Böyle insana ne denir?

Cokopremses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
2.605
2.746
133
Merhaba hanımlar.

Öğretmenim ve bu sene üç öğretmenli bir köy okuluna atandım.

Öğretmenlerden biri köyde kalıyor. (Bekar erkek yol kira vs. Vermemek için kendine bir oda ayarlamış.)
Diğeri de ilçeden git gel yapıyor.
Üçüncü öğretmen de benim ve ben de ilçeden git gel yapacağım.

Okulun ulaşımı biraz sıkıntılı. Servis, dolmuş vs. Yok.
Git gel yapan kadın öğretmen geçen sene servis ayarlamış. Tek başına o servisle gidip geliyormuş. Baya zorlanmış bu süreçte. (Hem maliyet yüksek hem de servis şoförü tek kişi götürdüğü için yeterince kâr yapamıyor bu nedenle çok gönüllü değil.) Nitekim araba almaya karar vermiş. Bu sene okullar açılmadan kısa bir süre önce de kredi çekip araba almış.

Atamaların olduğu günden beri bu kadın hep peşimde.
Hatta beni ilk aradığında arabamız olduğunu öğrenince "iyi o zaman sizin arabanız varsa ben araba almayayım" a kadar getirdi olayı. Ben de "arabamız var ama eşimle ortak kullanıyoruz. Eşimin iş durumu nasıl olur bilmediğim icin size bir garanti veremem. Biraz daha kesinleşsin durum" demiştim. Yani kredisi bile çekilmişken ben okula götürme sözü versem araba almaktan vazgeçecekti. Diğer konuşmalardan da para konusunda pek güvenmemem gerektiği izlenimi oluşmuştu o dönem.

Bu hocayla en son konuştuğumuzda şöyle bir karar almıştık. Kimseye haksızlık olmasın. Madem ikimizde de bir şekilde araba var. Bir hafta o götürsün bir hafta ben.

Hamile olduğumu öğrendikten sonra bizim planlarda değişiklik oldu. Atandığım yerde ev bile tutmuş olmamıza rağmen sonradan ev taşımaktan vazgeçtik. Ben ilk dönem orda öğretmen evinde kalıcam. Yanıma biraz annem biraz eşim gelecek. İkinci dönem nasipse doğum izninde olucam. Yaz tatilini de şu an ki evimizde geçirirdikten sonra nasipse seneye okullar açılmadan taşınıcaz.
Bunu yapmaktaki amacımız bebeğimiz bulunduğumuz yerde dünyaya gelsin. ailelerimiz yanımızda olsun. Zaten ikinci dönem okula gitmeyeceğim boşu boşuna ev taşımayalım, varolan düzeni hiç bozmayalım. Şimdi burda eksik detaylar olabilir ama bizim için ve çevremizde danıştığımız herkese göre mantıklı bir fikirdi. Zaten onunla ilgili bir şüphemiz yok artık geri dönüşü de yok.

Bir kaç gün önce benim güvenlik soruşturmam tamamlandı ve atandığım yere gitmem gerekiyor. Bu öğretmen sürekli benim durumumu sorardı. Ben de soruşturma sonuçlanınca mesaj attım. Hocam geliyorum ben diye. Çok sevindim falan dedi emojiler emojiler...

Sonra durumu izah ettim. Böyle böyle. Yakın bir mesafe de olmadığı için gidip gelmeleri mecbur uçakla yapıcaz ve benim arabam olmayacak dolayısıyla benim ulaşım sıkıntım olur. Nasıl yapalım ne düşünürsününüz? Dedim.
Bana geçen seneki servisçinin numarasını attı. "Bu numara ne için?" Diye sordum. "Sizi götürebilecek mi müsait mi diye sorarsanız" dedi.
Ben yakıtın tamamını karışmaya razıydım. Sonuçta üç buçuk aylık bir süreç. Ben yakıtı vereyim. O da sonuçta götürecek hem arabanın yıpranma payı var. Hata yakıtın tamamında fazlasını bile vermeye razıydım. Sırf kimse mağdur olmasın diye. Kadının yaptığına bak.

2 aydır benim peşindeydi resmen. Arayıp sorup duruyordu. Şimdi şu yaptığını aklım almıyor. Yüksek bir ücret söylemesini açıkçası bekliyordum ama kadın arabasına dahi almıyor resmen. O mesajın başka bir anlamı var mı?
Aynı köye birimiz arabayla birimiz servisle mi gidelim? Saçmalığa bak.

Ne yapsam ne desem bu kadına şaşırdım.
Zaten artık kesinlikle minnet etmem. İllaki bir şey ayarlamaya çalışıcaz artık. Ben ona güvenip gitmiyorum oraya ama biz orda en az 4 yıl yüz yüze bakıcaz. İnsan 3 buçuk ay idare etmez mi? Ki mağduriyet oluşacak bir durum söz konusu bile değil daha. Kadın hiçbirsey konuşmadan direk servisçinin numarasını attı bana.

Tek üzüldüğüm böyle bir insanla 4 yıl yüzyüze bakıcak olmak.

Zaten bu atanma sürecinde çok yıprandım. Herşey yolunda girdi dedikçe birşey çıkıp moralimi alt üst ediyor.

Siz olsaydınız böyke bir durumda ne yapardınız? Nasıl bir tavır takınırdınız?

Sizinle konuşmak iyi geliyor...
Şimdiden çok teşekkürler...

(Uzun ve karışık olduysa çok özür dilerim)

Seneye bebekle taşınman daha zor olmaz mı?
Kadının nasıl biri olduğunu gördün,mesafeli soğuk ol. Bu kadınla para mevzularına falan girme. Belli ki güvenilirliği yok.

Hamileliğinizi öğrenmeden önceki dönemde sizin verdiğiniz yanıtlardan pek memnun olmamış ve şu an o servis şoförünün numarasını atmakla bunu da bariz şekilde belli etmiş. Sen zamanında kıvırdın bende işte böyle yaparım der gibi olmuş.

Bi hal çaresi bulursunuz inşallah, araba kiralama imkanınız olur mu acaba? Olursa servisten daha uyguna gelir mi? Bunlara bakın derim. O tavırdan sonra şahsen ben de başımın çaresine bakar karşımdakine minnet etmezdim. Arama da mesafe koyardım.

Bebeğiniz hayırlı olsun bu arada, canınızı sıkıp strese girmeyin. Sağlıklı, huzurlu bir gebelik diliyorum size..

Bence isabet olmuş kadın pek tekin değil ona tamah etmeyin arabasına alsa yarın birgün arıza çıkarıp sizi ortada bırakır. Servisciyle anlaşın. Yakında gelip yakıt çok tuttu anlaşalım mi derse de servisciye ayıp olur der savarsın.

Şaşırtıcı degil aslinda. Herkes kendini düşünüyor siz insanlik edip acik kapi birakmissiniz o ayni durumda ihtimal bile vermemis. Ayip gercekten. Bayana karsi mesafeli ve dikkatli olun. Her türlü çıkarında bencil davranmaya müsait görünüyor. Kendinizi garantiye alin. Koy yolu cok mu sıkıntılı? Yerinizde olsam idaretrn bir araba alırdım onunla gidip gelirdim imkanlar el veriyorsa. Bu arada ayni dönemde hamileliimizi ogrendik muhtemelen ve meslektaşiz. Hem yeni okulunuz hem de bebeginiz hayirli ugurlu olsun. Sağlık sizden yana olsun. Caninizi sıkmayın.

E siz de zamaninda kadina kibarca hayir demissiniz zaten. Tek fark kadin daha direkt olarak cevap vermis size. Bahane aramadan.

Önceden kadının düştüğü duruma şimdi siz düşmüşsünüz. Belki krediyi çok zorlukla çekti elimiz rahatlayana kadar meslektaşımla gideriz diye düşünüyordu o da bilemezsiniz.
Şimdi siz zor durumdasınız, o da size bunu yapıyor.
Herşey karşılık buluyor hayatta.
Ben senin yerinde olsam napardım söyleyeyim. Eşimden arabayı alırdım ya da araba kiralardım. Hamilesin sonuçta bulantın olabilir koku hassasiyetin olabilir yeri gelir ağrın olabilir servisle rahat edemeyebilirsin. Okuldaki öğretmenden önce eşimden fedakarlık beklerdim.

E siz de zamaninda kadina kibarca hayir demissiniz zaten. Tek fark kadin daha direkt olarak cevap vermis size. Bahane aramadan.

Ben o zaman ona durumu açıkladım. Gerçekten de eşimin iş durumu belli değildi. Söz veririm götürürüm dedim ama bir sıkıntı çıkar. Yarı yolda bırakmak istemem dedim. Gayet net açıkladım. En kötü ihtimal ikimiz de servisle gideriz falan konusu geçti.

Ayrıca o zaten ben olaya hiç dahil olmadan atamam bile olmadan kredi çekmiş parasını ayarlamış hatta arabayı almak üzereydi. Hem bir kaç gün sonra arabayı almaya gidicem dedi hem de senin araban varsa o zaman ben almayayıma getirdi lafı. Kadın zaten araba almaya karar vermiş herşeyi ayarlamış benim lafımla araba mı alınır veya almaktan vaz mı geçilir? Hayatında hiç görmediği bilmediği insanım sonuçta. Zaten bu kısım bana çok absürt gelmişti.

Yoksa benim ona o an için tamam deneme sebebim belliydi. Ona da açıkladım. Biraz zaman geçsin öyle belli olur eşimin işi netleşsin demiştim.

Hayırlı olsun. . Valla sizin yerinizde olsam ne yapar eder bi şekilde arabayla giderdim kadinida almazdim arabama. ..
Benim gözüm parada değil artık kaç para olsun bir servis ayarlıcam inşallah. Şu üç buçuk ayı geçiricem. Nasipse ilerleyen zamanda arabayla giderim.
Olur da bana işi düşerse servisçinin numarasını atarım artık.

Seneye bebekle taşınman daha zor olmaz mı?
Kadının nasıl biri olduğunu gördün,mesafeli soğuk ol. Bu kadınla para mevzularına falan girme. Belli ki güvenilirliği yok.
Tavsiyelerini dikkate alıcam çok haklısın.
Taşınma kısmında yardımcı olur ailem vs. Sağolsunlar. O konuda endişe duymuyorum.

Size yada ona haksızsınız demedim zaten. Herkesin kendine göre nedenleri var.
Ben nerden bileyim mesela kadının maddi durumunu? Örnek olarak onu verdim. Zaten kredi çekmiş almaya karar vermiş diyorsunuz ya. Belki çok zorda kalarak almaya karar verdi servisle olmuyor diye? Araba fiyatları faizler falan bu ekonomik krizde çok yüksek. Krediyi çekmek bişey değil ki gider bir hafta sonra yatırırsın ödeyeceğin faiz kuş kadar kalır yada satıcıya vazgeçtim dersin.
Esas mesele o sana birlikte gidelim ben araba almayayım demiş sen hayır demişsin, sen ona deyince de o da sana hayır demiş.
Kadını niye suçladığını anlamadım. Sanki 3 senedir sen onu götürüyosun da hamile kalınca seni arabasına almamış gibi davranmana gerek yok.

Tavsiyelerini dikkate alıcam çok haklısın.
Taşınma kısmında yardımcı olur ailem vs. Sağolsunlar. O konuda endişe duymuyorum.
O zaman sorun yok.
Her an yarı yolda bırakacak bir tipe benziyor,umarım iş hayatında da bir sorun yaşamazsın. İyi görevler şimdiden.

Acik acik sor yakiti karsilayayim beraber gidelim mi diye
İnanın attığım mesajları görseniz bariz böyle bir anlam çıkar. Ben sadece fiyat konusunda birşey demek istemedim. Teklifte o bulunsun diye. Ben kendim gibi düşündüğüm için insanları.
Özellikle sordum ne yapalım? Ne düşünürsünüz? Fikriniz nedir? Diye.
"Gelince konuşuruz" dedi. Sonra da servisçi in numarasını attı. müsait mi beni götürebilir mı diye sormak için

Kısasa kısas yapılmış. Nasılsa doğurcak gitcek ona işim düşmez diye pat diye vermiş numarayı.
Ayrıca sizin yerinizde olsam hem konforum hemde inadımdan arabayı eşimden alırdım.
O mutlaka bir şekilde e arabayı almışsın falan dediğinde de sağol servisin numarasını göndermişsin ama hamile hamile servisle gidemiyeceğini düşünememişsin derdim.
Sonra o düşünsün 4 sene yüzüme nasıl bakcak nemrut insan.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Ben konuda biraz eksik bırakmışım galiba. Ben o kısmı ona açıkladım konuştuğumuzda. Eşimin tayin durumu belli değil söz verip yarı yolda bırakmak istemem. Biraz kesinleşsin tekrar konuşuruz diye.
Ama o zaten benim daha atamam bile olmadan parasını ayarlamış arabayı vs. Herşeyi ayarlamış.
Benim ona araba al veya alma dememem çok saçma olurdu. Kararını vermiş zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…