Kizlar merhabalar durumu ve sorumu kisaca ozetlemeye calisacagim. Bekarim ailemle yaşıyorum guzel bir yasantim var cok sukur. Ailem modern insanlar ama evimize alkol girmez, kendimize gore degerlerimiz olan bir aileyiz diyeyim. Benim de içimden gelmez hiç yani içsem kendimi kötü hissederim, biliyorum. Cevremde de hep modern arkadaslarim var, çok iyi anlaşıyoruz, keyifli vakit geçiriyoruz, eğitimlerimiz uyuşuyor vb. Ama tek alkol almayan benim. Kimse yargilamiyor tabi ki saygi gosteriyorlar ama yine de aman nolucak ic ya bisey olmaz cok zevkli vs vs. Denmesinden de cok bunaldim. Ornegin yeni biri geliyor iste bir arkadasimizin arkadasi diyelim. Tanisiyoruz direk hic mi icmiyosun? Niye icmiyosun? Hiç mi içmedin? Artik gercekten cok sıkıldım. Veya güzel bir yere gidiyoruz (covid öncesi) hangi şarapı içelim vb. Ben almayacağım ama siz tabi ki içebilirsiniz diyorum, yine başlanıyor aa neden niye ki nasıl vb..... Gerçekten çok bunaldım. Sizce hem açık görüşlü, modern, hem de karşısındakinin alkol almamasından rahatsız olmayacak veya kendisi de alkol almayan kişiler var mı çevrenizde vb.??? Yapıcı önerilerinizi sunar mısınız çok teşekkürler...