Böyle durumda ne yapmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ummuu Salih

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2022
21
-12
16
36
Eşimle mantık evliliği yaptik ,ilk başlarda nasıl farklı düşuncelere sahip olduğumuzu biliyorduk. Lakin dinimiz,inancımiz açisindan bir olduğumuzu duşündük . Her ikimizin ailesi dinden uzak olduğu için. Zamanla dini bakışlarda da farklılik oluştu. Bazı konularda ben kendi fikrimi soylerken ona karshi ciktigimi, asi olduğumu söyledi hep. Sanki bunun için bana kinli hale geldi. Nə dersem ne yaparsam yaptigim hər şeyde bir ayriştirma içerisindedir. Hatta 3 çocugumuz olduğu için ,4 cü çocuk olmasını istemem dedi bir keresində. Halbuki, bir kadının fitrati bunu talep eder,hele hic bir problem yoksa doğurmasi ən dogal hakkıdır. Benim onun çocuk istememesi değil de, sanki asıl niyyetini benden gizliyor gibi geliyor bana. Sanki, içinden bir ses buna imanı yetiyor,lakin benden olmasını istemiyor. Çünki, defalarca tartismamizda Allah bizim aramızı ayırsın diye beddua etmişligi vardır . Ve korunmamiza rağmen şimdi hamileyim. Ona söylemek bile içimden gelmiyor....ilk günlerde ben de istemedim ögrendigimde,lakin sonradan tevbe ettim. Sonuçta onun imansız yanaşmasina ortak olmak istemedim...

Merhaba hamile olduğunuzu nasıl anladınız belirtileri nelerdi? Birde önemli olan saygı saygı olmazsa sevgi tutunamaz. Eşiniz size karşı saygılı mı? Veya siz eşinize karşı saygılımısınız ?

Hatta 3 çocugumuz olduğu için ,4 cü çocuk olmasını istemem dedi bir keresində. Halbuki, bir kadının fitrati bunu talep eder,hele hic bir problem yoksa doğurmasi ən dogal hakkıdır.
arkadasim bu devirde 4 cocuk mu olur? belli ki calismiyorsun ne yiyecek bu cocuklar simit ekmek mi? ne giyecek? hangi krese dersaneye gidecek? baska sehri kazansa nasil okutacaksin 4 cocuk? bir odada sıkış tepis mi yatacaklar? ozel alanlari olacak mi?
diger problemleri bilmem ama esin 3 yeter demekte hakli
neden kadinin fitrati her sene bir tane dogurmak olsun inek miyiz biz? modern dunyada insanlar layikiyla bakacagi kadar cocuk doguruyor.

ha bir de ayrilik beddualari eden adamdan cocuk istiyorsunuz. elinizde maddi imkan yok birsey yok. adam bugun tahmin ettiginjz gibi el koynuna gitse 4 cocukla ortada kaldiniz siginacak kapiniz yok hala cocuk dogurayim derdindesiniz- bir sekilde cocuklari buyutup kendini garantiye almak yerine

Çocuk tek taraflı istenen bir şey değil. Allah rızkını verir, kadının fıtratı da budur diyip ya Allah olaya girmek de mantıklı değil. Adam çocuk istemiyorsa evet bu hamileliğinize sevinmeyebilir, evliliğiniz daha mutsuz devam edebilir. Bu çocuklar ne yiyecek ne içecek, nasıl okutup imkan sunacağız diye düşünmez mi?

Farklı düşüncede olduğunuzu bilmenize rağmen evlenip 3 çocuk yapıp 4. yü istemişsiniz. Korunmanıza rağmen hamile kalmışsınız. Millet yıllarca çocuk sahibi olmak için uğraşıyor ama nedense bu korunduğunu söyleyen kişiler hemen hamile kalıyor çok tuhaf.

Eşiniz ayrılmak için beddua etmesine ve düşünce olarak zıt olmanıza rağmen nedir bu çocuk yapma ısrarı?

konu sahibi kusura bakmasın lütfen bu yoruma çok güldüm
Keşke baksa bence. Bir insan 24 saat içinde hem kendine, hem evliliğine, hem de 4 tane çocuğa adil ve sağlıklı nasıl zaman ayırabilir?

Rahmetli dedemin lafı ile "1 yarar, 2 karar, 3 zarar, 4 küfürlü bişiler..."

İnanın 1 tane çocuğum olmasına rağmen kreşe başlayacak nasıl olacak edecek o bu derken tüm günümü ona ayırıyorum. Bilemiyorum eşim de başka çocuk istemiyor neyse ki.. imansız zalım

Konu ne ile başladı ne ile bitti.. Ne anlatmak istiyorsunuz normal cumlelerle ifade eder misiniz?

Böyle durumda ne yapacaksın; tüplerini bağlat lütfen. Biraz da uzman desteği...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…