Böyle bir konu açmayı hiç istemezdim

Kıza bencil demişsiniz, evi dilediği gibi kullanıyor demişsiniz, evini ayırmak istiyorum demişsiniz, eşimle aramda hep problem demişsiniz, asosyal demissiniz, iyi davranamıyorum demişsiniz.
Resmen batıyor size. Hepimiz 17 yaşında olduk, hepimiz o yaşlarda saçmalıyorduk. Eşinizin dediği gibi bu kızın hiç mi iyi yönü yok.
Sırf bu yüzden eşimden söz aldım, ölürsem çocuklara üvey anne getirme diye. Ama ben ölürsem eşim evlenirse ve benim gece gündüz küçücük poposunu öptüğüm kızıma biri böyle davranırsa kemiklerim sızlar :KK43:
Umarım annesinin kemikleri sızlamıyordur.

Çocuk büyük sorumluluktur. Evlenmeden önce çok iyi düşünseydiniz keşke.
Hayat bu insanin karsisina neler cikariyo. Ben sirf kizim icin 9bucuk sene evlenmedim. Kismetmi cikmadi, isteyen mi olmadi veya benim istedigimdemi olmadi hepsi oldu ama oturup hep dusundum.
Bekarla evlensem, esimden hissetmesemde o meshur halalar teyzelerden gelinin 2.evliligi bakislarinin altinda ezilecektim hele cocuguma yan gozle baksalar dunyayi yikarim.
Evlenmis bosanmis olsa onunda cocugu yok, benim cocuguma nasil davranacak. Evlenmeden once herkes cici bici pirenses tatli ama ayni evin icine girincz oyle olmuyo.
Benim profilimde biri olsun dedim, benim gibi cocugu olsun hayir hayir hatta kizi olsun dedim
Millet biyerleriyle guldu valla
E cokda tin ama bu profil gelirse evlenirim yoksa evlenmem dedim.
Esimin benim gibi bir kizi var aralarinda 10 ay var dusunun.
Sirf ben kizina nasil davraniyosam oda benim kizima oyle davransin diye. Boyle bise sectim.
Haa olmuyomy valla cok sinirlendigim anlar oluyo icimden resmen 50ye kadar sayiyorum
Kizdigim zaman bile bi dozaji vardir, tipki esimin kizima kizarken yaptigi gibi.
Yani diyecegim suki
Ask mesk oldum yandim bittimler gecici heleki bi sorun girmeye gor sen.
Once mantik mantik mantik
2.evliliginizi yapiyosun hic birseyi ihtimallere birakmicaktiniz
Evlilik zaten risktir, sansdir. E 2.evlilik yapacak olan bayan 2 kat riskte oyuzden dengini sececek
Adam napsin kizini annede yokki hadi biraz orda kal desin
Pasa pasa kabul edeceksiniz sabredeceksiniz
Ben bazen kendi oz evladima zor sabrediyorum dusunun artik
 
Normal ergenlerde aynı böyle davranıyor. Öz kızınız olsa da kızıp sinirlenecektiniz ve kavga edecektiniz ancak onu bir problem olarak görmeyecektiniz. Bence kızın yaşına göre hayat akışı normal, evde fazlalık olan (hakaret anlamında söylemiyorum ciddiyim) sizsiniz. O da belki sizi öyle görüyordur ve rahatsızdır yani. İki taraf içinde kolay değil. Ben şahsen kan bağım olmayan bir kadınla aynı evde yaşamak istemezdim.
 
Eğer pekiştireç vermezseniz bir süre sonra azalacak ya da tamamen ortadan kalkacaktır. Tabii ki bu süreç içinde canınız sıkılacak sizden istediği tepkiyi alamadığı için önceleri şiddeti daha da artacak ama siz ilgilenmediğiniz ya da gerildiğinizi belli etmediğiniz zaman işler düzelecektir. Sabredin demiyorum ama oyunun kurallarını siz belirleyin. Kulaklık almayın çünkü bu kez onda Farklı duygular uyanmasına sebep olursunuz.
 
Merhaba arkadaşlar. Böyle bir konu açmayı hiç istemezdim ama o kadar bunaldım ki belki moral verici bir çift sözünüz beni umutlandırır. Mart ayında evlendim ve evlendiğimden beri eşimin iki çocuğu ile aynı evdeyiz pandemi dolayısıyla. Başlarda normal seyrinde gidiyordu herşey ama süreç uzayıp okullar açılmayınca sürekli evde olunca sorunlar baş göstermeye başladı. Bu pandemi benim ruh sağlığıma yada evliliğime sebep olacak. Artık en ufak bir ses yükselmesinde bile kalp atışlarım hızlanıyor ellerim titremeye başlıyor. Eşimle normalde hiç bir problemimiz yok ama kızından dolayı sürekli aramız açılıyor. Daha önce de konum vardı ben bir abla olarak yakın olmaya çalıştım ama hep bir mesafe var aramızda son olaylardan sonra bu mesafe iyice açıldı. Artık işe de gitmiyorum evden çalıştığım için hiç nefes alacak yerim kalmadı. Kızın Normalde uzaktan eğitimi var ama canı isteyince giriyor. Evde sürekli yüksek sesle müzik dinliyor film izliyor. Ben çalışıyorum o sırada dikkatim dağılıyor. Söylüyorum bu sefer gerginlik çıkıyor. Mutfağı dağıtıyor odaları dağıtıyor. Evde her yer boya oldu. Resim yapıyor ve evin her noktası onun özel alanıymış gibi davranıyor. Elimden gelse odamdan çıkmayacağım ama gürültü o kadar rahatsız ediyor ki artık ne yapacağımı bilmiyorum. Eşim gün boyu işte geldiğinde huzur istiyor doğal olarak ama ben gün içinde o kadar geriliyorum ki bir şekilde patlıyorum. Sonra bizim aramız açılıyor. Başlarda alttan alıyordum ama benimde tahammülüm kalmadı artık. Aynı şarkıyı bangır bangır belki 30 kez dinliyorum. Eşime göre bu geçici bir süreç sabret diyor seneye üniversiteye gidince herşey değişirmiş. Ama ben üniversiteyi kazanacağını hiç sanmıyorum. Bu sene zaten ölü geçti seneye hiç toparlayacak gibi durmuyor çünkü çalışayım üniversite okuyayım düşüncesi yok. Bütün ömrümü eşimin kızıyla aynı evde geçirme düşüncesi beni o kadar geriyor ki. Bunu yapabileceğimi hiç sanmıyorum. Baştan böyle olacağını bilseydim hiç bu yola girmezdim. Eşimden yana bir şikayetim yok onunla iyi geçiniyoruz aslında ama şu an tüm sıkıntılar kızı sebebiyle. Ve en ufak bir düzelme ihtimali de yok bence. Belki içinizde benim bu sıkıntıma farklı bir bakış açısıyla bakmamı sağlayacak yorumlar yapan olur ? O kadar zor durumdayım ki sanki bu eve sıkıştım hiç bir yere gidemeyecekmiş gibi hissediyorum
Allah yardımcınız olsun.. İşiniz çok zor ama maalesef yapabileceğiniz birşey yok.. Başta bilsem asla bu yola girmezdim gibi birşey söylemişsiniz ama belliydi işte eşinizin çocukları ve sizin onlarla yaşayacağınız öyle değil mi?? Tabi zorluğunu yaşamadan bilemediniz anlıyorum ama az çok tahmin edilebilir birşey ki ergen bir çocuk çoook daha zor..

Zaten anlatımınıza bakacak olduğumda da kız ile aranızda iyi bir bağ oluşmamış..Sanki yani başka birinden bahsediyor gibi bi kabullenememişlik bi uzaklık ne bileyim anlatamadığım birşey var.. O her neyse onu çözdüğünüzde işiniz daha kolay olacaktır.. Onu da çözmek zorundasınız çünkü baştan kabul etmişsiniz.. Ergen bir çocuktan bahsedilince bile benim tüylerim diken diken oluyor 😂 kendi kardeşimden, çevremdeki tanıdıklarımdan falan biliyorım yani.. Şimdiki zamanın ergenleri de bi tuhaf yani ne yaparsanız yapın o bu dönemi bitirmeden düzelmeyecek 😓 eşinizi de üzmeyin sizde sakin kalmaya çalışın.. Mecburen orta yolu bulun baktınız olmuyor asla inatlaşmayın benden söylemesi daha çok üzülürsünüz.. Ki bütün uzmanlar da bu fikirde.. Şu dönemde maalesef alttan almaktan başka yapacağınız birşey yok..
 
Koskoca kız derleyip toplama yaşında. Aksine her yeri dağıtıyor. Ben olsam tahammül edemeyip kavga ederdim kesin. Alttan almak da bir yere kadar. Bir de siz o gürültü içinde çalışmaya çalışıyorsunuz. Kesinlikle saygısız ve şımarık.
 
Para konusunda eşimde bende isteklerini ön planda tutuyoruz. Ekonomik olarak sıkışıkta olsak bir şey isterse yapmaya çalışıyoruz.
E daha ne olsun tam bir ergenin istedigi hayat yedigi onunde yemedigi arkasinda
Soyleyecek baska bir sozum yok
Madem eşiniz karışmıyor. Siz ipleri elinize alın. İki yetişkin bir ergenin elinde oyuncak olmuşsunuz.
Kızın davranışları tipik ergen davranışları aslında.
Baba kızına kıyamadığı için, siz üvey anne damgası yememek için meydanı boş bırakmışsınız, kız da at koşturuyor. Aile içi kurallar belirleyin ve görünür yerlere asın. Uyulmazsa bazı cezalar ya da yasaklar getirin. Ör: 10 tl para cezası ya da 1 saat internet yasağı gibi.
Korkmayın, anne olmasanız da ablalık yapın.
Hanimefendi soylemek istedigimin kibarcasini anlattiginiz icin tesekkur ederim ❤
psikolojik destek alınması en doğru olanı. En iyi o yönlendirir. Şimdi olur olmadık cezalar işi daha da yokuşa sokabilir.
E esim kabul etmiyor dedi konu sahibi kizimin sorunu yok demis adam
 
İnsan yeri geliyor kendi evladına tahammül edemiyor. Kızı anlamaya çalışıyorum ama yaptığı davranışlar saçma sapan.. sanırım sizi yıldırmaya falan çalışıyor.

eşinizle konuştunuz mu bu konuları? ne yapmanız gerektiğini falan. çığrından çıkmış gibi sanki, engel olunmazsa bu böyle artarak devam eder.

bu arada eşinizle aranız iyiyse asla bozulmasına izin vermeyin.
 
Eşinize birşey ispatlamanıza gerek yok adam herşeyin farkında kızına karşı eli kolu bağlı. Bu yaşta ergen ben merkezciliği var yani bu süreç normal siz öz anneside olsanız bunları yapardı yani kimseyi beğenmez kendi içinde kavgalıdır ergenuslar. Pandemide nasıl olacak bilmiyorum ama onu sosyal bir ortama koymanız lazım kurs vs gibi arkadaşı olmalı ilgisi başka yönde olmalı başka uğraşları olmalı.
 
Aslinda onemli olan bir cok sey var. Mesela kizin annesi nezaman vefat etti? Yenimi yoksa bir kac sene oluyormu? Kiz nasil yetistirildi? Belki annede temizlige dikkat etmeyen biriydi? Anne vefat etmeden once ne durumdaydi? Senelerce kanser veya herhangi bir hastaligin mucadelesi icindemiydi? O sirada haliyle cocuklarla ilgilenemeyip bazi seyleri ogretemedimi? 40 yasinda bir insan bile annesinin vefatindan sonra hayata nerden tutunacagini bilemezken. 17 yasinda genc bir kizin en cok ihtiyaci oldugunu donemlerde annesinin olmamasi nekadar zor birsey. 27 yasindayim annemi gorunce bir huzur kapliyor icimi. Dusunun bu duyguyu artik hicbir zaman tadamayacak. Sosyal medyada bir arkadasinin annesiyle paylasimini gormesi butun gun moralinin bozuk olmasina bir sebeb. Kesinlikle bir psikolog/pedagog yardimi almalisiniz. Ilk olarak kendiniz gidin gorusun. Onlarin tavsiyeleriyle ilerleyin. Zirt diye hadi psikologa gidelim demeyin kizcagiza. Ve sunuda belirtmek isterimki annesi vefat etmis bir cocugun babasiyla evlenmeye karar vermissiniz. Sizinde uvey cocugunuz, elinizden geleni yapmalisiniz. Simartin demiyorum bakin saglikli iletisim kurun.
11 yaşında kaybetmiş annesini
 
Kıza bencil demişsiniz, evi dilediği gibi kullanıyor demişsiniz, evini ayırmak istiyorum demişsiniz, eşimle aramda hep problem demişsiniz, asosyal demissiniz, iyi davranamıyorum demişsiniz.
Resmen batıyor size. Hepimiz 17 yaşında olduk, hepimiz o yaşlarda saçmalıyorduk. Eşinizin dediği gibi bu kızın hiç mi iyi yönü yok.
Sırf bu yüzden eşimden söz aldım, ölürsem çocuklara üvey anne getirme diye. Ama ben ölürsem eşim evlenirse ve benim gece gündüz küçücük poposunu öptüğüm kızıma biri böyle davranırsa kemiklerim sızlar :KK43:
Umarım annesinin kemikleri sızlamıyordur.

Çocuk büyük sorumluluktur. Evlenmeden önce çok iyi düşünseydiniz keşke.
Keşke daha detaylı düşünseydim. Bu söyledikleriniz yalnız evliliğin başından beri bu şekilde davranıyor benim tahammülüm sabrım da bir yere kadar kaldı. Buraya da biraz güç alırım yazılanlardan diye konu açtım
 
Yazdıklarınıza göre başta kızı ilkokul çocuğu sandım normaldir dedim. Bu hareketleri bu yaşta yapıyorsa gerçekten sorunluymuş ama unutmayın ki kız eninde sonunda gidecek. Bu sene pandemiden dolayı hepimiz eve tıkıldık bunlar en kötü dönemleriniz. Bir daha kızla hiçbir zaman bu kadar vakit geçirmek zorunda kalmayacaksınız. Eşinizle normalde anlaşıyorsanız sabır gösterin eşinizle aranızı çok bozmamaya çalışın sonuçta kız bir gün gidecek sizin için önemli olan eşiniz.
Ayrıca komik bir tavsiye olacak ama yurtta kalırken kulak tıkacı kullanıyordum işe yarıyor gerçekten deneyebilirsiniz.
İnşallah söyledikleriniz gerçek olur🙏🏻
 
Allah yardımcınız olsun.. İşiniz çok zor ama maalesef yapabileceğiniz birşey yok.. Başta bilsem asla bu yola girmezdim gibi birşey söylemişsiniz ama belliydi işte eşinizin çocukları ve sizin onlarla yaşayacağınız öyle değil mi?? Tabi zorluğunu yaşamadan bilemediniz anlıyorum ama az çok tahmin edilebilir birşey ki ergen bir çocuk çoook daha zor..

Zaten anlatımınıza bakacak olduğumda da kız ile aranızda iyi bir bağ oluşmamış..Sanki yani başka birinden bahsediyor gibi bi kabullenememişlik bi uzaklık ne bileyim anlatamadığım birşey var.. O her neyse onu çözdüğünüzde işiniz daha kolay olacaktır.. Onu da çözmek zorundasınız çünkü baştan kabul etmişsiniz.. Ergen bir çocuktan bahsedilince bile benim tüylerim diken diken oluyor 😂 kendi kardeşimden, çevremdeki tanıdıklarımdan falan biliyorım yani.. Şimdiki zamanın ergenleri de bi tuhaf yani ne yaparsanız yapın o bu dönemi bitirmeden düzelmeyecek 😓 eşinizi de üzmeyin sizde sakin kalmaya çalışın.. Mecburen orta yolu bulun baktınız olmuyor asla inatlaşmayın benden söylemesi daha çok üzülürsünüz.. Ki bütün uzmanlar da bu fikirde.. Şu dönemde maalesef alttan almaktan başka yapacağınız birşey yok..
Evet baştan zor olacağını biliyordum ama ben işte o okulda gün içinde evde geçireceğimiz vakit sınırlı olur. Kalan vakitte de işte okulda yaşadıklarımızı anlatırız filan birbirimize yavaş yavaş alışırız diye düşünmüştüm. Bu süreç eve kapanmanın bu kadar uzun süreceği aklımdan geçmemişti bile. Bu duruma da ayak uydurmaya çalıştım ama benim için de zor bir durumdu üstüne bir de iş ve maddi problemler derken neyi alttan alacağımı şaşırdım. Bir noktadan sonra bıraktım galiba
 
Seneye üniversiteye gidecek genç bir kızın dağıttığı yerleri toplamaması, evin her yerini boya yapması, rahatsız olunduğu dile getirildiği halde yüksek sesle müzik dinlemesi gibi davranışları bana dikkat çekme çabası gibi geldi.
Ortada büyük bir sorun var.
Annesini 11 yaşında kaybetmiş sanırım. Üzerinden baya zaman da geçmiş. Annenin eksikliği doldurulamaz ancak bu süreçte babası ilgisiz bırakmış gibi geldi bana. Psikolojik destek almış mı o süreçte? Çocuk bunu nasıl atlatmış?
Ben size üstü kapalı tepki gösterdiğini düşünüyorum.
Eğer eşinizi seviyorsanız başka herhangi bir probleminiz yoksa karşınıza alın konuşun. Kız muhtemelen sizi dinlemez ancak babanın onunla konuşması lazım.
Anlayabilecek yaşta çünkü.
Eğer gerekiyorsa psikolojik destek alması gerektiğini konuşun.
Bu ertelenebilecek bir durum değil.
Sorunlu bir çocuk sorunlu bir genç kız ve ileride sorunlu bir genç kadın olacak.

 
Eşinize birşey ispatlamanıza gerek yok adam herşeyin farkında kızına karşı eli kolu bağlı. Bu yaşta ergen ben merkezciliği var yani bu süreç normal siz öz anneside olsanız bunları yapardı yani kimseyi beğenmez kendi içinde kavgalıdır ergenuslar. Pandemide nasıl olacak bilmiyorum ama onu sosyal bir ortama koymanız lazım kurs vs gibi arkadaşı olmalı ilgisi başka yönde olmalı başka uğraşları olmalı.
Online gitar kursu alıyordu ondan da sıkıldı bıraktı iki ayda. Derslere hazırlık olsun diye özel hoca geliyor. Onu da dinlemiyor. Yani parasında değilim ama eşim cüzdanındaki son parayı geçen gün hocaya verdi. Kızının umrunda değil. Keşke derslerini toparlasa bir gelecek planı yapsa kendine
 
Annesinin vefatından sonra psikolojik destek almış. Ama şuan bence hepimizin psikolojik desteğe ihtiyacı var
 
Ben sizi çok çok anlayışsız buldum.bence en baştan evlenmemeliydiniz ne bekliyordunuz ki? Karşınızdaki genç çok yaralı bi genç kız ,muhtemelen yaptığı şeylerin bilinçli olarak kendi dahi farkında değil ve siz kendinize anlam çıkarıyorsunuz bir de.baba annenin vefat sürecinden sonra ilgilenmemiş ilgilendiyse de yetmemiş.kızdan evcil hayvan gibi bahsediyosunuz yemi suyu şuyu buyu tam daha ne diye.bence siz toparlayabilecek yapıda biri değilsiniz ben çok üzüldüm kıza
 
Sizin çocuğunuz yok sanırım. Eşiniz ve siz kaç yaşındasınız? Eşiniz babalığı sadece para vermekten ibaret sanıyor. Biz ne dersek diyelim işiniz zor. Siz de zaten sadece iç dökmek için konu açtınız sanırım.
Evet çocuğum yok. İkinci evliliğimi de zaten yaşım geçmeden çocuk sahibi olurum belki diye yapmıştım ama şuan çocuğum olcak mı ondan bile emin değilim. Evet bir iç dökül olarak açtım çünkü bu şehre de yeni taşındım ve hiç arkadaşım konuşacağım birisi yok. Eski iş yerimden arkadaşlarımı arıyorum ama onların da bu süreçte bir sürü sıkıntısı var. Belki biraz rahatlarım bakış açım değişir diye konu açtım
 
X