Boyle kisiler de var mi?

Yani şöyle söyliyim aynı kişişer sürekli sormuyor bazıları artık hiç sormuyor ama içlerinden hala ara sıra soranlar da var + yeni gelenler dediğiniz gibi. Ya işte merak var okey ama bana bu kpnuda birine böyle sorgu gibi sorulması itici geliyor. Özgüvensiz olduğumu düşünmüyorum hatta değilimdir çevremdekiler özgüvenimi takdir eder ama biraz çekingen ve asla had bildiremeyen lafı gediğine oturtamayan biriyim diyebilirim
İlk kez ve meraktan sorulmasını mazur görebilirim onun dışında beni rahatsız eden boyuttaysa illaki bir şey söylerim yani tabiki herkes aynı karakterde değil. Çok rahatsız oluyorsanız çevrenizi değiştirin ya da bununla barışmayı öğrenin

İlk başta ben aynı kişiler soruyor sanmıştım.

aynen ben de öyle sandım. yani bir de insanın zaten samimi 3-5 arkadaşı olur. onlar böyle sürekli baskı kurmuyorsa daha geniş çevreyi önemsemeye gerek yok.
hele ilk kez bir arayı gelinenleri yani..
ki hala savunuyorum genelde muhabbet vesilesi oluyor. sonuçta kimse kimsenin burnunu tıkayıp ağzından alkol akıtmıyor :) çok takıntılı biri değilse kimse de 5 dakkadan fazla üzerinde durmuyor :)

Normalde ben bu konulari lisede de yapmazdim, yapmadim ama yastan dolayi bir icsel kapanma, ice dönükluk olabilir ben 17 - 18 bekliyordum da böyle giderse karakterinize oturur bu surekli içe cekilme hali
Anladim aslinda en cok kafama taktigim konu buydu yeni yilda ustune gidip asmak istedigim bir konu... bunu da konu acip fikir alarak denemek istedim ve gercekten cok yapici oldu

aynen ben de öyle sandım. yani bir de insanın zaten samimi 3-5 arkadaşı olur. onlar böyle sürekli baskı kurmuyorsa daha geniş çevreyi önemsemeye gerek yok.
hele ilk kez bir arayı gelinenleri yani..
ki hala savunuyorum genelde muhabbet vesilesi oluyor. sonuçta kimse kimsenin burnunu tıkayıp ağzından alkol akıtmıyor :) çok takıntılı biri değilse kimse de 5 dakkadan fazla üzerinde durmuyor :)
Ki bu kadar takılıyorsan içine atıp dert ediyorsan çevreni gözden geçir diye geliyor insanın aklına

Yani şöyle söyliyim aynı kişişer sürekli sormuyor bazıları artık hiç sormuyor ama içlerinden hala ara sıra soranlar da var + yeni gelenler dediğiniz gibi. Ya işte merak var okey ama bana bu kpnuda birine böyle sorgu gibi sorulması itici geliyor. Özgüvensiz olduğumu düşünmüyorum hatta değilimdir çevremdekiler özgüvenimi takdir eder ama biraz çekingen ve asla had bildiremeyen lafı gediğine oturtamayan biriyim diyebilirim

ara sıra görüşüyorsanız "aa hala mı başlamadın ayol" tadında espri modudur yüksek ihtimal.
bence sandığınız gibi özgüvenli değilsiniz. tanımadığınız insanları bile sorgulayıcı yapmışsınız. sürekli sorgulandığınızı düşünüyorsunuz bu konuda.
yada çevrenizde çok sadist kişiler var.
ikisinden biri.

Ki bu kadar takılıyorsan içine atıp dert ediyorsan çevreni gözden geçir diye geliyor insanın aklına

işte ya çevredekiler resmen sadist, sürekli acı çektirmeye çalışıp üzerine gidiyorlar
yada arkadaş sürekli sorgulandığı hissinde, öyle olmasa bile öyle anlıyor

Oyle haklisiniz ama bu konu haricindeki her seyimiz cok uyumlu.. Eger benim gibi 1 kisi daha olsaydi bu konuyu asla takamayacaktim buna da eminim cunku surekli sorulan kisi ben olmayacaktim beni buna iten sey sadece benim sorgulanmam oldu... (zaman zaman ayni kisiler+ her zaman yeni gelenler)

işte ya çevredekiler resmen sadist, sürekli acı çektirmeye çalışıp üzerine gidiyorlar
Asıl sorun o işte kendinden emin olsa bunları takmaz

Hayir sadist deigller benim canimi acitmak isteyeceklerini de dusunmuyorum ama belli araliklarla da olsa ayni sorulara maruz kalmak beni bu konuda dolduruyor

Oyle haklisiniz ama bu konu haricindeki her seyimiz cok uyumlu.. Eger benim gibi 1 kisi daha olsaydi bu konuyu asla takamayacaktim buna da eminim cunku surekli sorulan kisi ben olmayacaktim beni buna iten sey sadece benim sorgulanmam oldu... (zaman zaman ayni kisiler+ her zaman yeni gelenler)
Tekrar söylüyorum aynı kişiler soruyorsa cevabınız net ve kesin olmalı yeni gelip ilk kez soranları da takmamalısınız

yani sizin bir durumda poblem yaşamamak için sizin gibi olan başka birine ihtiyacınız var ? demek ki size sıkıntı veren bir olayı tek başınıza, kendi kararınızı net bir şekilde paylaşarak aşamıyorsunuz ?
özgüven, özdeğer gibi konuları araştırıp üzerinizde çalışın bence.
sürekli o ortamda benim gibi 1i daha olsa rahat olacaktım diyorsunuz.
eee bu insanlar sizin dediğiniz gibi baskıcıysa 2 kişiye de sorar 20 kişiye de..

Asıl sorun o işte kendinden emin olsa bunları takmaz
Kesinlikle oyle haklisiniz kendimden eminim bu dedigim olaylar en az 2-3 senelik ve su ana kadar takmiyor gozuktum kendim de takmamaya calistim gunluk hayatimda da bu dolusumu hicbir zaman yansitmadim ama illa ki ice atiliyor bence herkesin icine attigi biseyler oldugu gibi... buraya da bugun bir ic dokme olarak yazmak istedim

Hayir sadist deigller benim canimi acitmak isteyeceklerini de dusunmuyorum ama belli araliklarla da olsa ayni sorulara maruz kalmak beni bu konuda dolduruyor

o zaman onlara net şekilde anlatıp bir daha bu soruları duymak istemediğinizi söyleyeceksiniz. eğer böyle devam edecekse de görüşmeyeceğinizi.

yani sizin bir durumda poblem yaşamamak için sizin gibi olan başka birine ihtiyacınız var ? demek ki size sıkıntı veren bir olayı tek başınıza, kendi kararınızı net bir şekilde paylaşarak aşamıyorsunuz ?
özgüven, özdeğer gibi konuları araştırıp üzerinizde çalışın bence.
sürekli o ortamda benim gibi 1i daha olsa rahat olacaktım diyorsunuz.
eee bu insanlar sizin dediğiniz gibi baskıcıysa 2 kişiye de sorar 20 kişiye de..
Evet en azindan daha olsaydi cok daha rahat olacagindan eminim. Cunku bu sorguda suru psikolojisinin etkili oldugunu dusunuyorum. Orada eger ortam yari yariya olsaydi hele bu konunun k si bile gecemezdi. Farkli olan her zaman soruluyor hele de teksen. En azindan benim bulundugum ortamda oyle oldu. Ozguven ve ozdeger uzerine kitaplari arastirip birine baslayacagim tesekkur ederim ozellikle tavsiye ettiginiz var mi?

Kizlar merhabalar durumu ve sorumu kisaca ozetlemeye calisacagim. Bekarim ailemle yaşıyorum guzel bir yasantim var cok sukur. Ailem modern insanlar ama evimize alkol girmez, kendimize gore degerlerimiz olan bir aileyiz diyeyim. Benim de içimden gelmez hiç yani içsem kendimi kötü hissederim, biliyorum. Cevremde de hep modern arkadaslarim var, çok iyi anlaşıyoruz, keyifli vakit geçiriyoruz, eğitimlerimiz uyuşuyor vb. Ama tek alkol almayan benim. Kimse yargilamiyor tabi ki saygi gosteriyorlar ama yine de aman nolucak ic ya bisey olmaz cok zevkli vs vs. Denmesinden de cok bunaldim. Ornegin yeni biri geliyor iste bir arkadasimizin arkadasi diyelim. Tanisiyoruz direk hic mi icmiyosun? Niye icmiyosun? Hiç mi içmedin? Artik gercekten cok sıkıldım. Veya güzel bir yere gidiyoruz (covid öncesi) hangi şarapı içelim vb. Ben almayacağım ama siz tabi ki içebilirsiniz diyorum, yine başlanıyor aa neden niye ki nasıl vb..... Gerçekten çok bunaldım. Sizce hem açık görüşlü, modern, hem de karşısındakinin alkol almamasından rahatsız olmayacak veya kendisi de alkol almayan kişiler var mı çevrenizde vb.??? Yapıcı önerilerinizi sunar mısınız çok teşekkürler...
Benim çevrem alkol almıyor şükür zaten büyük günah hiç icmemissin bundan sonra da hiç içme

Niye içiyosun deselerdi sığ, dar görüşlü olurlardı eminim, ama bi farkı yok tersi düşünenin de bunu farketmelisiniz.

Bence de kesinlikle öyle. Bunun da farkındayım ama doldum sanırım artık. Diğer insanlar nasıl diye merak ettim
Biz sır gibi saklamamıza rağmen çok konu oldu bizim de çok huzurumuz kaçtı, maalesef zannediyolar ki ısrarla sormayla oluyo çocuk, çocuğu Allah veriyo orasını unutuyorlar galiba

Back
X