- 28 Mayıs 2009
- 4.127
- 10.722
- 408
- Konu Sahibi karahindibag
-
Çapaya gitmediniz sanırım hiç,dökülüyor pisikten bakımsızlıktan.Şimdi hastanelere baksan lüks yataklar, temiz çarşaflar, temizlik o biçim. Ama doktor yok doktor!!!!! Doktorluk ölmüş
Anlayamadım bu mesajı.Bir belletmen olarak acile hangi durumlarda gidilecegini bile bilmiyorsanız bence de cocukların vebalini almaktan korkmalısıniz. Ne yazıkki siz henüz olamamışsınız.
Yoo bunların hiç biri yok. Annrm ameliyat olduğunda narkozun etkisinden çıkmak için devamlı kusuyordu. Bir iki sefer yetişemedim kusmasına. Çarşaf istediğimde vermediler. Yokmuş. Halbuki yalan ben de gidip çarşaf çalmıştım. Mlz odasından. Tuvaletler saat başı temizlenmesi gerekirken hanımefendilerin ya da beyfendilerin hemşirelerle muhabbetlerini bitirip keyfi gelmesi bekleniyordu.Şimdi hastanelere baksan lüks yataklar, temiz çarşaflar, temizlik o biçim. Ama doktor yok doktor!!!!! Doktorluk ölmüş
Anlayamadım bu mesajı.
Nasıl olacak arkadaş?
Yani birinin ağrı eşiği düşüktür ağrıdan kıvranır ama önemsizdir, diğeri de aynı şekilde kıvranır ve acil durum vardır, hangisine müdahale etmesi gerektiği nasıl anlaşılacak?
Anlaşılan o ki böyle durumlar da kendi kendimizin doktoru olmamızı istiyorlar. Çocuklara deyin bari apandistlerini patlatmasınlar. Malum doktorlar sürünüyor.Anlayamadım bu mesajı.
Nasıl olacak arkadaş?
Yani birinin ağrı eşiği düşüktür ağrıdan kıvranır ama önemsizdir, diğeri de aynı şekilde kıvranır ve acil durum vardır, hangisine müdahale etmesi gerektiği nasıl anlaşılacak?
Anlaşılan o ki böyle durumlar da kendi kendimizin doktoru olmamızı istiyorlar. Çocuklara deyin bari apandistlerini patlatmasınlar. Malum doktorlar sürünüyor.
biz de işinin ehli olmayanlardan nefret ediyoruz. mümessillerle ya da özel çekim merkezleriyle anlaşıp bize gereksiz ilaç yazan, çekim masrafı çıkartan yaratıklardan da.Bir tıp öğrencisi olarak doktoru makine gibi gören, dandik sebeplerden gecenin bir yarısı acilde doktoru meşgul eden, bir doktorun hatasının faturasını tüm doktorlara kesen bir de doktora şiddeti savunan birtakım iğrenç organizmalardan nefret ediyorum. Dünyanın merkezi siz değilsiniz; biz de robot değiliz, bunu idrak edin.
hadi o belletmen.Bir belletmen olarak acile hangi durumlarda gidilecegini bile bilmiyorsanız bence de cocukların vebalini almaktan korkmalısıniz. Ne yazıkki siz henüz olamamışsınız.
kanuni de öyle.Çapaya gitmediniz sanırım hiç,dökülüyor pisikten bakımsızlıktan.
Doktorluk ölmedi sadece eğitim sistemimiz kalitesiz,bu kadar oluyor işte yapacak birşey yok.
biz de işinin ehli olmayanlardan nefret ediyoruz. mümessillerle ya da özel çekim merkezleriyle anlaşıp bize gereksiz ilaç yazan, çekim masrafı çıkartan yaratıklardan da.
hadi o belletmen.
devlette çalışan beyin doktoru bir arkadaş, baş ağrısı şikayetiyle gelen herkesi ama herkesi tomografiye özel bir çekim menkezine gönderiyordu.
hastanın masrafını devlet ödüyor ancak dr un da cebi doluyor.
hangi ağrı acil, hangisi normal, hangisi riskli anlamıyor mu uzman dr?
işte onu bazen kestiremeyiz.Ülkedeki herkesin ağrı eşiği düşük ne hikmetse. Bakın bazı durumlar, apandist gibi, gercekten gitmek gerekli. Ama basit bi gaz sıkışmasına da ölüyorum bitiyorum diyorlar. Elbette bu durumu ağır yasayanlar var, onlar istisna. Zaten gercekten dayanamayacak gercekten kendinden gececek olan hastalar gelse bu tarz ağrı durumlarında yine külfet olmayacak. Ama bu tarz vakalar cok az.
Ayrıca acile hangi durumlarda gidilir, kıstaslar nedir diye okullarda ögretiliyor diye hatırlıyorum. En azından benim öğretmenlerim öğretmislerdi
şikayet ediyorum da denetmen de genelde dr oluyor. her kurum çalışanı birbirini kolluyor.Şikayet edin? Usulsüz bir durum varsa sikayet edin. Meslegini kötüye kullaniyorsa gerekli arastirmalar yapılır sucluysa cezasini alır.
Bir öğretmen olarak ben nerden anlayabilirim gaz sıkışması-apandisit farkını, kıpırdatamadığı kolunda dinlense geçecek bir incinme mi çatlak mı olduğunu.Ülkedeki herkesin ağrı eşiği düşük ne hikmetse. Bakın bazı durumlar, apandist gibi, gercekten gitmek gerekli. Ama basit bi gaz sıkışmasına da ölüyorum bitiyorum diyorlar. Elbette bu durumu ağır yasayanlar var, onlar istisna. Zaten gercekten dayanamayacak gercekten kendinden gececek olan hastalar gelse bu tarz ağrı durumlarında yine külfet olmayacak. Ama bu tarz vakalar cok az.
Ayrıca acile hangi durumlarda gidilir, kıstaslar nedir diye okullarda ögretiliyor diye hatırlıyorum. En azından benim öğretmenlerim öğretmislerdi
bazı temizlik görevlileri de tuhaf.Yoo bunların hiç biri yok. Annrm ameliyat olduğunda narkozun etkisinden çıkmak için devamlı kusuyordu. Bir iki sefer yetişemedim kusmasına. Çarşaf istediğimde vermediler. Yokmuş. Halbuki yalan ben de gidip çarşaf çalmıştım. Mlz odasından. Tuvaletler saat başı temizlenmesi gerekirken hanımefendilerin ya da beyfendilerin hemşirelerle muhabbetlerini bitirip keyfi gelmesi bekleniyordu.
Bir öğretmen olarak ben nerden anlayabilirim gaz sıkışması-apandisit farkını, kıpırdatamadığı kolunda dinlense geçecek bir incinme mi çatlak mı olduğunu.
Arkadaşa olmamışsınız diyerek risk alması gerektiğini söylediniz, bu acili meşgul etmekten daha korkunç farkında mısınız?
Tabi canım. Yeter ki doktorlar yorulmasın!Ne büyük laf soylediniz bravo. Hayran kaldım
Arkadaşın avukatlığına soyunmuş gibi oldum da ne durumda gidilir bilmiyorum dememiş, onun için gitme bunun için gitme ne için gideceğiz demiş.Iyi de ben ona bisey demedim ki. Acile hangi durumda gidiliri sordugu icin söyledim.
Tabi canım. Yeter ki doktorlar yorulmasın!
Biz youtube' dan videolar izleyip ameliyatlarımızı da kendimiz yaparız. Aman yorulmasınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?