Btn ablalarmdan yardm istiyorum

:Saruboceq:
ne kadar üzücü ne kadar kırıcı ne kadar yaralayıcı bır yaklasım
ne demek bazı örümcek kafalı kapalılar
baska bır tabır bulamazmıydınız
cok uzuldum
ısın garıp tarafı da bı arkadas harıcınde kımse bu yoruma takılmamıs
eger bırı kalıp da bazı örümcek kafalı sabıt fıkırlı acıklar deseydı emınım olay arkadasın konusundan cıkar konu kapatılmasına kadar gıderdı

dıger sözünüz de ayrı bır sey tabı
ona dıyecek sozum hıc yok
bu cağda derken neyı kastettnız acaba?
cunku dini melekeler çağ kabul etmıyor da o yuzden

daha ılımlı olsaydık keske toplum olarak CADIARZU

canım buna takılan çok olmuştur sen kafana takma ama cvp veren olmamıştır çünkü siyasi ve dini konular yasak diye biliyorum ben..turkbayragi .
paranın ve dinin imanın kimde olduğu bilinmez
kimse bu konuda bilmişlik yapmasın lütfen bunlar hasss konular.:olmaz:

çok zor bir evlilik olur hemde çok..
her insan alıştığı bildiği ortak bir kültüre sahip biriyle ancak sorunsuz bir evlilik yapabilir
evlilikte sadece aşk yoktur bunu unutmayın
aynı evin içine girince aşk her şeyin üstesinden gelmiyor
evlilik birazda ortak düşünce zevkler inanış ve hatta hatta abartı olabilir ama aynı siyasi görüşe sahip olmayı bile gerektirecek bir kurum
yüzde yüz örtüşün demiyorum ama sizinki yüzde yüz ters düşme durumu olmuş
sen kendinden taviz verebileceğini söylüyorsun ama sevgilin vermeyecek
bu sana garip gelmeyecek mi
bi süre sonra ben bu adam için neler neler yaptım o benim için hiç bir şey yapmadı deyip kendini kötü hissetmeyecekmisin
atalarımız bile davul bile dengi dengine demiş
bir bildikleri var ki öyle demişler

bencede bunca yıl seni okutmuşlar belli bir kültür seviyesine gelmişsin bence evlenirsen mutlu olamazsın gibi geliyo bana her şeyi göze alıyorum diyosan o zaman başka tabii

Şu düşünceye sinir oluyorum .Ailem son derece modern, SOLCU . gidiceğim aile ise son derece kapalı.
Kapalı olunca modern olunmuyor mu?
Ayrıca solculuk ,sağcılık modernlikle ne ilgisi var. ?Neyi baz alıyoruz.
Eğer modernlik bunla ölçülseydi hayvanlar önde olurdu.

Benim ailem de bir tane kapalı yok. Gelin geldiğim SÜLALE ise inanılmaz dindar. Hatta soyadlarını duyan tanır..Oysa içlerin de ne kadar eğitimli insanlar var.Düşün çarşaflı doktor ..Ağzın açık bakakalıyorsun.Ne hafızlar ne kurralar.Adam kuranın her sayfasını ezberlemiş şaka gibi.Kızların hemen hepsi bu şekilde .Bunlar mı modern değil ..
Kimseyi kapalı diye yok modern yok geri diye tanımlamayalım.(Adamlar nasıl geri kafalı olabilir ölümden sonrasını düşünüyorlar bence gayet ilerici insanlar:roflol:)

Demek istediğim hukuk mezunu olucaksın hakkını koruyamıyacağını düşünüyorsan zaten mezun olma..
Gideceğin ailenin kapalılığına değil eğitimine bak eğer ki eğitimli değillerse ..Düşün..Öylesiyle uğraşmak zor işte .
Ayşe armanı okuyup çok eğlenmiştim. Yazısının ciddiye alınıcağı aklıma gelmemişti..

sizde biraz aşırıya kaçmışsınız bayan kötükedihüso

inin paranın imanın kimde olduğu bilinmez demiştik..:Saruboceq: :lepi:

kapalılık,dindarlık.nasılki sadece baş örtüsüyle olmuyorsaaaa

kalite,cehalet ve kültür okumakla yada okumamakla olmaz yasakkelime

sizde fart etmeden ayrımcılık yapmışsınız sanırım

ayrıca konu arkadaşımız ayrımcılık niyeti ile değil uç noktaları anlata bilmek için uç ifade etmek durumunda kalmış
..

Şuna açıklık getirmek istiyorum.Ben kapanmaya karşı değilim öyle ki,onu tanımadan önce eğer ailemden biri kapalı olsaydı bende kapanırdım diyen bir insanım.Kendime göre inancım kuvvetli,birkaç defa sır kapısındakiler gibi olayda yaşadım.Yani bazen düşünüyorum da 'ailemden biri kapalı olsaydı bende kapanırdım' dediğim için erkek arkadaşım buna vesile olcak olan insan mı oldu?Ben onu tanımasaydım kendi isteğimle kapanamazdım.Çünkü benim ailem kapalılara sarıklılar,sıkmabaş diyen insanlar,tesettürlü mayoyla denize girenlere ters ters bakan,senin ne işin var diyen insanlar,keza avukat olan halam gidip kapalılara siz bu baş örtüsünü niye takıyosunuz diyen biri..

Şimdi ben kapanmak zorundayım kelimesini,erkek arkadaşımın bu gerçekleşmeden benimle evlenemeyeceğini belirtmek için söyledim.Bu tabiki acı bir durum,bende isterdim seni böyle kabul ediyorum demesini ve bir zaman sonra kendim zaten kapanırdım.Bunu bana dayatma olarak sunması hoş değil farkındayım ve bunu onun yüzünede vuruyorum zaten.Beni endişelendiren kapanmak dışında onun ailesine uyum sağlayabilecek miyim?Bazı şeylerin özlemini çekecek miyim?Mesela benim aileme gelin gelen birisi kayınpederiyle rahatca oturur sohbet eder,kızım canım sarılır öper.Ama ben herzaman mesafeli olmak zorunda kalıcam veya onun ailesinin evine yemeğe gittiğimizde eşimle aynı sofrada oturup yemek yiyemicem bunun gibi bir sürü örnek verebilirim..Bunlar kaldırması kolay şeyler mi?Bu tip evliliklerde baskı evlendikten sonra artar mı?Eşler çok mu değişir?Yaşamadan bilemiyorum,yaşayıp bilenlerden tavsiye istiyorum..

Yorumlarınız için bütün ablalarıma teşekkür ederim.

Yorumlarınız için teşekkür ederim

canım merhaba işin gercekte cok zor rabbım yardımcın olsun gercekten
her ıkı aılenın de bırbırınden kalır yanı yok bence
her ıkı taraf da haddınden fazla onyargılı
yanı sadece kalıp da bak sen su erkek tarafına gıbı bı yorum yapamayacagım
cunku yazdıklarından anlasıldıgı uzere aılen de cok onyargılı ınsanlar ve sen bunu cok guzel tum acıklıgıyla soylemıssın canım, anladıgım kadarıyla sen de ıkı tarafın tutumu da gereksız goruyorsun
ne kadar acıkı ulkecek bole yargılamalarda buluyoruz
ne demek yanı halan okumus avukat olmus ve gıdıp bole bırsey sorabılıyor
ne acı...
sıkmabas,, uff ne acı...
ya da denıe gırmek bızlerınde hakkı degıl mı
sozum sana degıl bıtanem sakın yanlıs anlama
senın durumunda olan bırcok ınan vardır emınım

erkek arkadasına gelınce senın dedıgıne gore en basından sana evlenmek ıstedıgı kısının tarzını solemıs sanırım ve sen de en basından ses cıkarmamıssın
anlasmazlık bole basladı sanırım cunku arkadasın bu dusuncesını soyledıgınde sen fıkrını kesın olarak belırtseydın belkı de en basından baslamazdı ıılsıkınız
senın ne dusundugunu bılemıyorum da belkı de o da bu ılıskıyı surduruken sen bırsey demeyınce sanırım ılerde bunu kabullenıp kapanacagını dusundu be canım
of Allah ım cok zor bole durumlar ya

sunu da belırtmek ıstıyorum sen kapanmaya karsı soguk deılmıssın gıbı gır ızlenım edındım
hanı sankı arkadasın vesıle olacakmıs gıbı
cunku aılen gıbı katı degıl dusuncelerın

Rabbım bınlerce kez yardımcın olsun
ınsallah hayırlı olur hakkından canım a.s.

Bana en başından evleneceği insanın kapalı olması gerektiğini söyledi.Hatta şöyle bir laf etti 'Mecnun olsam evlenmem'..Ben bana olan sevgisinden asla şüphe etmiyorum hatta yaşadığımız şeylerden ötürü annem babam bile etmiyor ve erkek arkadaşımın bana çok değer verdiğine inanıyorlar,aileside böyle olmasaydı 4 4lük olacaktı diyorlar ama işte dediğim gibi sadece kapalılık değil aileden kaynaklanan başka sorunlarla karşılaşacak mıyım?Mesela şunu diyen büyüklerim oldu:erkek baba parasını yerken babaya pek ses çıkaramaz ama kendi parasını kazanmaya başlayınca gerektiğinde gereken şeyi söylemeye başlar.Bu doğru mudur?Yani hep babasıyla titreyerek mi konuşucak,bir gün beni savunması gerekse ailesine karşı savunabilecek mi?Yoksa bu din ve kültür farklılığı benim ezilmemle mi sonuçlanıcak?
Ve şunuda belirteyim ailesine ben açık bir kızla evlenicem diyemez,baş kaldırı gibi bişey olur bu ailesinde.Ayrıca diyelim dedi ve ailesine zorla kabul ettirdi,o aile beni oğullarıya öyle bir münakaşaya soktuğum için sever mi hayır sevmez.Değil mi?

öncelikle arkadaşınız size en baştan demiş açık biriyle evlenemeyeceğini dürüst davranmış.
çalışmanızı ise sizin ısrarlarınız sonucu kabul etmiş.
ama hiç düşündüğünüz mü başınız kapalı nasıl avukatlık yapacaksınız??
bu zihniyette olan biri sizin mahkeme salonuna girerken kafanızı açmanıza izin verir mi?
hiç sanmam.
başınızı açmak zorunda kalıp çalışacağınız için bu da hayal oldu..
evde oturacaksınız..

ayrıca bana göre arkadaşınızın ailesi böyle olmasaydı da 4*4 lük olmayacaktı.
sonuçta o da ailesinin kafasında.
karısıyla ailesinin olduğu ortamda aynı sofraya oturmayan, babasının karşına karısını çıkarmayan insan bunları kabul ediyordur.
ailesin etekleri altında yaşıyordur.

ben asla, asla ve asla bu tarz bir evliliğin yürüyeceğine inanmam.
iki cihan bir araya gelse beni bu işin olurluluğuna inandıramaz..

arkadaşlar konuyu neden
sağcılar geridir solcular moderndir konusuna getirmeye çalışıyorsunuz
böyle bir şeyin doğru olmadığını sizde biliyorsunuz
ve zaten aynı şeyden bahsediyorsunuz
neden bu böyledir diyerek tepkinizi belli ediyorsunuz ama bu durumda bile birbirinizi yanlış anlıyorsunuz
lütfen yorumlarınızı biraz daha dikkatli yapın
okuduğunuz şeyi anlamamışsınız bilmem farkındamısınız????

ARkadaşlar ya hepniz kesinlikle yürümez vs. demişsiniz. az bir yaşam tarzı değiştirecek diye, ben ömür boyu dilimi değiştirmeyi, hatta eşimin ailesi ile geçinebilmek için yeni bir dil öğrenmeyi, ülkemi terkedip gitmeyi göze almışım. onların kültüründe de babalarıyla oturmazlarmış, valla bunu düşünmeye hiç sıra gelmedi öbürküleri düşünmekten. Eşimin annesi yüzünü bile kapatıyor, ben kapatmazsam üzülebilirmiş, valla annesinin yanındayken yüzümü de kapatırım eşim isterse. Senin için canımı veririm diyen aşıklar nerede? Bu kadarcık mı fedakarlık yapamıyoruz?

ARkadaşlar ya hepniz kesinlikle yürümez vs. demişsiniz. az bir yaşam tarzı değiştirecek diye, ben ömür boyu dilimi değiştirmeyi, hatta eşimin ailesi ile geçinebilmek için yeni bir dil öğrenmeyi, ülkemi terkedip gitmeyi göze almışım. onların kültüründe de babalarıyla oturmazlarmış, valla bunu düşünmeye hiç sıra gelmedi öbürküleri düşünmekten. Eşimin annesi yüzünü bile kapatıyor, ben kapatmazsam üzülebilirmiş, valla annesinin yanındayken yüzümü de kapatırım eşim isterse. Senin için canımı veririm diyen aşıklar nerede? Bu kadarcık mı fedakarlık yapamıyoruz?

adam asıl bir fedakarlık yapıyor kız için.ben okuyamadım belki kaçırmışımdır canım..

fedakarlık karşılıklı olursa katlanılabilir olur...sizin söylediğiniz bu çağda bide bir oluyor eskileri taktir etmemek mümkün değil zaten güzelim

fedakarlık değildir bu bence resmen kişilik değiştirmektir.ben aşk için kişiliğimi benliğimi asla değiştiremem.o kişi beni kendine benzetmeye zorluyosa beni değil kendini seviyodur zaten.ha sen onun için fedaklarlık dediğinm şeyleri yapabilirsin.peki o ne kadar fedakarlık dediğin şeyi yapacak?

fedakarlık değildir bu bence resmen kişilik değiştirmektir.ben aşk için kişiliğimi benliğimi asla değiştiremem.o kişi beni kendine benzetmeye zorluyosa beni değil kendini seviyodur zaten.ha sen onun için fedaklarlık dediğinm şeyleri yapabilirsin.peki o ne kadar fedakarlık dediğin şeyi yapacak?

Aynı şekilde o da her zaman farklı bir dili konuşacak ve türkçe öğreniyor. O da ülkesinde yaşayamacak. O da kültür farklılıkları çekecek. Vs. v.s

Bu konudaki çocuğa bakarsak da, sonuçta onun da öbür ailede rahatsız olacağı durumlar olacak ama o da göz yumacak. Sürekli aileler ile yaşanmazsa bir sorun olacağını düşünmüyorum bu ilişkide, ama adama da bağlı, eğer koruyacak ezdirmeyecekse karısını..

Aşk için siz yapmazsınız ama ben yaparım. Değiştiremeyeceğim tek şey dinim ve inançlarımdır. opuyorumnanaktan

Benim için bir fedakarlık yapıp yapmayacağından bahsetmişsiniz..

Evet bir fedakarlıkta bulunucak diyebilirim.En başından ailesinin çalışan bir kızla evlenmesine müsade etmeyeceklerini söyledi.Bende ozaman çalışmayan birini bulursun dedim bu iş olmaz dedim.Ve ayrıldık,4 gün sonra beni aradı ve ailesini ikna etmek için elinden geleni yapacağına söz verdi.Ve zamanla benim ve ailemin emeğini gördüğünden çalışma konusunda bana saygı göstermeyi bildi.

Baştan ben eşimi çalıştırmam diyen kişi şimdilerde ne olursa olsun seni çalıştıracağıma döndü ve öyleki babası çalışamaz derse,ayda 5000tl hesabına yatır sen ozaman diyecekmiş:roflol: tabi bu onu biraz aşar,bence bu lafı sarf edemez ama damarına basıldığında ne diyeceğide belli olmaz,bu konuda ailesini karşısına alıp alamayacağınıda zaman göstericek..

Annesiyle konuşmuş,annesi ise 'ailesi kendisi emek vermiş tabi ki çalışmak istemek hakkı ama baban ne der bilmiyorum' demiş.Kız kardeşleri ise bizim durumumuz iyi ne gerek var çalışmasına demiş,zaten kendileride baba parasına güvendiklerinden okumamışlar sanırım,halbuki insanın ilerde ne olacağı hiç belli olmaz..Ayrıca çalışmayı sadece para için görüyorlar..

SELAM
Ben 23 yaşında bir ailenin tek çocuğuyum.Annem ve babam ömürlerinin yarısından fazlasını izmirde geçirmiş,modern görüşlü solcu insanlar.Beni ellerinden gelen herşeyi yaparak özel unv. de okuttular ve bu eylülde inşallah hukuk fakültesinden mezun olmuş olucam.Ve konuya girmek gerekirse,kısacası unv.den tanıştığım,4 senedir birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var.

SORUN ŞU Kİ,onun ailesi kapalı görüşlü,öyle ki sülalesinde 1 tane açık yok,bayanların çalışması onlara ters,gelinler kayınbabalarıyla aynı sofrada yemek yemez,hatta çoğu zaman ayrı odalarda otururlarmış.Ve tabiki alacakları gelin kapalı olmalı.Babası senede 1 kere hacca 2 sefer ümreye giden biri,kız kardeşleri ilk okul,orta okul ve lise mezunu,abileri açık öğretim mezunu ve toplam 7 kardeş olmakla birlikte Diyarbakırlılar.

Erkek arkadaşımsa Bilgisayar mühendisliğini bitirdi ve unv.de okumanın vermiş oldugu bazı şeylerle ve benim çabalarımla benim çalışmama sıcak bakmakta ama kapalılık konusunda taviz vermemekte.Bana karşı son derece iyi ve anlayışlı,4 senelik okul hayatımda başım her sıkıştığında yanımda oldu,yeri geldi beni üzen arkadaşlarını
karşısına aldı,beni çok fazla sevdiğini,benim üzülmeme dayanamadığını,sen gül ben başka hiç birşey istemiyorum dediğini söyleyebilirim.Hatta onun sevgisinin benim sevgimden daha büyük olduğunuda itiraf edebilirim.Bende onu çok seviyorum ve yakın zamanda evlenmeyi düşünüyoruz ama gelecek beni korkutuyor..

Ayşe Armanı okuyan varsa geçenlerde benim durumumda olan bir kız 'Karşı mahalleden birini sevdim' diye bir yazı yazmış..Bende aynı durumdayım..iki ayrı kültürden gelen ve biri solcu bir ailenin kızı diğeri ise sağcı bir ailenin oğlu.Evlenirsek mutlu olabilir miyiz?Ben onun hayatına alışabilir miyim?Böyle evlilik yapmış ablalarım var mı aranızda?LÜTFEN bana yardımcı olun.
Onun hayatına alışmak zorundasın diye bişey yok canım...Neden alışmak zorunda olasınkii ..Bu şekilde düşünürsen o evlilikte hiç mutlu olamazsın...eğer erkek arkadaşında böyle bir zihniyetteyse sakın evlenme...Sana şunu söyleyim aile kültür ve yaşam tarzlarında zıtlık varsa böyle bir evlilikte mutlu olan çift çok çok az...Ama tabi iş erkek arkadaşında bitiyo...Benim pek içime sinmedi sanki erkek arkadaşın seni mutlu edemez gibi geldi...evlenince herşey değişiyo tatlım giyimden tut orda neden öyle konuştuna kadar uzar...ettiğin bi laf bile onlara ters gelebilir çok başın ağrır bulaşma bence dengine göre birini bul tamam aşk olmadan kesinlikle evlenmeye karşıyım! ama birazda mantıklı bi evlilik yap tatlım...

sen yardım istemişsin bizden ama,aslında kararın belli. yani kararını almışsın. evleneceksin .çok açık. çünkü ne desek, mutlaka bir savunma içinde görüyorum seni...
o yüzden burada ne kadar sana yorum yapsakta, değişen bir şeyler olmayacak gibi geldi bana,
diyecek şey yok..,yaşa o zaman seçtiğin, bu hayatı. çünkü 18 yaşından küçük değilsin. birer erişkin olarak verdiğin bukararı uygula...
umarım mutlu olursun bu yeni ve senden çok uzak olan bu yaşam biçiminde..

Kesinlikle ve kesinlikle mutlu olabilecegini düşünmüyorum, evlilik maalesef sanıldığı gibi "iki gönül bir olursa samanlık seyran olur" mantığıyla işleyen bir kurum degil. Tabiiki sevmek cok önemli ama mademki hukuk okuyorsun sende bilirsinki evlilik aslında bir cesit sözlesmedir ve memnuniyetsizlik durumunda feshedilebilir. Bana göre evlilik aynı zamanda bir sirket kurmak gibi birsey, farklı kültürlerin basarılı bir birliktelik yasayabileceklerini sanmıyorum. Kaldıki ailen bu duruma ne diyecek??? Bence insanın evlilik öncesinde önce annesi babası sonrasında eşi gelmeli.

Cok farkli aile yapilariniz ve görüsleriniz var....

Tabiki burda hic kimse müneccin degil güzelim...iyi dersin kötü cikar kötü dersin iyi cikar....ama hani bir laf vardir ya...görünen köy kilavuz istemez diye...

Bence bu denli farkli büyüyen yetisen insanlarin beraberce ömür boyu mutlu ve huzurlu bir hayat sürdürmeleri cok ama cok zor olacak....

Ailelerin görüsü daima bu evliligi gölgeler gibi geliyor bana...ne kadarda siz ikiniz iyi anlassaniz ailelerinizin bakis acisi sizi etkileyecek...:kahve:

Bir kus ile bir balik birbirine asik olabilir gayet tabi....ama yuvalarini nerde kuracaklar? Iste bu cok önemli...

Gerek aile gerek toplum ve cevrenin baskisinin cok büyük rolü var.....tüm bunlara gögüs gerecek kadar güclüyüm dersen, o da sende herseyi göze alip fedakarlik yapmaya hazirsaniz.....ailelerinize durumu aciklayin ve yasayarak görün derim....
Ama bilki hicte kolay olmicak....:kahve:

Hakkinizda hayirlisi olsun:1hug:

canım 4 sene birlikte olmuşun........bu çocukta ailesinin durumunu saklamamış.........
şimdi neden sorun yapıyorsun..........madem sana ailene ters zıt fikirleri vardı.........
4 sene beraber olmasaydın........
şimdi hem kendine hemde o çocuga yazık etceksin.........
o çocukta sana baglanmış her anında yanında olmuş........şimdi kalkıpta yok ben senle olmam desen
olacak bir iş mi yani........
o çocukta demezmi..........madem ayrılacaktın hiç sebeb yokken .......
neden baştan ayrılmadın 4 sene beraber oldun diye........
bence sen baştan bu çocugun nasıl bir aileden olursa olsun kabul etmiş gibi olmuşun........

ha evlenince sevgilin ailesini senin yaşantına karıştırmazsa.......
anlayışlı olur.......her iki aileyide idare etecekse........
sende yapılan yada söylenen her şeyü sabırla karşılayıp idare ediceksen ........
gerçekten bir sevgi varsa ......herşeyin üstesinden gelecek......
o zaman bu ilişki yürür.......
ama çok zor ......çooooooooook sabırlı olmam gerekiyor bu sabırı kendinde görüyormusun......
bunu iyi bilmen ve kararını öyle vermen gerekiyor.......

evlendikten sonra bu söylediğin şeylerin özlemeni çekebilirsin.ama kapanman konusunda erkek arkadaşın baskı yapmasa bile senin ondan dolayı kapanacak olman soru işareti.hayatın,düzenin,yaşadıkların her şeyin değişecek.bence zor bir karar.eğer erkek arkadaşın herşeyinle senin arkanda duracaksa,ailesine sırt çevirebilecekse yeri geldiğinde,seni daima koruyabilecekse,bunların sözünü veriyor ve sen de ona inanıyorsan evlen.ama ufacık bir soru işaretin varsa bekle derim.

kapanmak zorundaydım...........lafına takıldım.......
ne demek kapanmak zorunda olmak anlamıyorum..........
kapanmak bir seçimdir.......insanın kendi özgür idaresiyle ve kendi seçimiyle olur.......
birilerin kapan demesiyle olmaz..........
zorla kapanıyorsan zaten kapanmada olmaz......
ayrıca bu kapanmak lafıda hoş bi şey degil.........kişinin özgür tercihidir........

Akidem arkadaşım , problemin sahibi arkadaş solcular modern bunlar kapalı o yüzden tutucu gibi bir cümle hiç bir şekilde kullanmamış hatta ima bile etmemiş.Bahsettiği ailenin kapalı ve aynı zamanda modernlikten uzak tavırlar sergilediğinden yakınıp şu cümlelerle de belirtmiş ''bayanların çalışması onlara ters,gelinler kayınbabalarıyla aynı sofrada yemek yemez,hatta çoğu zaman ayrı odalarda otururlarmış''
Sen bence okuduğunu tam olarak algılayamamışsın mevzuyu siyasi boyutlara açık-kapalı tartışmasına dökmüşsün.Üstelik söylemeden de geçemiycem ''Oysa içlerin de ne kadar eğitimli insanlar var.Düşün çarşaflı doktor ..Ağzın açık bakakalıyorsun'' gibi bir cümle kurarak kapalı bir insanın doktor olmasına olan şaşkınlığı sen dile getiriyorsun ????CADIARZU
Bu da bana göre bir nevi açık-kapalı ayrımıdır çelişki gördüm sende hmmm...
Ben zaten ailenin eğitimine bak dedim benim eleştirdiğim kısım açıklıkla modernliğin özdeştirilmesi.
Ki elbette çarşaflı birinin doktor olmasına şaşırıyorum çünkü burada okuyamıyor bayanlar biir.
İkincisi bende son derece açık bir aileden geliyordum ve bende geldiğim sülaleye karşı ön yargılıydım.Açıkçası çarşaflı doktor pek görebildiğimiz bir şey değil.
Bugün hala siz evinizde çarşafı çıkarıyor musunuz diye soranları düşünürsek....

SELAM
Ben 23 yaşında bir ailenin tek çocuğuyum.Annem ve babam ömürlerinin yarısından fazlasını izmirde geçirmiş,modern görüşlü solcu insanlar.Beni ellerinden gelen herşeyi yaparak özel unv. de okuttular ve bu eylülde inşallah hukuk fakültesinden mezun olmuş olucam.Ve konuya girmek gerekirse,kısacası unv.den tanıştığım,4 senedir birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var.
Arada virgül yok ilk okuduğum da ben bu şekilde algıladım neyse bu konu uzar da uzar.
Sende haklısın ,benim arkadaşa tavsiyem şu gideceği sülalenin eğitimine baksın cahilin açığıda kapalısı da cahil farketmiyor.vereliniortak

Back
X