Çocuk Hastalıkları Boyun pisiği

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Minnosunannesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2016
3
0
1
Mrb kızlar bebeğimin boynu tontis olduğundan pisik oluyor sürekli. hametan diye bi pisik kremi var poposu pisik olduğunda kullandığım zaman hemen geçiriyor ama boynunda aynı etkiyi göremedim. boynu açidiği için emmeyi de bırakıyor ara ara kızım 2 buçuk aylık. size sorum şu pisik olusumunu nasıl önlerim. tecrübelerinizi paylasirmisiniz

Merhaba
Çok geçmiş olsun.. Benim oğlumda da tombikliğinden dolayı boynu, koltuk altları, dirsek içleri ve diz arkaları pişiyordu. Uykusu, emmesi, gündüzü, gecesi her anı keyifsizleşmişti. Pudra kullan dediler; tam pişen katlanan yerlerde birikti temizleyemedim ve faydası olmadı. Zeytinyağı dediler; ben faydasını göremedim. Hametan ve trosyd kremlerini karıştırıp kullandım, çok iyi gelmişti. (Eczacı söylemişti, doktorumdan da onay alıp kullanmıltım) Mustela'nın stelactive pişik kremini kullanıyordum poposuna, o da tombiklik pişiklerine de iyi gelmişti. Bir de hani şu göğüs ucu çatlakları için lanolin kremler var ya o da çok iyi gelmişti.(bende lansinoh marka vardı, markasına göre değişirse diye belirteyim dedim) Kremleri ince tabaka halinde sürüyordum. Banyo yaptırdıktan sonra da yumuşak havlu ile iyice kuruluyordum pişen yerleri, sonra kremliyordum. Benim oğlumunkiler kanıyordu, resmen yarılmıştı artık.. Bu 3 kremden sonra hafif kızarıklıklar olarak geçirdik. Günde kaç kere sürdüğümü hatırlamıyorum, doktoruna sor istersen. Tüm kremleri aynı anda sürmüyordum, sırayla tek seferde tek kremi sürüyordum. 9-10 aylıktı boynu uzadı, hareketlendi ve öyle kurtulduk pişiklerden..

Back