- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.029
- 398
- 35
- Konu Sahibi karahindibag
-
Şiddeti meşrulaştırmayalım lütfen. Ne kadar kızsanız da bu doğru değil.maalesef öyle.
bir jimnastik antrenörü dahi dünyayı yaratmış gibi havalarda.
adamla konuşarak anlaşmanın imkanı yok. belki şiddet işe yarar, o kadar kapalı ki. ona göre kendisi mükemmel, biz sporun cahili, söz hakkımız yok.
yani, kamu spotu olarak belirtirsem, kamuda çalışan çoğu meslek grubu, halka cahil gözüyle bakıyor, kaale alma gereği duymuyor.
işte biz gariban halk da bimer, cimer de hak arıyoruz.
elbette değil.Şiddeti meşrulaştırmayalım lütfen. Ne kadar kızsanız da bu doğru değil.
O kadar dogruki..kapristen gecilmiyor bazilari ama siddet bi adim ilersi bana gore.. buarada sira bile beklemek nedir bilmeyen bi halkimiz var maalesef.. iki tarafinda elestirilecek cok yonu var maalesefmaalesef öyle.
bir jimnastik antrenörü dahi dünyayı yaratmış gibi havalarda.
adamla konuşarak anlaşmanın imkanı yok. belki şiddet işe yarar, o kadar kapalı ki. ona göre kendisi mükemmel, biz sporun cahili, söz hakkımız yok.
yani, kamu spotu olarak belirtirsem, kamuda çalışan çoğu meslek grubu, halka cahil gözüyle bakıyor, kaale alma gereği duymuyor.
işte biz gariban halk da bimer, cimer de hak arıyoruz.
mesela ben 8 yıl bebek sahibi olamadım diye düşünürken, Çapa, Kanuni, Bağcılar, Süleymaniye ve özelde bir sürü dr a gittim ve hepsi sorun yok, sebepsiz kısırlık dediler. sadece bir dr, sen aslında gebe kalıyorsun ama sürekli düşüyor dedi ve o zaman aklıma dank etti. adet düzensizliğim için gittiğimde aslında düşük yapıyormuşum ama hiçbiri anlamamış.O kadar dogruki..kapristen gecilmiyor bazilari ama siddet bi adim ilersi bana gore.. buarada sira bile beklemek nedir bilmeyen bi halkimiz var maalesef.. iki tarafinda elestirilecek cok yonu var maalesef
Hele burda bi acil var annem sinir krizi gecirirken kadını bırakıp giriş yaptırıp paranizi ödeyin sakinleştirici yapalm diyolar akıllara zarar yani ki acilde para almak yasakmış biz bunu sonradan öğrendik ama hala alıyorlar o kadar şikayete rağmen birde iş arkadaşımın parmagi kesildi dikiş atilcak acile gittik burda yapamayz başka hastaneye gidin dediler bu aciller gerçekten ne ise yario hayret ediorumYok biz bir şey yapamayız deyip göndermişler arkadaşı da. Merak ettim kalp krizine bakmıyor, 2 yaşındaki çocuğu ateşine ya da gribine ya da enfeksiyon ihtimaline bakmıyor o zaman acil niye var diye düşünmeye başladım da!
Bu arada kalp krizi geçiren arkadaşı dün defnettiler!
Hele burda bi acil var annem sinir krizi gecirirken kadını bırakıp giriş yaptırıp paranizi ödeyin sakinleştirici yapalm diyolar akıllara zarar yani ki acilde para almak yasakmış biz bunu sonradan öğrendik ama hala alıyorlar o kadar şikayete rağmen birde iş arkadaşımın parmagi kesildi dikiş atilcak acile gittik burda yapamayz başka hastaneye gidin dediler bu aciller gerçekten ne ise yario hayret ediorum
Biz oraya her durumda gttik arkadaşım bayildiginda gttik yine aynı muamele . Peki para alınması normalse bi bayan acilde para aldılar diye arayp şikayet eder etmez niye parasını gozumuzn önünde iade ettilerYeşil alan, sarı alan ve kırmızı alan hastaları ayrı oluyor. Acil servise gelen her hasta gerçekten acil olmuyor ne yazık ki. Yakınınız kırmızı alan hastası olmadığı için ücret almaları gayet doğal, yasal olmayan bir durum yok ortada.
Kalp krizi geçiren babaannemi bir şeyi yok deyip eve gönderdiler.Yok biz bir şey yapamayız deyip göndermişler arkadaşı da. Merak ettim kalp krizine bakmıyor, 2 yaşındaki çocuğu ateşine ya da gribine ya da enfeksiyon ihtimaline bakmıyor o zaman acil niye var diye düşünmeye başladım da!
Basiniz sagolsunYok biz bir şey yapamayız deyip göndermişler arkadaşı da. Merak ettim kalp krizine bakmıyor, 2 yaşındaki çocuğu ateşine ya da gribine ya da enfeksiyon ihtimaline bakmıyor o zaman acil niye var diye düşünmeye başladım da!
Canm gecmis olsun Allah kuzuna sifalar versin maalesef bazi drlar boyleMrb arkadaşlar. Bu ilk konum. Şu an öyle gerginim ki elim ayağım titriyor. Konuma gelirsek kızım 3 gündür grip. Burnu akıyor, ateşi hafif oluyordu. Taa ki bu geceye kadar. Soguk algınlıgı diye şurup verdim. Ateşi düşmedi bi türlü burun akıntısı ve öksürük derken uyumadı çocuğum. Devletin aciline gittik. Çocuk doktoru sordu neyi var. Griple başladı dedim. Gecenin bu saatinde gelmenizi gerektirecek ne vardı ki dedi.. Devamını anlattirmadi ağzına baktı. Alel acele boğazı kızarmış dedi karnına baktı ilaç yazdı. Düzgünce muayene etmedi. Ben derdimi anlatmaya çalıştıkça dinlemeyi geç sıradaki hastayı aldı. (Kızım ağladığı icin bisey diyemedim sinirlensemde) çıkıp çocuk hastanesine gittik içime sinmedigi için. Doktora anlattım diğer hastanede böyle oldu. Çocuğumun derdi bu. Muayene etti açıklama da yaptı tamam. Diğer doktorun verdiği ilaçları kullanabilirsiniz. Boğazı enfeksiyon geçiriyo faranjit dedi.Antibiyotik kullan 3 gün sonra geçmese kontrole getir. Buraya kadar da tamam. Eczaneye bi geliyoruz reçete de antibiyotik felan yazmamış ilk doktor. Bi ağrı kesici birde soğuk algınlığı şurup o kadar. Bunlar evde de var. 3 gündür kullanıyorum. İkinci doktor antibiyotik kullanıcaksin dedi fakat reçete yazmadı. İlk doktorun reçetesine dahi bakmadan başından gönderdi bizi. Kızım 2 yaşında aglamaktan helak oldu akşamdan beri. İlaçlar fayda etmedi. Sabah a doğru 5 gibi gerisin geri eve döndük. Ve zar zor uyuttum.
Tamam doktorluk zor lakin. Bu nedir şimdi? Sürekli baştan savma. Hep mi bana denk geliyor yoksa ben mi sadece bu muameleyi görüyorum. Sonuç ilaçsız kaldık kaç saat ordan o hastane bu hastane dolandik. Ve sabah tekrar kızımı hastaneye götürücem.
Uzun oldu kusura bakmayın. İçim doldu yazmak istedim. Herkese iyi sabahlar .
Şimdi hastanelere baksan lüks yataklar, temiz çarşaflar, temizlik o biçim. Ama doktor yok doktor!!!!! Doktorluk ölmüşMrb arkadaşlar. Bu ilk konum. Şu an öyle gerginim ki elim ayağım titriyor. Konuma gelirsek kızım 3 gündür grip. Burnu akıyor, ateşi hafif oluyordu. Taa ki bu geceye kadar. Soguk algınlıgı diye şurup verdim. Ateşi düşmedi bi türlü burun akıntısı ve öksürük derken uyumadı çocuğum. Devletin aciline gittik. Çocuk doktoru sordu neyi var. Griple başladı dedim. Gecenin bu saatinde gelmenizi gerektirecek ne vardı ki dedi.. Devamını anlattirmadi ağzına baktı. Alel acele boğazı kızarmış dedi karnına baktı ilaç yazdı. Düzgünce muayene etmedi. Ben derdimi anlatmaya çalıştıkça dinlemeyi geç sıradaki hastayı aldı. (Kızım ağladığı icin bisey diyemedim sinirlensemde) çıkıp çocuk hastanesine gittik içime sinmedigi için. Doktora anlattım diğer hastanede böyle oldu. Çocuğumun derdi bu. Muayene etti açıklama da yaptı tamam. Diğer doktorun verdiği ilaçları kullanabilirsiniz. Boğazı enfeksiyon geçiriyo faranjit dedi.Antibiyotik kullan 3 gün sonra geçmese kontrole getir. Buraya kadar da tamam. Eczaneye bi geliyoruz reçete de antibiyotik felan yazmamış ilk doktor. Bi ağrı kesici birde soğuk algınlığı şurup o kadar. Bunlar evde de var. 3 gündür kullanıyorum. İkinci doktor antibiyotik kullanıcaksin dedi fakat reçete yazmadı. İlk doktorun reçetesine dahi bakmadan başından gönderdi bizi. Kızım 2 yaşında aglamaktan helak oldu akşamdan beri. İlaçlar fayda etmedi. Sabah a doğru 5 gibi gerisin geri eve döndük. Ve zar zor uyuttum.
Tamam doktorluk zor lakin. Bu nedir şimdi? Sürekli baştan savma. Hep mi bana denk geliyor yoksa ben mi sadece bu muameleyi görüyorum. Sonuç ilaçsız kaldık kaç saat ordan o hastane bu hastane dolandik. Ve sabah tekrar kızımı hastaneye götürücem.
Uzun oldu kusura bakmayın. İçim doldu yazmak istedim. Herkese iyi sabahlar .
Gece acil doktorunun asabiyeti kimselerde yok.Sanki silah zoruyla tutuyorsun.Ucretlerini alirken havalar 1500 ama.Bir azarlamalar,hakir gormeler...Ayrica onun icin gelinir mi ? Bunun icin gelinir mi? Kistas ya da kriter nedir acile gitmek icin ? Karin agrisi,bas agrisi,adet agrisi,ateslenme icin gelmeyin diyorlar.Eee sadece kolumuz koptugunda mi gelelim napalim? Yurtta belletmen olarak gorev yaptigimda bir aksam cocuk karin agrisi vardi.Biraz pimpirikli biriyim.Alip goturmesem apandistini farkedemeyecektik.Zira yuksek ates te oyle.Goturmeseydim ve birsey olsaydi cocuklara hem vebal bana hem de sorusturma..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?