- Konu Sahibi sevimistanbul
-
Şuan da bile bu kadar şeyi yaşıyor ve takıyorsan,
peki ileride nasıl altından kalkacaksın?
Sözlüm benim arkamda diyorsunda, zamanı gelince
bu şekilde bahsettiğin kayınvalideye katlanamadığında,
sözlün yanında olabilecek mi, pek sanmıyorum,
evlendikten sonra işler zor, çok değişiyor herşey.
Kimse de haklı olarak ailesini atmıyor.
Atmasını beklemiyorsundur mutlaka ama aradaki sınırıda koruyamıyorlar malesef,
çünkü sen gelinsin ve eşinin ailesine mecbursun.
Daha şimdiden sana gelinliğin ne demek olduğunu hissettirmişler zaten.
Beraber oturmak istemediğinizi şimdiden söyleyin sözlünüze,
ona göre çizsin yolunu, her konuda açık konuşun.
Herkes açık olsun, herkes kaldırabileceği yükün altına girsin.
Siz de bu insanları kaldıramayacksanız, hiç bu işe girip,
kendinizden olmayın bence.
Ve daha şimdi sözlüsünüz, şimdi bunları yaşıyorsanız, ilerisini düşünemiyorum.
size kibarlığımdan ötürü cevap veriyorum
anlatırken onların isimlerimi yazayım, kayınvalide yerine ikide bir sözlümün annesi, eltim yerine sözlümün kardeşinin eşi yazmaktansa kısaca o kelimeleri kullanıyorum yoksa onları benimsediğimden değil !! takma isim kullanıncada rahat olamıyorum,
sözlümün başını ağrıtmaktansa buraya yazıp rahatlama yolunu seciyorum, burası bi paylaşım alanı,
herkes herşeyi paylaşmakta hür....
sizin yorum yapma zorunluluğunuz yok,
bana başka işiniz yokmu gibi yorum yapma hakkını kendinizde nerden buluyorsunuz
lütfen biraz kibar olurmusunuz
bi kaç sitede size edilen yorumlarda hep şu tabir kullanılmış '' pardonda siz bu sitenin Ali Kıran baş keseni misiniz ?? ''
her neyse sevgiyle ve sakince kalın...
Ya tatlım ben sana niye kızayım, niye çok göreyim..
Sen bu şekilde davranarak kendine yapıyosun.
Daha resmiyete dökülmeden bu kadar içli dışlı olman baştan beri yanlış zaten.
kayınvaldenin seninle oturmak istemesi, senin istememen bi sorun, söylemişsin, sözlün anlayışla karşılamış konu kapanmış.
Fikrinin değişmesinden korkuyorum demişsin, korkma !!
Bugün söylediğini o günde söylersin.
Eltin seni kıskanıyosa, kötüyse boşver buda onun sorunu. Bırak kafasına göre takılsın sen uzak durduktan sonra.
Bak biraz kendi konundan sorunlarından uzaklaş.
Burda ne dertler var, görünce halimize şükrettiğimiz.
Bak gene söylüyorum o sadece senin sözlün,
herşeyi bu kadar kendine dert edip, dillendirme.
Bazı şeyleri duyma, herşeyin arkasında bir art niyet olmayabilir..
İnsanız, sen yanlışsın demiyorum ama yanlış anladığın şeylerde olmuş olabilir.
Dünya sözlün ve onun ailesi etrafında dönmüyor.
Kafanı dağıtacak bişeyler bul bence.
seninde yanlış anlama ihtimalin olabilir.
Ben sana sadece büyütme diyorum.
özlem'cim sıkma canını diyemicem sana çok hak veriyorum yanlız biraz sakin ol...hani hep derler ya sen yeterki kocanla anlaş ailesi önemli değil diye aslında çok önemli yani kayınpederinde yokmuş kadın sizde kalmak istiyo anlaşamıyosun sende...bence şöyle yap canım şimdilik rahatla kafana takma hiç bişeyi en azından sözlün askerdern gelene kadar tıka kulaklarını geldikten sonrada al karşına aklına takılan herşeyi açık açık konuş ona göre hayatına devam et derim canım ben...
ilerde oğlum olursa onun hayatına asla müdahale etmeyeceğim..
insan çocuğuna bakar büyütür, belli bi eğitim verir sonra onunda yuva kurması sağlanır..
ama bu annelerdeki aşırı müdehaleyi anlamıyorum
ben daha sözlüyken bu kadar gözü korkutulur mu insanın...
15 yaşında erkek kardeşim var, yanlış anlaşılırım korkusu ile kız arkadaşı hakkında yorum dahi yapmıyorum
onları üni.okumaya heveslendirirken bile çekiniyorum, kız baskı olarak anlamlandırır diye..
o kadar dikkat ediyorum.. bide benimkilere bak...
yanımda '' benim oğlum çok yakışıklı otobüse biniyorum, resmini gösterdim telini istedler diyo'' ya bu kadar mide bulandrıcı birşey olabilir mi ??
Ali Kıran baş kesen de kim ola?
Elbette her istediğinizi paylaşabilirsiniz.. Benim de size kendi bildiğim aklı verme özgürlüğüm olduğu gibi aynı..
Siz bilirsiniz yahu ben hayatın tadını çıkarın,çalışın,gezin,tozun,sözlünüzün anasıydı,danasıydı bu yaşlarda uğraşmayın diye dedim..
Oldukça sakin bir kadınım içiniz rahat olsun ancak kibarlığı sizden öğrenecek değilim!
canım bak sana bır abla kardes yada arkadas tavsıyesı ıkı bucuk senelıkte evlıyım.Anlattıgın kadarıyla ;sevgılın kayganana bırsey dedıgınde mudahale edınce kaynanan bunu anlayabılıcek ıncelıkte bırı degıl,o yuzden bırak oglu anasının anladıgı dılde konussun(valla bak bu sozumu dınle)bıde ablacım bak sana ne dıcem evlenmeden once herseyı kesın bır dılle konus misal ben neler dedım;
1)Ben aılenle aynı evde yasamam
2)dogup buyudugum ılceden baska yerde yasayamam
3)sen sıgara ıcmıyosun bırakamam
4)hersene ıyı yada kotu bır yere ama mutlaka tatıle gıtmek ısterım gerekırse bunun ıcın kıştan para bırıktırırız.
5)ben tatılde bıkını gıyerım,su an gordugun gıyımımı de degıstırmem.
Bunlar benım kesınlerımdı ve bastan soyledım.
Sende herşeyı ama herseyı acık acık soyle.Annenle asla yasamam dıye
sizin kibarlığı benden öğrenecek olmadığınız gibi benimde sizden akıl öğrenmeye ihtiyacım yok
gezip tozmadığımı, çalışıp çabalamadığımı ya da annesiyle yengesiyle uğrastığımı nerden biliyosunuz...
buraya içimi dökmem onlarla yüzyüze bu konuları konuştuğum anlamına gelmez ki.. ki ben 1 kere bile sözlümün annesine konuşmuş insan değilim
onlara karşı son derece sessizim.. içime attıklarımın bende büyüdüğünü farkedip
bunlarıda ilerde yüzyüze bakacağım insanlara yansıtmaktansa burda benim gibi sıkıntısı olanlarla paylaşma yolunu secmek istedim..
size göre 24 saat bu sorunla mı yatıp kalkıyorum
sitede bir derdim var bölümünde evli bi bayanın evlendikten sonra eşinin 180 derece değişmesine içerlenen bayana üzülüp
benimde içimde son kalanları burya atmam abes bi durum değil ki ..
yazınız cok sertti.. çok kırıldım..
kendını bukadar yıpratıp , psıkolojını bozmana ne gerek var. bak bana bende kafayı yedım eltımle yatıp eltımle kalkıyorum. senın yapacagın tek bısey var onu yapmaya calıs.
Oncelık sensın en once kendıne guven gelsın.
Oyle ınternet maılle falanda ugrasma
eltınle ırtıbatı kes
sozlun gelene kadarda o aıleden uzak dur.
ne zaman resmı bıseyler olur o zaman acarsın agzını.
bu haller ve tavırlarıyla yeterınce vıcık vıcık olmussunuz zaten.
Sozlunle mutluysan ve bırbırınızı sevıyorsanız , bıseylerı dıretmeye kalkmazsınız.
heee adam ılla annesıyle yasamak ıstıyorsa acık bı sekılde onun yoklugunda yasadıgın rahatsızlıkları dıle getırırsın ve fıkrım bu dersın.
Sen bencıl bı kız degıldın, bu yuzdende hep kafana takıp , iyi olsak ne vardı, guzel guzel anlaşmak varken nıye tatsız seyler yasıyoruz dıye kendını yıyıp bıtıyorsun.
Eltı ve kaynanayı artık bır kenara bırak sozlunle daha konusmadan bu kadar takıntı halıne getırmen ıyı degıl. Olacak guzel seylerıde bozarsın bu dusunceyle.
aklını asıl kurcalayan ne onu soylede oyle yardımcı olalım sana.
kayınvalıdeyle kalmak ıstemıyorsan kı kımse tavsıye etmıyor bunu nasıl sozlunle konusacagınımı soruyorsun bıze . eger buysa kafana takılan o konu uzerıne yogunlaşalım
Sanal alemde yazıştığınız birine kırılabiliyorsanız zaten aynı kulvarda değiliz ben de boşuna nefes tüketiyorum burada...
Dikkat edin gerçek yaşamdaki kırgınlıklarınız hayatınızı zorlaştırmasın..
Ben kimim ki sonuçta?
Biraz daha büyüdüğünüz zaman görüşmek üzere!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?