- Konu Sahibi karahindibag
-
Aynen. Tuvaletin içerisindeyim annemle. İhtiyacını tek başına gideremiyordu kadın. Karnı boydan boya yarılmış olduğu için. O ara paspas atmışlar. Biz çıktık arkadan laf söylüyor bir de utanmadan. Kavga ettim.bazı temizlik görevlileri de tuhaf.
yeri silmiş, basma diyor.
uçarak mı geçmemizi bekliyor, nedir?
aynen.Aynen. Tuvaletin içerisindeyim annemle. İhtiyacını tek başına gideremiyordu kadın. Karnı boydan boya yarılmış olduğu için. O ara paspas atmışlar. Biz çıktık arkadan laf söylüyor bir de utanmadan. Kavga ettim.
Canım bende kesilen paralarla aldığı maaşı yatarak kazanmayacak ya. Tabi ki gideceğim. Görevini yapmadığı sürece de tabi ki şikayet edeceğim. Merak etmeyesin.Mümkünse siz doktora gitmeyin zaten :)
acilin poliklinikten farkı yok.Ya simdi herkes ekstrem orneklerden, konudan komsudan konuşmayı seviyor da bu isin gercegi var arkadaslar. Acin bakin istatistiklere. Somut seylerden bahsedelim.
112 ye gelen aramalarin, acile yapilan basvularin %90 a yakını gereksiz. Bunlar her yil araştırılıyor ve bakılıyor.
Ben 112de, acil serviste calismis biri olarak; mantik su: poliklinikte sira beklemek zor ve uzun onun yerine acilde doktor 15 dk da bakiyor. Niye poliklinige gideyim? Insanlarin zihniyeti bu. Ben 112 de calisirken gece 3 te, bakin abartmiyorum gecenin 3unde adam grip oldum diye ambulans istemis. Giyinmiş suslenmis cantasini almis ambulans bekliyor. Sebep ne 35 yasinda ve grip olmus. E sonra bunu götürüyorsun acile de komik yani.
Acil servis yesil, sari ve kirmizi diye 3 e ayrilir. Kirmizi hayati tehlikesi olanlar, yesil ise ayaktan tedavi olacaklar. Yesil alan o kadar dolu oluyor ki kirmizaya bakacak doktor kalmiyor. E sonra sen babani goturunce ciddi bir seyse onunla ilgilenecek doktor bulamıyorsun.
Niye avrupada boyle degil?amerikada degil? Ordaki insanlarin cani yok mu? Onlar cok mu ayirici tani yapabiliyorlar? Hayir. Sadece cocugunun 3 gundur atesi varsa, 3. Gun gece acile degil 2. Gun gunduz poliklinige basvuruyorlar.
Simdi kimse cocugum havale gecirdi atesten demesin. Ben burda istatistiklerden bahsediyorum.
Ya simdi herkes ekstrem orneklerden, konudan komsudan konuşmayı seviyor da bu isin gercegi var arkadaslar. Acin bakin istatistiklere. Somut seylerden bahsedelim.
112 ye gelen aramalarin, acile yapilan basvularin %90 a yakını gereksiz. Bunlar her yil araştırılıyor ve bakılıyor.
Ben 112de, acil serviste calismis biri olarak; mantik su: poliklinikte sira beklemek zor ve uzun onun yerine acilde doktor 15 dk da bakiyor. Niye poliklinige gideyim? Insanlarin zihniyeti bu. Ben 112 de calisirken gece 3 te, bakin abartmiyorum gecenin 3unde adam grip oldum diye ambulans istemis. Giyinmiş suslenmis cantasini almis ambulans bekliyor. Sebep ne 35 yasinda ve grip olmus. E sonra bunu götürüyorsun acile de komik yani.
Acil servis yesil, sari ve kirmizi diye 3 e ayrilir. Kirmizi hayati tehlikesi olanlar, yesil ise ayaktan tedavi olacaklar. Yesil alan o kadar dolu oluyor ki kirmizaya bakacak doktor kalmiyor. E sonra sen babani goturunce ciddi bir seyse onunla ilgilenecek doktor bulamıyorsun.
Niye avrupada boyle degil?amerikada degil? Ordaki insanlarin cani yok mu? Onlar cok mu ayirici tani yapabiliyorlar? Hayir. Sadece cocugunun 3 gundur atesi varsa, 3. Gun gece acile degil 2. Gun gunduz poliklinige basvuruyorlar.
Simdi kimse cocugum havale gecirdi atesten demesin. Ben burda istatistiklerden bahsediyorum.
Bu durumda bu adami dovmek lazim.. dalga gecer gibi.. bak atesi vardir buyukler icin ates daha tehlikeli gene anlarim bi yerde acile gelmesini ama ambulans filan anlayamam..Ya simdi herkes ekstrem orneklerden, konudan komsudan konuşmayı seviyor da bu isin gercegi var arkadaslar. Acin bakin istatistiklere. Somut seylerden bahsedelim.
Bir belletmen olarak acile hangi durumlarda gidilecegini bile bilmiyorsanız bence de cocukların vebalini almaktan korkmalısıniz. Ne yazıkki siz henüz olamamışsınız.
Bakın bende soguk algınlığı diye götürmedim kızımı ve el ayak hastalığı denen bişeye yakalanmış doktora acilden gittik mecbur hafta sonu ve bize döküntüler icin pişik dedi bende kaşıdım çocuğum istedikçe ve suan heryerinde maalesef doktor zahmet edip döküntülerine bi baksaydı belki anlar ve suan duruma gelmezdi yavrumAcil doktoru değilim saçma bir soru olmuş.
Konu sahibi kızım 3 gündür grip diyosun acile götürüyorsun. Bu acil hizmetini suistimal etmektir. O doktorun gece orada durmasının bir sebebi var ve bu grip gibi hastalıklara bakmak değil.
Hem gerçek acil hastalarının hakkına giriyorsunuz hem de doktorun.
Siz çocuk doğurun da hiç hasta etmeyin, etseniz dahi çarır çatır sevişip doğurmasını biliyorsun bir zahmet iyileştirmeyide öğren. Ne kadar saçma sapan bir yorumMesela siz de çatır çatır sevişip çocuk yapıyosanız o çocuk doğduğunda da gözünüz gibi bakın da hasta etmeyin. Bu mesaja böyle cevap verilir.
Doktor bakacakmısmıs bakmaz zorundaymışmış bık bık vik vik. nereye bakacak be. Insan olan anlar, heryerde defalarca anlatılıyor "acil nedir ne icin kullanilir" diye. Bunu gidip yoldaki ota anlatsak, anlar ama bizim ülkemizdekiler anlamadı. Ama suc doktorunmuşmuş mişmiş. Bi yürüyün gidin isinize ya. Ne de cok biliyonuz her seyi.
Vereceklee bizim doktorlara yurt dışındaki gibi haklar, o zaman herkes görecek ebesinin gül yüzünü.
Gönül rahatlığıyla banlayabilirsiniz beni simdi. Daha neler denirdi de kendime yakıştıramadm. Bıktım kendini dünyanın en degerli zanneden insanlarından. Baksak kendi islerinde kaytarmak icin fırsat kollarlar ama gelip burda doktora sövüp sayın meslegini sorgulayın oooh be ne güzel memleket. Kimse de çıkıp bir gün demiyor ki "acayip mükemmel degerli bir insanım, benim neden yurt dışındaki gibi egitimli siyasilerim yok. Neden ülkede dogal hosaf diye bir proje birincilik kazaniyor". Varsa yoksa doktora öğretmene yüklenin. Ooh be valla, ne güzel kafalar.
Ya Allah kimseyi dusurmesim.. bastan savma cok yapiyo cogu doktor boyle..bazilari ilgilenmedikleri icin bazilarida para harcatmak icin boyle canim., ben sex yapmayi biliyosun ama dogurmayi bilmiyomusun diyen bi saglik gorevlisi benim gozumde hic bir saygiyi hak etmiyor. Dogurmak ne zor birde o halde dirdir ediyo bise tepende yardimci olacagina..iste bu durunlari duyunca gorunce valla insanlarin acimasizligina bile oturup aglayabilirim. Sikayet etmek mi? Kafa agrisindan baska birsey olmuyor, cunku kimi kime sikayet edeceksin? Birde burokratik okaylar cok abarti.. sonuclanana kadar akla karayi secersin..mesela ben 8 yıl bebek sahibi olamadım diye düşünürken, Çapa, Kanuni, Bağcılar, Süleymaniye ve özelde bir sürü dr a gittim ve hepsi sorun yok, sebepsiz kısırlık dediler. sadece bir dr, sen aslında gebe kalıyorsun ama sürekli düşüyor dedi ve o zaman aklıma dank etti. adet düzensizliğim için gittiğimde aslında düşük yapıyormuşum ama hiçbiri anlamamış.
sadece o dr anladı ve bana tavsiyelerde bulundu. ondan sonra üç kızım oldu.
gerçekten işinin ehli dr % 5-10 en fazla.
Boyle bi yorumda bulunan biri ya anne degildir ya da kendide saglik sektorundedir diye dusunmek istiyorumSiz çocuk doğurun da hiç hasta etmeyin, etseniz dahi çarır çatır sevişip doğurmasını biliyorsun bir zahmet iyileştirmeyide öğren. Ne kadar saçma sapan bir yorum
Siz çocuk doğurun da hiç hasta etmeyin, etseniz dahi çarır çatır sevişip doğurmasını biliyorsun bir zahmet iyileştirmeyide öğren. Ne kadar saçma sapan bir yorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?