Böyle doktor olacaksanız olmayın .

Eğer gripse antibiyotik verilmez zaten.

Vücudunda enfeksiyon var ise verilir.

Antibiyotik vermedi diye kötü doktor olunmaz.

Gerektiği yerde verilmeli kesinlikle karşı değilim antibiyotiğe... Karşı olduğum gereksiz yere verilmesi.

Mesela pafa olan bir çocuğa teşhis koymadan çılgınlar gibi antibiyotik yüklenmesine karşıyım. Bir tanecik ilacı varken karaciğerini zehirlemekten başka bir şey değildir.

Doğru teşhis doğru ilaç.

Ayrıca siz anlatmasınız dahi sürekli ellerinden aynı tip hastalar geçtiği için pratikleşiyorlar.

Bu demek değildir ki ilgisiz doktor olunmalı asla...

Ya beniki taraf icinde olumsuz birsey demiyorum aslinda.. iki tarafta gorevini bilse sorun olmayacak..neyse

Memleketimizde bu yazdıklarınız doktor dövme sebebi baksana hakeden doktoru döveceksin diyenler var antibiyotik yazmadı diye üzülenler var.
mesela hiç işim düşmediği halde bana beyaz kod kullanıp üç çocukla mahkemeye çıkmama sebep olan pratisyen dayağı haketti bence

Yalnız oradaki insanlar buradaki insanlardan daha sağlıklı. Doğum konusunda tecrübeli değilim ama zaten belli bir açıklığa gelenden doğum olmuyor değil mi? Ha hastanede beklemiş ha evde ki benim bildiğim kadarıyla birçoğu zaten evde doğumu tercih ediyor ebeyle birlikte.

Ç

Tırnağınız kırılsa doktora koşarsınız ama şiddeti hakediyorlar diyebiliyorsunuz.
Pes doğrusu.
Kadınsınız, anne yada anne adayısınız biraz daha empatinizin yüksek olmasını beklerdim.
Doktorlar sizin köleniz değil.
Gerektiği kadarını yapıyorlar fazladan sizi pışpışlamıyorlar diye şiddeti haketmezler.
Çok nazlanmak istiyorsanız kocanıza yapın nazınızı.

Hangi durumlarda acil servise gidilir ya da 112 aranır???

Göğüs ağrısı
Nefes almada güçlük
Bilinç kaybı
Ciddi kan kaybı
Ciddi yanıklar
Nefes borusu tıkanıklığı
Nöbet geçirme (havale, sara krizi)
Suda boğulma
Yaralı trafik kazası
Yüksekten düşme
Ateşli silah yaralanması
Koma ve benzeri durumlar
Zehirlenmeler.

Yani sadece hayati durumlar için gidilir acile. Sadece bu kadar. Tartışmaya kapalı bu konu. Boş yere zorlamayalım...

Bu da WHO(Dünya Sağlık Örgütü) tarafından tanımlanan acil durumlar listesi.

1 ) Suda boğulma,
2 ) Trafik kazası,
3 ) Terör, sabotaj, kurşunlama, bıçaklama, kavga, v.b.
4 ) Tecavüz,
5 ) Yüksekten düşme,
6 ) Ciddi iş kazaları, uzuv kopmaları,
7 ) Elektrik çarpması,
8 ) Donma, soğuk çarpması,
9 ) Isı çarpması,
10 ) Ciddi yanıklar,
11 ) Ciddi göz yaralanmaları,
12 ) Zehirlenmeler,
13 ) Anafilaktik şok,
14 ) Omurga ve alt – üst ekstremite kırıkları
15 ) Kalp krizi, hipertansiyon krizleri,
16 ) Akut solunum problemleri,
17 ) Şuur kaybına neden olan her türlü organik kusur,
18 ) Ani felçler,
19 ) Ciddi genel durum bozukluğu,
20 ) Yüksek ateş (39.5 °C ve üzeri),
21 ) Diabetik ve üremik koma,
22 ) Genel durum bozukluğunun eşlik ettiği dializ hastalığı,
23 ) Akut batın,
24 ) Akut masif kanamalar,
25 ) Menenjit, (beyni saran zarların iltihabıdır),
26 ) Renal kolik.

Son düzenleme:
Hollanda'da öyle ama Fransa'da değilmiş, arkadaşların yazdıklarına bakılırsa.

Pratisyenin isi gücü yok neden size beyaz kod versin? Neden sizin hemsireyle olan diyalogunuzu kıskansın?
inanın onu ben de anlamadım.
çünkü kendisi aile hekimim değildi. aşı yapan onun hemşiresi değildi ama saldırıya uğradım diye kod kullanmış. neyse ki yalan olduğu mahkemede ortaya çıktı. ben de bimere yazdım, il sağlık müdürlüğüne başvurdum, sonuç alamadım.
çünkü hakkında yüzlerce şikayet olmasına rağmen sümenaltı ediliyormuş arkası kuvvetli olduğu için.

Oglumla 2 yıl hastanelerde sabahladik zona oldugunda 1 hafta hem yavrum hem ben neler cektik...Teshis kanser kemoterapi,enfeksiyonvar,ne yavrular görduk kafasi dikisler icinde5 aylik 1 yasinda 3 yasinda,ne umutsuz hasta yakınlari gördük dokunsan ağlayacak....Onkolojide hemsireler teyzesi oldu,en son kontrole gittik hemsirelerimiz yaslanmis ,cocuklara gulumsemek teselli etmekle geçen bir hayat....O hastane ve bölum,doktorlardan,sekreterlige kadar hepsine minnettarim....Hic mi sıkıntı yasamadim elbet yasadik ama meslek zor isleri cok zor ama kimse seviserek rizanla olan cocugu neden kanser yaptin demedi....Bu ülkede doktor olmak zor çunku toplum gelisime kapali,surada bile hayretle okuyorum yazilanlari dayak reva gorulmus,anne sorumsuzlukla suclanmis.....Daha cok calismamiz gerek cok

Helal ya nasil guzel yazmışsınız tabii anlayan olursa

Size kimse diyemez, kimseye bir doktor niye yaptın bunu hasta demez zaten. Doktoru kölesi olarak görenlereydi o lafım. Bakın siz ne güzel bir insansınız, insallah birdaha tek uğraştıgınız saglık problemi "cok saglikliyim bi problem mi var acaba" olur. :)

Allah allah. Insallah biran önce temizlenir de camia bir yükten kurtulmuş olur.

Ben hep söylüyorum burası bir güç toplumu. Suçlu olan kişinin arkası kuvvetliyse hiçbir şey olmaz.

Yüksek ateş (39,5 ve üzeri) acil durumlar listesinde. Ama gerçekten ateş bu kadar yüksek miymiş? Vücut sıcaklığı baz alınacak ölçümde alın sıcaklığı değil. Ve diğer bir konu da gece aniden ateşi böyle yükselseydi ve ilaçsız her şeyi denediği halde düşüremeseydi acil servise gitmesi anlaşılırdı. Ama neden 3 gün beklenmiş? Ateşi gerçekten 40 dereceyse nasıl o kadar bekleyebilmiş ? Ve listede üst solunum. problemleri sayılmamıs. Yani grip olunca acile gidilmez.

Son düzenleme:
Ben hep söylüyorum burası bir güç toplumu. Suçlu olan kişinin arkası kuvvetliyse hiçbir şey olmaz.
maalesef öyle.
bir jimnastik antrenörü dahi dünyayı yaratmış gibi havalarda.
adamla konuşarak anlaşmanın imkanı yok. belki şiddet işe yarar, o kadar kapalı ki. ona göre kendisi mükemmel, biz sporun cahili, söz hakkımız yok.

yani, kamu spotu olarak belirtirsem, kamuda çalışan çoğu meslek grubu, halka cahil gözüyle bakıyor, kaale alma gereği duymuyor.
işte biz gariban halk da bimer, cimer de hak arıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…