Böyle Kalır Mıyım

B Beyazak çok erken adet olmuşsun ve üzerinden 3 yıl geçmiş, şimdiden sonra uzaman çok zor ama imkansız değil ancak şartları çok zorlaman gerekir.

***Alabalık tüket, özellikle derisinin siyah yerlerini de, kızartma olarak değil ızgara ve fırında olur.(kızartma olarak yapılan her yemek kemik uçlarını sertleştirir, kızarmış yağın etkisi)

***Paketli olan her beslenme ürününden çikolata, cips vs... uzak dur ( katkılı ürünler yine kemik uçlarının kapanmasında etkili)

*** Kapı yada koridor barfiksi al, günlük toplamda en az yarım saat asıl.

***Google Play'de boy uzatma egzersizleri diye bir program var, onu telefonuna yükleyip hergün düzenli yapmaya çalış.

***Kızlarda Melisa çayı boy uzamasında etkili, haftada 1-2 iç.

***Ağır kaldırma, okul çantası özelikle çok önemli, okula sadece defter götür ve sırtında çanta ile değil, elinde dosya gibi taşı

***Eczaneden balık yağı şuruplarından al, akşamları yatmadan önce iç.

***Erken yat, büyüme hormonu 23:00- 02:00 arasında en iyi salgılanır, en geç 10 da uykuda olmalısın.

***Son olarak boy uzatma şurubu var, ismini paylaşamam ama bı eczacıya danış.

***Ertuğrul Akbay'in "Yaş 75 yolun yarısı" adlı kitabında boy uzaması ile ilgili bilgiler var, hem beslenme hem egzersizlere yönelik, bu kitabı almanı tavsiye ederim(50 yaşından sonra 12 cm uzadım diyor yazar)

Regl olma yaşı çok düştü, neden bilmiyorum. Annemlerin orda küçük bir kız vardı 9 yaşında başlamış regl olmaya. Bu yaşta dr tarafından engellenebilinir mi bilmiyorum.

Ben regl olana kadar boyum atmıştı zaten. Keza liseye başladığım yıl regl olmuştum. Reglden sonra uzadım mı hiç hatırlamıyorum. Ama ergenken basketbol oyna derlerdi kısa boylulara. İşe yarıyor mu bilmiyorum.

Ama ne olursa olsun bu konu için kendini yıpratma. Herkes selvi boylu olacak değil ya.

Tatlım erkek.kardesim de liseye geçeceği yaz 33 kilo 1.50 boyundaydı. Evde pek bi şey yemez iştahsız bir çocuktu. Hastanede staj yapıyordum çocuk dahiliyeye götürdüm. Hemen b9y kilo ölçüp normal şartlar altında oldugu icin kurula bile girmeden (normalde hastane kuruluna sevk edip birkaç doktor kontrolünden ve imzasindan geçtikten sonra bu karar alinir) pedia sure mamalarina baslandi. Gunde 2 kere sabah aksam iciyordu. Devlet bir kismini karşılıyor. Eczaneci tanidiksa taksitlere alabilirsiniz. Şimdi kardeşim liseyi bitirdi 1.77 b0yunda hala zayıf çünkü hala iştahsız. Mamayı kullandığı dönemler kilo da almıştı.

Yanı önce doktora git ve pedia süre mamalarından bahset. Kurula sevk edip gerekli görüntülerse başlarsın.

Benim kızım da 11 yaşında regl oldu. Regl olduktan sonra uzaması devam etti ama öyle çok uzamadı. Şu anda 153 cm. Ama ben de eşimde kısayız. Yani genetik faktörler de var.
Başta kızım sorun ediyordu ama beni geçince rahatladı. Şimdi kendiyle dalga bile geçiyor. Şu anda 16 yaşını 1-2 hafta sonra bitirecek. Halinden çok memnun.

bence uzamanın regl ile doğrudan alakası yok, en çok genetik. ben de 10 yaşında regl oldum ama anne ve baba tarafım genellikle uzun boylu. boyum 170.
regl oldum da böyle kaldım diye üzülme. genetik yapınla alakalı bana göre. dilersen bir doktorla görüş ama boy uzatma ameliyatı olsan dahi bence ömür boyu sürekli ağrı, sızı uğraşırsın. bir ömür acı çekmeye değmez.
daha 15 yaşında olduğundan kendini beğenilmez hissediyorsun anlıyorum fakat dünyadaki örneklere bak: salma hayek, scarlett johansson, vs vs... hepsinin boyları kısa.. yani kısa olmak beğenilmemek değil, seni beğenilmez yapacak olan özgüvensizliktir. kendine güven.. ve sakın üzülme.

ben regl olduktan sonra da uzadim diye hatirliyorum ama yaniliyor muyum acaba ya, cunku su an 13 yasimdaki boyumda oldugumu sanmiyorum hic
yasiniz daha 15'mis, bence mutlaka uzarsiniz birkac cm daha. yukarida verilen tavsiyeleri de takip edin bakalim, onlar da etkili olur belki. ama uzamasaniz ne olacak yahu, minyon minyon tatlis tatlis kalirsiniz iste, oyle cuce de degilsiniz sonucta. sikmayin caninizi hic. :)

dünya starlarının boyu bile kısa mesela scartlet johansson 1.60
layd gaga 1.55 salma hayek 1.53 gibi gibi
minyonlar sempatiktir. topukluyla halledebilirsin herşeyi.
sana şöyle bir örnek vereyim benim boyum da 1.55 kız arkadaşlarımın çoğu benden uzun ben 1.80 lik adamla evlendim onlar 1.70lik ile evlenip düğünlerinde bile babet giydiler

Evet , çok erken oldum sanırım böyle kalacağım ..
Benimde senden 8 cm falan uzun boyum şimdi üzülüyorsun ama ilerde bunu çok seveceksin yaşın ilerlediğinde hep yaşın daha küçük gösterecek Platese gitmeni öneririm süt içmeye devam et yaşın daha küçük 7 sene daha büyümeye devam edeceksin canını sıkma

Ben 15 yaşımda regl oldum en son lise sonda 17 yaşımdayken boyum 168 falandı. Bikaç yıl sonra hastanede 173 olduğumu öğrendim yani anlayacağım 17 den sonra bile boyum uzadı Ha uzamasa nolur hiçbişey olmaz 150 bir çok insan var.. dünyanın en ünlü kadınları bile hemen hemen senin boylarında. Çok takılacak bi konu değil bence kendini böyle kabullen.. devede de boy var

Canim benim 180 cm lik boyumla sana sunu soyleyebilirim inan bodur tavuk her dem pilictir.
Mesela bak bende çok uzunum inan bi faydasini görmedim. Biz de pantolon aldığımızda boy sorunu yaşıyoruz millet 50 60 tl lil jean ları alır gezer biz anca en kötü 300 tl yi gömüp botumuza göre pantolon buluyoruz. Boy mutluluk değildir. Çok gençsin daha

Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız

Haklısınız teşekkür ederim

180 değil de 160 olmayı istiyorum en fazla . Emin olun benimki de çok zor . Biraz daha olsaydı kolay halledebilirdim . Teşekkür ederimm

Sağ olun pilates deneyeceğim

Ailemde olmamasına rağmen 4. Sınıfın yaz tatilinde olmuştum . Evet çok düştü . Spor yapıyorum bakalım olmasa da hayırlısı

Herkes böyle teselli ediyor abla dünya starlarından gidiyor erkek konusu önemli değil ya kendimi iyi hissedebileceğim hâlde olmam bana yeterli ama bunu avantaja çevirebileceğimi biliyorum

canım düzenli spora devam et ve beslenmene dikkat et 15 yaş daha çok genç uzayabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…