Böyle doktor olacaksanız olmayın .

bazı temizlik görevlileri de tuhaf.
yeri silmiş, basma diyor.
uçarak mı geçmemizi bekliyor, nedir?
Aynen. Tuvaletin içerisindeyim annemle. İhtiyacını tek başına gideremiyordu kadın. Karnı boydan boya yarılmış olduğu için. O ara paspas atmışlar. Biz çıktık arkadan laf söylüyor bir de utanmadan. Kavga ettim.

Ya simdi herkes ekstrem orneklerden, konudan komsudan konuşmayı seviyor da bu isin gercegi var arkadaslar. Acin bakin istatistiklere. Somut seylerden bahsedelim.
112 ye gelen aramalarin, acile yapilan basvularin %90 a yakını gereksiz. Bunlar her yil araştırılıyor ve bakılıyor.
Ben 112de, acil serviste calismis biri olarak; mantik su: poliklinikte sira beklemek zor ve uzun onun yerine acilde doktor 15 dk da bakiyor. Niye poliklinige gideyim? Insanlarin zihniyeti bu. Ben 112 de calisirken gece 3 te, bakin abartmiyorum gecenin 3unde adam grip oldum diye ambulans istemis. Giyinmiş suslenmis cantasini almis ambulans bekliyor. Sebep ne 35 yasinda ve grip olmus. E sonra bunu götürüyorsun acile de komik yani.
Acil servis yesil, sari ve kirmizi diye 3 e ayrilir. Kirmizi hayati tehlikesi olanlar, yesil ise ayaktan tedavi olacaklar. Yesil alan o kadar dolu oluyor ki kirmizaya bakacak doktor kalmiyor. E sonra sen babani goturunce ciddi bir seyse onunla ilgilenecek doktor bulamıyorsun.
Niye avrupada boyle degil?amerikada degil? Ordaki insanlarin cani yok mu? Onlar cok mu ayirici tani yapabiliyorlar? Hayir. Sadece cocugunun 3 gundur atesi varsa, 3. Gun gece acile degil 2. Gun gunduz poliklinige basvuruyorlar.
Simdi kimse cocugum havale gecirdi atesten demesin. Ben burda istatistiklerden bahsediyorum.

Ben de yurtdışında yaşıyorum bazı arkadaşların yazmış olduğu saçmalıkların hiç birine denk gelmedim... Ha şu var turkiyedeki gibi gereksiz yere ilaç yazdıramazsın belki o yüzden turkiyeden ilaç toplayıp getiriyorlardir

aynen.
ben de çok tartıştım bu saçma sebeplerden.

acilin poliklinikten farkı yok.
en azından İstanbul'da.
hem gece hem gündüz kalabalık.

Şimdi Amasya'dayım gündüz biraz yoğun, gece boş.

nerede çokluk, orada b.kluk durumu sanırım.

Malesef sorumsuz sağlık personeli tabiki var yok değil ama bir bayan olarak dayağı haketmelerini düşünmek ne kadar kötü. Geçenlerde hastanedeyiz anneme bir ilaç vermiş dr yan etkisi tansiyon düşüklüğüymüş, kadın gidiyor fena oldu tansiyonum düştü benim diyor ayakta tutamıyorım hemşireye yetişin bayılacak bir bakın diyorum tek hemşire var o da dr a rapor veriyormuş ayakta konuşuyorlar ve benim çırpındığımı kadına birşeyler oluyor yetişin dediğimi dr da duyuyor tepkisiz. En son sen napıyorsun kadın gidiyor nerdeyse dedim eee ben dr a rapor veriyorum diyor, dr da git ilgilen sonra konuşalım demiyor. Evet böyle dr ve hemşire olmasa da olur

Arkadasım sana kesinlikle katılıyorum bazı doktorlar gerçekten baştan savıyor
Biz tatile çıkmıştık bir hafta öncesinde ve iki gündür evimizdeyiz çocuğum havuzdan el ayak ağız hastalığı diye birşey kapmış ve yolda ateşi çıktı soguk algınlığı sandık yol üzerinde bi ilçenin aciline gittik hafta sonu olduğu icin ve doktora döküntü var vücudunda dememe rağmen dr sıcaktan pişik olmustur dedi ısrarla sormama rağmen bakmadı bile bende pişik diye çocuğum istedikçe kaşıdım kaşımamak lazımmış suan her bir tarafına bulaşmış durumda eve gelince doktorumuza gittik o söyledi suan öyle kötü kı yavrum Allah dusmanimiza vermesin

Annem ilaç almıştı alerjik reaksiyon gösterdi. Vücudu şişti, gözlerine kan oturdu. Apar topar acile kaldırdık. Beyin emarını bile çektiler. Yapılan diğer işlemleri saymıyorum bile. Doktora, doğru söyleyin bu kadar işlem yaptınız kötü bir şeyden mi şüpheleniyorsunuz diye sormuştum. Yani vatandaş olarak her şeye bakılması beni şaşırtmıştı. Yaşından dolayı ihmal edemeyiz farklı bir şey olabilir dediler. Size denk gelen doktorlar tamamen şanssızlık bence. Çok doktora gittim hayatımı kurtaran da var. Hemde sağlık ocağı doktoru. Daha önce defalarca kalbimi dinleyen proflar bulamadı, rutin kkontrol esnasında o aileme demiş çocuğun kalbinde sorun var diye. Yine başka doktor boğaz ağrısıyla götürüldüğümde 2 saat sonra acil ameliyata aldı beni. Sayesinde ses tellerimi kaybetmekten kurtuldum, kist varmış meğer ve her yere yayılmış. Kaubedecek zaman yok siz eve gidin pijamalarını getirin biz ameliyata alıyoruz demiş doktorum. Vefat etti bu doktor. Hep dua ederim arkasından.Hala konuşulur o doktorlar ailemizde :) Hepsi hayattan bezmiş değil, karakteri ters olanlar çıkabilir evet. Genel olarak doktorlara bakış açınızı kötüleştirmeyin siz yinede.

Söyledikleriniz çok doğru şeyler.
Beni rahatsız eden şey sağlık çalışanlarının (veya öğretmenlerin veya başka meslek gruplarının) her durumda birbirini savunması.
Her durumda haklı olunamaz ama öyle ateşli savunuluyor ki benim gözüme batıyor.
Bu sefer evet ekstrem örnekler çoğalıyor.
Bir de sağlık sisteminde mağdur olmamak mucizevi bir şey.
Keşke adam gibi kursalar sistemi.
Bir doktor haftada en fazla hadi 50 saat çalışsın, o bile çok.
Canımızı emanet ediyoruz ama diğer taraftan verimi düşsün diye uğraşılıyor resmen.

Bu durumda bu adami dovmek lazim.. dalga gecer gibi.. bak atesi vardir buyukler icin ates daha tehlikeli gene anlarim bi yerde acile gelmesini ama ambulans filan anlayamam..

Zaten acil hekimini sinirlendiren sey de bu. Acil poliklinik degil ama insanlar boyle kullaniyor.
Ve gercekten aklinizin alamayacagi kadar komik sebeplerle insanlar gecenin bir yarisi acile basvuruyor. Bir hekim orta-kucuk nufuslu bir yerde 24 saatte 300 hasta bakar. Bunlarin 280 tanesinin boyle acil servisi bos yere mesgul edip sirf poliklinik beklememek icin gelenler olduğunu dusunun. O geriye kalan 20 hasta arada gumburtuye gidiyor iste.
Ha bir de su var, siz saniyor musunuz ki isinizi yaptiginizda kimse sorun cikarmiyor? Hayir. O 1 kisi kalp durmasiyla gelmis olsun. Arrest olmus hastaya 45 dk mudahale edilir. Siz 45 icerde birinin kalbini tekrar atmasi icin ugrasirken kapida bekleyenler sonra yanina gittginizde kavga cikarip üstünüze yurumeye calisiyor.
Gerçekten hastanede calisan olmak hicbir seye benzemez. Disardan atip tutmasi kolay ama icerde neler yasaniyor sadece yasayan bilir.

B Began

Bakın bende soguk algınlığı diye götürmedim kızımı ve el ayak hastalığı denen bişeye yakalanmış doktora acilden gittik mecbur hafta sonu ve bize döküntüler icin pişik dedi bende kaşıdım çocuğum istedikçe ve suan heryerinde maalesef doktor zahmet edip döküntülerine bi baksaydı belki anlar ve suan duruma gelmezdi yavrum

Siz çocuk doğurun da hiç hasta etmeyin, etseniz dahi çarır çatır sevişip doğurmasını biliyorsun bir zahmet iyileştirmeyide öğren. Ne kadar saçma sapan bir yorum

Ya Allah kimseyi dusurmesim.. bastan savma cok yapiyo cogu doktor boyle..bazilari ilgilenmedikleri icin bazilarida para harcatmak icin boyle canim., ben sex yapmayi biliyosun ama dogurmayi bilmiyomusun diyen bi saglik gorevlisi benim gozumde hic bir saygiyi hak etmiyor. Dogurmak ne zor birde o halde dirdir ediyo bise tepende yardimci olacagina..iste bu durunlari duyunca gorunce valla insanlarin acimasizligina bile oturup aglayabilirim. Sikayet etmek mi? Kafa agrisindan baska birsey olmuyor, cunku kimi kime sikayet edeceksin? Birde burokratik okaylar cok abarti.. sonuclanana kadar akla karayi secersin..

Siz çocuk doğurun da hiç hasta etmeyin, etseniz dahi çarır çatır sevişip doğurmasını biliyorsun bir zahmet iyileştirmeyide öğren. Ne kadar saçma sapan bir yorum
Boyle bi yorumda bulunan biri ya anne degildir ya da kendide saglik sektorundedir diye dusunmek istiyorum

Yahu doktor falan değilim ama nedir derdiniz?

3 kuruş vergi ödeyen hemen senin paranı ben veriyorum havasında.
Nasıl bir paraysa aynı para ile başka bir devlet memuruna da 'senin maaşını ben veriyorum' diyebiliyor.
Gören de herkes vergi rekortmeni zannedecek...

Bu insanlar devlet hastanelerinde günde 90+ hasta bakıyor,
İnsani koşullarda çalışmıyorlar.
Madem öyle devlette çalışmasınlar diyenin haberi Yok galiba uzmanlığı başka yerde yapamayacaklarından
Yada zorunlu hizmeti yapmadan diplomalarını alamayacaklarından...
36 saat aralıksız çalışıyorlar.
Her türlü şiddete açık durumdalar.
bizim beğenip, pisliğinden şikayet ettiğimiz tuvaletlere girecek zamanları Yok.
Ayrıca oraya gelene kadar verdikleri emeği hayatı boyunca vermemiş insanların anlayamayacağı süreçten geçiyorlar...
Kötüsü Yok mu? Var.
Ben teyzemin kanser haberini ağzında sakız, koltuğunda kaykılarak oturan bir doktordan aldım.
O öyle diye, hepsi mi öyle?
Yapmayın. Bir meslek grubu özellikle hatası pahalıya mal olan işi yapan bir meslek grubu bu kadar baskı altında bu hakaretlerle işini yapamaz.

Valla uyemiz ust perdeden yazarak tani uzaktan koymada da bir harika.9 yillik ogretmenim ve belirli bir suredir de gonullu belletmenlik yapiyorum(sukurler olsun bir sorunla da henuz karsilasmadim ama belletmen olamamisim

Bu ülke kadar doktorunu hor gören başka bi ülke daha yok cidden. Adam ülkede yüzde 1lik dilime giriyor, tıp kazanıyor. 6 yıl boyunca kendi hayatını bi kenara koyup hayvan gibi çalışıyor, son sene internlük yetmezmiş gibi bi de dünya çapında en zor sınavlardan olan tus a hazırlanıyor. Saygı duyup önünüzü ilikleyeceğinize burdan laf sallıyosunuz. Tuhaf cidden. "Çalışıyo da sanki babasının hayrına mı çalışıyo, tonla para kazanıyorlar" diyenler de vardır eminim. Doktorun kazandığı para sarf ettiği emek karşısında hiçtir. Ki çoğu kazandığı parayı harcayacak vakit bile bulamıyor zaten. Cahil olduğunuz konularda konuşmayayı öğrenmek gerek, komik oluyosunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…