Boyle kisiler de var mi?

Ben kimsenin “hadi iç iç” diye baskı yaptığını sanmıyorum, ama içmeyince şaşırıyorlardır. Bence bu da normal.

Mesela ben de et yemiyorum. Her seferinde aynı muhabbet. Hiç mi yemiyorsun, Nasıl yemiyorsun, Ne zamandır yemiyorsun? Hep aynı sorular. Konunun alkol ile çok bağlantılı olduğunu düşünmüyorum.

Aynen öyle baskı yok ama sürekli aynı sorular. Teşekkür ediyorum çok demek ki genelde meraktan oluyor...

Bu şekilde zorlamaları modern olmadıklarını gösterir aslında. Bir insan istemiyosa istemiyodur bu kadar ısrar neden

Bana da çok sorarlar . Sevmiyorum tadını, ayrıca çok kalorisi var bira desen şişiyor şarap başımı ağrıtıyor rakı içince ağlarım voktada guler sızarım ay size ne yani der geçerim kullanmıyorum bukadar

Var tabii ki mesela ben ben alkole karşı değilim kendim de kullanıyorum ama içmek istemeyene aaaa neden, nasıl yani, bir iç bak çok güzel oluyor falan da demem niye diyeyim? Bana arkadaş çevreniz değişik geldi, bu kadar ısrar cok sacma isterseniz içersiniz zaten onlara ne oluyor. Sanki cok faydalı bir şeymiş gibi. Bunu sigara için de yapan var ic bi tane nolucak falan. Insanlar kendilerine günah keçisi arıyor herhalde.

Sizde bir problem yok yani, anormal olan arkadaşlarınızin tavrı.

Ayni dert bizdede var çözümünü bulursan banada söyle
Ara tatilde esimin arkadasinin ailesiyle birlikte 3 gunluk tatile gittik Kari koca yemeklerde hep iciyorlar Ama esim ve ben icmiyoruz Bir de kendileri gibi bi arkadaslari vardi ic ic diye ısrar ediyorlar hic mi icmiyorsun neden icmiyorsun esin mi izin vermiyor diye söylenip durdular En sonunda dayanamadim bizim tercihimiz boyle dedim siz nasil icmeyi tercih ediyorsanız bizde icmemeyi tercih ediyoruz dedim Cok bozuldular Isteyen direkt damardan serumla versin bana ne Ama icmeyen insanida küçümsemek hic hos degil

Benim etrafımda neredeyse hiç bir kız arkadaşım içmiyor. Çok isterdim böyle kızkiza gidelim , içelim eğlenelim-dertlenelim falan ama yok yani..eski iş yerimde bir arkadaş grubum vardı beraber bir şeyler içecek, kızlı erkekli. Bir de tatilde tanıştığım kizlar oluyor bazen, o da yüz yılda bir...
İsterdim beraber bir şeyler içmek ama zorla boğazından mi akitayim yani icmezse içmez. Ben de karşımdaki alkol almazsa cok çok canım cekmediyse alkol tüketmem.
Bence çok doğal bir sey. İçmeyen insana da asla 'ya ne olacak, al bir yudum' falan demem, ki haddime değil.
Ben de mesela üniversite son sınıfa kadar ağzıma surmemistim ve içilen ortamdan rahatsız olurdum. Ama sonra tamamen kendim denemek istedim ve ilk içkimi evde kendi kendime ictim.
Bana sorun sizin arkadaş grubunuzda gibi geldi.
Ha ama siz her seferinde meyhane buluşmasına ,tavernaya,bara gidip de icmiyorsaniz tabii ki onlar haklı. Herkes bir yerde yamuluyor, masada bir kisinin ayık olmasi, o ana dahil olmaması, ya da yapılan rezillikleri vs net bir şekilde hatırlayacak olması herkesi rahatsız eder. Yani özü alkollü icki tüketmek olan bir mekana gidip içmiyorsaniz bu soruları daha çok duyarsınız. Onun yerine kafelerde vs bulusmaya çalışın. Sonuçta alkol ruhsatı olmayan tonla yer var.
Ya da araba alin, icemem,nasıl şoförlük yapacağım deyin

En azindan 2 kisisiniz o da cok iyi. Tek kisi olunca inanin daha da bunaltici oluyor. Yani su an farkli bi cozum bulamadim bu sekilde devam edecek ama yukarida bir uye yazmisti o da et yemiyormus ona da surekli ayni muhabbetlermis neden ne zaman hic mi vb. yani sirf alkol diye icsellestirmeyin seklinde oneriler geldi uyelerden bana da mantikli geldi

Modernliği bunlar yüzünden k. Içından anladık hep. İçmiyosan içemezsin zaten ben denedim leş gibi koktu bana içene saygım var ama içemedim. Modern olmuyorum mademse

Modernliği bunlar yüzünden k. Içından anladık hep. İçmiyosan içemezsin zaten ben denedim leş gibi koktu bana içene saygım var ama içemedim. Modern olmuyorum mademse
Yok kelime yanlis anlasildi sanirim ben de içmiyorum ve kendimi açık görüşlü, modern görüyorum. Yani alkolden bağımsız olarak, açık görüşlü anlamında. Orada demek istediğim dar görüşlü olmayan ve alkol almayan insanlar...

Alkol almıyorum gayet de güzel eğleniyorum hatta çok eğleniyorum bir de modernlikle ne alakası varmış alkolün anlayamadım
Yok kelime yanlis anlasildi sanirim ben de içmiyorum ve kendimi açık görüşlü, modern görüyorum. Yani alkolden bağımsız olarak, açık görüşlü anlamında. Orada demek istediğim dar görüşlü olmayan ve alkol almayan insanlar..

Modernlik ve açık görüşlü olmakla konuyu bağdaştıramasamda ne demek istediğinizi anladım. Böyle sorular alıyorsunuz çünkü, muhtemelen merak ediyorlar. Acaba onların arasında ne arıyorsun (misalen madem içmeyeceksin barda, meyhanede ne işin var gibi), inanç meselesi mi içmeme sebebin, aile ya da mahalle baskısıdan dolayı mı içmiyorsun? Gerçekten bu senin kişisel tercihin mi? İnsan nasıl alkol sevmez ( içen insan gözüyle)? Hiç tadına bile bakmamış, tadına bakmadan neden hayır diyor ki? Yani insan tadını bilmediği bir içeceğe normal şartlarda içmem demez, onun yerine tadıp beğenmedim diyebilir. Yine içten içe onları yargılayıp günah, haram içindeler diye mi düşünüyorsun? Bu fikir içen biri için rahatsız edici olabilir. İçmeyene istem dışı geliştirdikleri bir önyargı ve savunma içgüdüsü taşıyor da olabilirler. Günahıyla, sevabıyla ben buyum noktasına ulaşamamışlar muhtemelen. Bir de sigara gibi alkolde bir çeşit sosyalleşme aracı, muhabbet konusu, otlakçılık noktasında hatta tanışmalara vesile bile diyebiliriz. Yine zararına, günahına, keyfine ortak etme gayesi de taşıyor olabilirler. Arkadaş ortamını değiştirebilir, gittiğin mekanlara sınırlama getirebilir ya da ben böylede gayet iyi eğleniyorum sen de bi içmeden eğlenmeyi dene müptelası olacaksın diyebilirsin. Yine nasıl içme demek içeni rahatsız ediyorsa, iç demek de içmeyeni rahatsız edebilir; herkes kendi işine baksın diye de ekleyebilirsin. Bir de soruları azaltmak için kokusunu, tadını sevmiyorum (hıım demek tatmış biliyor tercihen içmiyor altında dini, ailesel ya da maddi - paran olmayabilir- sebepler yokmuş.) diyebilir ve tercih meselesi olduğuna ikna olup, rahatlayıp peşini bırakabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…