çok önemli, babanın çocuğuna karşı tutumu çok önemli. Mesela çok ilgili bir baba değilse o kişi benim için biter.

Birde şu dikkatimi çekti. Artık biz olması gereken şeyleri takdir eder olmuşuz bu erkekler yüzünden. O kadar saklı kutular ve bizlerden her şeyi saklıyorlar ki dürüst birini görünce aferin der duruma gelmişiz. Ki aynısını bende dedim. Vay be helal olsun gizlemeden başında her şeyi anlatmış dedim. Bu hem adamın yaşının verdiği olgunluk hem de dürüstlük belli ki. Böyle erkekler çok az artık...

erkekler bence kadınları azda olsa çözmüş nasıl hatalarımla kendimi kabullendirebilirim ve kadınların hep dürüst olsun da kelimelerinden çıkarak iyi not almışlar uyanıklar yolu yordamını basitce ezberlemişler demekki bu neslin sözde dürüst erkekleri ...bence yanılıyor olabilirim hepsi olmasada göz boyama diye düşünüyorum ...

Verdiğimiz örnekler aynı değil. Dediğim gibi ayrılık nedenleri önemli. Ben boşanmış insanlara karşı ön yargılı olmamayı tercih ediyorum. Çünkü herkesin başına gelebilecek bir şey.

Verdiğimiz örnekler aynı değil. Dediğim gibi ayrılık nedenleri önemli. Ben boşanmış insanlara karşı ön yargılı olmamayı tercih ediyorum. Çünkü herkesin başına gelebilecek bir şey.
Benim anlattığım konuyla boşanmış insana ön yargı ne alaka ya

Back
X