böyle sisteme lanet olsun..

Sadece öğretmenler değil herkes buna dikkat etmeli.Bu konudan bunu çıkarmanız,öğretmenleri bu şekilde suçlamaya çalışmak garip gerçekten çünkü hızlı bir şekilde yazıyoruz ve yazım hataları olması çok normal.Örneğin ben,genelde dikkat ederim ama bazen yanlış yazabiliyorum.Tıpkı sizin yukarıda yaptığınız soru işaretini unutmak gibi.Değil mi ama?Lütfen olayı artık bu boyutlara taşımayın.açık aramaya başlamak kadar çirkin birşey yok bence.

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Öğretmeniz ya bizim hata yapmayan birer robot olmamız gerekiyor. :52:

Sadece öğretmenler değil herkes buna dikkat etmeli.Bu konudan bunu çıkarmanız,öğretmenleri bu şekilde suçlamaya çalışmak garip gerçekten çünkü hızlı bir şekilde yazıyoruz ve yazım hataları olması çok normal.Örneğin ben,genelde dikkat ederim ama bazen yanlış yazabiliyorum.Tıpkı sizin yukarıda yaptığınız soru işaretini unutmak gibi.Değil mi ama?Lütfen olayı artık bu boyutlara taşımayın.açık aramaya başlamak kadar çirkin birşey yok bence.

Bir şeyi okuduğum zaman açık aramaya gerek görmeden neyin ne olduğunu anlayabiliyorum hanımefendi.Buna yorum yapacağınıza bir zahmet konuyla ilgili yorumlarıma yorum yapsaydınız.Konuyu da en başınsan okursanız uygulama hatasının tartışıldığı bir durumdan,oh oh iyi olmuş size de durumuna nasıl geldiğini görürdünüz.Asıl siz benim açığımı aramışsınız ama,ben sadece bu konuda değil her konuda dilimizin güzel kullanılmasını isteyen,dikkat etmeye çalışan ve ikaz eden biriyim.Bu gazete haberi de olur, televizyon altyazısı da olur,buradaki bir yorum da olur.Benim sülalem cumhuriyetin kuruluşundan öncesinden beri öğretmen olan bir sülale,Konya Kız Muallim Mektebinden beri.Her biri en az 30 yıl çalışarak emekli olmuş ve halen çalışan bu kadar öğretmenin içinde kendi eğitim hayatımı da katarak eleştiride bulunmam kadar doğal bir şey olamaz.Dahasını da söyleyim ailemde kız öğrencilerin eğitim fakültesi masraflarını karşılayan bir vakfın mensupları da var.Yani burada ne öğretmen düşmanlığı yapıyorum,ne açık arıyorum.Gayet net bir şekilde gerçeklerden bahsediyorum.Tüm yazdıklarımı okusaydınız anlardınız sanırım.Bu arada siz de yine hatalar yapmışsınız ama dilbilgisi dersi vermeyim şimdi.Yorumlarınızı tüm konuyu okuduktan sonra yapın lütfen.

önce sakin olun,ondan sonra fikir tartışmasına girelim.ailenizin ya da sizin ne olduğunuz buradaki hiçbir arkadaşımı ilgilendirmiyor.anlatmanızın sebebi nedir,neyi ıspatlamak niyetindesiniz bilemiyorum ancak bu tarzda cevap yazan kim olursa olsun muhatap olmayı düşünmüyorum.ayrıca ister yazım yanlışı yapar ister harf atlar gerçek olan şudur ki öğretmen olma hakkı eğitim fakültesi mezunlarına aittir ve diğer türlüsü hak yemektir.şimdi istediğiniz yazım yanlışlarını bulun,meydan sizin. iyi akşamlar.

Son düzenleme:
ayrıca hala ne tartışılıyor anlayamıyorum?durum belli atanma hakkı alınmış.biz burada ben şöyleyim,ben böyleyim,eğitim fak.daha iyi yok daha kötü diye tartışırsak durum değişecek mi?olay artık kişiselleşip kırıcı bir hal almaya başladı.

Bir konuyla ilgili yeterli donanıma sahip olmayıp muhatap olmuyorum lafını kullananlara da bayılıyorum.Muhatap olmak istemeyen insan cevap yazmaz.Eğer konuyu baştan okusaydınız hangi açıklamanın neden yapıldığını anlayabilirdiniz.Ben sizinle muhatap olabilirim,çünkü öyle kibirlerim,büyüklenmelerim yoktur benim.Her konuyu karşımdaki insanla tartışabilirim,konuşabilirim.Kimseye bir şey ispat etmek derdinde değilim.Ama öğretmenlikle ilgili her konunun fazlasıyla paylaşıldığı ortamlarda oldum,her devrin her uygulamanın kıyaslanabileceği biçimde.
Burada tartışılan şey öğretmenlik hakkının kimde olduğu değildi,okusaydınız anlardınız,uygulamanın yanlışlığındaydı.Ama madem siz bu hakkı sadece eğitim fakültelilere verdiniz,böyle bir yetkiniz var;o zaman bir zahmet görevdeki mühendisleri,veterinerleri,diğer fakülte mezunlarını,fen edb çıkışlıları alıverin görevden de hepimiz rahat edelim.Bu arada sadece yabancı dille eğitim yapan okullardan mezun oldukları için,eğitim fakültesi mezunu olmalarına rağman branşları dışında İngilizce öğretmenliği yapan mutsuz arkadaşlarımızı da unutmayın.Sadece yabancı dille eğitim gördü diye,fkb yi İngilizce gördü diye,yabancı dil öğretmeni olamaz değil mi bir insan ?Bir öğretmen arkadaşın söylediği ücretli öğretmenlik konusuna da el atıverin,hazır böyle kararlar verebiliyorken çözüverin eğitim camiasının sorunlarını :)))))
Size de iyi akşamlar,ben muhatap oldum ama kusura bakmayın artık....

Bir şeyi okuduğum zaman açık aramaya gerek görmeden neyin ne olduğunu anlayabiliyorum hanımefendi.Buna yorum yapacağınıza bir zahmet konuyla ilgili yorumlarıma yorum yapsaydınız.Konuyu da en başınsan okursanız uygulama hatasının tartışıldığı bir durumdan,oh oh iyi olmuş size de durumuna nasıl geldiğini görürdünüz.Asıl siz benim açığımı aramışsınız ama,ben sadece bu konuda değil her konuda dilimizin güzel kullanılmasını isteyen,dikkat etmeye çalışan ve ikaz eden biriyim.Bu gazete haberi de olur, televizyon altyazısı da olur,buradaki bir yorum da olur.Benim sülalem cumhuriyetin kuruluşundan öncesinden beri öğretmen olan bir sülale,Konya Kız Muallim Mektebinden beri.Her biri en az 30 yıl çalışarak emekli olmuş ve halen çalışan bu kadar öğretmenin içinde kendi eğitim hayatımı da katarak eleştiride bulunmam kadar doğal bir şey olamaz.Dahasını da söyleyim ailemde kız öğrencilerin eğitim fakültesi masraflarını karşılayan bir vakfın mensupları da var.Yani burada ne öğretmen düşmanlığı yapıyorum,ne açık arıyorum.Gayet net bir şekilde gerçeklerden bahsediyorum.Tüm yazdıklarımı okusaydınız anlardınız sanırım.Bu arada siz de yine hatalar yapmışsınız ama dilbilgisi dersi vermeyim şimdi.Yorumlarınızı tüm konuyu okuduktan sonra yapın lütfen.

Ben de açık aramadan direk okuduğum zaman yukarıda ki yorumda dil bilgisi (ayrı yazılır) hataları buldum. Ama böyle bir tartışmanın konu sahibine hiçbir faydası yok. Her konuda ikaz ederim diyorsunuz ama nedense bu hep öğretmen veya öğretmen adaylarına yapılıyor. Birbirimizin açığını aramayalım lütfen.

bu kararı veren "ben" değilim farkındasınız değil mi? :) size yaptığım ilk yorumum bu konudaki ilk yorumum değildi hatırlatmak istedim.konuya hakimim yani.üstelik sizin gibi muhteşem bilgi birikimine sahip bir insan varken bizler gibi yazım hataları yapan,donanımı olmayan zavallı eğitim fakültesi mezunu öğretmenlere laf düşer mi,ne haddimize? biz boş boş yazalım,siz yanlışlarımızı bulun ve düzeltin lütfen.bakın yine bir hata yapıp kendimle çelişip muhatap oldum,cevap hakkım doğdu çünkü siz de kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Ben de açık aramadan direk okuduğum zaman yukarıda ki yorumda dil bilgisi (ayrı yazılır) hataları buldum. Ama böyle bir tartışmanın konu sahibine hiçbir faydası yok. Her konuda ikaz ederim diyorsunuz ama nedense bu hep öğretmen veya öğretmen adaylarına yapılıyor. Birbirimizin açığını aramayalım lütfen.

Bunun genel olarak öğretmenlere yapıldığıyla ilgili bir bilgim ve fikrim yok açıkçası,mükemmel olduğum iddiasında ise hiç değilim.Kendi adıma konuşacak olursam okuma yazma öğrenirken evdeki gazeteden,televizyondaki yazılardan yararlanmış biri olarak ,oralarda yapılan yanlışlar daha çok gözüme çarpar.Her konuda özellikle öğretmenlerin yanlışını düzelttiğimi düşünmüyorsunuz herhalde.Dilbilgisi sözcüğüne gelince TDK'nın son değişikliklerini takip etmedim ama önceden birleşik yazılan bir çok sözcüğü sonradan ayırdığını hatırlatmak isterim.Bunu özellikle bir öğretmenin açığını aramak için yapmadığımı tekrarlamakta fayda görüyorum,anlamamakta ısrar eden olursa tekrar tekrar burayı okusun lütfen.Çünkü bunu kaçıncı kez yazdığımı hatırlamıyorum.Ayrıca bu tartışmanın faydası yok deyip neden bir de siz yorumuma yorum yapıyorsunuz anlamış değilim...

bu kararı veren "ben" değilim farkındasınız değil mi? :) size yaptığım ilk yorumum bu konudaki ilk yorumum değildi hatırlatmak istedim.konuya hakimim yani.üstelik sizin gibi muhteşem bilgi birikimine sahip bir insan varken bizler gibi yazım hataları yapan,donanımı olmayan zavallı eğitim fakültesi mezunu öğretmenlere laf düşer mi,ne haddimize? biz boş boş yazalım,siz yanlışlarımızı bulun ve düzeltin lütfen.bakın yine bir hata yapıp kendimle çelişip muhatap oldum,cevap hakkım doğdu çünkü siz de kusura bakmayın.

Estağfurullah :) ben gayet farkındayım kararı sizin vermediğinizin ama kesin hüküm cümleleri kuran siz olmuşsunuz.Eğitim fakültesi mezunu olarak kendinizi zavalla ve boş görüyorsanız o sizin bileceğiniz iştir,beni ilgilendirmez :)) Çünkü ben böyle bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum.Aksine alan derslerini eğitim fakültesi öğrencileriyle birlikte aldığımızı aynı sıralarda oturup,aynı kodlu dersleri gördüğümüzü yazmışım,ortak aldığım bir ders de aynı araçlarla ders yaparken ,aynı sınıfta,aynı şartlarda eğitimdeki arkadaşımın benden daha az bilgili olduğunu düşünmek pek doğru olmaz sanırım.Hatta benim okulumda öğretmenlik yapmak istemeyen arkadaşlarımın fen-edb de yüksek lisans yaptığını da yazmışım,yetersiz olsalardı yapamazlardı değil mi?Tekrar ediyorum burada tartışılan sistemin ve uygulamamnın yanlışlığı.Lütfen konuyu doğru okuyup doğru anlayın.Bu arada yanlış hatırlıyor olabilirim sanki bu rumuzda birinin psikolog olduğunu yazdığını hatırlıyorum ben.

BU KONUDA YETERLİ DONANIMA SAHİP OLMAYIP.... cümlesi sizin değil miydi?işte bende ne kadar yetersiz olduğumu vurguladım:))Katinam ben ne demek istediğinizi anlıyorum ve bazı konularda size katılıyorum.ama o mesajınız gerçekten bana art niyetli gelmişti,genele yazılmış bir mesajdı..bir de ardından attığınız diğer sinirli mesajınız bende tepki oluşturdu.sizin savunduğunuz bu sistem yanlışlığını birkaç mesaj önce bende savundum.psikolog değilim,psikolojik danışmanım onu mu hatırladınız acaba?

Son düzenleme:
eğitim matematik mezunuyum benim zamanımda eğitim matematik tıp ile aynı puandı fen edebiyat matematik ise yüz puan gerimizde. adil değildi. hiç bir zamanda fen edebiyatların formasyon almasını istemedim. benim kuzenlerimde okuyor onlarada söylüyorum. ben onca puanla öğretmen oldum adam benim yarı puanımı alıp öğretmen oluyor asıl adaletsizlik budur. aksini kimse bana kabul ettiremez.

Son düzenleme:
=
BU KONUDA YETERLİ DONANIMA SAHİP OLMAYIP.... cümlesi sizin değil miydi?işte bende ne kadar yetersiz olduğumu vurguladım:))Katinam ben ne demek istediğinizi anlıyorum ve bazı konularda size katılıyorum.ama o mesajınız gerçekten bana art niyetli gelmişti,genele yazılmış bir mesajdı..bir de ardından attığınız diğer sinirli mesajınız bende tepki oluşturdu.sizin savunduğunuz bu sistem yanlışlığını birkaç mesaj önce bende savundum.psikolog değilim,psikolojik danışmanım onu mu hatırladınız acaba?

Evet,o sözler bana ait.Yalnız bunu mesleki yetersizlik anlamında yazmamıştım.Evet genel olarak yazılmış bir mesajdı,içinde konuyu tam okumamayı dolayısıyla konuya hakim olmamayı da içeren bir anlamla.Bana cevap yazıp sonra da muhatap olmayı düşünmüyorum gibi bir cümle kurmanız da ben de bu hissi uyandırdığı için yazdım.Sinirli hiç değilim,öyle olduğunu düşündüğünüze göre sert ifade etmişimdir belki.Sizin de mesajlarınızı okuduğumda aynı şeyleri savunduğunuzu ben de gördüm.Benim yazım yanlışlarını ifade etmeme yaptığınız yorum da bana sinirli olduğunuzu düşündürdü ama art niyetli olduğunuzu asla değil.Ortada bir sorun kalmadığını düşünüyorum.
Başka bir '' Bir derdim var'' konusundaki yorumlardan aklımda kalmış mesleğiniz.Konuyla ilgisi yok,aynı kişi misiniz diye merak etmiştim.

=

Evet,o sözler bana ait.Yalnız bunu mesleki yetersizlik anlamında yazmamıştım.Evet genel olarak yazılmış bir mesajdı,içinde konuyu tam okumamayı dolayısıyla konuya hakim olmamayı da içeren bir anlamla.Bana cevap yazıp sonra da muhatap olmayı düşünmüyorum gibi bir cümle kurmanız da ben de bu hissi uyandırdığı için yazdım.Sinirli hiç değilim,öyle olduğunu düşündüğünüze göre sert ifade etmişimdir belki.Sizin de mesajlarınızı okuduğumda aynı şeyleri savunduğunuzu ben de gördüm.Benim yazım yanlışlarını ifade etmeme yaptığınız yorum da bana sinirli olduğunuzu düşündürdü ama art niyetli olduğunuzu asla değil.Ortada bir sorun kalmadığını düşünüyorum.
Başka bir '' Bir derdim var'' konusundaki yorumlardan aklımda kalmış mesleğiniz.Konuyla ilgisi yok,aynı kişi misiniz diye merak etmiştim.

evet bence de ortada sorun yok,sizinle tartışmak güzeldi :) hoşça kalın.

eğitim kimya mezunuyum yıllar önce ben de bu cümleyi sarfetmiş lanet etmiştim benden bi sınıf öncekilerin tümü atanmıştı ozaman formasyon yoktu benim zamanıma denk geldi formasyonluların atanması olayı işte ozaman hakkımın yendiğini düşünmüş içim yanmıştı cayır cayır benki sırf eğitim fakültesi diye ailemden binlerce km ötede okudum ailemin dibinde bölüm okumak varken...türkiye şartları malum insanların kaderleri ile böyle bir gecede oynanıyor ama mantık olarak zaten meslekler meslek sahipleri tarafından yapılır bir hemşire nekadar tıp bilgisine sahip olursa olsun bilgisiz bir eczacının yerine eczacı olamaz

şimdi konuyu kardeşimle de konuştum. o da tarih bölümüde.keşke ilim irfan yolunda ilerleyenlerin memlekette önü açık olsa, o zaman öğretmenliği aklınızın ucundan geçmezdi.kimsede burada kavga etmezdi .öyle çok gördüm ki bölüm mezunu polisliği zorluyor.

o da bana abla tarih öğretmenliğinde bizim gibi ayrıntılı osmanlı tarihi ,arapça,farsça gösterilmiyor diyor.aldıkları eğitime göre doyurucu işler yok fen edebiyat için.türkiye de bölüm okumak ,durumu iyi için hobi gibi..yani boş zamanın varsa sadece entellektüel olarak ufkunu artırır.

yoksa ilköğretim çağındaki birine akademik bilgi aktarabilmek çok ta mümkün değil ki ayrıca gerek te yok.onları çok aşar.

Yüksek lisans tekrar geliyormuş,alıntı yaptığım sitede yazı yarım kalmıştı(memurlar net)

Formasyon Kalkıyor Tezsiz Yüksek Lisans Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve Eğitim Fakültelerindeki Uzmanlar, öğretmen adaylarına yönelik önümüzdeki yıl uygulanmaya başlanacak esaslar konusunda sonuca vardı.

öğretmen adayları ve fen edebiyat mezunlarıyla ilgili netleşen ve önümüzdeki yıldan itibaren uygulanmaya konulacak kararlara ulaştı. Bu kararlar, sürekli gündemi meşgul etmemesi için MEB tarafından ulusal basına ve ajanslara verilmemiştir. Yeni uygulamayı 3 önemli başlıkta özetleyebiliriz.

Öğretmen Alan Bilgisi sınavı 2013’te Uygulanmaya Başlanıyor.

Öğretmenler için Kpss son kez bu sene yapılacak. Önümüzdeki yıl tüm Öğretmenler için branşlara özel alan sınavı yapılacak. Milli Eğitim Çalıştayında sadece resim ve müzik alan sınavlarının nasıl olacağı kararlaştırılmadı.

Öğretmenlerin atanmasında Öğretmen Alan Bilgisi puanı, eğitim bilimleri puanı, genel yetenek ve genel kültür puanı hesaplanacak.

Formasyon Kalkıyor Tezsiz Yüksek Lisans Geliyor

Milli Eğitim Çalıştayında üzerinde anlaşılan bir diğer husus ise Fen Edebiyat mezunlarını pedagojik Formasyon Eğitiminin Düzenlenmesine yönelik. Fen edebiyat mezunlarına iki yıldır verilen pedagojik formasyon kursu önümüzdeki yıldan itibaren kaldırılıyor. Daha önceden uygulanan Tezsiz Yüksek Lisans Uygulaması önümüzdeki yıl tekrar başlatılacak.

Tezsiz yüksek lisans 1,5 yıl sürecek. Fen Edebiyat mezunları, Tezsiz Yüksek Lisansa girerken adayların ALES Puanları değerlendirilecek.

Uygulama eski tezsiz yüksek lisans uygulamasından çok daha farklı olacak. Bu uygulamada tezsiz yüksek lisansa başlayan öğretmen adayları düzenli olarak Milli Eğitim Bakanlığı okullarında 1,5 yıl staj yapacak ve bunun karşılığında belirlenen stajer öğretmen maaşı alacak.

1,5 yıl süren eğitimin ardından Öğretmen Alan Bilgisi Sınavına giren adaylar kendi alanlarından, eğitim bilimlerinden ve genel yetenek ile genel kültür sorularını çözecekler. Adayların öğretmen olarak atanması halinde öğretmenliğe 9/1 kadro ve derecesinden değil, 9/2 kadro ve derecesinden başlamaları öngörüldü.

Kurumlar Arası Geçişler Zorlaşıyor

Öğretmen atamalarında açıktan atama kadroları sınırlandırılacak. Kpss ile atanamayan pek çok öğretmen adayı son yıllarda önce KPSS ile memur olarak atanıp, bir yıl geçtikten sonra kurumlar arası geçişten yararlanarak, açıktan atama yoluyla MEB’e...

Alan bilgisi konusunda kimsenin eksiği olmadığına göre eğitim fakültesinde alınan 8 ders için 1.5 yıl yüksek lisans yapmak yeterince eğitim bilgisi kazandırır sanırım.

Back
X