böyle sisteme lanet olsun..

ben son sınıfım canım türk dili ve edebiyatı okuyorum 2 ay kaldı mezun olmama kızdığım nokta bu zaten, girerken böyle bir karar alınmış olsa tabiki tercih etmezdim ama son anda böyle yapmaları gerçekten çok sinir bozucu..
konunun eğitim mezunu veya fen- edebiyat mezunu tartışmasına dönmesini istemiyorum arkadaşlar.. ortada bir haksızlık var , vaat edilen bir şeyin kaldırılması var.. atanamama sorununun kaynağı fen- edebiyat fakülteleri değil eğitim mezunları bunu anlamıyor herkes birbirine düşman gibi diş biliyor.. herkesin atanamama sebebi aynı, devletin sözleşmeli olarak almak işine geliyor..

konu eğitim-fen edebiyat tartışmasına dönmesin demişsin ama ne yazık ki içeriği sebebiyle tam da bu noktaya parmak basıyor....

arkadaşım ''ben ünv. girerken böyle bir karar alınmış olsa ona göre tercih yapardım'' demişsin.bir eğitim fakültesi mezunu olarak tüm fen edebiyat fakültesi mezunu olup ta böyle konuşanlara diyeceğim tek şey: '' geçin bu lafları.''
ben 2001 de ünv. girerken bile biliniyordu fen edebiyat mezunlarının öğretmen olamayacağı.dönem dönem farklı uygulamaların yapıldığı.son anda yapılmış bi olay olsa bile yıllardır bilinen bir gerçekti.

ben yaptığım puanla özel ünv. burslu programlarının fen edebiyatlarına girebilecekken.odtü ye yerleşebilme imkanın varken boşuna mı başka bi ünv. eğitim fakültesini yazdım.sebebi ileri görüş olabilir mi acaba?

eğitim fakülteleriinin puanları tıpla,hukukla yarışsın.bizler bu en iyi fakültelerin bikaç puan eksiği ile öğretmen olabilmek için eğitim fakültesine gidelim.sonra fen edebiyat mezunları(bizim ünv. sınavında yaptığımız soruların neredeyse yarısını yapanlar) iki yıl formasyon alsın aynı işi yapalım öyle mi?!!!!

sizin adalet,hak anlayışınız bu mu?

gayet yerinde bir karar olmuş.umarım yeniden bir değişiklik yoluna gidilmez.

sizin adınıza üzücü olabilir ama yapacak bişey yok.bu bölüme yerleşirken her ihtimali düşünüp doğabilecek tüm sonuçları göze almalıydınız.özel sektörde şansınızı denersiniz artık.

konu eğitim-fen edebiyat tartışmasına dönmesin demişsin ama ne yazık ki içeriği sebebiyle tam da bu noktaya parmak basıyor....

arkadaşım ''ben ünv. girerken böyle bir karar alınmış olsa ona göre tercih yapardım'' demişsin.bir eğitim fakültesi mezunu olarak tüm fen edebiyat fakültesi mezunu olup ta böyle konuşanlara diyeceğim tek şey: '' geçin bu lafları.''
ben 2001 de ünv. girerken bile biliniyordu fen edebiyat mezunlarının öğretmen olamayacağı.dönem dönem farklı uygulamaların yapıldığı.son anda yapılmış bi olay olsa bile yıllardır bilinen bir gerçekti.

ben yaptığım puanla özel ünv. burslu programlarının fen edebiyatlarına girebilecekken.odtü ye yerleşebilme imkanın varken boşuna mı başka bi ünv. eğitim fakültesini yazdım.sebebi ileri görüş olabilir mi acaba?

eğitim fakülteleriinin puanları tıpla,hukukla yarışsın.bizler bu en iyi fakültelerin bikaç puan eksiği ile öğretmen olabilmek için eğitim fakültesine gidelim.sonra fen edebiyat mezunları(bizim ünv. sınavında yaptığımız soruların neredeyse yarısını yapanlar) iki yıl formasyon alsın aynı işi yapalım öyle mi?!!!!

sizin adınıza üzücü olabilir ama yapacak bişey yok.bu bölüme yerleşirken her ihtimali düşünüp doğabilecek tüm sonuçları göze almalıydınız.özel sektörde şansınızı denersiniz artık.

eğtim fak de yata yata mezun olurken fen fak dakiler sizin 5 katınız dersi sıka sıka verip mezun oluyor
bunun üniv sınavıyla bi alakası yok canım çok saçma yazdıkların o zaman kapatsınlar fen fakları emin ol eğtim fak kazanıp mezun olanlarla fen fak ı kazanıp mezun olanların zeka seviyeleri aynıdır

bir zamanlar veterinerlerin ziraat müh lerin öğretmen oluğu bir ülkede yaşıyoruz ve şu anda bile birçok lisede mat dersine müzik öğretmeni giriyor demekki yoğun bir öğretmen ihtiyacı var bunlar devletin yanlış politikalarının ürünüdür eğtim faklıların 2 beyni 3 kolu yok fen faklarda 2 sene formasyon alıyorsa eğtim faklılarda 4 yıl formasyon alıyor demekki formasyon aslında formalite

ben fen edb mezunuyum ve formasyonum var.
şundan eminim ki bölüm mezununun branş bilgisi öğretmenlik mezununun iki katıdır. üstüne formasyon da alınca öğretmenlik mezunundan daha donanımlı olacağı kesin.

hala hükümetin bilmem ne bakanı çıkmış öğretmenler ne iş yapıyorda 1800 maaş alıyor diyor yada her mezun olan atanacak diye bişey mi var iyor başka iş baksınlar diyor sanki çok iş varmış gibi ama kendilerine danışman alıyorlar ve bu danışmanlar lise mezunu akrabalar 7 bin tl maaşla işe başlıyor eğtimdi fen faktı takılmayın sisitem kökten yanlışşşşşşş

eğtim fak de yata yata mezun olurken fen fak dakiler sizin 5 katınız dersi sıka sıka verip mezun oluyor
bunun üniv sınavıyla bi alakası yok canım çok saçma yazdıkların o zaman kapatsınlar fen fakları emin ol eğtim fak kazanıp mezun olanlarla fen fak ı kazanıp mezun olanların zeka seviyeleri aynıdır

yata yata mezun olunan fakülte var mı acaba?öyle olsa herkes evinde yattığı yerden ünv. bitirirdi.ben kendi bölümüm için konuşacak olursam benim ünv.de fen fakültesi öğrencileri benim 5 katım kadar ders almadı.aksine ben onların aldığı derslerin üstüne bir de eğitim dersleri aldım.

düşüncelerim sana saçma gelebilir.yıllardır fen edebiyat mezunlarına saçma gelir bu düşünceler.onun için alışkınız böyle sözlere.

ayrıca ben kimsenin zeka seviyesinden filan bahsetmedim.siz yazdıklarımdan bu sonucu çıkardıysanız yanılmışsınız.ben sadece şunu vurgulamaya çalıştım:ünv. sınavında 1 soru bile insanların seçeceği bölümü,geleceklerini etkilerken eğt. fak. ile fen edebiyat fak. giriş puanları arasındaki farkın fazlalığına dikkat çektim.

Son düzenleme:
ben fen edb mezunuyum ve formasyonum var.
şundan eminim ki bölüm mezununun branş bilgisi öğretmenlik mezununun iki katıdır. üstüne formasyon da alınca öğretmenlik mezunundan daha donanımlı olacağı kesin.

bölüm mezunları ile öğretmenlik mezunlarının branş bilgisini ölçüp birinin bilgisinin diğerinin iki katı olduğu sonucuna vardınız yani!!!!nasıl ölçüp,biçip bu yargıya vardınız acaba?
bu söylediklerinize ancak gülünür.:1:

Son düzenleme:
hala hükümetin bilmem ne bakanı çıkmış öğretmenler ne iş yapıyorda 1800 maaş alıyor diyor yada her mezun olan atanacak diye bişey mi var iyor başka iş baksınlar diyor sanki çok iş varmış gibi ama kendilerine danışman alıyorlar ve bu danışmanlar lise mezunu akrabalar 7 bin tl maaşla işe başlıyor eğtimdi fen faktı takılmayın sisitem kökten yanlışşşşşşş

annem 14 yıldır öğretmenlik yapıyor 1700 küsür maaş alıyor bakan çıkıp diyor ki en düşük öğretmen maaşı yeni başlayan öğretmenin 1800 küsür. ayıp ya gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar, kandırıyorlar

Son düzenleme:
fen edebiyat fakültelerinde derslerin daha ağır olduğu gerçek eğitim fakültelerinde daha hafif eğitim veriyorlar daha çok öğretmenliğe yönelik ama o alanın asıl eğitimi fen edebiyat fakültelerinde bunu kimse inkar edemez

annem 14 yıldır öğretmenlik yapıyor 1700 küsür maaş alıyor bakan çıkıp diyor ki en düşük öğretmen maaşı yeni başlayan öğretmenin 1800 küsür. ayıp ya gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar, kandırıyorlar

annem 26 senedir öğretmen bu sene ders ücreti de yok aldığı maaş 2000 lira...26 sene...

sizinle tartışmak istemiyorum ama uslubunuz çok itici bu nefretiniz kime neye? fen- edebiyatlar formasyon alamayınca tüm eğitim mezunlarının atanacağını falan mı düşünüyorsunuz yoksa? dönem dönem heralde değişecek uygulamalar ama bu pat diye yapılmaz bir geçiş süreci olur.. ozaman sürekli her çıkan söylentiye kulak asarsak hiç bir şey yapamayız böyle saçma bir düşüncemi olur.. puanlardan bahsetmişsin ama çok bilgili değilsin bu konuda benim branşımla eğitim fakültesi arasında 3 4 puan oynuyordu yani öyle dediğin gibi bir uçurum mevcut değil.. ayrıca burada esas alınması gereken mezun olduğundaki donanımdır.. neyse bu konuyu gerip kapanmasını istemiyorum konu amacından sapıyor...

fen edebiyat fakültelerinde derslerin daha ağır olduğu gerçek eğitim fakültelerinde daha hafif eğitim veriyorlar daha çok öğretmenliğe yönelik ama o alanın asıl eğitimi fen edebiyat fakültelerinde bunu kimse inkar edemez

hangi alanın ? öğretmenliğin mi?

bölüm mezunları ile öğretmenlik mezunlarının branş bilgisini ölçüp birinin bilgisinin diğerinin iki katı olduğu sonucuna vardınız yani!!!!nasıl ölçüp,biçip bu yargıya vardınız acaba?
bu söylediklerinize ancak gülünür.:1:

öğretmenlikten çok iyi ortalamalarla mezun olup o branşta yüksek lisans yapmaya çalışan çok kişiyle tanıştım. ne kadar bilgi birikimleri olduğunu gördüm.

Bu cok kisirdongu bir konu. Eger herkes ogretmen olacaksa egt fak niye var. Her bolumden ogretmen olunsaydi?

Eger her fen edeb. Fakulteleri varsa is sahasi neden yok neden ogrt. Dusunuyorlar vs.

Kimin daha iyi ogretmenlik yapacagi ise tartisilir bir soru. Evet iki fakultede okuyanda bir sekilde bolume hakimiyet kazaniyor. Bence ogretmek birazda insanin icinden gelen bir beceri. İnsan eger bolumune hakimse ve bu beceriye sahipse mukemmel yapar diye dusunuyorum ogretmenligi.

Asil su siralar yaklasik 15 yildir sinif ogretmenligi yapan gardiyanlar, duz memurlar, maden muhendisleri, cevre muhendisleri, ziraat muhendisleri var. İste bu cok aci. Oyle bir tikamislarki carki hakeden atanamiyorda. Ustelik bazi forumlarda okuyorum bazilari yeni gelen sistemde sinif ogrt. İhtiyaci azalacagi icin 15 gunluk 1 aylik kurslarla brans sahibi olmak istediklerini belirtiyorlar. Nasil yani bu kadar kolay mi? Bir bransa hakimiyet.

Sistemde aci bir soru var arkadaslar dilerim herkes hakettigi alanda calisir.

konu anlaşılan biz iiyiyiz siz kötüsünüze dönecek

madem o kadar iyiysiniz 3 4 puanı! daha alıp girseydiniz eğitim fakültesine şimdi en azından kpss için üzülürdünüz sadece...

bilim adamı,edebiyatçı olmak için girdiğin fakülteden hiç bir şey olamayarak çıkınca son çare öğretmen olmak geliyorsa insanın aklına o kişi öğretmen olmasın zaten

en azından bizim bir mesleğimiz var adı öğretmenlik fen edb mezununun mesleği nedir adı nedir? gerçekten merak ettim...fen edb mezunu? ee yani ne iş yaparsın sen şimdi?

o üstün iki katı bilgilerinizle yapabiliyorsanız bilim yapın madem...

madem o kadar iyiysiniz 3 4 puanı! daha alıp girseydiniz eğitim fakültesine şimdi en azından kpss için üzülürdünüz sadece...

bilim adamı,edebiyatçı olmak için girdiğin fakülteden hiç bir şey olamayarak çıkınca son çare öğretmen olmak geliyorsa insanın aklına o kişi öğretmen olmasın zaten

en azından bizim bir mesleğimiz var adı öğretmenlik fen edb mezununun mesleği nedir adı nedir? gerçekten merak ettim...fen edb mezunu? ee yani ne iş yaparsın sen şimdi?

benim anlamadığım onlarca puan fark atarak eğitim fakültesine giriyorsanız aynı başarıyı kpss de gösterir atanırsınız zaten. niye fen edb mezunları bu kadar rahatsızlık veriyor ki size?

sizinle tartışmak istemiyorum ama uslubunuz çok itici bu nefretiniz kime neye? fen- edebiyatlar formasyon alamayınca tüm eğitim mezunlarının atanacağını falan mı düşünüyorsunuz yoksa? dönem dönem heralde değişecek uygulamalar ama bu pat diye yapılmaz bir geçiş süreci olur.. ozaman sürekli her çıkan söylentiye kulak asarsak hiç bir şey yapamayız böyle saçma bir düşüncemi olur.. puanlardan bahsetmişsin ama çok bilgili değilsin bu konuda benim branşımla eğitim fakültesi arasında 3 4 puan oynuyordu yani öyle dediğin gibi bir uçurum mevcut değil.. ayrıca burada esas alınması gereken mezun olduğundaki donanımdır.. neyse bu konuyu gerip kapanmasını istemiyorum konu amacından sapıyor...

benim kimseye karşı herhangi bir nefretim yok.doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış.üslubum bu yüzden size itici gelmiş olabilir.ayrıca atanıp atanamama ile ilgili bi sıkıntım da yok. öğretmenlikte 7. yılımı çalışıyorum.7 yıldır da meb de kadroluyum.
asıl sizin öfkeniz yersiz.ben sadece bu sonuca hazırlıklı olmalıydınız diyorum.sisteme lanet okumaya filan gerek yok.zamanında 1 yıl daha sınava hazırlanıp birkaç puan daha fazla alsaydınız,eğt. fak. giderdiniz şimdi sisteme lanet okumazdınız.

öğretmenlikten çok iyi ortalamalarla mezun olup o branşta yüksek lisans yapmaya çalışan çok kişiyle tanıştım. ne kadar bilgi birikimleri olduğunu gördüm.

birkaç kişiye bakarak genelleme yapmanız ne kadar doğru acaba?

neyse ikiniz de kardeşim yaşındasınız.burada kimseye bişeyleri ispat etme çabasında değilim.tartışmaya girmek niyetinde hiç değilim.bundan sonraki hayatınızda ikinize de başarılar dilerim.

Son düzenleme:

konu tartışmaya dönmesin dedikçe niye bu saldırgan tavrı sergiliyorsunuz? sizinde bu durumla ilgili başka sıkıntılarınız varsa açın bir konu dile getirin ama benim konumu amacından saptırmayın.. konu kim daha iyi veya kim kaç puan aldı değil fark edemiyor musunuz? sen de atanma sorunu yaşayacaksın ben de yani düşman olman gereken ben değil sistem zaten bunu anlasanız birbirinizi yemek yerine esas sorunu kavrayabilirsiniz.

kendi branşım için konuşacak olursam eğitim fakültesindekiler,bizim aldığımız labların bir kısmını almazlar,branş derslerinin bir kısmını almazlar ve 8 tane eğitim dersi alırlar yerlerine ve kendileri o derslerin çok kolay olduğunu söylerler.Diğer dersler ortak alınır ve eğitim fak öğrencileri sadece eğitim dersleri için bölümlerine giderler.Bazı öğretmenlikler kapatılıp yerlerine ilköğretim matematik,fen bilgisi öğretmenliği bölümleri açılmıştır.Eğitim ve fen edb arasında sadece 3 puan fark vardır,geçen yıl itibariyle,demek ki ileri görüşlü olmayan pek çok kişi fen edbi tercih etmiş :)) Ayrıca çok yakından biliyorum ki bazı eğitim öğrencileri daha az branş dersi almanın verdiği etkiyle sanırım,eğitim öğrencisi olduklarını ısrarla söylemezler ve illa ki fen edb de yüksek lisans yapmaya çalışırlar.(bu benim kendi bölümümde kaç kez tanık olduğum bir olaydır)Okulum mu? tıp fakültesi puanıyla girilen bir okul :))

herşey bir yana bu bölümlerde okuyan herkes bilir ki,lisans eğitiminiz sırasında gördüklerinizi anlatmazsınız lisede ya da ilköğretimde,ister fen edb olsun ister eğitim fakültesi.Bu arada eğitim fakültesinden mezun olan pek çok arkadaşım kendi branşlarında öğretmenlik yapmıyorlar,İngilizce eğitim veren okullardan mezun olanlar,branş gözetmeksizin İngilizce öğretmeni olarak atandıkları için şu anda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorlar ve çok mutsuzlar.Bu herhalde bir fen edb linin kendi branşında formasyon alıp öğretmenlik yapmasından daha iyi bir durum değil.Şunu da söyleyim çok arkadaşım da eğitim mezunu olmasına rağmen eğitim fakültelerinde akademisyenliği tercih etti,pek çok eğitim fak mezunu da fen edb de yüksek lisans ,doktora yapıp bu bölümlerde akademisyen olmayı tercih etti.müfredat bu kadar içiçeyken fen edb-eğitim fakültesi tartışması çok gereksiz bence.Saçma sapan tartışmalara gerek yok.

Eğitim seviyesinin yerlerde sürünmesinden ise ne eğitim mezunlarının ne de fen edb mezunlarının kabahati yoktur :)))

tabii ki normal bir hukuk devletinde olması gereken uygulamaların kanun çıktığı yıldan itibaren uygulanmasıdır.

Back
X