Btn ablalarmdan yardm istiyorum

Sarıklılar,sıkmabaşlar....:olmaz:
Ne kadar çirkin ifadeler tahsilli bir hanıma ben yakıştıramıyorum bu kelimeleri..
Kim kime ve neye göre üstün...
olmaz kardeşim..
Sağcı solcu bu tabirin ben 80 lerde kaldığını düşünüyorum hala olması ürkütücü doğrusu...
Benim ailemde genel olarak muhafazakar ancak tahsil hayatıma ve seçimlerime hep saygı gösterip daima arkamda oldular ..
Benimde teyzem tesettürlü ve doktor ..
Ancak gelen hiçbir hastasını senin başın açık ya da sen çarşaflısın diye geri çevirmiş değildir bugüne kadar..
Lütfen aşın bunları artık vaktinizi ve enerjinizi başka şeyler için sarfedin..
Eğer yürümeyeceğini düşünüyorsan hiç başlama ..:umursamaz:

evleneceksin..eşin olacak..neden sen onu o olduğu için kabul edesin onu değiştirmeyesinde o seni değiştirsin bu halini kabul etmesin?
ben ilişkimize başlarkende böyleydim şimdide böyle olacam demelisin.madem evlenecek kadar sıkı bir bağ var aranızda bu seni değiştirmesi niye?

biz yazıyoruz da konunun sahibi hiç oralı olmuyo.bence konu artık kapansın.boşu boşuna burayı meşgul etmesin.derdi olan başka bir arkadaş paylaşsın burayı.benimle aynı fikirde misiniz arkadaşlar:uhm:

vereliniortak katılıyorum konu açılıyorsa sahip çıkılması lazım demi ama? :sm_confused:

Sanada a.s. İçimden geldi! :asigim: :nazar:

Ne kadar çirkin ifadeler tahsilli bir hanıma ben yakıştıramıyorum bu kelimeleri..
olmaz kardeşim..
Sağcı solcu bu tabirin ben 80 lerde kaldığını düşünüyorum hala olması ürkütücü doğrusu...
Benim ailemde genel olarak muhafazakar ancak tahsil hayatıma ve seçimlerime hep saygı gösterip daima arkamda oldular ..
Ancak gelen hiçbir hastasını senin başın açık ya da sen çarşaflısın diye geri çevirmiş değildir bugüne kadar..

evet katılıyorum a.s

aileni karşına almak bana göre ters bir durum..olur da bir problemle karşılaşırsan onlardan destek alamamak çok kötü...

evlendin diyelim..bazı baskılar göreceksin.bunlara katlanacak veya kabullenebilecek kadar kapalılığa veya islamiyete sıcak mısın..ya da evlendiğin zaman eşin de bunları senden isteyecektir zamanla..ne de olsa o kültürde yetişmiş..

bunların çözümü yine sende bitiyor...başından beri forumu okumadım ...ama diyeceğim o ki karşı mahallenin kültürünü zamanla sana kabullendirmeye çalışacaklar diyerek evliliğe adım at..ailen er geç kırgın olursa da seni bırakmayacaktır....

karşı mahalle lafına çok gıcığım ama neyse...

erkek tarafının kızı değiştirebildiği gibi, kız tarafının da erkeği değiştirebilme ihtimali var.
evlenince senin taraf benim taraf yerine ortak bir yol bulunur ve öylece gider. yok senin mahalle yok benim mahalle dersen zaten bir elin parmağını geçmeyecek sayıda olan kaliteli insanları da yakalayamazsın.

ben bu islamcı kesimin öcü gibi gösterilmesine son derece karşıyım.

eğer kız ve erkek mantıklı, birbirlerinin yaşamlarına saygılı iseler hiçbir sorun yaşamadan mutlu mesut bir evlilik geçirirler..

arz ederim delikafadulden

olmaz kardeşim..

kesinlikle katılıyorum farkında değiliz belki ama bu farklılıkları bizler oluşturuyoruz kapalı açık-doğulu batılı ve böyle olaylar karşısında olumsuz fikirlere sahip oluyoruz
çokk yazıkk çokk:olmaz:

burda en büyük cevap bence sana düşüyor canım cunku kimimize göre bu tür görüş ayrılıklıkları anlaşmazlık yaratır kimimize göre ise önemsizdir aşılıcak konulardır ama sen ben yaparım tahammul ederim diyorsan ve gercekten sevdigin insanla mutluyum diyorsan eger diyecek birsey yok zaten uzak yada aynı evde yasamıcaksanız cok fazla sorun deil cok fazla bir araya gelmessiniz olur biter işinizden dolayı calısıcanızdan dolayı falan filann :)

canım farklı bir şehirde mi oturacaksınız....

bak aile çok önemli...bende bu akşam dolu dolu olarak bir başlık açtım...istersen bir bak ama inan ben eşime çok güveniyordum ve hala da öyle...ama aynı şehirde olsak bilemiyorum böyle devam edebilir miydik...

çok aktif olarak olmasada konuyu takip edenlerdenim.benimde dikkatimi çekti.ablalarından yardım isteyen bir başlıkla derdini foruma açan kardeşimize arkadaşlarımız ellerinden geldiğince dillerinin döndüğünce fikirlerini paylaşmışlar.ama kendisi sorunu çözmek için bizim kadar heyacanlı ve ilgili değil gibi bir izlenim bıraktı bende.yaşadığı çevresinde çoğunluğun bu evliliği onaylamadığı için çevresi dışında bir fikir arayışına girdi.bu ortamda da ona destek verenin çıkmayışı onu takipsizliğe itti.cevap veremeyecek kadar morali bozukta olsa bile durumunu açıklayan 2 satır yazabilirdi.bence o kararını vermiş, mantığına değil kalbine söz geçiremenin telaşında.

Çooook zor..Sen peki buna uyum sağlamak istio musun ?ıçinden gelio mu onlar gibi olmak

Son düzenleme:
Tamamen farklı aileler. Erkek arkadasının bu kardeşimizi çalıştıracagını ben sanmıyorum. Ailesinin fikirlerinden taviz vermiyormuş. Kapanmasını ve evde oturmasını isteyecektir. Ben başka bir mantık göremiyorum. Ben çokbüyük problemler olacagı inancındaydım Var böyle bir arkadasım aynı senin anlattıgın gibi ailesi angelcım. Ve kız tişört dahi giyemiyor. Ruj bile sürmesine karışıyorlar. Eşi olmadan dışarı adım dahi atamıyor ki. Bunların başına gelmesi çok büyük ihtimal anlattıgın çerceveyle baglantılı olarak. Eger dersen ki ben boşuna okudum çalışmam evimde otururum, kapanırım , her dediklerine uyarım evlen. Ama senden bunları bekleyecekleri çok bariz belli unutma.Bana sorarsan bırak derim yaaakaydirigubbakcemile..

ben de lisans mezunuyum 5 yıllık da beraberliğim var.diyarbakırlı değiller ama baya kapalılar ayrı yemek yemeler var aile içinde değil ama.kapalı olmadan olmaz da dediler.benim ailem de kapalı ama hani onlar kadar değil.ben açıktım baştan beri kapanamı istedi sevgilim hiç dinlemedim onun için ne diye kapanıcakmışım süslenir püslenir gezerdim ama namazımı kılardım.okul bitti gidip tanıştım ailesiyle açık saçımı başımı hafif makyajımı yapıp babası annesi hacı kendisi umeye gitti fln elimi sıkmadılar ama çok iyi davrandılar.çok araştırırım ben okurum karar verdim kapandım kimsenin haberi olmadan bi gün bi buluştuk sevgilimlek şok oldu ailesini aradı hemen söyledi çok mutlu oldular sonuç bayramdan sonra sözleniyorum yani abartmaya gerek yok iş erkekte bitiyo.benim ki de askere gidince değişti dediğini yaptırmaya başladı okurken daha bi sessiz oluyolar hele babaya karşı gık diyemiyolar:teytey:hihoyyyt

çok zor bir durum bekarken bende yasadım.önceleri yaparım onun hayatına ayak uydururum demiştim .sonra baska sebebten dolayı ayrıldık ve ben iyiki evlenmemişm onunla dedim.aynı mezhebi paylaştıın kişiyle bile anlaşamıosun sonuçta.bu daha zorr.tamamen hayatın değişir ve bunu kaldırmrn çok zor olurr.ne guzel bir mesleğinde varr.daha çokkkk kişi çıkar karsınabence onu unutmaya çalışş.

Bence bir insan kapanacaksa bu baskasinin sozuyle yada mechuriyeten olmamali eyer sen kendini Boyle birsey yapabilecek yani basa goturebileceksen neden olmasin benim amcamin eside cok acikti mini etek falan onu oyle sevdi herkes karsi cikti yspamaz kapanamaz falan ama yengem teseturlu ve bu konuda hic bir sorunlari yok ama iyi dusunmek lazim

arkadasım bu sag sol davası nedır ya?sen böyle bır hukukcu olarak ayırıyorsan daha nedıyeyım sana.benım ailem sol görüslü onlar sag görüslü ne demek ya.artık hala bu aayrımı yapmayın derım.hepımız attürk genclerıyız.bende atatürkcüyüm atamın ızındeyım ona karsı konusturmam kımseyı onun sayesınde bu günlere geldıgımız ıcın her zaman dua ederım.ama bes vakıt namazımıda kılarım.önemlı olan senın zıhın yapını degıstıırmen bence aılelerı katma bence sende onun aılesıne karsı önyargı olusmus.sen ıstıyormusun onu o önemlı bence sen sevıyorsan hersey yoluna gırer.sag solu bırakalım artık.türkü,kürdü,lazı.cerkezı savastı mıllı mücadele yıllarında tek yürektı hepsı düsünmedıler sag sol dıye.kusura bakma arkadsım belkı yazdıklarım cok hosuna gıtmeyecek ama zıhınlerı degıstırelım derım.

ben ögrencılerıme atatürkü anlatırken gözlerım dolar onların gözlerınde ona karsı olusan sevgı ısıgını gördükce duygulanırım.onların kücücük yüreklerınde sag sol dıye ayrım yoktur bence sende sıl bunları kafandan.derdıne care olamadım ama abla olarak ve bır ögretmen olarak bıseyler yazmak ıstedım sana.kırıcı olduysam kusura bakma.

eğer seni olduğun gibi kabul edeceklerse olur bence
ama önce şunun cevabını ara kapanmaya ve çalışmamaya razı olacak mısın
ve ailen bu duruma ne der verirler mi onlar seni öyle bi aileye
bence önce kendin düşün taşın
öyle bi ailede o baskıya dayanabilir misin sonra eğer kabul edersen aileni ikna edebilirsin....
hukuk okumuşsun az çaba harcananışsındır çalışmazsan o kadar çaba ne olacak...

canan tan ın piraye kitabını okumanı tavsiye ediyorum canım...moralini bozmak istemem ama malesef o şekilde yürümüyo ilişkiler...uçmak isteyen kuşun kanatlarını kırmak gibi birşey olacak o aileye gelin gitmen...yine de hakkında hayırlısı olsun...

Back
X