Al benden de o kadarVar bacım, benim var.
Üstelik senin iyi yönleri diye saydığın, onu bunu yapmaz dediğin şeyleri de yapıyor.
Sonuç, boşanıyorum.
Senin ki benimkinin getir götürünü yapar.Ben kaynanamı cözemedim arkadaşlar. Benim bir kv var kiii bazen bana çok değer verdiğini, hakikaten kızı gibi sevdiğini hissediyorum. Ama bazen öyle bir an geliyor bi laf sokuyor, bisey diyor ki anında bir seytana dönüşüyor sanki sok oluyorum. Acaba ben mi abartıyorum bilmiyorumi. 30 sene öncesinden kalma fikirleri var. İstiyor ki kaynanamla kaynatam bisey dediği zaman emir bileyim. El pençe durayım ne derlerse okey vereyim. Mesela kendi aileme çok gidip gelmeyeyim. Hep erkek tarafını bileyim. Sanki kanım degişmiscesine kocamın tarafına ait olayım. Onlarin kafa yapısını benimseyip eski kafa yapılarını kabul edeyim. Klasik ne dersen de kafasi degismeyen at gözlüklü yasli tipler. Kaynanam aşırı zeki ve çakal bir kadındır. Asla saf salak degildir. İnsan içinde laf sokmayı eksiği söylemeyi ima etmeyi de çok sever. İnsanı kudurtur, kızım sana söylüyorum gelinim sen anlayı çok yapar. Gelelim iyi yönlerine; esimle asla arama girmez, gezip tozmamiza karışmaz, bana is yaptirip yemek yaptirip da kendi yatayim demez. Bir yere gitsek misafirliğe falan hep aman sen yorulma, aman sen uzan, aman sen dinlen der. Sabah erken kalkar kahvaltilari hazirlar, aksam yemek yedikten sonra dışarı çıkacak olsak mesela siz gidin gezin der pesimize takılmaz, sofraya tutturmaz kendi toplar yikar gocunmaz. Eşimle yeri gelir yalnız kalalım diye elinden geleni yapar. Öyle surat asıp konuyu uzatmaz söylense de 1 saat sonra hic bisey yokmus gibi davranır. Hep ben eşimle iyi geçineyim ister yeri gelir oğluna kızar eder mesela. Ama bazen böyle laflar sokunca bende ipleri kesip atayım diyorum ainir basıyor bir an nefretlik geliyor. Ama sonra iyi yönlerini düsününce yumusuyorum yine.
Siz olsanız benim yerimde ne hisseder nasıl davranırdınız böyle bir kayınvalideye ?
Ailenize giderken gerilmek, diken üstünde olmak bence küçümsenecek bir eylem değil. Kendi ailenize giderken rahat olamıyorsanız, hayatınıza her müdahale edilmesinde sindirilmiş bir kişi olarak sesiniz çıkmayacak.Sorun şu ki ben çok kafama takıyorum. Kaynanam böyle laf soktukca ben her aileme gidecegimi söyleyeceğim zaman gerim gerim geriliyorum. Sonrasinda yiyecegim laflari bildiğim icin resmen kabusa dönüştü durum benim icin. Eşim umursama ne derseler duymamazliktan gel laf yetirtirme tartisma ama sen bildiğini yap diyor ama kafaya takmamak elimde degil bunu asmak istiyorum. Keske umursamaz biri olabilseydim
Bence kv'niz iyi birisi.Sadece eski toprak o kadar.Ben kaynanamı cözemedim arkadaşlar. Benim bir kv var kiii bazen bana çok değer verdiğini, hakikaten kızı gibi sevdiğini hissediyorum. Ama bazen öyle bir an geliyor bi laf sokuyor, bisey diyor ki anında bir seytana dönüşüyor sanki sok oluyorum. Acaba ben mi abartıyorum bilmiyorumi. 30 sene öncesinden kalma fikirleri var. İstiyor ki kaynanamla kaynatam bisey dediği zaman emir bileyim. El pençe durayım ne derlerse okey vereyim. Mesela kendi aileme çok gidip gelmeyeyim. Hep erkek tarafını bileyim. Sanki kanım degişmiscesine kocamın tarafına ait olayım. Onlarin kafa yapısını benimseyip eski kafa yapılarını kabul edeyim. Klasik ne dersen de kafasi degismeyen at gözlüklü yasli tipler. Kaynanam aşırı zeki ve çakal bir kadındır. Asla saf salak degildir. İnsan içinde laf sokmayı eksiği söylemeyi ima etmeyi de çok sever. İnsanı kudurtur, kızım sana söylüyorum gelinim sen anlayı çok yapar. Gelelim iyi yönlerine; esimle asla arama girmez, gezip tozmamiza karışmaz, bana is yaptirip yemek yaptirip da kendi yatayim demez. Bir yere gitsek misafirliğe falan hep aman sen yorulma, aman sen uzan, aman sen dinlen der. Sabah erken kalkar kahvaltilari hazirlar, aksam yemek yedikten sonra dışarı çıkacak olsak mesela siz gidin gezin der pesimize takılmaz, sofraya tutturmaz kendi toplar yikar gocunmaz. Eşimle yeri gelir yalnız kalalım diye elinden geleni yapar. Öyle surat asıp konuyu uzatmaz söylense de 1 saat sonra hic bisey yokmus gibi davranır. Hep ben eşimle iyi geçineyim ister yeri gelir oğluna kızar eder mesela. Ama bazen böyle laflar sokunca bende ipleri kesip atayım diyorum ainir basıyor bir an nefretlik geliyor. Ama sonra iyi yönlerini düsününce yumusuyorum yine.
Siz olsanız benim yerimde ne hisseder nasıl davranırdınız böyle bir kayınvalideye ?
Bugun bir akrabayla otururken biz hayattan insan iliskilerinden konusuyoruz arkadasliktan falan boyle bende kendimce fikirlerimi söyledim ama o kadar makul seyler ki ve konunun onla hic bir ilgisi yok. Bu bir sinirlendi birden girdi araya simdikiler özgürlüğüne cok düşkün diye. Herkes sasirdi simdi ne alaka konuyla gibisindenBu tür durumlarda alttan almak işi derinleştiriyor. Benim kv de üst düzey laf gönderme uzmanıdır, 3gün sonra anlardım mesela hangi olayla ne demek istediğini. Sonra aynı psikolojiyi uygulamaya başladım, ne zaman laf sokmaya kalksa hemen başka kv leri örnek gösterip ayy böyleleri de var demeye başladım. Baktı ki ağır geliyor, şimdi temkinli
Yüzüme de söyledi ki zaten. Aynen seninkinin cümlesini kullandı hemde. Sanki bu kvlerin gizli bir anlasmalari var gibi hepsi mi aynı olur ya. Aldim karsima konustum anlattim bak sizde ailemsiniz onlar da ailem diye ama nerdeee aynı tas aynı hamam. Üstelik cok iyi biliyor ki ben cok farkli bir kültürden geliyorum sulalede yabancı gelinim. Onların herseyine ayak uyduruyorum. Akrabalari bile örnek gosteriyormus beni. Kendi kızlarindan cok ben yardimci oluyorum kaynanama da kaynatama da. Ortada ki tek sorun benim aileme gidip gelmem. E canım onda da siz biraz taviz verin bi zahmet yani. Bende geri adım atmadikca iyice bileniyor icten ice iste. Hos durumlar degil ama kendileri yaratiyor bu ortamiSenin yine iyiymiş. Benimki direkt olarak sen evlendin ailenden çıktın artık gidip orda kalamazsın diyor. Her yaz ne işin var koştur koştur gidiyorsun diyor. Bana söylediği yetmiyor bir de telefonda anneme diyor bunları. Kadının yüreğine indirecek aptal.
Eşimde çabalıyor birseyler icin alip karsisina konusuyor ben yokken ama degismezler onlarin kafa bu yavrum diyor yani biz he he dices bildigimizi okucaz yoksa hergun kavga etsek yine bos. 5-6 ay idare edecez artik diyo ama asla beni ezdirmez yani gerekeni kendi söylüyor onlara ama kafa ayni iste.Ailenize giderken gerilmek, diken üstünde olmak bence küçümsenecek bir eylem değil. Kendi ailenize giderken rahat olamıyorsanız, hayatınıza her müdahale edilmesinde sindirilmiş bir kişi olarak sesiniz çıkmayacak.
Eşiniz he de geç mantığı da çok itici. Kendisi annesine karışma ailesine ben burda korkuluk muyum demiyorsa o kocadan da bir hayır gelmez.
Yaşadığı kadar daha yaşayacak hali yok ya boşverBen kaynanamı cözemedim arkadaşlar. Benim bir kv var kiii bazen bana çok değer verdiğini, hakikaten kızı gibi sevdiğini hissediyorum. Ama bazen öyle bir an geliyor bi laf sokuyor, bisey diyor ki anında bir seytana dönüşüyor sanki sok oluyorum. Acaba ben mi abartıyorum bilmiyorumi. 30 sene öncesinden kalma fikirleri var. İstiyor ki kaynanamla kaynatam bisey dediği zaman emir bileyim. El pençe durayım ne derlerse okey vereyim. Mesela kendi aileme çok gidip gelmeyeyim. Hep erkek tarafını bileyim. Sanki kanım degişmiscesine kocamın tarafına ait olayım. Onlarin kafa yapısını benimseyip eski kafa yapılarını kabul edeyim. Klasik ne dersen de kafasi degismeyen at gözlüklü yasli tipler. Kaynanam aşırı zeki ve çakal bir kadındır. Asla saf salak degildir. İnsan içinde laf sokmayı eksiği söylemeyi ima etmeyi de çok sever. İnsanı kudurtur, kızım sana söylüyorum gelinim sen anlayı çok yapar. Gelelim iyi yönlerine; esimle asla arama girmez, gezip tozmamiza karışmaz, bana is yaptirip yemek yaptirip da kendi yatayim demez. Bir yere gitsek misafirliğe falan hep aman sen yorulma, aman sen uzan, aman sen dinlen der. Sabah erken kalkar kahvaltilari hazirlar, aksam yemek yedikten sonra dışarı çıkacak olsak mesela siz gidin gezin der pesimize takılmaz, sofraya tutturmaz kendi toplar yikar gocunmaz. Eşimle yeri gelir yalnız kalalım diye elinden geleni yapar. Öyle surat asıp konuyu uzatmaz söylense de 1 saat sonra hic bisey yokmus gibi davranır. Hep ben eşimle iyi geçineyim ister yeri gelir oğluna kızar eder mesela. Ama bazen böyle laflar sokunca bende ipleri kesip atayım diyorum ainir basıyor bir an nefretlik geliyor. Ama sonra iyi yönlerini düsününce yumusuyorum yine.
Senin ki benimkinin getir götürünü yapar.
Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Tamamen kendi de bunlara mağruz kalmış, bu kalıpları içselleştirmiş. Ancak hayat felsefesi gibi allandıra ballandıra savunduğu o kalıp fikirlerini bakıyorum da 2 tane evli kızı var onlara karşı dayatmıyor. Demek ki insan kendi canı olunca gayet güzel empati yapabiliyor. Kendi kızları geliyor kalıyor falan hiç sorun yok mesela. Ama karar aldım bu şekilde laf sokmaya devam etsin bundan sonra bir yere gidileceği zaman açıkca ben gelmeyeceğim bana laf sokuyorsun huzurum kaçıyor dicem. Bikac kez sorsun millet bakalım gelin neden gelmedi diye alsın boyunu da bıraksın su sacma hareketi. Çünkü onun icin gelinini kolina takıp gezinmek millete hava atmak çok önemli bir imaj. Biraz o imajı çizilsin. Kendi silahıyla vurmak lazım bunu tecrübe ediyorum. Üstelik biliyor musunuz ben bu süreçte eşim yokken 6 ay tek kalacağım eşimin ailesiyele. Eşim 6 ay yurtdışına gidecek o nedenle bir kendi ailemde bir onun ailesinde kalacağım.Bazı yanlışlar bizim toplumda kültür olarak yerleşmiş ve bize böyle dayatılıyor.
Bu davranışların çok sebebi olmalı.
İnsan gördüğünü yansıtır mesela. Ona da öyle davranılmıştır belki.
Kimi insan gördüğünden ders çıkarır, hatayı tekrar etmez. Kimisi bunu mutlak doğru kabul eder. Kimi insan hiç eza görmez de sütü bozuktur, bile isteye kırıcı olur.
Yani aramızda kuşak farkı var o insanlarla. Ben annemden neler dinledim. Ona çok ağır şeyler yaşatmışlar ve annem onlardan ders çıkarmış, gelinlerine kızı gibi davranır.
Sevilmeyi bilmeyen insan, sevgiyi gösteremez. Onu sevmemişler ki o sizi sevsin. Kayınvalide gelini nasıl sever bunu bilmiyor.
Ama oğlunu sevmiş. Çünkü kendi evladı. Oğlunu sevdiği için bu iyi yönleri var. Oğlu mutlu olsun istiyor. Yani bu hikayedeki hiçbir iyilik sizin için değil, eşiniz için.
Birlikte yaşama sürecinizi mümkün olduğunca kısa tutup, hayata kendi ellerinizle sarılın ki yıpranmayın.
Çünkü bazı kalıplaşmış alışkanlıklar kolay kolay geçmez. Kendi çocuklarınıza da eşit sevgiyi öğretin çünkü o genlerin aktarımı sizin evlatlarınızda da devam edecek.
Böyle böyle sağaltacağız hasta ruhlu toplumu ve negatif karmamızı. Belki okyanusta damlayız ama gene de buna değer.
İnsanın sinirini bozuyor ama ben çok takıyorumYaşadığı kadar daha yaşayacak hali yok ya boşver
Kesinlikle anladım anlatmak istediğiniz şeyleri. Kızına yapmaz çünkü ona bunlar "gelin" olduğu için yapılmış zamanında.Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Tamamen kendi de bunlara mağruz kalmış, bu kalıpları içselleştirmiş. Ancak hayat felsefesi gibi allandıra ballandıra savunduğu o kalıp fikirlerini bakıyorum da 2 tane evli kızı var onlara karşı dayatmıyor. Demek ki insan kendi canı olunca gayet güzel empati yapabiliyor. Kendi kızları geliyor kalıyor falan hiç sorun yok mesela. Ama karar aldım bu şekilde laf sokmaya devam etsin bundan sonra bir yere gidileceği zaman açıkca ben gelmeyeceğim bana laf sokuyorsun huzurum kaçıyor dicem. Bikac kez sorsun millet bakalım gelin neden gelmedi diye alsın boyunu da bıraksın su sacma hareketi. Çünkü onun icin gelinini kolina takıp gezinmek millete hava atmak çok önemli bir imaj. Biraz o imajı çizilsin. Kendi silahıyla vurmak lazım bunu tecrübe ediyorum. Üstelik biliyor musunuz ben bu süreçte eşim yokken 6 ay tek kalacağım eşimin ailesiyele. Eşim 6 ay yurtdışına gidecek o nedenle bir kendi ailemde bir onun ailesinde kalacağım.
Oğluna dert yanan bir tip değil zaten o konuda hakkını yiyemem zaten yanamıyor çünkü biliyor oğlu paylar onu kapatır agzini diye. Ama dediginizi de çok yaptım da ah ah anlamıyor iste. Allah sabır versin bana. Şu kafama takma olayını eşim aşmış alışmış çünkü benimde aşmam lazım yoksa bana zehir oluyor herseyKesinlikle anladım anlatmak istediğiniz şeyleri. Kızına yapmaz çünkü ona bunlar "gelin" olduğu için yapılmış zamanında.
Kızını kendi doğurmuş. Kızını seviyor. Oğlunu sevdiği gibi.
Her kırıcı sözünde bunu hatırlatın. Kızınız yerinde olamam ama ben de bir annenin kızıyım ve bana bunu söyleyemezsin diyin.
Hatırlaması lazım. Öğrenmenin yaşı yok.
Bol sabır, boş şanslar diliyorum. Eşiniz yoksa şu an bu avantaj da olur hem. Oğluna dertlenemez bu durumu, kendi ile hesaplaşır.
Yok eşimin isi geregi 5-6 ay böyle olması gereki ama tayinciyiz biz hep geziciyiz yani Allahtan ömür boyu uzaktayız misafir gibi gelip gidecegiz o zamanlarda zaten idare edilir ama su surecte gördüm gercek yüzlerini kafalarını falan. Gerçekten geccekler o kızım gibi ayaklarını görüyorum çünkü asla onlara gösterilen anlayış empati geline gosterilmiyor illa kaynanalik yapılıyor. Ben saygısızlık yapmiyorum ama kendim icin en ufak bir doğruyu istediğimde benden saygisizi benden fenasi yok. ( mesela esim yurtdisina gidecek bu 6 ayi onlarla degil kendi evimde duzenimde gecirmek istedim kiyamet koptu tek basina kadin basina olmazmis elalem ne dermis gibi gibi aileme gidip gelmem gibi) bana yapiliyor asil saygisizliklar yaniEvlendikten sonra şunu anladım ki kız tarafı için de erkek tarafı için de geçerli kimse kimseyi kendi anne babası gibi veya evladı gibi sevemiyor. Zaten buna gerek de yok. Kimse saygı sınırlarını aşmasın yeterli. O yüzden siz de saygısızlık yapmadığınız veya saygısızlığa uğramadığınız sürece çok da kafanızı yormayın kv kp işlerine. Bir de bi an evvel yanlarından ayrılmaya bakın hep 5-6 ay diye başlayıp senelere sarkar bu ayrılma durumları aman diyeyim oyuna gelmeyin işte o zaman pirincin taşını ayıklayamazsınız
Eşiniz arkanızdaysa hiç takmayın. Ne yalan söyleyeyim ben dış kapının dış mandalı gibi görüyorum ve öyle de davranıyorum izinsiz evime bile gelemezler. Kafam baya rahat bu şekilde. Bunların gelinden çekinmesi lazım. Yoksa dozu kaçırıyorlar. Eşiniz yokken de kesinlikle durmayın yanlarında. Ziyaret etmenize bile gerek yok. Eşinize de net olun bu durum için. Size dursaydın, ziyaret etseydin vs diyemesin. Eş ailesiyle mesafeli olmak herr zaman iyidir hatta mümkünse hiç görüşmemekYok eşimin isi geregi 5-6 ay böyle olması gereki ama tayinciyiz biz hep geziciyiz yani Allahtan ömür boyu uzaktayız misafir gibi gelip gidecegiz o zamanlarda zaten idare edilir ama su surecte gördüm gercek yüzlerini kafalarını falan. Gerçekten geccekler o kızım gibi ayaklarını görüyorum çünkü asla onlara gösterilen anlayış empati geline gosterilmiyor illa kaynanalik yapılıyor. Ben saygısızlık yapmiyorum ama kendim icin en ufak bir doğruyu istediğimde benden saygisizi benden fenasi yok. ( mesela esim yurtdisina gidecek bu 6 ayi onlarla degil kendi evimde duzenimde gecirmek istedim kiyamet koptu tek basina kadin basina olmazmis elalem ne dermis gibi gibi aileme gidip gelmem gibi) bana yapiliyor asil saygisizliklar yani
Eşinizle konuşup, o gelene kadar kendi ailenizde kalın. Sonuçta huylarını biliyormuş. Bu mümkünse tabii.Oğluna dert yanan bir tip değil zaten o konuda hakkını yiyemem zaten yanamıyor çünkü biliyor oğlu paylar onu kapatır agzini diye. Ama dediginizi de çok yaptım da ah ah anlamıyor iste. Allah sabır versin bana. Şu kafama takma olayını eşim aşmış alışmış çünkü benimde aşmam lazım yoksa bana zehir oluyor hersey
İnanın evlatlıktan reddetme sebepleri olur benim ailemde kalmamEşinizle konuşup, o gelene kadar kendi ailenizde kalın. Sonuçta huylarını biliyormuş. Bu mümkünse tabii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?