- 1 Mart 2016
- 1.619
- 4.708
- 133
- Konu Sahibi hariciyecikiz
-
Çevremde birçok kanser hastası var..
Buna en yakınlarım dahil, kimisi vefat etti kimisi hayatta..
Bu konuyu çok araştırdım, günlerimi gecelerimi hep araştırarak makaleler okuyarak geçirdim.
Böyle hassas bir konuda en yakınıma dahi akıl vermek asla istemem, ama 86 yaşında bir kadın için kemoterapi çok büyük sıkıntıya sokar sizi, ve evet doktorun dediği gibi 2 günde kaybetmenizede yol açma ihtimali var..
Öncelikle başka bir doktora daha götürün bence, çünkü bir doktor kalkıp size iki hafta ömür biçiyor ise ben o doktorun ağzından çıkan hiçbir söze güvenemem.
Şu an vereceğim örnekleri internetten okumadım, bizzat yüz yüze konuştuğum hastanede karşılaştığım insanlar.
- Bir teyze 73 yaşında, kendisi gelmiş doktora kontrole, bundan 3 yıl evvel pankreas 4.evre teşhisi konmuş, pankreasta, karaciğerde, mide zarında tümörleri varmış çok sayıda, doktoru ailesiyle görüşmüş, kendinizi hazırlayın demişler, kadın 36 kiloya düşmüş ama tedavisini bırakmamış hem doğal yöntemlerle desteklemişler hem tıbbi tedavi ile.. Şu an vücudunda tümör yok, 6 ayda 1 kontrole gidip geliyormuş, ayrıca yaklaşık 70 kilo civarındaydı..
- Yine bir teyze, karaciğer kanseri tam 9 kez tekrar etmiş ve yine 4.evre.. Dalak, beyin,kemik,akciğer ve karaciğerinde tümörler var.. Hastalığa yakalandığında sene 2003müş :)
Rabbimden başka kimse bir insana ömür biçemez.. Bu en iyi doktor dahi olsa, hastalık yoktur hasta vardır en başta..
Kanser hastalığında ise en büyük etken hastanın bağışıklık sistemidir, her insanın vücudu kanserle kendi başına savaşacak kadar güçlüdür aslında, bağışıklık sistemi kuvvetli olduğu sürece..
Bak burda dediğim şey şunu yap iyileşir bunu yap hiçbir şey kalmaz değil.. Ama hastanın genel durumu, bağışıklığı ne kadar iyiyse hastalık onu daha geç ele geçirir..
Kemoterapi kararı sizin kararınız, ama doktorun dediği gibi 2 haftada olsa 2 ayda olsa müsade edin kaliteli bir hayat yaşasın.. Hastaneler, tahliller, tedaviler.. Şu an ona inanın kötülük olur..
Ama benim size önerim, okuyun araştırın.. Bağışıklık sistemine ne kadar etki edebiliyor iseniz o kadar edin..
Meyvelerin sebzelerin suyunu sıkın, yiyeceklerinizi kızartmak yerine buharda pişirin, birçok öneride bulunabilirim elbette ama dediğim gibi hastalık yoktur hasta vardır benim hastama iyi gelen şey sizinkine iyi gelmeyebilir, bu yüzden araştırın bakın okuyun.. Ama her önünüze çıkanı yapmayın..
Kısaca şu an yapacağınız en büyük iyilik ona hayatı kolaylaştırmak..
Ve normalde olduğunuzdan daha iyi davranmayın üzerine çok titremeyin karşınızdaki kişiyi ben öleceğim o yüzden böyleler psikolojisine sokmayın..
Tüm ilaçlardan daha iyi gelen tek şey moraldir.. Ona moral olun destek olun ama bunuda hissettirmeyin..
Onkolojide kaç tane kişi tanıdıysam, morali yüksek olanların durumu hep daha iyiydi..
Cok guzel bir yazı Allah razı olsun. Anneannem hicbir sey yiyemiyor ne yazık ki. Benim de düşüncem kemoterapi almaması yönünde çünkü iskence olur anneanneme. Güçlü bir kadın ama lösemi cok sinsice ilerlemiş. Birden cok doktora danistik ve hepsi olumsuz gördü. Zaten kemoterapi olmaz diyorlar. Ozel hastaneler yapıyormuş onlar da para alma amaclıdır.
Sıvı alımı varmı peki ? Sıvı alımı var ise eğer doktoruna nütrisyon yazdırabilirsiniz. En azından alması gereken vitaminleri,proteini alır.
Ya da mama başladılar mı ? Hiçbir şey yapmayıp eve mi gönderdiler tam olarak durum nedir bilmiyorum ama gerçekten sıvı alımı dahi sizi bir süre idare edebilir.. Size umut vermek benim haddim değil bunu yapmak istemem asla ama inanın her durumda minicikte olsa umut vardır..
Aile buyuklerini cok kucuk yasta kaybettim hemde hepsini.Boyle okuyunca gozlerim doldu benimde.Bu yasa kadar beraber olmaniz bile mukemmel bir sey.Rabbim sabir versin, sizin icin dua edecegim.
kanser hastası bi yakını için destek bekleyen birine keşke kanserden ölen yakınlarımızdan bahsetmesek...
babam kanser hastası. teşhisi çok zor oldu. çok zaman kaybedildi. o zamanlardaki çaresizlik tarif dahi edilemez. bilirim. Allah şifa versin bütün hastalarımıza.
Kanser den değilde daha çok genç yaşta ölen örnekler dıkkatımi çekti bnm. ALlah şifa versin. Bide sıralı ölüm versin derler. Su an ağrısı çoksa morfin vermezlermi?
3 aşağı 5 yukarı aynısını yaşadım diye bilirdim . helallik al . onunla yapmak istediklerini yap . içinde hiç bir şey ukte kalmasın bolca dua et . rahat etmesini sağla ... ölenle ölünmüyor yazması çok kolay ama yaşarken anlaması çok zor rabbim sabır ve şifa versin
Allah yardımcınız olsun bende annemi kanserden kaybettim henüz 50 yaşında idi vefat ettiginde aynı zamanda kalp hastası oldugu için Ameliyat olamıyordu o çaresizligi çok iyi bilirim
Amin Insallah. Teşekkür ederim... Hakkını helal et diyemiyorum çünkü anlar. Biz anneannemle hep beraber kaldık. Suan herkesi ben sanıyor. Herkese beni soruyor. Gitme diyor. Onu çok seviyorum daha çok canı yanmasın istiyorum. Allahım bir mucize verse de iyilesse. Ama her sey bizim icin biliyorum. Ara ara aglama krizlerim geliyor. O gitse de ben onu hic bırakmayacağım. Yine her gün günaydın diyip her gece Allah rahatlık versin diyeceğim. Yine anneannem seni cok seviyorum diyeceğim. Çünkü o hep benimleydi canım o benim canımdan parça. Bedenler ölür insanlar ölmez diye düşünüyorum. Anılar canımı yakıyor bir de onun acı çektiğini bilmek tabi bu en başta geliyor.
Hikaye birebir aynı, tamamıyla...benim annemde metal kapak kulanıyordu ve kan sulandırıcı içtigi için uzun süre ameliyat olamada göüs kanseri olmuştu gögsünü almaları gerekti, ama öylesine yaşama umudu ve axmi vardıki ameliyata sevinerek girdi olabilecegim diye ameliyattan 5 gün sonra kaybettik taburcu oldugu günün ertesi ,cigerleri su toplamış ama yinede taburcu etmişler tekrar gittigimizde hemen hadtaneye aldılar ama yapacak fazla birşey yoktu
biliyormusunuz başka bir konuda yazmışsınızya hiç yataklara düşmedi diye benim annemde öyleydi hep o bizi teselli etti en son hastaneye giderkende yürüyerek gitti gayet iyiydi gece götürmüştü babam oglum küçüktü sen gelme çocuk perişan olur demişti bana ah canım annem hep başkalarını düşünerek geçti ömrüHikaye birebir aynı, tamamıyla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?