- 29 Ocak 2021
- 1.929
- 5.825
- 108
- Konu Sahibi Ummuu Salih
-
Tövbe haşa siz Allah mısınız? Milletin din, iman sorguluyorsunuz. Siz Müslüman olabilirsiniz ama İslamı yeterince bilmediğiniz çok açık. Bilseniz insanların inanış ve imanları hakkında kesin hüküm veremezsiniz.Ya ben nerede kime açık açık aptal demişim? Beni eleştirdikleri gibi ben de onları elestirdim sadece. Mövzuda kendi odaklandiklarina uygun yorum yapilinca hoş, ben yorum yapinca zora mi gitti? Elbette , Peygamber sünnetine uymak zorunda olmayan gayri müslümanlar, yorum yapmak zorunda da olmamalilar o zaman , degilmi?
Sizin tevekkülden haberiniz var mı? Tamam gücü veren Allah ama sen tedbirini al demiş. Mesela diyelim ki ineğim var ben bakmadım diyelim gider dışardan bulursa ot yer sonra ne olur? Ya araba çarpar, ya çalarlar. Sonuçta ona can verende Allah yani.Yorumunuz için teşekkürler! Evet annelik dogurmakla bitmiyor. Ayrıca ben de çalisan bi anneyim. Hele hele dediginiz gibi modern teknoloji havuzuna ben de girdim onlar için. Müzik hocası olmama rağmen UX/UI design ogreniyorum. Yorum yapanlar beni "sürü yapan inek" yerinə koydu da ...
Lakin bunlar kadınlığımi,fitratim gereği yapa bileceklerimi bana unutturmadi. Azacık siz de kendinizə gelin! Sonuçta iki çocuga da ,3 çocuğa da guçü verən Allahtır.
Inanışla bağlı yoruma gelince, ben yazdiktan sonra benim inaniş tarzimi eleştirenler olduğu için oğle yazdım . Sonuçta her kes kendi inançini seçmekte özgürdür.
Kardeşim ben hic kimin imanini sorgulamamisim . Siz bir yorumu alıntı almişsiniz ,öncesini okumadinizmi,bu yorum kime neden yazılmış???? O kardeş bana " bu sitedeki her kes Müslüman olmak zorunda değil, Peygamber sünnetine uymak zorunda da değil " yazdığı için ben de cevap olarak o yorumu yazdım. Elbette, İslamı yeterince bilemem. Lakin ben nerde hukm vermişim insanlarin inanışına dair???. Bilakis, her kes kendi bilir yazdım bi sonrakı yorumda. Neden bu kadar agresifdir yorumlariniz? "Bizim gibiler" deyip de, nezaketsiz eleştirilerinizi kendiniz okumuyorsunuz galiba. Lakin ben " sizin gibiler...." yazsaydım o zaman İslam adına çok " iyi " eleştiriler, hakaretler almış olurdum muhtemelen.Tövbe haşa siz Allah mısınız? Milletin din, iman sorguluyorsunuz. Siz Müslüman olabilirsiniz ama İslamı yeterince bilmediğiniz çok açık. Bilseniz insanların inanış ve imanları hakkında kesin hüküm veremezsiniz.
"İkra" size ne anımsatıyor? Ben muhafazakar birisi değilim ama mensup olduğum dini araştırmadan, anlamadan ben müslümanım demem. Müslümanın kılavuzu sizin gibiler değil.
Neye inanırsan inan veya inanma buna tamam ben şuyum demek için Allah akıl vermiş ve oku demiş. İnanmıyorsan bile bilim adamları oku demiş. Şu da akla gelmesin bilim adamlarını sınıflandırma adına değil. Yani ıssız adada yaşamıyorsan araştırmak ve okumak, tecrübe etmek ve sana uyan kimliği bulmak zorundasın.
Çok güzel okumuşsunuz! Lakin benim yazdığımı çok iyi okuyamamişsiniz. Ben ilk mesajimda korunsam da hamile kaldım yazmişim. Önceden çok iyi korunip korunmayacagimi bilememishim.suç mu? Görünen o ki, daha farklı bir korunma yontemi seçmeliyim. Yaşadikca ogreniyoruz. Benim yazdığımı sanki yılda bir kez çocuk dogurmak isteği gibi algiliyanlari anlamıyorum sadece. Benim problemim başka , mevzu başka yerə savruldu....Sizin tevekkülden haberiniz var mı? Tamam gücü veren Allah ama sen tedbirini al demiş. Mesela diyelim ki ineğim var ben bakmadım diyelim gider dışardan bulursa ot yer sonra ne olur? Ya araba çarpar, ya çalarlar. Sonuçta ona can verende Allah yani.
Ama Allah diyor ki, sen tedbirini al. Ben de doğrurabiliyordum tamam geleni doğurdum ama nereye kadar? 10 çocuk doğur gerisini bana bırak, hayatlarından güzel olur demiyor Allah.
Kul kaderini yaşar, kader gayrete aşıktır. Dini olarak iki yolun var ve ben sana AKIL verdim diyor Allah. Yani deştikce alttan size bir çok yorum yazarım farklı dinlerden bile.
Her savunmanızı çürütecek donanıma sahibim çok şükür. Çünkü "Oku"dum
beddua eden adamla nasıl barışıp seviştin hiç mi için almamazlık olmadı nasıl korundun acaba geri çekilme korunma yöntemi değil deÇok güzel okumuşsunuz! Lakin benim yazdığımı çok iyi okuyamamişsiniz. Ben ilk mesajimda korunsam da hamile kaldım yazmişim. Önceden çok iyi korunip korunmayacagimi bilememishim.suç mu? Görünen o ki, daha farklı bir korunma yontemi seçmeliyim. Yaşadikca ogreniyoruz. Benim yazdığımı sanki yılda bir kez çocuk dogurmak isteği gibi algiliyanlari anlamıyorum sadece. Benim problemim başka , mevzu başka yerə savruldu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?