inan pasifle daha iyi yaparlar. cunku onumde ornek annesi var. annesi herseyi yapamam bilemem modunda olduğu icin sozkonusu oyken gayet guzel kararlar alabiliyor ve becerikli olabiliyor.
bende de hata var. ilk basta asiri sorumluluk yuklendim. taa ki cocugum olana kadar cok da anlamadim. cocugun verdigi yorgunluk arti 2. cocugum esimin verdigi yorgunluk bir baktim ben tukeniyorum. ilk orda farkettim ve bisiler yapmaya basladim. daha dogrusu yapmamaya. mesela faturalari odememeye. aman kesilmesin aman benim isyerimde atm var oduyorum nasilsa diye diye sorumluluk hep bendeydi. simdi faturalari gormuyorum bile. kac kez kesildi kac kez biriktirip biriktirip odedi ama yine de karismiyorum.
ama degismiyor iste yine de. ancak bir arpa boyu yol gitmisizdir. evleriken kisa surede evlendik esya falan nasil sectik hatirlamiyorum bile. gerci o zaman cok zoruma gitmemisti. benim fikirlerimin onemsenmesi kendi kararlarimi aliyor olmak hosuma gitmisti. yada belki adamin karar mekanizmasi olmadigini bana yansitmasindan dolayi alisverislere cagirmamisimdir. ama isterdim esimin de giysecegim elbiseyle ilgili fikri olsun.
neyse hadi evlilik dönemini saymıyorum. koltuk alacaktim daha yakin zaman. kac kez soyledim birlikte bakalim. zaten eledim secenekleri 2-3 e dusurdum ama karar veremiyorum ben de. yardimci ol fikir ver. yok. tek basima yasiyorim gibi ama ev cok kalabalik
valla 5 yasindaki oglum daha guzel yardimci oluyor fikirlerini dile getirmede.
bu tarz adamlarla hisettigin tek sey yorgunluk oluyor bence. 20-30 yildir evliymisim gibi hissediyorum.
ha bir de ben ilk erkek arkadasimla evlendim. ailede de hep sorumluluk alan biriydim annem calistigi icin. o yuzden kiyas yapma imkanim cok yoktu. ama bir kez bu farki o kadar belirgin hossettim ki. evliligin 1 yili bitmisti. ev aldik krediyle. tabi kredi isi tapu vs hepsiyle ben ilgileniyorum. esimin zerre haberi bilgisi ilgisi yok. neyse tapu islemleri icin ev sahibi ve ben gittik. esim yok. ben yine her zamanki gibi elimde evrak ugrasmaya basladim ordan oraya. ev sahibi olan adam da dominant heralde. bir sekilde bir baktim o beni yonetmeye basladi. evraki aldi elimden ordan oraya goturdu. ben durdum kenarda bir baktim is hallolmus. birinin senin adina bisiler yapmasi senin islerini sen ugrasmadan halletmesin o kadar guzel bir keyifmis ki. yani ben bunu nerdeyse hic yasamadim ya. hani bir konuda esim ipleri devralsa bile acaba kotu mu yapacak endisesi de oluyor. cunku o karar almama durumu beceriksizlikle paralel oluyor.