- 21 Mart 2019
- 1.658
- 604
- 123
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
-
Hayir herkes ektiğini kendi biçer modundalar. Ablam özel günlerde vb. Bir kadeh şarap içer mesela ama benim içimden gelmiyorSizin aileniz tutucu mu peki?
Ay evet nerden geldim ben buraYanlış konuya yazdınız galiba
Diğer konuyla karıştırdım ben kusura bakmayı son yorumdaBence de kesinlikle öyle. Bunun da farkındayım ama doldum sanırım artık. Diğer insanlar nasıl diye merak ettim
Aynen öyle baskı yok ama sürekli aynı sorular. Teşekkür ediyorum çok demek ki genelde meraktan oluyor...Ben kimsenin “hadi iç iç” diye baskı yaptığını sanmıyorum, ama içmeyince şaşırıyorlardır. Bence bu da normal.
Mesela ben de et yemiyorum. Her seferinde aynı muhabbet. Hiç mi yemiyorsun, Nasıl yemiyorsun, Ne zamandır yemiyorsun? Hep aynı sorular. Konunun alkol ile çok bağlantılı olduğunu düşünmüyorum.
Bu şekilde zorlamaları modern olmadıklarını gösterir aslında. Bir insan istemiyosa istemiyodur bu kadar ısrar nedenKizlar merhabalar durumu ve sorumu kisaca ozetlemeye calisacagim. Bekarim ailemle yaşıyorum guzel bir yasantim var cok sukur. Ailem modern insanlar ama evimize alkol girmez, kendimize gore degerlerimiz olan bir aileyiz diyeyim. Benim de içimden gelmez hiç yani içsem kendimi kötü hissederim, biliyorum. Cevremde de hep modern arkadaslarim var, çok iyi anlaşıyoruz, keyifli vakit geçiriyoruz, eğitimlerimiz uyuşuyor vb. Ama tek alkol almayan benim. Kimse yargilamiyor tabi ki saygi gosteriyorlar ama yine de aman nolucak ic ya bisey olmaz cok zevkli vs vs. Denmesinden de cok bunaldim. Ornegin yeni biri geliyor iste bir arkadasimizin arkadasi diyelim. Tanisiyoruz direk hic mi icmiyosun? Niye icmiyosun? Hiç mi içmedin? Artik gercekten cok sıkıldım. Veya güzel bir yere gidiyoruz (covid öncesi) hangi şarapı içelim vb. Ben almayacağım ama siz tabi ki içebilirsiniz diyorum, yine başlanıyor aa neden niye ki nasıl vb..... Gerçekten çok bunaldım. Sizce hem açık görüşlü, modern, hem de karşısındakinin alkol almamasından rahatsız olmayacak veya kendisi de alkol almayan kişiler var mı çevrenizde vb.??? Yapıcı önerilerinizi sunar mısınız çok teşekkürler...
En azindan 2 kisisiniz o da cok iyi. Tek kisi olunca inanin daha da bunaltici oluyor. Yani su an farkli bi cozum bulamadim bu sekilde devam edecek ama yukarida bir uye yazmisti o da et yemiyormus ona da surekli ayni muhabbetlermis neden ne zaman hic mi vb. yani sirf alkol diye icsellestirmeyin seklinde oneriler geldi uyelerden bana da mantikli geldiAyni dert bizdede var çözümünü bulursan banada söyle
Ara tatilde esimin arkadasinin ailesiyle birlikte 3 gunluk tatile gittik Kari koca yemeklerde hep iciyorlar Ama esim ve ben icmiyoruz Bir de kendileri gibi bi arkadaslari vardi ic ic diye ısrar ediyorlar hic mi icmiyorsun neden icmiyorsun esin mi izin vermiyor diye söylenip durdular En sonunda dayanamadim bizim tercihimiz boyle dedim siz nasil icmeyi tercih ediyorsanız bizde icmemeyi tercih ediyoruz dedim Cok bozuldular Isteyen direkt damardan serumla versin bana ne Ama icmeyen insanida küçümsemek hic hos degil
Modernliği bunlar yüzünden k. Içından anladık hep. İçmiyosan içemezsin zaten ben denedim leş gibi koktu bana içene saygım var ama içemedim. Modern olmuyorum mademseKizlar merhabalar durumu ve sorumu kisaca ozetlemeye calisacagim. Bekarim ailemle yaşıyorum guzel bir yasantim var cok sukur. Ailem modern insanlar ama evimize alkol girmez, kendimize gore degerlerimiz olan bir aileyiz diyeyim. Benim de içimden gelmez hiç yani içsem kendimi kötü hissederim, biliyorum. Cevremde de hep modern arkadaslarim var, çok iyi anlaşıyoruz, keyifli vakit geçiriyoruz, eğitimlerimiz uyuşuyor vb. Ama tek alkol almayan benim. Kimse yargilamiyor tabi ki saygi gosteriyorlar ama yine de aman nolucak ic ya bisey olmaz cok zevkli vs vs. Denmesinden de cok bunaldim. Ornegin yeni biri geliyor iste bir arkadasimizin arkadasi diyelim. Tanisiyoruz direk hic mi icmiyosun? Niye icmiyosun? Hiç mi içmedin? Artik gercekten cok sıkıldım. Veya güzel bir yere gidiyoruz (covid öncesi) hangi şarapı içelim vb. Ben almayacağım ama siz tabi ki içebilirsiniz diyorum, yine başlanıyor aa neden niye ki nasıl vb..... Gerçekten çok bunaldım. Sizce hem açık görüşlü, modern, hem de karşısındakinin alkol almamasından rahatsız olmayacak veya kendisi de alkol almayan kişiler var mı çevrenizde vb.??? Yapıcı önerilerinizi sunar mısınız çok teşekkürler...
Yok kelime yanlis anlasildi sanirim ben de içmiyorum ve kendimi açık görüşlü, modern görüyorum. Yani alkolden bağımsız olarak, açık görüşlü anlamında. Orada demek istediğim dar görüşlü olmayan ve alkol almayan insanlar...Modernliği bunlar yüzünden k. Içından anladık hep. İçmiyosan içemezsin zaten ben denedim leş gibi koktu bana içene saygım var ama içemedim. Modern olmuyorum mademse
Alkol almıyorum gayet de güzel eğleniyorum hatta çok eğleniyorum bir de modernlikle ne alakası varmış alkolün anlayamadımO da olabilir bi de yukarıda yazdığım içsen daha çok eğlenirsin, hiç mi içmiyorsun, neden falan böyle sorgu gibi
Yok kelime yanlis anlasildi sanirim ben de içmiyorum ve kendimi açık görüşlü, modern görüyorum. Yani alkolden bağımsız olarak, açık görüşlü anlamında. Orada demek istediğim dar görüşlü olmayan ve alkol almayan insanlar..Alkol almıyorum gayet de güzel eğleniyorum hatta çok eğleniyorum bir de modernlikle ne alakası varmış alkolün anlayamadım
Deli gibi alkol kullanırım şu an da da kafam iyi ve sayende modern olduğumu öğrendim buna bitane daha içerim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?