- 16 Ekim 2022
- 21
- -29
- 16
- 36
- Konu Sahibi Ummuu Salih
-
Azerbeycanlı olsam ne fark eder ki? Dünyanın neresinden olsam müslümanım bu yetmez mi?Azerbaycanli misiniz siz?
Bacim, ummet yeteri kadar cogaldi, hatta oyle cogaldi ki cocuklari artik acliktan ölüyor.Evet yabancı ulkedenim yazdığımı sildim daha da kötü oldum yorumlariniza. Sizi Müslüman , Peygamber ümmeti sanıyordum. O Peygamber ki, ümmetinin çoklugu ilə övünecektir kIyamet gününde. Siz isə çogalmayi şartlara bağlı, bi aptallık zanneden toplumsunuz.
Affedersiniz! Derdimi yazarken site kurallarını okumayi gözardı etmişim. Lakin nerede hakaret etmişim??? Aksine ben aptal yerinə konulup, hakarete və aşagilanmaya maruz kaldım yorumlarda. Pes yani!O peygamberin ilk emri oku
Sizde uye oldugunuz sitenin kurallarini okusaydiniz msj silemediginizi ve hakaret edemeyeceginizi bilirdiniz.
Biz bilinci olan varliklariz suru gibi uremenin bakamayacagi cocugu yapmanin anlamsizligini savunmayin.
Bacim, ummet yeteri kadar cogaldi, hatta oyle cogaldi ki cocuklari artik acliktan ölüyor.
Ben sanmiyorum ki ne o guzeller güzeli Peygamberimiz ne de taptigimiz Rabb'imiz kullarinin acliktan olmesini istesin, herkes hakkiyla hakedecegi kadar doguruncada ummet cogalir, hem fiziksel hem ruhsal olarak saglikli olsa iyi olmaz miydi? Bence iyi olurdu.
Guzel kardesim, simdi sen diyorsun ki kocam beni istemiyor, daha fazla cocukta istemiyordu, bu cocuklarin karnını doyuracak maddiyatiniz olabilir ama ya istenmedikleri yerde ruhunu nasil doyuracaksiniz?
Istenmediginiz mutsuz bir evliliginiz var, o cocuklar sadece ummet cogalsin diye yapilinca mutsuz olmalari onemsiz mi olacak?
Benim; bendende, kocamdanda, ummetimdende, milletimdende once cocuklarim gelir. Onlar bize Allah'in emaneti degil mi? Hakkiyla buyutmek varken neden zorlayalim ki?
Affedersiniz! Derdimi yazarken site kurallarını okumayi gözardı etmişim. Lakin nerede hakaret etmişim??? Aksine ben aptal yerinə konulup, hakarete və aşagilanmaya maruz kaldım yorumlarda. Pes yani!
O yorumu ben yapmıştım, yani "kusurlu kafa" olan benim de. Madem en müslüman sizsiniz ben size hakaret etmedim, ters bir şey demedim siz benim kul hakkıma girmediniz mi şimdi? Herkes aynı düşünmek zorunda mı? Aynı düşünmüyorsak hakaret yemek zorunda mıyız? Hani müslümanlık hoşgörü diniydi, nerede hoşgörünüz?Tabii bakmam! Başkalarının kafasında olan kusura neden bakayim ki!?
Lakin ben maddi sikintimiz var diye birşey yazdığımı sanmıyorum, ogle de değil ,üstelik devlet okulunda ogretmenim 17 sene müzik tahsilim var.
Evet yabancı ulkedenim yazdığımı sildim daha da kötü oldum yorumlariniza. Sizi Müslüman , Peygamber ümmeti sanıyordum. O Peygamber ki, ümmetinin çoklugu ilə övünecektir kIyamet gününde. Siz isə çogalmayi şartlara bağlı, bi aptallık zanneden toplumsunuz.
O yorumu ben yapmıştım, yani "kusurlu kafa" olan benim de. Madem en müslüman sizsiniz ben size hakaret etmedim, ters bir şey demedim siz benim kul hakkıma girmediniz mi şimdi? Herkes aynı düşünmek zorunda mı? Aynı düşünmüyorsak hakaret yemek zorunda mıyız? Hani müslümanlık hoşgörü diniydi, nerede ho
O yorumu ben yapmıştım, yani "kusurlu kafa" olan benim de. Madem en müslüman sizsiniz ben size hakaret etmedim, ters bir şey demedim siz benim kul hakkıma girmediniz mi şimdi? Herkes aynı düşünmek zorunda mı? Aynı düşünmüyorsak hakaret yemek zorunda mıyız? Hani müslümanlık hoşgörü diniydi, nerede hoşgörünüz?
" kusurlu kafa" derken beni aşağilayan, edepsizce eleştirenleri kastetdim. Bana yapilinca kul hakki değil, ben yorum yapinca mi kul hakki oldu? Siz kötü bişey yazmamişsiniz ,lakin hoşunuza gitmiş gülmüşsünüz. Ən dogal hakkiniz tabii.
Evet onların yalnız kafalarında değil, kalplerinde de kusur vardır. Bu hakaret değil, Rabbimizin de bi ayetde dediği gibi, " Onların kalbinde hastalık vardır.......bu hakaret midir?
Neden yalan söyleyeyim ki? Ben derdimi yazarken ne maddi sıkıntı, ne çocuk doğurup dogurmamak gibi mevzuya odaklanmayi dushunmemisdim. Nedense her kesin odaği bu oldu.ÖĞLE mi gerçekten?
Merheba.yorumunuz için teşekkür ederim. Adet dönemi bozuklugu yoksa, bi kaç gün geçtikten sonra hamile oldugumu dushundum. Daha 1hafta falan geçtikten sonra test yaptim.pozitif çıktı.Her hangi bir belirti yoktu o zamanlar. Belki bazılarında ola bilir her hangi belirtiler.Merhaba hamile olduğunuzu nasıl anladınız belirtileri nelerdi? Birde önemli olan saygı saygı olmazsa sevgi tutunamaz. Eşiniz size karşı saygılı mı? Veya siz eşinize karşı saygılımısınız ?
Ya ben nerede kime açık açık aptal demişim? Beni eleştirdikleri gibi ben de onları elestirdim sadece. Mövzuda kendi odaklandiklarina uygun yorum yapilinca hoş, ben yorum yapinca zora mi gitti? Elbette , Peygamber sünnetine uymak zorunda olmayan gayri müslümanlar, yorum yapmak zorunda da olmamalilar o zaman , degilmi?Siz herkese aptal demişsiniz yalnız, kimse size açık açık aptal dememişken. Kaldı ki belki topicteki herkes müslüman değil, peygamber sünnetine uymak zorunda da değil? Sadece aklı selim ile cevap veriyorlar?
İnanan bir insan, bizim inanışla alakalı nasıl yorum yapabilir? Bunu ancak Allah bilir. Bunun dışında İslami kafanıza göre yorumlamayın. Dinde bir insanı mağdur edemezsiniz, ahlaki olarakta bu şekildedir.Evet yabancı ulkedenim yazdığımı sildim daha da kötü oldum yorumlariniza. Sizi Müslüman , Peygamber ümmeti sanıyordum. O Peygamber ki, ümmetinin çoklugu ilə övünecektir kIyamet gününde. Siz isə çogalmayi şartlara bağlı, bi aptallık zanneden toplumsunuz.
Müslüman olmanızın ne önemi var peki ?Azerbeycanlı olsam ne fark eder ki? Dünyanın neresinden olsam müslümanım bu yetmez mi?
Ne kadar zeki olsam da sizin kafanıza yetişemem!Mune bu en zeki arkadaşı uyarabilir misiniz ?
Yorumunuz için teşekkürler! Evet annelik dogurmakla bitmiyor. Ayrıca ben de çalisan bi anneyim. Hele hele dediginiz gibi modern teknoloji havuzuna ben de girdim onlar için. Müzik hocası olmama rağmen UX/UI design ogreniyorum. Yorum yapanlar beni "sürü yapan inek" yerinə koydu da ...İnanan bir insan, bizim inanışla alakalı nasıl yorum yapabilir? Bunu ancak Allah bilir. Bunun dışında İslami kafanıza göre yorumlamayın. Dinde bir insanı mağdur edemezsiniz, ahlaki olarakta bu şekildedir.
Bizim gelir durumu iyi 2 çocuk harici asla olmasın diye tüp ligasyon yaptırdım yinede 3. Oldu kafayı yiyecektim. Çünkü o ana kadar ben 2 çocuk besleyebilirim değil, ben 2 çocuk eğitebilirim diyordum. 3. Yü asla kabullenemedim bir şekilde kaldı ve doğdu.
Ben, çocuk doğurmaktadır değil, doğurduğumu iyi yetiştirmekle mükellefim. Çocuk küçükken beslenme, giyinme vs. Bunlar yük veya masraf değil. Eğer sadece bu şekilde olsaydı 6 tane yapardım maddi olarak yeterim diye. Asıl mevzu büyüdüklerinde başlıyor.
Cahiliye devrinde değiliz. Veya babamın dönemindeki yaşam şekli ile şu an ki bir değil. Eskiden ilkokul, lise mezunu iş bulurken şu an üniversite mezunu işsiz.
Çocuklarım üniversite bitirince iş garantisi mi var? Belki şimdiden başladığımız eğitim birikimi yetmeyecek ve yatırımları elden çıkaracağız. Niye? Çocuk iş güç sahibi olsun diye. İşsiz her bireyin haklı olarak psikolojisi bozuk çünkü.
Hadi diyelim 6 çocuğum var yedir, içir, ilgilen, evi topla vs. Vs. Derken biyolojik olarak çöken bir anne olarak o çocuklara ahlaki değerleri, iyi bir birey olmayı nasıl öğreteceğim? Şu devirde extra güç isteyen şeyler bunlar. Eskiden bizim zamanımızda bile annemiz bir şeye iyi veya kötü derse buna ikna olurduk çünkü dış dünyaya yeterince erişemiyorduk.
Şimdi öyle mi? Mesela madde kullanmak vs. Kötü dedik ve karşımızda bir ergen var gitti internetten iyiymiş gibi lanse edilen, havalı görünen bir şeye denk geldi ve ona inandı. Az çocuğu takip etmek nerde? Çoğu takip etmek nerde?
Benim 3 tane var ama kontrol sağlamak o kadar zor ki. Huysuz oldukları için değil, daha tazecikler ve tehlikeden korumak adına "Ana" değil süper güç oluyorsun. Kendim için ileri teknolojiye belki çok lüzum yok ama onlar için öğreniyorum çünkü onların hayatları ile eş değer ilerlemek durumundayım.
Çalışan bir kadın olarak diyorum ki Annelik aşırı zor 1 çocuk için bile ve çoğaldıkça yükün artıyor. Azcık kendinize gelin anne olmak, doğurmakla bitmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?