Btn ablalarmdan yardm istiyorum

canım sana bir abla tavsiyesi sakın evlenme...
çünkü bu iş çok zor başta olabilir kendimi alıştırabilirim diyebilirsin ama evlenince her şey çok farklı işin içine aileler giriyor hem senin ailen hem onunkiler yıpranır kapanmayı kabul etsende çalışma hayatı çok farklı oluyor belki çevreni bile değiştirmen gerekebilr. eğer çok kapalı bir ailesi varsa mümkün değil yüretemezsin. aynı durumda bir arkadaşım vardı arkadaşım ve ailesi sol görüşlü
erkek arkadaşı ve ailesi çok muhafazakar bir aileydi ama olmadı kız çok mutsuz oldu istemeyerek başını kapattı ünv. mezunu eşi başta çalışabilirsin dedi ama evlenince eşinin aile baskısı nedeni ile çalışamadı aileler görüşmüyorlardı belli bir süre sonra kız ailesini göremez oldu. sonuç boşandılar şimdi dünya varmış ben ben değilmişim diyor...

canı bak azıcık zorlayınca cilası kazınmış aslı çıkmış ortaya

sen onlara uyacaksın böylece evlenip mutlu olacaksınız aksi halde belki evleneceksiniz ama sürekli sorun yaşayacaksınız iyi düşün canım

güzel bir laf vardır katranı kaynatırsan olur mu şeker cinsini bildiğin cinsine çeker diye armut dibine düşer de diyebilirsin buna o kadar sıkı baskıcı ailede yetişen hiç kimse farklı olamaz canım o da baskıcı olur hangi görüşü taşıdığı felan önemli değil bunda o öyle görmüş öyle gitsin istiyor kendin söylüyorsun ailesinde kadına söz hakkı verilmiyormuş sana da vermeyecek

bence çok zor şimdi böyle eşinin ailesi seni kabul etsin onun hayatına alışma demek kolay ama evlendikten sonra bu kadar da kolay olmuyor. çok zıtsınız aile gereğinden fazla sağcı bende sağcıyım ama herkesin hayatına saygı duyarım ayrıca kızların okumaması falan bazı yazdığın şeyler çok gereksiz. ailesinin böyle düşünmesi saçma sağcılığa bağlamıyorum bunu diyarbakırlı demişsin yaşam tarzı geçmişten gelen basmakalıp davranışlar. bu sadece senin gördüklerin daha ayrıntılı düşünecek olursan sana ters gelen çok şey olucak ve bunların çoğunu evlendikten sonra yaşayarak öğreniceksin. erkek arkadaşının ünv. mezuzu olması iyi hoş ama bu ailesinden aldığı görgüyü ne kadar değiştirebilir tabiki de değişmiş yönleri olucaktır ama hepimiz ilk eğitimimizi ailemizden alıyoruz sen nasıl bir düzene alışmışsan o da öyle. onun için fedakarlık yaparsın o da senin için yapar ancak senin hayır dediğinin zamanlar gelicel onun da...

Ben ailem Manisa da,onun ailesi Bursada.Evlenirsek muhtemelen ya İstanbul ya Bursa da olacağız.

Benim ailem herşeyi biliyor ve babamla annem zorla evlendirildiklerinden ^sen sevdiğinle evlen kızım ama biz bu evliliği tasvip etmiyoruz^ diyorlar.Çünkü anlaşamayacağımızı düşünüyorlar,üzüleceğimi düşünüyorlar,hele halalarım...Tamamen karşı onlara göre hiç oluru yok bu işin.

Evet okuldayken kapalı değildim,beni açık sevdi.Açık derken çok açık giyinen biride değilim ama kapalıda değilim.Fakat kapanmazsan evlenemem seninle diyor,ben ilk açık olarak ailesine giremem,doğulu olduğundan sanırım babaya saygı çok fazla,sesi titrer babasıyla telefonda konuşurken ve ben açık bir kızla evlenicem asla diyemez,kaldıki zaten o da kapalı bir eş istiyor.Kapanmak zorundayım,çalışsamda kapanmak zorundayım,kamu kuruluşlarına girerken tabiki açılmak zorunda kalıcam.

Aile ortamını bana en başında anlattı herşeyi biliyordum ama sevdiğim için ayrılamadım ve zaman öylece geçti,şimdi iş ciddiye bineceği için kara kara düşünüyorum.Tek çocuk olduğum için ailemi evliliğimle üzmek istemiyorum ve iyi bir kara vermek istiyorum ama yüreğim ayrılmaktan yana hiç değil sadece beynim beni düşündürüyor..

Yorum yapıp yardımcı olan ablalarıma teşekkür ederim

Sen zaten herşeyi Kabul etmişsin kapanmak zorundayım diyerek
Yani evleneceksin
Sonra bi zaman geçtikten sonra Aile kültürleri farklı anlaşamıyorum ne yapacam imdat diyerek konular açarsın hatta..
Aslında siz ilişikinin en başında erkek arkadaşınız sana ailesini anlatığında arkanı dönecektin..
Şimdi ise vazgeçmen zor gibi..
Benim kızım günün birinde böyle birşeyle karşıma çıksaydı şayet Kabul etmezdim , edemezdim..

bütün engelleri aşıp bu insanla evlensen bile ilerde çok soru yaşarsın bunları göz önüne alıp çok ayrıntılı düşünmen gerek....

Aynı olay evlenmeden önce benım başıma geldi taban tabana zıt insanlardık malesef gönül ferman dinlemiyor işte bile bile lades diyorsun Herkesten saklardı bir kız arkadaşı olduğunu çünkü onlara göre bu tür flört olayları hoş karşılanmazdı anne babanın yanında konuşulmaz düşün evini bile arayamıyordum ama duygusallıktan sıyrılıp mantıklı bakınca olaya ne kadar farklı karakterler olduğumuzu anladım.Çünkü ben kendim olmayacaktım onların ailesinin istediği bir kalıba girecektim çalışmayacaksın söz hakkın yok ayrıca öyle bir ortamda büyümemişsin ben bunları bile bile lades diyemedim mutsuz olacağımı benim böyle bir insan olamayacağımı biliyordum mantığımı dinledim iyikide yapmamışım

canım yazdıklarını okudum durumun benimkiyle aynı ben 2 yıllık evliyim.benim ailem oldukça modern eşimin ailesi ise oldukça cahil.bunu kapalı oldukları için demiyorum gerçekten cahil oldukları için söylüyorum.neyse nişanlıyken benimle çok iyi geçiniyorlardı ben hiç birini daha bu zamana kadar kırmadım ki bana ne hakaretler ettiler.nişan çarşısı olayı bir başladı kimse ortalıkta yok erkek tarafından gelen eşimin dayısının kızı 2 görümcem 1 eltim ve kaynanam varken neyse bişey demedik adetleri böyledir falan dedik sonra nikahım istanbulda kıyıldı tabi gelinlik falan giydim çünkü benim bütün ailem nikahıma katıldı erkek tarafı misafir gibi geldi ve gitti ordan elazığa gittik düğün için ordada takı takarken kayınpeder yok ortada kaynana bana bilezik takmıyor torununa veriyor git şuna tak ve kendisi oturuyor görümcelerim altını eşime takıp onu öpüp geçiyor şok oldum tabi bende 1 yıl sonra elimi ayağımı onlardan kestim ailece görüşmüyoruz eşimde onları görmek istemiyor benim ailem sensin diyor bana.ama ne olursa olsun böyle evlilik hoş olmuyor gücüne gidiyor zamanı gelince insanın bak kayınpederle kaynana gecen sene umreye gidip geldiler eltime dolu şey bana hiçbir şey yok onun dışında 2 dünür bi araya gelip bizim için birşeyler konuşamıyorlar sorunumuz olunca sadece benim babam destek oluyor çok pişman olursun bence ayrıl bu kadar net söylüyorum ben çok mutluyum benim eşimin zaten ailesiyle pek alakası yoktu yıllarca yurt dışında yaşamıştı o yüzden onları sildi beni ezdirmedi ama sanırım senin sevgilin ailesine düşkün eğer öyleyse ayak uyduramazsın davul bile dengi dengine sokak kedisi sokak kedisiyle çiftleşir cins kedi cins kediyle çiftleşir biz hayvanlardan daha akıllıyız canım ona göre düşün derim....

zaten ayşe armanın yazı dizisini okumuşsun.orada fikir belirtenlerden çok yaşayanlar vardı ve bu tarz evlilik yapanlar çoğunlukla pişmandı.çok mücadele etmişler ve ne yazık ki çoğu baskıya yenik düşmüştü.erkek arkadaşının ailesine karşı seni tutacağını düşünmedim nedense.hakkında hayırlısı olsun ama evlilik zor bir olay o yüzden en iyisi kendine eşit birini seçmen

bence mutlu olamazsın

ılk baslarda belkı ıdare edecek gıbı dursanda sonradan yeter dersın cunku bır ucurum var bence arada.

hakkında hayırlısı olsun.

kendıne ve 4 senelık zorlu bır okul donemıne yazık etme

nie hemen erkek deişir moduna girio arkadaşlar anlamadım bu çocuk öyle olacak olsa neden çeksin 4 yıl boyunca.. ilişki demek aşk demek bi bakımada emek demektir. madem 4 yıldır emek vermişsiniz emeklerinizi heba etmek hayatınızın geri kalanında çoook büyük pişmalıklar doğurabilir.. keşke en başında ilerleyen zamanlarda karşınıza çıkacak sorunların üstesinden gelip gelemiceğiniz muasebesini yapsaydınız 4 yıl boyunca beraber olupta alışıp sevip bağlanıpta sonra bitirmek kolay mı hem sana hemde ona yazık.. ikinizde okumuşsunuz bence bu konuda çok şanslısınız ailelerden uzak şehirlerde yaşarsınız biraraya geldiğinizdede nabza göre şerbet politikasını uygularsınız tabi evlenene kadar olacak olan sorunlarıda aşmak için baya bi mücadele vermenizin gerekeceği açık seçik ortada.. allah yardmcınız olsun güç kuvvet versin nediim..

tabii ki senin kararın, senin geleceğin ama sorduğun için söylüyorum
çok net fikrim : olmaz, asla olmaz
sen kabul etsen ailen kabul etmez
hep önünüzde engeller olur, bu engeller ilişkinizi de yıpratır
sen hep istenmeyen gelin olursun, o hep istenmeyen damat olur
sadece ufak görüş farklılıkları değil külliyen hayatınız farklı
ben hiç böyle bir evlilik yapıp mutlu olan görmedim, iyi düşün derim...
aileler tanıştı mı ??? ailen ne düşünüyor ???

ben su cümleye takıldım kusura bakmayın tüm sayfaları okuyamadım ama... modern görüşlü solcu insanlar....
bence cümlelerinizi dogru secmelisiniz ...
bizim de komsumuz var sizinle aynı durumda olana mezhep,görüş,yasam tarzları hepsi farklı ama kız tavrını bastan koydu ben kapanmam dedi erkek de saygı duydu...sorun tam olarak cözülmedi elbette kız esinin ailesine gitmek istemiyor ama herseye ragmen mutlu olduklarını söyleyebilirim...

bence ileriyi düşünmelisin ama herşeyi kapalılıkla insanların hayatını zehir eden insanları anlamıyorum ve en üzücü tarafı bunlar din adına yapılıyor dinimizde varmı kadını aynı sofraya oturtmamak islam kadına çok deger veriyor o kadar müslümanlarsa kadınlarına 4.sınıf insan muamelesi etmezlerdi zaten iyi düşün bu tip insanlar degişmezde ailesi için diyorum

çok zor bir durum,açıkçası çok olumlu düşünmüyorum.erkek arkadaşın dengeyi kurarsa olur ama o da o taraftaysa bu iş çok zor...

gel vazgeç bu sevdadan sonradan çok daha fazla üzülürsün. lisedeki edebiyat öğretmenimiz evliliklerde kültür farklılıklarına dikkat edin diye üstüne basa basa söylerdi. hayat tecrübesi işte. şimdi aynı şeyi ben söylüyorum. anlayışı farklı, kültürü farklı böyle mutluluk, sevgi nereye kadar 3 ay 5 ay ya gerisi.

mutlu olablceğini mi sanıyorun canım...bence asla oalmıcaksın..çnkü onun ailesi hep kötü gözle bakcak sana ve bu yüzden eşinle ister istemez sorun yaşıcaksın...bir izmirli olarak bu hatayı asla yapma diyorum..ayşe armanın yazısına gelince,kadın yazmış dinle işte olmaz !!

böyle bir ailede sorun olucağını düüşünüyorum açık birisin ve kapanmanı isticeklerdir muhakkak
kapanabiliriim diyorsan bilemem canım ama çok zorlukları var ailesinin hepsinin kapalı olması ve senin açık olman yani evlenirseniz
çok çatışma olur katlanabilirim ben seviyorumdersen allah yolunuzu açıketsin canım hayırlısı olsun herşeyin

bende eşimin ailesini ilk tanıdıgımda aaa ne kadar güzel bir aile dedim evlendik ve şimdi ne kadar yanlış tanımısım diyorum her konuda çatşıyorz onlar basımı kapatmam yanlarından ayrılmamam habire ev işi yapmamdan yanalar ama bunu cok sonra anladım ben başka bir sehirde yaşıyorum üstelik buraya bile yansıyor bazen kocamdan dolayı şanslıyımki ben pek ezdirmedi ama herkes aynı olmaz
diyeceğim iyi düşün bende sevdim ama yinede mantıgımla hareket ettim pişmanlık dolu bir hayattansa 2 ay ağlamak bence daha doğru
tabi yine hayat sizin dilerim mutlu olursunuz

eğer mutlu olmak istiyosanız ikinizde bişeylerden fedakarlık yapıcaksınız
erkek arkadaşın anlattğına göre seni sahiplenicek koruycak birine benziyo
ama sen yetiştiğin şartlara göre serbest büyümüşsün alışman zor olabilir

Back
X