Boyum

mazosistin_mutlulugu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2010
398
114
103
Aslında fazla dert etmiyorum ama başka yazacak yer bulamadım Allah sağlık vermiş ya önemli olan o ama yinede bir yaiyim dedim 15 yaşıma gireli bir ay oldu 1996 doğumluyum 1 . 61 boyundayım güzel beslenmediğim için boyum fazla uzamıyor malesef aslında küçükken güzel besleniridm ve boyum çok uzundu boyum 1 . 58i uzamax ve balık yağı kullandım süt içtim arada birde zıpladım 1 . 61 oldu (bir ayda ) ama balık yağı ve uzamaxı düzenli içemedim maalesef zıplamayıda arada bir yapıyordum boyumun uzaması için önereceğiniz başka egzersizler , besinler vs. varmı?

Volyebol basketbol oynamanı tavsiye ederim. Bol bol süt ve süt ürünleri tüketmelisin. Ayrıca yaşın daha çok genç 20 yaşına kadar sürer boy uzaması, Türkiye ortalamasında kısa sayılmazsın. Bu kadar kompleks yapma.

genellikle genetik bu gibi şeyler
yani beslenmeyle en fazla 5-6 cm uzarsın üzgünüm ama böyle
balık iyi secim
bir de basketbol voleybol vs

1.61 kısa bir boy değil.

Boy uzunluğu önce genetik olarak gerçekleşir .

Beslenme yetersizliği boy kısalığı nedenlerinin başında gelir hatta en önemlisidir.

Basketbol,voleybol gibi spor etkinlikleri,ip atlama,bir yerden tutunarak kendinizi çekme gibi faaliyetler hücre bölünmesini hızlandırabilir.

Teşekkür Ederim arkadaşlar aslında 1 . 70 olmak istiyorum top oyunlarını sevmem ama basket ve voleybolu oynamaya çalışacağım süt ürünlerini tüketmeye çalışıyorum zaten =)

*Ergenliğin başlangıcından adet görene kadar geçen sürede kızlarda boy uzama hızı senede 7-8cm. Adet görüldüğünde kızların boyu büyük ölçüde nihai boyuna ulaşıyor. Adet sonrası kız çocukların boyu ortalama 6cm (1-11cm) uzuyor. Nihai boyu etkileyen en önemli faktör ergenliğe girişteki boy. Kızlarda ergenlik öncesi ortalama boy 142cm. Ergenliğin başlamasından tamamlanmasına kadar geçen süreç içinde toplam boy uzaması kızlarda ortalama 16cm’yi buluyor.

Beslenme önemli ama daha çok genetik faktör rol oynar.Bir de insan kendisini bilir sonuçta yemek seçmiyorsan belli bir gıdaya ağırlık vermene gerek yok.
1.61 de kısa bir boy değil ayrıca,bunu dert etmene gerek yok.

18 yaşında 1.52 boyundayım sempatiksalakcinni
geçen yıl doktora danıştım, anneme babama baktı bana baktı bu aileden bu kadar çocuk çıkar işte dedi.
çok yüzersen çok spor yaparsan belki 4-5 cm fark eder dedi delikafadulden

napayım ben böyle mutluyum

senin boyunda normal bence,dert ettiğin şeye bak. basketbol voleybol oyna, yukarda da bahsetmişler süt ve süt ürünlerini bolca tüket... benden geçti gariii naniknanik

bu ayın 29unda 21 giricem 1.58 boyundayım 1,60 bile değil yani bende isterim boyumun uzun olmasını ama olmayınca olmuyor bende böyle iyiyim alıştım artık
ama illa uzun görünmek istiyorsan topuklu ayakkabılar var onları giyin...

herkesin derdi başkaa valla benmde boyum 1.75 hep uzundum hayatım boyunca küçükken hep aglardım niye uzunum diye bide kendine sevgili bulmakta zor oluyodu şimdi ama eşim 187 bizi görenler sporcu falan sanıylar: )

neden boyum uzadı şeyden olabilir çocukken çok süt içtik biz ve ben çok ip atladım koştum oynadım hep hareeketlydm vede balık çok yerim çok sevrimm hep fırında balık yaptır anneene kışta geliyoo

20 yaşındayım 1.54 üm. sen kısa değilsin, ortalamanın üstündesin.. daha da uzarsın....
ama bu işler genetik. annenin babanın boyları kaç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…