Böyle kaynanası olan var mı?

misslonya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
124
65
98
Ben kaynanamı cözemedim arkadaşlar. Benim bir kv var kiii bazen bana çok değer verdiğini, hakikaten kızı gibi sevdiğini hissediyorum. Ama bazen öyle bir an geliyor bi laf sokuyor, bisey diyor ki anında bir seytana dönüşüyor sanki sok oluyorum. Acaba ben mi abartıyorum bilmiyorumi. 30 sene öncesinden kalma fikirleri var. İstiyor ki kaynanamla kaynatam bisey dediği zaman emir bileyim. El pençe durayım ne derlerse okey vereyim. Mesela kendi aileme çok gidip gelmeyeyim. Hep erkek tarafını bileyim. Sanki kanım degişmiscesine kocamın tarafına ait olayım. Onlarin kafa yapısını benimseyip eski kafa yapılarını kabul edeyim. Klasik ne dersen de kafasi degismeyen at gözlüklü yasli tipler. Kaynanam aşırı zeki ve çakal bir kadındır. Asla saf salak degildir. İnsan içinde laf sokmayı eksiği söylemeyi ima etmeyi de çok sever. İnsanı kudurtur, kızım sana söylüyorum gelinim sen anlayı çok yapar. Gelelim iyi yönlerine; esimle asla arama girmez, gezip tozmamiza karışmaz, bana is yaptirip yemek yaptirip da kendi yatayim demez. Bir yere gitsek misafirliğe falan hep aman sen yorulma, aman sen uzan, aman sen dinlen der. Sabah erken kalkar kahvaltilari hazirlar, aksam yemek yedikten sonra dışarı çıkacak olsak mesela siz gidin gezin der pesimize takılmaz, sofraya tutturmaz kendi toplar yikar gocunmaz. Eşimle yeri gelir yalnız kalalım diye elinden geleni yapar. Öyle surat asıp konuyu uzatmaz söylense de 1 saat sonra hic bisey yokmus gibi davranır. Hep ben eşimle iyi geçineyim ister yeri gelir oğluna kızar eder mesela. Ama bazen böyle laflar sokunca bende ipleri kesip atayım diyorum ainir basıyor bir an nefretlik geliyor. Ama sonra iyi yönlerini düsününce yumusuyorum yine.
Siz olsanız benim yerimde ne hisseder nasıl davranırdınız böyle bir kayınvalideye ?

Kayınvalideniz ve kayınpederinizle beraber mi yaşıyorsunuz ?

Olduğu gibi kabul edeceksin..bu yastan sonra değişmez. Eskiler boyle

Sanki benim Kv yi anlattınız. Ona ayak uyduruyorum bende iyiyse iyiyim kötüyse pek yaklaşmıyorum

Benim kayınvalide de çok değişik bazen çok severim bazen de gicigima gider. Biraz psikolojisi bozuk gelgitleri var idare etmeye çalışıyorum işte..

Laf sokmak dediğiniz ne mesela? Sizde eksik gördüğü şeyleri söylüyordur belki kendi üslubunca.Anneler kızlarına söylenirya hani ev işi yaparken onun gibi. Anlattığıniz kadarıyla çok iyi biri çünkü kötü niyetle birşey yaptığını sanmıyorum.

Benim aileme gitmek istedigimi biliyor mesela. Milletin icinde simdiki gencler özgürlüğüne çok düşkün ne büyük bilirler ne küçük diyor mesela. Veya iste ben aileme gidip kalıyorum onları dinlemiyorum diye milletin yanında biz neler gorduk gecirdik simdikiler kimseyi sallamıyolar kafalarının dikine yasıyorlar evlilik nedir sorumluluk nedir haberleri yok evlendiysen geldigin yerin huyunu suyunu alacan diyo mesela hep boyle genel ortaya konusuyor sozde ama bana laflar

Bir kv asla kızı gibi sevmez önce bunu aklına yer edin. Bundan sonra senin ailen biziz, ailene gitme tavrı tüm iyi davranışlarını yok edecek türde benim için.

Aynı evde fazla samimi olmamaya çalışıp bir an önce kendi evinize geçin derim. Yoksa o gördüğünüz iyi davranışlar gün geçtikçe azalacak.

Sorun şu ki ben çok kafama takıyorum. Kaynanam böyle laf soktukca ben her aileme gidecegimi söyleyeceğim zaman gerim gerim geriliyorum. Sonrasinda yiyecegim laflari bildiğim icin resmen kabusa dönüştü durum benim icin. Eşim umursama ne derseler duymamazliktan gel laf yetirtirme tartisma ama sen bildiğini yap diyor ama kafaya takmamak elimde degil bunu asmak istiyorum. Keske umursamaz biri olabilseydim

Bu tür durumlarda alttan almak işi derinleştiriyor. Benim kv de üst düzey laf gönderme uzmanıdır, 3gün sonra anlardım mesela hangi olayla ne demek istediğini. Sonra aynı psikolojiyi uygulamaya başladım, ne zaman laf sokmaya kalksa hemen başka kv leri örnek gösterip ayy böyleleri de var demeye başladım. Baktı ki ağır geliyor, şimdi temkinli

Senin yine iyiymiş. Benimki direkt olarak sen evlendin ailenden çıktın artık gidip orda kalamazsın diyor. Her yaz ne işin var koştur koştur gidiyorsun diyor. Bana söylediği yetmiyor bir de telefonda anneme diyor bunları. Kadının yüreğine indirecek aptal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…