Böyle bir kayınvalideyle yaşanırmı?

vazgectiğin sürece hep ezilirsin. bence düğünde ev kurmada insan hiçbirseyden vazgecmemeli ki kayınvalide bu yükün altında biraz ezilmeli gelinin değerini bilmeli. çok zorda kalıp gelinim biz bu kadarını yapamıyoruz diye kendi demeli. bence düğünde herşey tam olacak denmesi lazım. yapamıyorlarsa biz yapamıyoruz desinler ki siz kabul edin. değerli olun bence

ayy birde böyle birşey var sahi
ben yumuşak oldukça sözlüm ilerde baştan deseydin şimdi ne yapayım diyebilir
demek ki asla yumuşamamalıyım:26:

ilişkileri laçkalaştırma adına değildi benim onlara saygı ve sewgiyle yaklaşmam...
artı koca aileden kimseyle bi sorunum olmadı ki sadece kayın valide ile sorun yasadım eltimin kıskançlıklarını artık görmemezlikten geliyorum
hoş her daim görmemezlikten geldim bi kere cewap werdim sadece...
ben sanırım bu dünyanın insanı değilim
insanlarla iyi gecinmeye çalışmak onlara saygılı olmak ilişkileri laçkalaştırmaksa...

ya canım ben bugüne kadar babamdan bile bişey isteyemedim, kaldı ki onlardan nasıl isteyeyim...
aslında karışmasalar daha iyi
ilerde kime maddi yardım yaptıysa o gelininin yanında oturur..
baksana sözlüm destek için bi tane dana alayım dedi mırın kırın etti kendi ile kanlı bıçaklı olan eltime 3 taneye birden bakıyo
ki o eltim ben gibi sessiz değil hergün kawga ediyolar
demek ki kötü olmak gerekiyormuş... saygı görmek için....
ben sözlüme kıyamıyorum zaten neler yapıyo ikimiz için...

Çok hassas bir insansın,
hassas olman tabi ki suç değil, ama kendini ve kaldırabileceklerini bilmek lazım.
Bugüne kadar içinizdekileri, beklentilerinizi tam olarak sözlünüze bile aktaramamşsınız.
Bu çok büyük hata bence.
Kayınvalideyle asla oturmayı düşünmediğinizi, sıkıntılarınız olduğunu, nelere sıkıldığınızı,
nelere sıkılmadığınızı şimdiden konuşmaz, hep içinize atarsanız, sonunda hasta olursunuz.
Gün gelince de insanın duyguları bile tükenmeye başlıyor sonra.
Bu hayatta hangi bulunmaz hint kumaşıyla evlenirseniz evlenin, hani sözlüm çok iyi bir insan,
o herşeyi hakediyor demişsiniz ya, malesef hiç bir erkek, bu kadar isteklerinizden ve kendinizden
vazgeçmenizin, değerini bilmez ve hak vermez, vazgeçtiklerinizle kalırsınız.
Hep siz ezilecekseniz, hep siz vazgeçecekseniz, evlilik tek kişilik değil, iki kişilik,
malesef hatta çoğuz kez ailelerde girdi mi devreye 10 kişilik.
Ben öyle fedakarlık yaptım , böyle şundan şundan vazgeçtim, demenizin hiç bir anlamı olmayacak,
karşı taraf için, kimse size ah canım gelinim, neler istemedi, bizim için nelerden vazgeçti demeyecek.
İsteklerinizi, nasıl bir hayat beklediğinizi, sözlünüzle açık açık konuşmalısınız.
Sözlülük yemin değildir ki, anlaşma ya da anlaşamama dönemidir.

ya canım haklısın gelenek görenekler önemli
yanlız ben nasıl uyum sağlıyorum ?? F.Nıtche ' ye göre zeka ; '' her ortama uyum sağlayabilme yetisiymiş '' biz sözlümle böyle düşünüyoruz
bizim onla en ufak bi farklılığımız yok , annemde çok uyumlu insandır , yadırgamaz onları.. kayın valide nışan adetlerimizi küçümsüyo..
sence nışanda erkeğin yeşil şal atması küçümsenecek bi adet mi ?
tamam garipsenebilir ama insan küçümserse onların iyi niyetinden şüphe ederim...

ona bakarsan eltimle kayın validem aynı köylülermiş, fakat eltimin annesi ile kayınwalidem hep kawga halinde ve hiç anlaşamazlar
bu bence kişilik yapısıyla alakalı..
zaten onlar kırklarelide annemler Ankarada bence düğünden sonra bayram telefonarı dışında birayara geleceklerini sanmıyorum
diyeceksin ki sen her bayram gideceksin
ben onların memlekete gitmeyi çok sewiyorum ve inanılmaz cewre edindim orda , aile bireyerinide cok sewiyorum
sewildiğimide biliyırum çünkü büyük kaynım, görümcem, amcaları sözlüm askerde olmasına rağmen beni ararlar
szölüm şakayla takılır onlara özlem mi sizin kardeşiniz diye..

ya daha ncede benzer topiclerde konularım vardı
sağolsun arkadaşlarım o kadar yardımcı oldu ki bende nasıl dawranmam gerektiği konusunda daha akılcı bi karar aldım

sitede dolaşırken bi kadının eşi evlendikten sonra değişmiş buna cok üzüldüm
sonra kendimi onun yerne koydum ve kendi k.w mi düşündüm siz olsanız böyle insanla yasayabilir misiniz sorusuna cewap almak için konu açtım
bi iki arkadaş beni kırdı
diyeceğim o ki canım
bu konu beni fazlasıyla yıprattığı ________çözümleyemedğim için _____________buralarda konuşuluyor
bazıları neden beni kırma derdinde anlayamıyorum
yorum yapın ama başka işin yok mu sözü çok ağır
tabikide başka işim var..
inşallah çözerimde bi daha konuşmam burda bu konuyu

nese canım ayrıca yorumun için çok teşekkür ederim diyorsun ki beklentilerini kısmakla iyi etmiyorsun
çok güvendiğin sözlün gün gelir değişir...

işte korkum bu........... bunun için ne yapabilirim benim sorum bu sözlümü kırmaktan korkuyorum

Birşeyleri, beklentleri oturup konuşmak kırmak değildir ki.
O zaman açıkçası sen kırılmaya hazır ol.
Böyle düşünürsen hep kırılan sen olursun.
Sen sözlünle, ileri de eşinle oturup derdini, sıkıntını , beklentilerini konuşamayacaksan,
o eş ne işe yarıyor.
Ben sözlün kesinlikle değişir demedim, değişmeyedebilir,
ama bu sıkıntılar genel bir çok evlilikte yaşanan çok önemli sıkıntılar.
Yaşanma olasılığı, yaşanmama olasılığından daha fazla.
O yüzden şimdiden konuşmak önemli, senin sözlünden, sözlünün senin fikirlerinden,
haberiniz yok, bu zamanlar ileride sıkıntıların adımları.
Ben ömür boyu kendimden vazgeçerim, çekerim, yeter ki sözlüm kırılmasın,
diyeceksen , diyecek birşey yok.
Sözlün sana sormadan, annemle otururz derken, seni kırmıyor mu?

zaten o lafı bana hiç hatırlatma canım aklıma geldikçe çıldırıyorum...
daha cıkalı 7 ay bile olmamıştı, eltimin düğünününde bulundum herkesle cok iyi olduğumu gören sözlüm sanırım bu cümleyi kullandı bana....
balayından sonra annemi yanımıza alırız değil mi aşkım...
üzüntümden 1 hafta yemek yiyemedim..
şöyle söylese '' özlem annemle birbirinizi cok sevdiniz, sana 2.kızım diyo ( O ZAMANLAR ELTİMDEN DAHA AZ KORKTUĞU İÇİN BEN 2.KIZIYMIŞIM )
ilerde annem kışları kalabilir değil mi '' dese gene anlarım derim ki misair olarak istedği kadar kalabilir gene saygımda kusur etmem
yanlız sözlümün değişi onay bekler bi ses tonyula annemi balayı dönüşü yanımıza alabiliriz değil mi aşkım..
şok olmuştum ya
o günlerde cok soğuktum bana bide soruyordu neyin var neden böylesn diye soruyodu ama net ifade edemedim....
aradan 3 sene gecti nerdeyse..
ya insanı sinir eden şu demekki kimseyle iyi olmayacaksın herkes beklenti haline giriyor..
birde emrivaki söylemis çileden çıkardı
şu an o cümleyi etse derdimki zaten ben babane elinde doğdum anneanne ilede kapanışı yaptım evlenincede hayalim eşim çalışsın ben kaynanamla ewde
iktidar savaşı oynayalım:)
ya kızlar valla çok iyi oldu beni iyi yetiştiriosunuz ben bunları kulağıma küpe edeceğim....
cünkü annemde dahil kimseye danışamadığım şeyler bunlar
ama bu site sayesinde birsürü bakış açısıyla kendime bi yön çizdim o yolda kararla ilerleyeceğim..

bence sözlünde kırırmaz.madem erkekler bayanlara göre daha mantık çerçevesinde bakıyorlar olaya.

ama işte söz konusu annesi ya :/ ya bi şekilde çözeceğim bu sorunu
valla bak üzerine basa basa söylüyorum
45 yaşında kızı 58 yaşında oğlu ve 24 yaşında bir oğlu daha var....
onların hepsi kaaaaaç senelik evliler.... onlarla yasasın..
zaten burda laylay diye bi ark. wardı öyle güzel bi laf etti ki
'' mutluluğunda hissesi olmayana hayatında yer verme '' diye... bu laf üzerine düşündümde...
benim annemin çabasına bak... kayın walidemin cabasına bak.. oğlumu evlenecek muhatrın oğlumu ewlencek umurunda değil kadının.......
benim memur emeklisi komşum oğlunun düğünü için cocuk bakıyo bu yastan sonra...
gelini de ewde oturuyo hak mı bu ya

siz kesinlikle bu dünyanın insanısınız
laçkalaştırmak tek taraflıda olmuyo görüldüğü üzere
k.v.niz ve eltinizinde katkı payı var bunda şüphesiz
sizi aileye kabul etmekte zorlanıyo gibiler,ve haliyle verdikleri tepki ve davranışlarıda daha şimdiden laçka yapıyo aranızdaki ilişkilerinizi
sizinde vardır mutlaka yanlış tavırlarınız,ne bilim kafaya takıp büyüttüğünüz şeyler
kimse kimseylede iyi geçinmek zorunda değil ,mesafeli durmak lazım,yoksa kendinizden verirsiniz
evlenince herşey daha farklı olablir dikkat edin derim...

konuştuğunuz kelimelere dikaat edin !! haddinizi bilin !!! yaptığınız yorumlara dikkat edin !!! terbiyesizliğin luzumu yok !!
nasıl bir okuma nasıl bir anlama anlamadım ben !
kayın validem beni kabul edemedği için mi yoksa benim hiç bişeye ses çıkarmadığım için mi benle oturma derdinde sizce !!!
eltimin sıkıntısıda bütün aile ile iletişimimin iyi oluşu, sürekli beni arayıp sormaları kendisininde herkesle kavgalı oluşu ve bunların acısını benden çıkarması.. durum bundan ibaret...

ben burda herşeyi tüm çıplaklığıyla anlattım, hatta aşırı derecede eksik anlattım !!
nerden kanıya vararak sizde de hata vardır diyorsunuz !!
tavırlarımda bi problem olsa en başta sözlüm beni uyarırdı.. ki ben belli eğitim almış nerde nasıl davranmsını gayet iyi bilen bi insanım..
herkesi de kendim gibi sanıp herkese sevgimi sunuyorum aynını kayınvalideme de sundum
yanlız ilgim fazlaymış ki birlikte yasama isteklerine girdi..

iyi gecinme çabalarını laçkalaştırmak olrak değerlendirmeniz çok yanlış... sözlümün annesi olduğu için ilişkilerimi sıcak tutmaya çalışmak hata değil !!
sorun varsa bu kayın validemin rahat davranışlarının sonucu...
ilk defa sizden duyuyorum böyle bir şeyi.. umarım bi gün beni çokkkk iyi anlarsınız.....

ABOVVVVVVV burası ıyıce kaynadı vallah. Ozlemcım sakın olurmusun sen senınle ılgılenlerle ılgılensen. yazı yazarken tam ınsanlar anlatmak ıstedıklerını anlatamıyorlar sakin olalım bayanlar . yorum yapmak ısteyen yapsın ıstemeyen yapmasın. ama bı gercek varkı burada yapılan yorumlar cok onemsenıyor, yorumlarımızı daha tatlı sekılde yaparsak kımseyı kırmamıs oluruz.

Not: Bunu sadece tek bır kısıye yada ıkı kısıye yazmıyorum Genel degerlendırmem bu. Bende ıstedıgımı yazdım ama kırıcı olmadan :18:

ya sabah birisi bana senin başka işin gücün okulun yokmu ama nasıl bir azardır...
kibarlığımı korumaya çalıştım bana boş insan muameesi yapmış resmen..
bu şahısta baksana sanki benim amacım burda insanları kayınvalideme kışkırtmak... ben onu yapacak bi insan olsam burda ne işim var ??

kayın validemin karşısına gecer güzellikle konuşur ona anlatırdım yaptığı yanlışları
sim şöyle dese '' ya yanılıyo olabilir misin belki kadının amacı başka '' böyle dese ben ona objektif bi şekilde acıklarım
yanlız

'' laçkalaştırmak tek taraflıda olmuyo görüldüğü üzere
k.v.niz ve eltinizinde katkı payı var bunda şüphesiz
sizi aileye kabul etmekte zorlanıyo gibiler,ve haliyle verdikleri tepki ve davranışlarıda daha şimdiden laçka yapıyo aranızdaki ilişkilerinizi ''

bu şekilde yazılır mı Allah aşkına ?? başlığı bile okumamış ben hep sustuğum için kayın validem benle yaşama derdinde
hep anlayışla yaklaştığım için sözlüm birlikte yasayabileceğim yanılgısında... sizi aileye stemiyolar laçkalaştırmışsın yazmış pes yani birde bunu yazan üni.mezunu olacak....

hem okuduğunu anlamamış hem kaba hemde haddine olmayan yorumlar yapmış...
dedğin gibi canım kimsenin yorum yapma zorunluluğu yokki ben kafamdaki problemleri yazıp deneyimli arkadaşlardan öneri bekliyorum
tabikide eleştiri olur ama belli bi düzeyde...

bu tarz insanlar sitenin kalitesini düşürüyor bence uyarı almalı..
hayır kendisini ne zannedip terbiyesiz kelimeler kullanıyor anlamıyorum....

burası benim alanım istedğimi paylaşırım ilgilenen belli çercewede yorumunu yapar..

ki canım abarttığımı düşünmüyorum...... sabah bi konu okudum bi bayaın eşi evlendikten sonra çok değişmiş.... sonra kendimi düşündüm
tüm çıplaklığıyla kayın walidemi anlatayım bari son olarak acaba insanlara normal gelir mi dedim...

bazı arkadaşlarım ne kadar güzel yorum yapmış öznur diğer topicte yardımcı olamadık mı vallahi eltin ile yaıp kalkar oldum cok güldüm yemin ederim
ya güzelce iletişim kurmak warken bu kelimeleri kullanmak neden ??
Türkçe çok zengin bi dil laçkalaştırmak yerine daha ılımlı kelimeler kullanabilirsin..

nese canım ya cnaım cok sıkılı kayınwalidemi unuttum :)

leyla diye bi kız var kırıldım yorumuna yazdım genede sewgiyle kal yazdım
burası sanal alem nasıl kırılıyorsun yazmış... ya böyle bi saçma yorum olabilir mi ???
en özelimi aileme acamadığım için buraya acıyorum beni en rahatsız eden konu... bi insana işin gücün okulun yok mu die yaklaşılır mı ??
gene iletişim koparmayalım diye kırıldım aşkolsun tarzında yazdım burası sanal alem yazmış.... boş buluyorsan girme o zamn

:113::113::88::88: ŞİMDİ ELTİME ATIĞIM GİBİ Bİ DESTAN MAİLİ ATACAĞIM ONU İSTİYOR HA :d:d

aa oyle deme kafanı dagıtmak ıcın arada bı kızlar senı sınırlendırıyolar. işede yarıyor bak

YA BEN CİDDEN ANLAYAMIYORUM CANIM YA KONU İLGİMİ ÇEKTİYSE DÜŞÜNCELERİMİ YAZARIM...
KONU HOŞUMA GİTMEDİYSE YA HİÇ YORUM YAPMAM YA DA NAZİKÇE FİKRİMİ BELİRTİRİM
İNAN LEYLA İSİMLİ Bİ KIZA FARKLI Bİ TOPİCDE PARDONDA BURANIN ALİ KIRAN BAŞ KESENİMİSİNİZ DENMİŞ..
BAZILARI NE SANIYO KENDİNİ ANLAMAM

ACABA O DA TAKMA İSİM KULLANNA ELTİM Mİ :d:d:

NEYSSE BAK GENE HATA ETTİM HERKESİ KENDİM GİBİ DÜŞÜNMEKLE..

Bence de aşırı tepki gösteriyorsun.
Birileri kendine yakışır tarzda ya da sert yorumlar yapmış olabilirler,
her konuda da mutlaka birbirinden farklı düşünceler çıkıyor.
Tabi ki uslup önemli, kimse kendine dert aramak için derdini yazmıyor,
paylaşmak için yazıyor, ister dibine kadar 24 saat dert eder, ister etmez,
o kişiye kalmış, kimseye verecek bir hesabın yok.
Ama özellikle -sim -arkadaşın yazdığını yanlış anlamışsın bence.
Laçkalaşmış ilişkinin sadece senden kaynaklanmadığını,
diğer taraftan kaynaklandığını yazmış, kötü birşey yazmamış yani.
Buradaki herkesi kafayı takıp üzülmeye gerek yok.
Önemsemek kişiye kalmıştır, herkesi aynı şekilde önemsemek durumunda değilsin.
Herkeste farklı şeyler çıkarabilir, kendi tarzında yazabilir.
Kırılman doğal, kimse konu açtı diye kimsenin saçma fkirlerini de alttan alma durumunda değil,
yalnız sen bazı şeyleri yanlış anlamaya başladın, bazı insanlara gerilip.

canım ben onu engelledğim için ilk yorumları silinmiş
acmaya calıştım engelli listesinden kaldırmalısınız botonu çıktı..
bak istersen engellemeyi kaldırıp ilk msjını atayım sana benim ilişkileri laçkalaştırdığımı söylemiş ben gene sağduyulu olarak ona açıklamağa çalıştım
gayet kibar bi dille ilişkileri sıcak tutmak laçkalaştırmaksa ben bu dünyanın insanı değilim dedim..
oda bi adım atacağı yerde
'' laçkalaştırmak tek taraflıda olmuyo görüldüğü üzere
k.v.niz ve eltinizinde katkı payı var bunda şüphesiz ''
yani hala benim laçkalaştırdığımı k.walidemin ve eltimin de payı olduğunu söylüyor..
sonrada aileye istemediğim hakkında yorum yapmış.. ya sadece başlığı okuyan bile anlar kayın validemin benle kalma derdinde olduğu..
ben hala tek kelime cp wermedim ona.. inan bana Yukarda Allah var sözlüm bana
''senin dışında, ne senin ailen ne benim ailem beni ilgilendiriyor saygımı korurum ama sana yapılan bana yapılırsa senin gibi asla susmam
senin de susmana kızıyorum haklı olduğunu düşündüğün konularda cevaplarını tek tek ver'' diye bana kızdı annesi ve yengesinin saygızılıklarından ötürü..

ben hala ilerde k.walidem yaptığını kendi anlasın düşüncesi ile susma taraftarıyım
sim adlı kişide doğru düzgün konuya hakim olmadan sen laçkalaştırmışsın diyo.. ben ters tepince k.walideninde rolü wardr diyo...
bazı arkadaşarın yorumuna bak birde onun kine bak
valla yeni konu acacağım gene kayınwalide ile ilgili Alis klasikleri gibi

yeni konumun adı Kayın walidem harikalar diyarında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…