Böyle bir sistem saçma mi ? (Ev)

Bizim doğudaki bir büyükşehirde 4+1 evimiz var. Biz de o şehirde yaşamıyoruz ve o şehir evlerin değer yükselişi bakımından en düşük kalmış bir şehir. Şu anki eminizin değeri 2500 falan. Başka yerden aynı paraya alınan evler 3_4 milyon oldu.
Benim de şöyle bir fikrim var biz üstüne ekleyip Antalya'dan 3+1 ev alsak
ve kira sözleşmesine 1 oda kapalı duracak ve ağustos ayı içerisinde 5 gün gelip kalacağız şeklinde evi 2+1den kiralasak içine yatak odası koysak acaba mümkün mü yani hiç duymadım böyle bişey ama neden olmasın ki diye içimden geciyor. Baktım Konyaaltı plajına 20 dakika uzaklıkta evler falan 3_4 milyon .
Yoksa kira geliri çok düşer o paraya zaten güzel tatil yaparsınız mi diyorsunuz ?
Ne bileyim emeklilikte falan gider yerlesiriz diye de düşünmek istiyorum.
Bu arada Antalyalı değiliz yakın bile değiliz ben doğulu eşim trakyali ama aile bağlarımız güçlü değil illa yakın olma derdimiz yok

4 milyona ev alacak maddi birikime sahipsiniz ancak 5 gün tatil yapabilecek kadar paranız mı yok ?

Valla arkadaşlar ben kendim de kiracıyım herkes karşı çıkmış ama mesela benim kiram 10bin benim ev sahibim dese ki 7bin yapayım yılda 5 gün kalayım yatmadan yatmaya gelirim dese ben sorun etmezdim ve sevinirdim. Yani şu an 3 kurusun bile değeri var. Herkesi kendim gibi gördüm sanırım. Genel kanı ile insanlar nezdinde yanlış olacağını anladım. Hakaret edenlere aynen iade ediyorum. Yorum yapanlara da teşekkür ederim. İyi günler dilerim 👋
Zaten 3*12 36 bin yapmıyomu
E 36 kıştan alsanız normal 5 yıldızlı otelde ailecek ye iç yat tatıl yapabılırsınız . Neden mılletın evı yanı
Hem 36 bın gidecek hem yatmadan yatmaya .. bunun gezmesı yemesı ıcmesı en az 10 bınde o ..
Nerden baksan mantıksız..
İnsani boyutuda mantıksız ..
Maddi boyutuda 🙃🙃🙃

yani bunu kabul edecek bir kiracı yoktur sanırm. ama şöyle bir şey yapabikirsüniz, belli ki yazın bir kaç gün tatil yapmak istiyorsunuz. Sahile yakın bir ev alırsanız yazın apart gibi gibi kiraya verirsiniz 2 ay falan.Haftalık falan yani Zaten oranın bu mevsimdeki kiraları size başka yerde yıllık kira geliri gibi olur. 6 ay falqn da boş kalır, ama size bi zararı olmaz.

Bizim doğudaki bir büyükşehirde 4+1 evimiz var. Biz de o şehirde yaşamıyoruz ve o şehir evlerin değer yükselişi bakımından en düşük kalmış bir şehir. Şu anki eminizin değeri 2500 falan. Başka yerden aynı paraya alınan evler 3_4 milyon oldu.
Benim de şöyle bir fikrim var biz üstüne ekleyip Antalya'dan 3+1 ev alsak ve kira sözleşmesine 1 oda kapalı duracak ve ağustos ayı içerisinde 5 gün gelip kalacağız şeklinde evi 2+1den kiralasak içine yatak odası koysak acaba mümkün mü yani hiç duymadım böyle bişey ama neden olmasın ki diye içimden geciyor. Baktım Konyaaltı plajına 20 dakika uzaklıkta evler falan 3_4 milyon .
Yoksa kira geliri çok düşer o paraya zaten güzel tatil yaparsınız mi diyorsunuz ?
Bu arada Antalyalı değiliz yakın bile değiliz ben doğulu eşim trakyali ama aile bağlarımız güçlü değil illa yakın olma derdimiz yok
Kafaya bak tertemiz :)

Benim de şöyle bir fikrim var biz üstüne ekleyip Antalya'dan 3+1 ev alsak ve kira sözleşmesine 1 oda kapalı duracak ve ağustos ayı içerisinde 5 gün gelip kalacağız şeklinde evi 2+1den kiralasak içine yatak odası koysak acaba mümkün mü yani hiç duymadım böyle bişey ama neden olmasın ki diye içimden geciyor. Baktım Konyaaltı plajına 20 dakika uzaklıkta evler falan 3_4 milyon .
İnanılmaz bir konu..
Hakikaten bunu nasıl düşündünüz?
Kendinize ait bir malın kullanım hakkini sözleşme ile başkasına devredeceksiniz. İstediğiniz zaman da gidip kalacaksınız. Bunu kimse kabul etmez. Ekonomi çok kötü ev fiyatları uçuk. Ama gene de böyle bir şeyi kabul edeceğime 1+1 kutu gibi ev tutarım daha iyi. Varsın olmasın 3+1 ev. Özel hayatım ihlal olacağına küçücük evde yaşarım daha iyi. Bu özel hayat ihlali demek. Siz mahreminizden nasıl taviz vereceksiniz peki? Bluz şort evde dolasamazsiniz. Başkasının kullandığı duşu, tuvaleti vs kullanacaksınız. Hiç igrenmeyecek misiniz?Paraniz da var. Buna rağmen 1 hafta pansiyon parası vermemek için bu yöntem fazla değil mi? Durumu iyi olanlar bile garip fikirler üretir olmuş. Umarım ekonomi bir an önce düzelir. İyi yere gitmiyoruz..Herkes çok garipleşmeye başlamış.

Ben esya konusunu Bile kabul etmem ne münasebet gidecek depo tutacak sonra sel bastı yangın çıktı hırsız girdi 50 türlü dert ile uğraşmam. Oldu olacak 3 ogun yemek te isteyin Antalya'da ztn standart maaş üzeri kira isteyeceksiniz 5 gün tatilinizi de yapın.

4 milyona ev alacak maddi birikime sahipsiniz ancak 5 gün tatil yapabilecek kadar paranız mı yok ?

Ben de bu konuya durup durup gülüyorum.Sen Antalya'da denize yakın ev al,kiraya ver,25-30 bin kira al ama gidip milletin evinde üst üste yaşa tatile para vermemek için 🤦🏻‍♀️ bu nasıl bir vizyonsuzluk, nasıl bir pintilikte nirvana 🙄

Yani fiyatlar iyi ki bi yükseldi, herkes söyleniyor diye abuk subuk plan yapma hakkını insanların kendinde görmeye başlaması cidden hayret verici.

Tatil planı yapasınız varsa yazlık alin madem, siz gitmiyorken birkaç haftalık ya da aylık kiraya verin. Kiraya vermediginiz durumda da siz gidin.

Normal ev için böyle saçma sapan düşünceler içinde olmayı da bırakın. Toplumun toplum yapısını bozuyor bence sacmaliklarin konusulabilmesi bile. Azcık insaflı olun, kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına yapmayın ya.

Valla arkadaşlar ben kendim de kiracıyım herkes karşı çıkmış ama mesela benim kiram 10bin benim ev sahibim dese ki 7bin yapayım yılda 5 gün kalayım yatmadan yatmaya gelirim dese ben sorun etmezdim ve sevinirdim. Yani şu an 3 kurusun bile değeri var. Herkesi kendim gibi gördüm sanırım. Genel kanı ile insanlar nezdinde yanlış olacağını anladım. Hakaret edenlere aynen iade ediyorum. Yorum yapanlara da teşekkür ederim. İyi günler dilerim 👋
Başkasının yanında 5 gün kalmayı isteyecek kadar 3 kuruş düşünen biri tatile gitmesin madem.
Hem ayran dökülmesin hem kötü şeyler olmasın. İyiymiş vala. Cimrilikten bi an önce kurtulun

Yılda 5 gün tanımadınız etmediğiniz belki sapık belki manyak emin olmadığınız biriyle aynı evde yatmak aynı wcyi banyoyu kullanmak normal mi sizin için? 3 kuruş canımdan da kendi evimdeki rahatımdan da önemli değil. Yatmadan yatmaya gelirim olayı da ayrı saçmalık gündüz vakti eve gitmek dinlenmek istese Antalya sıcağında sokakta mı gezecek ev sahibi kiracısı evde diye? Sizin düşüncenizi siz haricinde kabul edecek kimse olduğunu sanmıyorum. 3 milyona ev alıyorsunuz 5 gün yatacağınız yeri bedavaya getirme derdindesiniz. Bir de sevinirdim demişsiniz bu artık cimrilikten de öte

Cok sacma. Anca ogrenciye kiralarsaniz yazin memleketlerine donerlerse olur. Sizin 5 gunluk tatilinizi hicbir kiraci cekmez. Icinizden gecirirken kendinizi kiraci yerine koyun misal evinizde killi yabanci bir adam dolassa ne hissedersiniz. Ev mahremiyeti diye bir sey var. Cok istiyorsaniz gider 5 gun apart kiralarsiniz. Ayni paraya denk gelir.

Kardeşimle bapım çok kuvvetli olmasına rağmen evinde üç günden fazla kalmam,akraba,arkadaş evinde bir gün bile kalamam,başka bir şehirde ise ucuz pansiyon, uygulama oteli, öğretmenevi her ne ise onu ayarlarım Siz yedi kat yabancı birinin evinde kalmayı planlıyorsunuz.( Benim de kirada evim var,kirasını ödediği müddetçe kullanım kiracıya aittir)

Evet saçma

İlginç. Evinin Bi odasını bekara kiralayan falan var ama aileye ev verip sonra senede Bi misafir olmak isteyen ev sahibi ilk defa duyuyorum.

yani hiç duymadım böyle bişey ama neden olmasın ki diye içimden geciyor.
Hiç duymamış olmanız tesadüf değil çünkü ultra saçma.
Çok dahiyane bir yatırım fikri bulduğunuz sandınız heralde. Nesilden nesile aktarılacak. Bunun heyecanıyla da burda paylaştınız ama herşeyden önce aile mahremiyetine aykırı.
Bir eve 3-4 milyon tl verecek gücünüz varsa yılda 5 gün otele verecek 10-15 bin tl.nizde vardır. Kaldı ki evin 4+1 ile 2+1 kira bedeli fark edecek. Ekonomi diye bir bilim var. Arada bir kulak kabartın isterseniz.

Yani fiyatlar iyi ki bi yükseldi, herkes söyleniyor diye abuk subuk plan yapma hakkını insanların kendinde görmeye başlaması cidden hayret verici.

Tatil planı yapasınız varsa yazlık alin madem, siz gitmiyorken birkaç haftalık ya da aylık kiraya verin. Kiraya vermediginiz durumda da siz gidin.

Normal ev için böyle saçma sapan düşünceler içinde olmayı da bırakın. Toplumun toplum yapısını bozuyor bence sacmaliklarin konusulabilmesi bile. Azcık insaflı olun, kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına yapmayın ya.
Kendisi istermiş. Arada ev sahibi gelsin kalsın ben de ucuza oturayım diye. Ama mantıklı değil bu. Evi ucuza kiraya vereceğine normal verip kendi de gidip o parayla otelde kalsa daha karlı.

Back
X