Böyle insana ne denir?

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve anlayışınız için. Ben mi eksik yanlış anlatmışsın bilmiyorum ama ben gerçekten ilk kısımdan söz vermemiş olmamın sebebi keyfi değil. Yarın birgün birşey olsa götüremem kadın bana ben sana güvendim araba almadım kabul etmiştin götürmeyi dese ne diyeceğim kadına.
Şu an yaşadığım şehir ve atandığım yerin arası mesafeli. İlk olarak annemle gitmem gerekiyor. Uzun yola çıkamam acemiyim. O yolu göze de alamam. Yani şu an için arabayı hesaba katamıyoruz.

Kadın muhtemelen git gel işini beleşe getirmek istediğinizi düşünmüştür. Direk yakıta ortak ol diyemediği için de servisin numarasını vermiştir. "Servise para vereceğime senin yakıt parana ortak olayım, birlikte gidip gelelim" demenizi beklemiştir. Çok da kötü düşünmeyin.

Benim ilk aşamada kabukabuk etmeme sebebim eşimin işi dolayısıyla söz veremedim. kadına da açıkladım daha bir gün olmuştu atama olalı. Hiçbirsey belli değil söz veririm birşey olur götürmemen zor durumda kalmayın dedim. Hak verdi o zaman. Uzun uzun açıkladım.
Ben ona güvenip gitmedim o okula illaki ayarlanır birşeyler servisçi yönetim görüştük bile.
Beni sürekli ulaşım için arayan soran o oldu. O zaman onun işi düşüyordu ondanmış demek ki şimdi benim işim düştü tavırlar birden değişti.

Tanımadığı bir kadını sürekli arayıp sorup “araba almıyım ben seninkiyle gideriz.”diyebiliyor, ne hikmetse de arabanın olmadığını öğrendiğinde meslektaşı ve hemcimsi ne yapabiliriz dediğinde sadece numara gönderiyor. Ki daha önce bi hafta senle bi hafta benle diye anlaşılmış.
Kusura bakmayın ama bu nezaketsizlik tabiki yardım etmek zorunda değil ancak uygun dille aktarım yapmalı yüzyüze bakılıcak, ancak insanlar menfatlerine gelince başka menfatleri dışında başka davranırlarsa bırakın da aralarında bir ilişki olmasa bile insani olarak utanma duyguları gelişsin bu tür davranışların karşılığı olarak.Ayrıca tabiki eşinin burada arabayı konu sahibine vermesi gerek hamile olarak kimseye muhtaç etmemeli.
Ben ellerim dolu diye yaşlı bir kadına yardım edemiyorsam yanından geçerken kendimi mahcup hissediyorum ilişki yumağından ziyade insanlıkla alakalı konular.

Son paragrafinizdaki dusunce bende de hakim. Benim de cok onemsedigim deger yargilari bunlar. Ben, bir sekilde istegini cevirdigim bir insana ayni istekle gidemem utanirim. Yani bu durumda kadina " Benim araba isi yatti ne yapalim" gibisinden imalarla asla gidemem. Zaten konu sahibinin arabasi yokmus. Esinin kullandigi bir araba icin "bizim arabamiz var" diyerek karsi tarafi beklenti icerisine sokmasi yanlis. Yani madem arabayi siz kullanamayacaksiniz,esiniz kullanacak, ne diye arabanizin oldugunu soylersiniz ki?

açık net servisle gıdın gelın kımse sizi sizde kımseyı goturmek zorunda deılsınız parasınıda versenız ıstemeyebılır sonuçta bır sorumluluk sızı goturmek kaza olabılır ....

Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil.
Konu sahibi tamam keyfi olarak kabul etmemiş olabilirsin ama bakalım kadın inandı mı?

Ben diğer kadında sıkıntı göremedşm.

Dediğiniz gibi benden ilk önce böyle bir ricada bulunan o. O bulununca garip olmuyor ama ben bulununca garip oluyor. Ben önceki konuşmalardan böyle birsey danışma cesaretini buldum. Yoksa hiç tanımadığım insana böyle diyemezdim yine de.
Ben ilk durumda da şimdiki durumda da iyi niyetli yaklaştım. Ama karşı tarafın öyle olmadığını bugün iyice anladım. Ben kendimi biliyorum. Bugün gelişmeler oldu. Benim okula bir öğretmen daha gelmiş. Birimiz şu an norm fazlasıyla. Çok yüksek bir ihtimalle beni ilçe merkezine görevlendirecekler. Yani şimdilik köye gidip gelmeme gerek bile kalmayacak belki de. Gidince netleşir herşey. Ama ben zaten servisle de görüşmüştüm. Görevlendirme olmazsa onunla gidecektim.

Ben o okula atandığımda bu öğretmenden falan haberim yoktu. Ben kendi başımın çaresine bakma anlamında ya servis vardır o yoksa arabayla giderim diye düşündüm. Hatta bunu o kadına söyleyen ben değilim. Ben atandığımda diğer öğretmeni aradım. Hocam ulaşım nasıl oluyor dedim. O da servis var ama tek öğretmen için gelip gidiyor dedi. Ben de o zamana beraber gideriz servisle ama en kötü ihtimal ben eşimden arabayı alır onunla giderim dedim.
Git gel yapan öğreten bu benim konuştuğun öğretmeni aramış. Bu bilgileri almış. Numara mı da almış. Beni aradı.
"Servis zor oluyor o zamana sizin arabanızla gideriz ben araba alacaktım ama o zaman almayayım" dedi.
Bunun üzerine ben o dönem
"söz veremem netleşsin biraz eşimin durumu ya ben götürürüm ya da beraber servisler gideriz." Dedim. Sonra o araba almış. Yani ben ona ben arabayla gitcem diye kesin de denedim seni götürürüm veya götürmem diye de demedim. Bu konuşmalar ya atandığım gün oldu ya ertesi gün. Yani herşey daha çok yeniydi.

açık net servisle gıdın gelın kımse sizi sizde kımseyı goturmek zorunda deılsınız parasınıda versenız ıstemeyebılır sonuçta bır sorumluluk sızı goturmek kaza olabılır ....
Emin olun ilk başlarda onun yaptığı konuşmalar olmasa ben de böyle bir teklifde bulunamazdım. Kendisi daha ortada birşey yokken benim nasıl gidip geleceğim bile daha kesin değilken " servisle zor oluyor o zaman sizin arabayla gideriz ben de araba alacaktım ama almayayım o zaman" dedi.
Götürmek zorunda olduğu için demedim ben ona. O hep, beraber gideriz masrafı paylaşırız lafı yaptığı için böyle bir teklifte bulundum. Yoksa alternatif illa ki var. Ama bana öncesinde "iyi geçinelim. Şunun şurasında bir biz varız .Kaç yıl beraberiz. Anlaşmaya bakalım. " Falan diyen insan şimdi bambaşka bir insan oluyor.

Bana daha öncesinde söyle demişti
" Hocam oldu ki tek araba gitmemiz gerek o zaman yakıta ortak olmak yetmez. Sonuçta bu arabanin tek gideri yakıt değil. Yarın bir gün arıza olur. Yıpranma payı var. Götüren az verir veya hiç vermez .Yakıt birinden olur araç birinden olur" falan demişti ben de karşı çıkmamıştım. İnanın ben götürürüm diye düşünerek değil ben götüremeyecek olursan onun arabasıyla gidersek mağdur olmasın diye düşünerek demiştim. Hani zaten bu konuşmadan benim beleşe getirmek gibi bir niyetim olamayacağını anlamıştı.

Zorunluluk değil elbette. Ama bana ilk başta böyle bir teklifle gelen oyken şimdi bu şekilde davranması açıkçası bana ters bir durum. Benim daha kesin olarak arabayla gideceğim bile belli değilken araba benim için eğer servis olmazsa zor durumda kalmamak adına ikinci seçenekken diğer öğretmenden durumu öğrenip beni arayıp "sizin arabanız varsa beraber gideriz servisle zor oluyor ben araba alacaktım ama almayayım o zaman" diyen kendisi zaten. Ben o zaman söz veremem eğer eşimin araba ihtiyacı olmazsa gider geliriz olmadı servisle gideriz şimdi çok yeni söz veremem demiştim sadece

isiniz ve bebeginiz hayirli olsun oncelikle
ben aylik araba kiralarim

ne servisciye ne mesai arkadasiniza guven olmaz

bilindik sirketler varsa bulundugunuz ilcede veya ilde kiralayin bence

bu arada bebeginiz hayırlı olsun

arkadas da bastan belli etmis kendini bosverin takmayin, oluyo hayatta oyle insanlar

eminim sonradan yine samimi olmaya da calisir

Sizde onu dolayli olarak reddetmissiniz zamaninda, o da direkt reddetmis evirip cevirmeden.

Çok teşekkür ederim
Eminim samimi olmaya çalışır tabi eğer işi düşerse :)

Şimdilik sürpriz bir şekilde benim köye gitmek işi iptal oldu gibi. Galiba norm fazlasıyım ve ilçe merkeze görevlendirecekler beni.

sen dogru ol eğri kendini belli eder demisler

siz de kalbinizin ekmegini yiceksiniz ne kadar guzel

allah yolunuzu bahtinizi acik etsin insallah

valla cok sevindim kendime olmus gibi

hayırlı olsun ilce de gorevlendirilmeniz.Dert etmenize gerek kalmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…