- Konu Sahibi yansimasal
ben son sınıfım canım türk dili ve edebiyatı okuyorum 2 ay kaldı mezun olmama kızdığım nokta bu zaten, girerken böyle bir karar alınmış olsa tabiki tercih etmezdim ama son anda böyle yapmaları gerçekten çok sinir bozucu..
konunun eğitim mezunu veya fen- edebiyat mezunu tartışmasına dönmesini istemiyorum arkadaşlar.. ortada bir haksızlık var , vaat edilen bir şeyin kaldırılması var.. atanamama sorununun kaynağı fen- edebiyat fakülteleri değil eğitim mezunları bunu anlamıyor herkes birbirine düşman gibi diş biliyor.. herkesin atanamama sebebi aynı, devletin sözleşmeli olarak almak işine geliyor..
konu eğitim-fen edebiyat tartışmasına dönmesin demişsin ama ne yazık ki içeriği sebebiyle tam da bu noktaya parmak basıyor....
arkadaşım ''ben ünv. girerken böyle bir karar alınmış olsa ona göre tercih yapardım'' demişsin.bir eğitim fakültesi mezunu olarak tüm fen edebiyat fakültesi mezunu olup ta böyle konuşanlara diyeceğim tek şey: '' geçin bu lafları.''
ben 2001 de ünv. girerken bile biliniyordu fen edebiyat mezunlarının öğretmen olamayacağı.dönem dönem farklı uygulamaların yapıldığı.son anda yapılmış bi olay olsa bile yıllardır bilinen bir gerçekti.
ben yaptığım puanla özel ünv. burslu programlarının fen edebiyatlarına girebilecekken.odtü ye yerleşebilme imkanın varken boşuna mı başka bi ünv. eğitim fakültesini yazdım.sebebi ileri görüş olabilir mi acaba?
eğitim fakülteleriinin puanları tıpla,hukukla yarışsın.bizler bu en iyi fakültelerin bikaç puan eksiği ile öğretmen olabilmek için eğitim fakültesine gidelim.sonra fen edebiyat mezunları(bizim ünv. sınavında yaptığımız soruların neredeyse yarısını yapanlar) iki yıl formasyon alsın aynı işi yapalım öyle mi?!!!!
sizin adalet,hak anlayışınız bu mu?
gayet yerinde bir karar olmuş.umarım yeniden bir değişiklik yoluna gidilmez.
sizin adınıza üzücü olabilir ama yapacak bişey yok.bu bölüme yerleşirken her ihtimali düşünüp doğabilecek tüm sonuçları göze almalıydınız.özel sektörde şansınızı denersiniz artık.