Böyle bir kayınvalideyle yaşanırmı?

ya bazı arkadaşlar aynı konu war neden acmış diyorda işte benim en büyük korkum bu az önce konu okudum adam ewlendikten sonra değişmiş
şuan benim için herseyi yapan sözlümde ya değişirse objektif olmağa çalışıo ya ilerisi :/
inşallah değişmez
ya kendimi şöyle teselli ediyorum
kışları gelir kalır gene aynı şekilde davranırım hiç kırmam ama gecici süre olduğunu bildiğim için susarım
eltimle hep kavga ediyolar gene sessiz sakin olsa neysede bu kapı dnlemeleri beni çok rahatsız ediyo... offffffffffffffff

özlem'cim sıkma canını diyemicem sana çok hak veriyorum yanlız biraz sakin ol...hani hep derler ya sen yeterki kocanla anlaş ailesi önemli değil diye aslında çok önemli yani kayınpederinde yokmuş kadın sizde kalmak istiyo anlaşamıyosun sende...bence şöyle yap canım şimdilik rahatla kafana takma hiç bişeyi en azından sözlün askerdern gelene kadar tıka kulaklarını geldikten sonrada al karşına aklına takılan herşeyi açık açık konuş ona göre hayatına devam et derim canım ben...

Ali Kıran baş kesen de kim ola?
Elbette her istediğinizi paylaşabilirsiniz.. Benim de size kendi bildiğim aklı verme özgürlüğüm olduğu gibi aynı..
Siz bilirsiniz yahu ben hayatın tadını çıkarın,çalışın,gezin,tozun,sözlünüzün anasıydı,danasıydı bu yaşlarda uğraşmayın diye dedim..
Oldukça sakin bir kadınım içiniz rahat olsun ancak kibarlığı sizden öğrenecek değilim!

ama ben ne sözlüme ne aileme,neden sözlümün ailesine bişey demiyorum ki.. sözlümle bi kez gecen yol konuştuk o kadar
onlarla yüz yüze gelince hep bu tarz olaylar oluyo
en yakın arkadaşlarıma anlatacak oldum.. ben mahcup oldum, arkadaşım Utku gibi insanın annesi bu tarz davranışlarmı sergiliyor diyorlar...
hep içime atıyorum beni rahatsız ediyo,
benim tek istedğim sözlümle yuvamı kurabilmek.... nışan olcak yüzyüze geleceğiz onlara bakınca bu anlattıklarım aklıma geliyo
garipsiyorsun ama ben burya yazınca unutuyorum.. rahatlıyorum.....
deşaj oluyorum belki inanmayacaksın....
bu siteyi 3 sene önceden bilseydim bu kadar içimde kalmazdı onların yaptıkları..

ilerde oğlum olursa onun hayatına asla müdahale etmeyeceğim..
insan çocuğuna bakar büyütür, belli bi eğitim verir sonra onunda yuva kurması sağlanır..
ama bu annelerdeki aşırı müdehaleyi anlamıyorum
ben daha sözlüyken bu kadar gözü korkutulur mu insanın...
15 yaşında erkek kardeşim var, yanlış anlaşılırım korkusu ile kız arkadaşı hakkında yorum dahi yapmıyorum
onları üni.okumaya heveslendirirken bile çekiniyorum, kız baskı olarak anlamlandırır diye..
o kadar dikkat ediyorum.. bide benimkilere bak...
yanımda '' benim oğlum çok yakışıklı otobüse biniyorum, resmini gösterdim telini istedler diyo'' ya bu kadar mide bulandrıcı birşey olabilir mi ??

üzücü gercekten ama şimdi sen kafana takıyosun kendi kendini yiyosun üzüyosun boşver takma sözlün gelsin konuş açık açık o gelene kadar tıka kulaklarını canım

sizin kibarlığı benden öğrenecek olmadığınız gibi benimde sizden akıl öğrenmeye ihtiyacım yok
gezip tozmadığımı, çalışıp çabalamadığımı ya da annesiyle yengesiyle uğrastığımı nerden biliyosunuz...
buraya içimi dökmem onlarla yüzyüze bu konuları konuştuğum anlamına gelmez ki.. ki ben 1 kere bile sözlümün annesine konuşmuş insan değilim
onlara karşı son derece sessizim.. içime attıklarımın bende büyüdüğünü farkedip
bunlarıda ilerde yüzyüze bakacağım insanlara yansıtmaktansa burda benim gibi sıkıntısı olanlarla paylaşma yolunu secmek istedim..
size göre 24 saat bu sorunla mı yatıp kalkıyorum
sitede bir derdim var bölümünde evli bi bayanın evlendikten sonra eşinin 180 derece değişmesine içerlenen bayana üzülüp
benimde içimde son kalanları burya atmam abes bi durum değil ki ..
yazınız cok sertti.. çok kırıldım..

canım bak sana bır abla kardes yada arkadas tavsıyesı ıkı bucuk senelıkte evlıyım.Anlattıgın kadarıyla ;sevgılın kayganana bırsey dedıgınde mudahale edınce kaynanan bunu anlayabılıcek ıncelıkte bırı degıl,o yuzden bırak oglu anasının anladıgı dılde konussun(valla bak bu sozumu dınle)bıde ablacım bak sana ne dıcem evlenmeden once herseyı kesın bır dılle konus misal ben neler dedım;
1)Ben aılenle aynı evde yasamam
2)dogup buyudugum ılceden baska yerde yasayamam
3)sen sıgara ıcmıyosun bırakamam
4)hersene ıyı yada kotu bır yere ama mutlaka tatıle gıtmek ısterım gerekırse bunun ıcın kıştan para bırıktırırız.
5)ben tatılde bıkını gıyerım,su an gordugun gıyımımı de degıstırmem.
Bunlar benım kesınlerımdı ve bastan soyledım.
Sende herşeyı ama herseyı acık acık soyle.Annenle asla yasamam dıye

Ha bırde tatlım herkesın her soyledıgını kafana takıp cıddıye alıp cevap verıpte hem kendılerını onemlı hıssetmelerını saglama hemde canını sıkma.öpüyorum..

kendını bukadar yıpratıp , psıkolojını bozmana ne gerek var. bak bana bende kafayı yedım eltımle yatıp eltımle kalkıyorum. senın yapacagın tek bısey var onu yapmaya calıs.
Oncelık sensın en once kendıne guven gelsın.
Oyle ınternet maılle falanda ugrasma
eltınle ırtıbatı kes
sozlun gelene kadarda o aıleden uzak dur.
ne zaman resmı bıseyler olur o zaman acarsın agzını.
bu haller ve tavırlarıyla yeterınce vıcık vıcık olmussunuz zaten.
Sozlunle mutluysan ve bırbırınızı sevıyorsanız , bıseylerı dıretmeye kalkmazsınız.
heee adam ılla annesıyle yasamak ıstıyorsa acık bı sekılde onun yoklugunda yasadıgın rahatsızlıkları dıle getırırsın ve fıkrım bu dersın.
Sen bencıl bı kız degıldın, bu yuzdende hep kafana takıp , iyi olsak ne vardı, guzel guzel anlaşmak varken nıye tatsız seyler yasıyoruz dıye kendını yıyıp bıtıyorsun.
Eltı ve kaynanayı artık bır kenara bırak sozlunle daha konusmadan bu kadar takıntı halıne getırmen ıyı degıl. Olacak guzel seylerıde bozarsın bu dusunceyle.
aklını asıl kurcalayan ne onu soylede oyle yardımcı olalım sana.
kayınvalıdeyle kalmak ıstemıyorsan kı kımse tavsıye etmıyor bunu nasıl sozlunle konusacagınımı soruyorsun bıze . eger buysa kafana takılan o konu uzerıne yogunlaşalım

çok teşekkürler ablacım ilgilendiğin için.. Darısı başıma, umarım benim sözlümde beni hayal kırıklığına uğratmaz...

biliyo musun eltimin düğününde sözlüm ve annesi o kadar kavga ettikler ki. sözlümde bi sinir harbi.. inan sözlüme annesine konuşurken dikkat etmedği için
ben düğüne gelmeyeceğm annenden özür dilemedikçe demiştim, ya zavallı sözlüm 7 8 aylık kız arkadaşına anlatamadı o an ki haklılığını ..
ama zamanla anladım ki hakikaten benim kayınwalide çok çok çok acayip kadın. insanı çileden çıkarıyor ..
vallahi ben sözlüme o kadar üzülüyorum ki
zaten atanamadı özelde sürünmemek için paralı askerliği secti.. o kadar zor ki 1 sene ayrı kalmak...

bak açıkca sana yazayım
gelinliğim ve alyansım dışında herseyden vazgectim, kır düğününden, ....marka ev eşyalarından .......'da yapacağımız düğünden
aklına ne geliyosa ya düşün takıları bile kiralamayı düşünüyoruz
1 artı 1 ev tutacağız mesela, herseyden ama herseyden gectim bak sınavlarım bitti 2. bi iş bile düşünüyorum yuvamızı kurmak için...
arkadaşlarım bana o kadar kızıyor ki sen böyle yaparak değerini düşürüyorsun diyor..
belki gösterişe düşkün olanlar için bu yorum yapılabilir ama ben sözlümün herseye değdiğini olacağını düşünüyorum

ama ondan tek bi beklentim var ben anane babane bıktım evlenincede artık sadece eşimin ve çocuğumun sesini duymak istiyorum...
başka sehride kabul ettim

Sanal alemde yazıştığınız birine kırılabiliyorsanız zaten aynı kulvarda değiliz ben de boşuna nefes tüketiyorum burada...
Dikkat edin gerçek yaşamdaki kırgınlıklarınız hayatınızı zorlaştırmasın..
Ben kimim ki sonuçta?
Biraz daha büyüdüğünüz zaman görüşmek üzere!

iiiiğğğğğğ midem bulandı yemin ederim bu k.v.den
ben ilk defa okudum sizin konunuzu,çok muzdaripmişsiniz sanırım
bencede ilerde evlilik olduğu zaman işiniz hiç kolay değil,şimdiden böyleyse,kusura bakmayın ama mutlu olabileceğinizi pek düşünmüyorum,
diğer arkadaşlarda doğru yerlere değinmişler;sözlüyüm diyosunuz ,bu ilişkileri bu kadar laçkalaştırmayın şimdiden
ilerdeki problemlerle başa çıkacağınızı düşünüyosanız,devam edin
ama o güç yoksa daha fazla uzatmayın derim,çünkü bu insanlarla bi hayatı paylaşacaksınız

bu kadın bir şekilde birilerinin yanında kalacak çünkü eşi yok sakın sakın birlikte oturmayı kabul etme hatta şimdiden konuş sözlünle ben birlikte yaşayamam mutlu bir evliliğimiz olmaz de bak canım o evliliğin ilk heyecanları geçince her şey sıkıntı ben evleneyimde sonra hellederim diye sakın düşünme boş ulur baştan tavrını koymazsan ilerde hiç kooyamazsın bu sizin evliliğinezede olumsuz olarak geri döner yeri gelir kocan baştan kabul etmeseydin şimdi noluyo atıyımmı kadını der

eşim ile farklı memleketlerin insanlarıyız. haliyle kültürlerimiz de farklı. eşimin ailesi bizim kültürümüze ters düşen birşey yaptıkları zaman inan kendi aileme mahcup oluyorum ki benim kayınvalidemler de çok görgülü bilinçli bir ailedir. ama yine de kültür farkından dolayı bize ters gelen şeyler oldugu zaman üzülüyorum, ailem de üzülüyor. bence bu kadar birbiriyle alakasız iki ailenin dünür olması biraz sakat. bence ailenle görüşüp ortak karar alın. ben aileden bazı şeylerin saklanması taraftarı değilim maalesef. evlenmeden önce hersey aileye söyylenmeli bence. evlendikten sonra tabii aile içi sorunların yansıtılması hoş değil

canım sonuçta benim en büyük sıkıntım ilerde sözlümle kuracağımız hayata müdehale etmeleri...
sözlümle 1 sene önce konuştuk ama açıkça dile getiremedim
sadece bak Utku ben cok sıkıntı cektim anane babane artık evlenince ikimiz olmalıyız gibi söyledim
tekrar bi konuşmak stiyorum izne gelince ama nasıl
dedimya ben annesi le iletişimimi sıcak tuttum bu 1 sene içinde asla karşılarına çıkıp birşey söylemedim
ya sözlüm benim bu rahatsız olmayan tavırlarımdan ötürü düşüncelerimin değiştiğini düşünürse
sanki kabul etmişim gibi
korkum bu
e düşünüyorum bak işte k.v böyle bi insan ya nasıl yasarım kızlar siz yasayabilir misniz diye topic acıyorum tasa tutuluyorum
leylaya kırıldım nese..
ya cok güldüm eltinle yatıp kalkıyorum demişsin ya ::
eltimin eminiki kulakları yanıyor :
hergün en az 50 kişi onu konuşuyor
ya lütfen facebooktan ark olalım ne olur bak sana onun bi iki resmini göstereyim anlarsın beni , bi akrabama durumları bahsettim ben bunlarla ne yapcam dedim dmezuniyet resimlerine bakıoduk yemin ederim kız bu mu dedi kadın

canım eltimle tek bi irtibatım yok bak atlamışsın okumamışsın küstüm :)
sildim faceden telimde nosu bile yok, hiö biri ile bi irtibatım yok bak doğum yaptı burdaki arkadaşlar arama dedi düşündüm cidden aramamam gerek..
evet ama resmi bişeyler olunca susmam artık diye düşünüyorum
yemin ederi bak o kadar üzülüyorum ki keşke buraya onlar için güzel birşeyler yazabilsem..
inanmayacaksın anneme bile kayın validemi övüyorum, kadın bizim için neler yapıyo diyorum....yine onu kötü bilmesinler diye....

ablacım zorun ne kabul ediyosun herşeyi ne eksigin var diğer insanlardan.İnan verdıgın tavızlerle ölçülmüyor tavızlerın.İlerde bısey olunca kımse buna kocanda dahıl valla bıtanem madalya takmayacak sana benım ıcın bunlardan bunlardan vazgectın dıye.Hatta ılerde yaptıklarından cok yapmadıkların goze batıyor evlılıkte.Yapma nolur yapma.Vazgecme yarın obur gun yapmadıgın ıcın ıcınde ukde kalıcak seylerden .Dügün takılar falan ..

Kardesım, sana kardesım dıyorum cunku yolun basında oldugun ıcın cok ıyı nıyetlı ve safca yaklasıyorsun.) kı yolu yarılamıs bırı olarak bıle bızde bazen safca davranıyoruz)
eltınle olan yorumlarını okudum kusme hemen :)
canım telefona o mu cıktı " aa ben * teyzeyı aramıstım bı daha arayayım sen acma ama de" kapat telı dumur olsun azıcık.
sımdı bırıncı kural sen ınsanı dumur duruma getırmedıgın ıcın cok daha fazla kırılganlık gosterıyorsun,haksızmıyım.
sozlunlede korkularından bahsedersın zaten adam kendı annesıylede ıyı olmadıgı ıcın senı bence daha ıyı anlayacaktır. ufaktanda yasadıgın sıkıntıları anlatırken aglarsın olur bıter. :):):) benden tavsıye aglamak ıse yarıyor...... :):):)

bu yoruma bende katılıyorum o kadarda degıl. herseyden vazgecme
erkek annesı olarak yapılması gerekenlerı yapsınlar hıcde fedakarlık etme , sozlune dusen seylerde fedakarlık yaparasın ama annesının babasının yapacagı seylerde sakın hıcbırsey ıstemıyorum trıplerıne gırme.
yapsınlar bırak

inanın bende sizi kıraak şekilde cevaplar yazabilirdim, kibarlığımız koruyamayabilirdim
ama bi kalp taşıdığınızı umarak kelimelerimi elekten gecirdim..
size göre sanal alem olabilir bana göre öyle değil, burda beni üzen bi konu hakkında ''işiniz gücünüz okulunuz yok mu'' gibi yorum yapılıyor,
eski konuları bilen arkadaşlarımın yaptığı yorumları okuyup, sonra birde kendinizin yaptığı yorumu okursanız
kırılmamın normal olduğunu görürsünüz... herkes yorum yapabilir, yanlız anlatmak istedğim belli bi düzeyde olmalı yorumlar
karşıdakinin incinebileceği göz ardı edinilmemeli

mesela bi arkadaşım ''ozlem takma artık sayende eltin yüzünden kafayı bozdum'' demiş kırmadan...
her neyse yaşınız benden büyük olabilir ben büyüdüğümde değil de siz kırmamayı öğrenince görüşmek dileğiyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…