bana bilmedigim birseyler soyle gamorra bu yanlis dusunceyi zaten bilip aksini soyluyorumdin veya umut veya baska birsey.. eger hicbirseye inancin veya umudun yoksa iyi ahlakli olamazsin.. insan olmak da iyi ahlaktan gecer .. eger hayattan bekledigin inandigin veya umut ettigin sey kotu birseyse; kotuye inaniyorsan; yada hayattan bekledigin hicbirsey kalmamis karamsar isen --zaten bunu hayat bana yapacak o yapmadan ben yapayim-- deyip kendine veya cevrene zarar verirsin kotuyu secmis olursun .. sana joanne greenbergin -sana gul bahcesi vadetmedim- kitabini oneririm bir sizofrenin umudunun tukendigi yerdeki tutumu bu dedigimi iyice acikliyor (ps: dinle alakasi yok kitabin)
Amacımız birbirimize bilmediğimiz bir şeyler söylemek olsaydı bu topicte değil başka topiclerde buluşurduk..Amaçtan sapmazsak ;hiç bir şeye umudun ve inancın yoksa bu ruhsal olarak çöküntüde olduğunu gösterir bunun ahlak konumuzla uzaktan yakından alakası yok bilmem farkında mısın..Kitap önerin için ayrıca teşekkürler 15 yaşımda falan okumuştum bahsettiğin kitabı madem kitap önerisinde bulunuyoruz naçizane oğuz atay dan tutunamayanlar ı okumanı salık veririm bende...(Dinle değil insan olmakla alakası var )