- Konu Sahibi sevimistanbul
-
bu kadın bir şekilde birilerinin yanında kalacak çünkü eşi yok sakın sakın birlikte oturmayı kabul etme hatta şimdiden konuş sözlünle ben birlikte yaşayamam mutlu bir evliliğimiz olmaz de bak canım o evliliğin ilk heyecanları geçince her şey sıkıntı ben evleneyimde sonra hellederim diye sakın düşünme boş ulur baştan tavrını koymazsan ilerde hiç kooyamazsın bu sizin evliliğinezede olumsuz olarak geri döner yeri gelir kocan baştan kabul etmeseydin şimdi noluyo atıyımmı kadını der
iiiiğğğğğğ midem bulandı yemin ederim bu k.v.den
ben ilk defa okudum sizin konunuzu,çok muzdaripmişsiniz sanırım
bencede ilerde evlilik olduğu zaman işiniz hiç kolay değil,şimdiden böyleyse,kusura bakmayın ama mutlu olabileceğinizi pek düşünmüyorum,
diğer arkadaşlarda doğru yerlere değinmişler;sözlüyüm diyosunuz ,bu ilişkileri bu kadar laçkalaştırmayın şimdiden
ilerdeki problemlerle başa çıkacağınızı düşünüyosanız,devam edin
ama o güç yoksa daha fazla uzatmayın derim,çünkü bu insanlarla bi hayatı paylaşacaksınız
vazgectiğin sürece hep ezilirsin. bence düğünde ev kurmada insan hiçbirseyden vazgecmemeli ki kayınvalide bu yükün altında biraz ezilmeli gelinin değerini bilmeli. çok zorda kalıp gelinim biz bu kadarını yapamıyoruz diye kendi demeli. bence düğünde herşey tam olacak denmesi lazım. yapamıyorlarsa biz yapamıyoruz desinler ki siz kabul edin. değerli olun bence
eşim ile farklı memleketlerin insanlarıyız. haliyle kültürlerimiz de farklı. eşimin ailesi bizim kültürümüze ters düşen birşey yaptıkları zaman inan kendi aileme mahcup oluyorum ki benim kayınvalidemler de çok görgülü bilinçli bir ailedir. ama yine de kültür farkından dolayı bize ters gelen şeyler oldugu zaman üzülüyorum, ailem de üzülüyor. bence bu kadar birbiriyle alakasız iki ailenin dünür olması biraz sakat. bence ailenle görüşüp ortak karar alın. ben aileden bazı şeylerin saklanması taraftarı değilim maalesef. evlenmeden önce hersey aileye söyylenmeli bence. evlendikten sonra tabii aile içi sorunların yansıtılması hoş değil
Çok hassas bir insansın,
hassas olman tabi ki suç değil, ama kendini ve kaldırabileceklerini bilmek lazım.
Bugüne kadar içinizdekileri, beklentilerinizi tam olarak sözlünüze bile aktaramamşsınız.
Bu çok büyük hata bence.
Kayınvalideyle asla oturmayı düşünmediğinizi, sıkıntılarınız olduğunu, nelere sıkıldığınızı,
nelere sıkılmadığınızı şimdiden konuşmaz, hep içinize atarsanız, sonunda hasta olursunuz.
Gün gelince de insanın duyguları bile tükenmeye başlıyor sonra.
Bu hayatta hangi bulunmaz hint kumaşıyla evlenirseniz evlenin, hani sözlüm çok iyi bir insan,
o herşeyi hakediyor demişsiniz ya, malesef hiç bir erkek, bu kadar isteklerinizden ve kendinizden
vazgeçmenizin, değerini bilmez ve hak vermez, vazgeçtiklerinizle kalırsınız.
Hep siz ezilecekseniz, hep siz vazgeçecekseniz, evlilik tek kişilik değil, iki kişilik,
malesef hatta çoğuz kez ailelerde girdi mi devreye 10 kişilik.
Ben öyle fedakarlık yaptım , böyle şundan şundan vazgeçtim, demenizin hiç bir anlamı olmayacak,
karşı taraf için, kimse size ah canım gelinim, neler istemedi, bizim için nelerden vazgeçti demeyecek.
İsteklerinizi, nasıl bir hayat beklediğinizi, sözlünüzle açık açık konuşmalısınız.
Sözlülük yemin değildir ki, anlaşma ya da anlaşamama dönemidir.
Birşeyleri, beklentleri oturup konuşmak kırmak değildir ki.
O zaman açıkçası sen kırılmaya hazır ol.
Böyle düşünürsen hep kırılan sen olursun.
Sen sözlünle, ileri de eşinle oturup derdini, sıkıntını , beklentilerini konuşamayacaksan,
o eş ne işe yarıyor.
Ben sözlün kesinlikle değişir demedim, değişmeyedebilir,
ama bu sıkıntılar genel bir çok evlilikte yaşanan çok önemli sıkıntılar.
Yaşanma olasılığı, yaşanmama olasılığından daha fazla.
O yüzden şimdiden konuşmak önemli, senin sözlünden, sözlünün senin fikirlerinden,
haberiniz yok, bu zamanlar ileride sıkıntıların adımları.
Ben ömür boyu kendimden vazgeçerim, çekerim, yeter ki sözlüm kırılmasın,
diyeceksen , diyecek birşey yok.
Sözlün sana sormadan, annemle otururz derken, seni kırmıyor mu?
bence sözlünde kırırmaz.madem erkekler bayanlara göre daha mantık çerçevesinde bakıyorlar olaya.
ilişkileri laçkalaştırma adına değildi benim onlara saygı ve sewgiyle yaklaşmam...
artı koca aileden kimseyle bi sorunum olmadı ki sadece kayın valide ile sorun yasadım eltimin kıskançlıklarını artık görmemezlikten geliyorum
hoş her daim görmemezlikten geldim bi kere cewap werdim sadece...
ben sanırım bu dünyanın insanı değilim
insanlarla iyi gecinmeye çalışmak onlara saygılı olmak ilişkileri laçkalaştırmaksa...
siz kesinlikle bu dünyanın insanısınız
laçkalaştırmak tek taraflıda olmuyo görüldüğü üzere
k.v.niz ve eltinizinde katkı payı var bunda şüphesiz
sizi aileye kabul etmekte zorlanıyo gibiler,ve haliyle verdikleri tepki ve davranışlarıda daha şimdiden laçka yapıyo aranızdaki ilişkilerinizi
sizinde vardır mutlaka yanlış tavırlarınız,ne bilim kafaya takıp büyüttüğünüz şeyler
kimse kimseylede iyi geçinmek zorunda değil ,mesafeli durmak lazım,yoksa kendinizden verirsiniz
evlenince herşey daha farklı olablir dikkat edin derim...
ABOVVVVVVV burası ıyıce kaynadı vallah. Ozlemcım sakın olurmusun sen senınle ılgılenlerle ılgılensen. yazı yazarken tam ınsanlar anlatmak ıstedıklerını anlatamıyorlarsakin olalım bayanlar . yorum yapmak ısteyen yapsın ıstemeyen yapmasın. ama bı gercek varkı burada yapılan yorumlar cok onemsenıyor, yorumlarımızı daha tatlı sekılde yaparsak kımseyı kırmamıs oluruz.
Not: Bunu sadece tek bır kısıye yada ıkı kısıye yazmıyorum Genel degerlendırmem bu. Bende ıstedıgımı yazdım ama kırıcı olmadan :18:
ABOVVVVVVV burası ıyıce kaynadı vallah. Ozlemcım sakın olurmusun sen senınle ılgılenlerle ılgılensen. yazı yazarken tam ınsanlar anlatmak ıstedıklerını anlatamıyorlarsakin olalım bayanlar . yorum yapmak ısteyen yapsın ıstemeyen yapmasın. ama bı gercek varkı burada yapılan yorumlar cok onemsenıyor, yorumlarımızı daha tatlı sekılde yaparsak kımseyı kırmamıs oluruz.
Not: Bunu sadece tek bır kısıye yada ıkı kısıye yazmıyorum Genel degerlendırmem bu. Bende ıstedıgımı yazdım ama kırıcı olmadan :18:
aa oyle deme kafanı dagıtmak ıcın arada bı kızlar senı sınırlendırıyolar. işede yarıyor bak
Bence de aşırı tepki gösteriyorsun.
Birileri kendine yakışır tarzda ya da sert yorumlar yapmış olabilirler,
her konuda da mutlaka birbirinden farklı düşünceler çıkıyor.
Tabi ki uslup önemli, kimse kendine dert aramak için derdini yazmıyor,
paylaşmak için yazıyor, ister dibine kadar 24 saat dert eder, ister etmez,
o kişiye kalmış, kimseye verecek bir hesabın yok.
Ama özellikle -sim -arkadaşın yazdığını yanlış anlamışsın bence.
Laçkalaşmış ilişkinin sadece senden kaynaklanmadığını,
diğer taraftan kaynaklandığını yazmış, kötü birşey yazmamış yani.
Buradaki herkesi kafayı takıp üzülmeye gerek yok.
Önemsemek kişiye kalmıştır, herkesi aynı şekilde önemsemek durumunda değilsin.
Herkeste farklı şeyler çıkarabilir, kendi tarzında yazabilir.
Kırılman doğal, kimse konu açtı diye kimsenin saçma fkirlerini de alttan alma durumunda değil,
yalnız sen bazı şeyleri yanlış anlamaya başladın, bazı insanlara gerilip.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?