Boyle misafiri ne yaparsınız?

O ne bicim misafirmis evinizi cafe mi sanmislar resmen saygisizlik dizi izleyeceklerde evde keni tv lerinde kendi caylarini icerken izleselermis. Benim bu zamana kadar yasadigim tum ulkelerde tum kulturlerde bu cok buyuk saygisizliktir, birinin evine o insanla sohbet etmeye gidersin ac tv yi dizim basladi demek ne bicim terbiyesizliktir. Ayrica ergen cocuklari varsa evde biraksalarmis, kocaman cocuk evi yakacak hali yok ya, ne bicim insanlarmis bunlar. Kabul etmeyin yani, 11 aylik bebeginizle soyle insanlara katlanmak zorunda degilsiniz, insan gibi davranana insan olana saygi hurmet gosterilir boylelerine degil.

Bende katiliyorum yani cocuksa cocuklugunu bilsin ergen se evinde kalsin , ne demek bilgisayarimi istemek cok tuhaf cidden insanlarimiz cok tuhaf.

O değil de bilgisayar oyuncak mı ya da umumi bir şey mi ya? Bazı misafirler nedense ısrarla kullanmak istiyorlar.
Git evinde ne haltın varsa ye, buraya benim bilgisayarımı kullanmak için mi geldin?
Hem ben ne bileceğim senin ne halt ettiğini? Hadi tehlikeli bir şeye bulaştı, benim bilgisayarımın mac adresi, ip adresi şak diye ortada. Sırf birini tehdit etse başıma iş açılır. O nedenle ne wifi şifresi ne de bilgisayar ödüncüne razıyım.
Bilgisayar kişisel bir şeydir, adı üstünde personal computer

buarada eve gelen herkes hepsi de evde laptop olduğunu biliyor

yüzsüzlük resmen yaptıkları böyle durmlar bizdede oldu bilgisayara zırt pırt format atar olmuştuk

bir de eskisi gibi gidip gelmeler kalmadı diyorlar.!
böyle insanlara gidilip gelinmez ki..
benim de misafir vakam var.. eşimin arkadaşı ve eşi gelmek istedi eşim de yemeğe alalım dedi.
çalışıyorum haftasonuna ayarladık. sabahtan kalktım temizlik yaptım. çocuğumla tek haftasonu ilgilenmem rağmen mecbur ilgilenemedim. akşama kadar pert oldum. bir sürü yemek yaptım. tatlı yaptım. meyveleri bile onlar gelmeden hazırladım yıkadım.

neyse eşim aradı akşam 6 da yemek hazır gelmiyor musunuz diye?? dediler birazdan geliriz. tabi erken olmuş olabilir dedik. saat 7 gibi gelirler diye düşünüp ısttım o saate. saat 8 de geldiler. bir de üstüne sofraya oturunca biz tokuz ya dışarda atıştırdık bişeyler demesinler mi?? o kadar zahmetli özenerek hazırladığım yemekler kaldı . çok üzüldüm. hani huylandı desem pırıl pırıl ev. ilk defa gelmiş.. tatlı da kaldı. meyve yenmedi zaten ..

ben de bir daha asla yormadım kendimi. onlar bir iki defa geldi. biraz kuru pastayla ağırladım.. siz de hiç yormayın kendinizi. sallayın gitsin..

Cevap yazan herkese tesekkur edrim. Rahatladim biraz sinir olmakta haksiz miyim herkes mi boyle diye düşünmeye başlamıştım artik..

Esim onlar gelmeden bir poğaça istedi birde kakolu birşeyler.. esim istediği için yaptım ama sanırım bu son olacak.. kuru pasta mi olur artik bisküvi mi bilmiyorum..

Benim evime misafir gelince tv hic açılmaz. Hele bilgisayar falan hayatta cikmaz. Tv'nin olmadigi odada oturur muhabbet ederiz.
Bence siz de oyle yapin.
Tv bozuldu, laptoplar birinde, internet zaten odeyemedik kapandi, cay desen maalesef artik ailecek cayi biraktik falan deseniz kesin anlar

Kocanız sorarsa
Çay servisini sen yapacaksan müsaitiz deyin
Gelirken de Mado'dan su böreği al, pasta al kocacım dersiniz.

Bu işlerin kolay olmadığını anlasın.

Bir de ben laptopun paylaşılmasını çok garipsedim.
Benden biri istese-ki hiç isteyen olmaz- o zaman işle ilgili dosyalar var içinde, veremem derim.

Ne dengesizler var utanmaları yok.
Otursun evinde izlesin dizisini oynasın telefonunu.
Sizi umursadığı yok hiç. Yüz vermeyin hatta ben olsam sivri dilimi de tutamam
Gezmeyi seven beleşçi takımı bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…