Böyle insana ne denir?

kadinin arabasi var diye kendine plan yapmissin ama kadin planini bozmus.En basta deseydin benim arabayla gelmem zor seninkiyle gidelim yakit ortak diye. Basta net konusmayinca kadinda ters tepki vermis size

Çok haklısınız. Hatta eşimle de konuştuk. Böyle yapan insan yarım öbür gün araba arıza yapsa onun da lafını yapar diye.
Ben zaten artık iki katı bile para olsa servis ayarlayıp onunla gidicem.
Dediğim gibi en çok üzüldüğü şey ben bu insanla kaç sene yüz yüze bakıcam.

Bakın ben ona hayır demedim. Bir sıkıntı çıkmazsa götürür ama eşimin iş durumu belli değil. Size söz veririm sonra olmaz mahcup olurum yarı yolda bırakmak istemem dedim. Zaten en kötü ihtimal o araba almasa benim de arabam olmasa servisle beraber gidilecekti.

Suçlamak veya haklı haksızlık durumu değil. İnsanlıkla alakalı bir durum bu.

Hanımefendi ben ilk yazdığınız yazıyı okuyup böyle anladım buna göre de yorum yaptım. Ne kadar süslü ve ince konuşursanız konuşun sonuç hayır oluyor.
Siz demişsiniz. Servisle çok zor oluyormuş vs diye. Ben götürseydim araba almayacaktı diye. Sonuçta araba almışsa siz bir şekilde reddetmişsinizdir. Nedenlerinizde haklı olabilirsiniz buna birşey demiyorum zaten.
Hiç tanımadığım kadının avukatlığını yapıyomuşum gibi oluyor artık konu o yüzden son kez yazıcam.
Okuldaki diğer arkadaşınız nasıl kendi başının çaresine baktıysa sizin insanlığınızı sorgulamadan, siz de aynı şekilde kendi başınızın çaresine bakmalısınız.

kadinin arabasi var diye kendine plan yapmissin ama kadin planini bozmus.En basta deseydin benim arabayla gelmem zor seninkiyle gidelim yakit ortak diye. Basta net konusmayinca kadinda ters tepki vermis size
O benim arabama göre plan yapıp araba almaktan vazgeçecekti.
Normalde oraya taşınmış olsak sırayla götürcektik. En son buna karar vermiştik zaten. Ama kısa süre önce değişiklik oldu planlarımızda. Ben bu 3 buçuk aylık süre hariç geri kalan sürede zaten arabayla gidicem. Onun beni götüreceği süre sadece üç buçuk ay.
Zaten ilk konuştuğumuzda laf arasında "tek kişi götürmüş olsa yakıta ortak olmak yetmez. Sonuçta bu arabanın tek gideri yakıt değil. Yıpranma payı var yarın öbür gün arıza olur o var" falan demişti. "ben de haklısınız tek kişi götürecek olsa dediğiniz gibi diğerinin fazla para vermesi lazım ki araba sahibine haksızlık olmasın" demiştim. Yani ben yakıtın tamamını hatta daha yükseğini de vermeye razıydım.

Ben hamileyim dediğimde tavırları zaten değişti direk. İnsan nezaketen de olsa hayırlı olsun falan birşey der onu bile demedi.
Dediğim gibi ben bir şekilde giderim. Ama böyle küçük hesaplar yapan bir insanla yüzyüze bakacak olmak beni üzüyor. Altı üstü üç öğretmeniz. İsterdim ki daha güzel bir başlangıç olsun.

Kusura bakmayın. Kendimi haklı çıkarmak için değil başta üzüntüyle birşeyleri eksik yazdığımı düşünerek açıklama yapma gereği duydum. Durumu daha net izah edeyim istedim.
Ben o okulu tercih ettiğim de falanca hocanın arabası varmış gideyim demedim beni arayıp sürekli bu konuda konuşan o zaten. Ben onu aramadım. Elbette Bir şekilde bakıcam başımın çaresine.
İsterdim ki kaç yıl beraber çalışacağım insan böyle küçük hesapların peşine düşmeseydi.
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

belki acemi sofor de olabolir. hamile riski almak istemeyebilir. ilerde araba alinca ben de baya bir sure arabama kimseyi almayo dusunmuyorum. kendi ailem de dahil alisana kadar. kimsenin caninin riskini almak istemem. hamile oldugunuz icim daha tedirgin olmus olabilir. ani fren falan yapsa bile sıkıntı olur

Aslında ben en başında o okulu tercih ederken orda birinin arabası var mı diye tercih etmedim. Atandığımın ertesi günü ve sonrasında beni kaç sefer arayıp ulaşım konusunu konuşan o. Benim arabama göre plan yapmaya kalkan o.
Ben yakıtın tamamını vermeye razıydım. Bana daha önce bir konuşmamızda laf arasında "eğer bir kişi götürecek olsa yakıtı paylaşmak olmaz. Arabanın yıpranma payı var, arıza olur o var" falan demişti. O yüzden ben yakıtın tamamını hatta fazlasını vermeye razıydım.
Sıkıntı çıkmasına üzülüyorum ama en çok da böyle bir insanla yıllar geçiricem ona üzülüyorum.

Konuşmuştuk bu konuda. O acemi ben acemi. O yeni almış ehliyet ben bir kaç sene oldu ama kullanmadım doğru düzgün.
Köy yolu bomboş yol. Ben o yolda öğrenirim bir şekilde yavaş yavaş giderim demiştim. Başta biraz pratik yaparım. Yolda trafik yok viraj yok uçurum falan yok. Hani ilk başta bu öğretmenden haberim yokken de planım bu şekildeydi. Onunla da konuştuk hatta hallederiz öğreniriz geliştiririrz sorun olmaz demişti. Neyse gereksiz uzattım lafı ama sizi çok sevdim. Bu iyi niyetli yaklaşımımız çok güzel. Umarım karşınıza hep böyle iyi niyetli insanlar çıkar :)

Bi şekilde zaten bakacaksınız başınızın çaresine.
Bir daha da yağmurlu havada bi yudum su vermeyin. Kendi çıkarını düşünmesi değil de uslubu sinir etti beni, dalga geçer gibi numarayı atması hem de o kadar uğraşıp plan yapmanıza rağmen. Bi bahane sunsa olabilir kendi tercihi derdim.

amin insallah. iyi niyetin bu zamana kadar faydasini gormedim ama siz de yine de tanismadan tam gard almayin kadina. bakin bakalim bir. zaten maddiyatcilar hemen kendini belli eder. yazismada bazen con farkli anlamlar çıkabiliyor.

bide köy diyince ben kendi koyumuz gibi dusundum. karadeniz bizimki dag bayir her yer. duz yolda sürülür tabi ki. servisciyle de ugrasmayin kendi arabanizi goturun bence. hamileyken rahat edersiniz.

amin insallah. iyi niyetin bu zamana kadar faydasini gormedim ama siz de yine de tanismadan tam gard almayin kadina. bakin bakalim bir. zaten maddiyatcilar hemen kendini belli eder. yazismada bazen con farkli anlamlar çıkabiliyor.
Yüzyüze daha farklı olur belki ama mesajlaşmanın dışında çoğunlukla telefonla konuşurtuk. Hani bu esnada çok fazla konu geçti. Ve ben maddiyatçı olduğu konusunda ciddi şüpheler duydum ama belki yanlış anlıyorumdur dedim ki kondurmak istemedim. Ama şu son durum malesef endişelerimi haklı çıkardı gibi.

Dediğim gibi öncesinde şeker kız candy modunda yazıp konuşurken benim güvenlik soruşturmamın tamamlanmış olmasına emojilerle sevinirken ben durumumu açıklayınca anında değişmesi usulen de olsa hamileliğimle ilgili bir "hayırlı olsun" bile dememesi. Üstüne bir de hiçbir teklif sunmadan numarayı atması çok sinirimi bozdu.
Hani bana bir teklif sunsa ben mırın kırın etsem o da numara atsa anlarım

Boşverin, mesafeli bi şekilde davranırsınız. Elbet devran döner onun da size işi düşer. Bu olayı unutup yumuşamayın kendisine. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…