• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu acıya nasıl dayanırım?

hariciyecikiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2016
21
2
1
33
Anneannem 86 yaşında lösemi hastası. Dün konumda da hastanelerin bizi kabul etmediklerini, oyaladıklarını yazmıştım.Anneannemi memleketimizde acile kaldırdık. Neden hastanelerin bizi kabul etmediğini anladım. Doktor 2 hafta ömür biçti benim anneanneme. Nasıl yakıştırırlar ona bu hastalığı, ömrü... icim parçalanıyor. Bir hayat dönemi her seyim olan kadın şuan lösemi ve bir şey yapılmıyor. Arkadaşlar bir özel hastane kemoterapi denerim ama ilaçlardan dolayı 2 günde de vefat edebilir demiş. Ne yapacağım ben bilmiyorum. Ruh halim cok kotu. Hep içime atıyordum ama dün akşam ağladım ve hala ağlıyorum. Canım yanıyor... Nasıl güçlü olabilirim?

Allah yardımcınız olsun bende annemi kanserden kaybettim henüz 50 yaşında idi vefat ettiginde aynı zamanda kalp hastası oldugu için Ameliyat olamıyordu o çaresizligi çok iyi bilirim

Benim biricik canımın içi, ikigözüm Babam 7 ay önce Kanser hastalığından vefat etti. Geç kalınmıştı ..O hastalık sarmıştı Bitanemin vücudunu. Kemoterapilerle 7 ay yaşatabildiler. Yaşam doluydu yiğit Babam..Yağız Delikanlım..Ama kaydı gitti bir yıldız gibi 63 yaşında.. Sizi çok iyi anlıyorum. Hele elden gelen hiçbirşey yoksa..Çaresizlik çok acı ...
Ama herşey Takdiri İlahi..Bolbol dua edin. Allahın emridir başımızın üstüne..Rabbimden ümit kesilmez ben Babam için son ana kadar, hep umut içindeydim. Ama Allahımın emridir. Karşı gelmek isyan etmek olmazdı. Babam rahmetli olunca oturduğumuz evin balkonundan dışarı doğru baktığımda karşımdaki binalar sallanıyordu sanki deprem oluyor bakın diye çığlık atmışım. Oysa o deprem değil..Yaşadığım derin Acıymış..

Size sabırlar diliyorum. Allah yardımcınız olsun. Rabbim tüm hasta kullarına acil şifalar versin. Hep duadayım 5 vakit tüm hastalara. Dua edeceğim Sevgili Anneannenize de...

Allah yardımcınız olsun bende annemi kanserden kaybettim henüz 50 yaşında idi vefat ettiginde aynı zamanda kalp hastası oldugu için Ameliyat olamıyordu o çaresizligi çok iyi bilirim

Başınız Sağolsun. Benim Babam da kanserden rahmetli oldu ve kalpde sıkıntı yarattı. Bu ızdırabı çeken bilir...Sabırlar diliyorum

Yorumlarınız ve dualarınız icin cok teşekkür ederim. Allah sabır versin kayıplarınız için de. Mekanları cennet olsun. Çaresizlik çok zor. Kanser çok zor. Bazen sözler kifayetsiz kalıyor. Anneannemin canı yanmasın istiyorum. Canı yanar mı? Doktorların dediği doğruysa omru az ise,vefat ederken canı yanar mı?

Yorumlarınız ve dualarınız icin cok teşekkür ederim. Allah sabır versin kayıplarınız için de. Mekanları cennet olsun. Çaresizlik çok zor. Kanser çok zor. Bazen sözler kifayetsiz kalıyor. Anneannemin canı yanmasın istiyorum. Canı yanar mı? Doktorların dediği doğruysa omru az ise,vefat ederken canı yanar mı?

AMİN Allah razı olsun. Sorunuza cevap veremiyorum çok doldum şuan. Duygulandım baya. ..Duacıyım Anneannenize..Rabbim asla acı çektirmesin inşallah.

Geçmiş olsun canım Allah kerim. Vakti saati geldi mi yapılacak bir şey kalmıyor. Sımsıkı saril öp kokla doya doya bu acılar tarifsiz :(

bol bol dua etsin

Anneannem 86 yaşında lösemi hastası. Dün konumda da hastanelerin bizi kabul etmediklerini, oyaladıklarını yazmıştım.Anneannemi memleketimizde acile kaldırdık. Neden hastanelerin bizi kabul etmediğini anladım. Doktor 2 hafta ömür biçti benim anneanneme. Nasıl yakıştırırlar ona bu hastalığı, ömrü... icim parçalanıyor. Bir hayat dönemi her seyim olan kadın şuan lösemi ve bir şey yapılmıyor. Arkadaşlar bir özel hastane kemoterapi denerim ama ilaçlardan dolayı 2 günde de vefat edebilir demiş. Ne yapacağım ben bilmiyorum. Ruh halim cok kotu. Hep içime atıyordum ama dün akşam ağladım ve hala ağlıyorum. Canım yanıyor... Nasıl güçlü olabilirim?

Yakınına kimse yakıştıramaz bu hastalığı eminim çok üzülüyorsunuz allah sabır versin. Ama anneanneniz 86 yaşına gelmiş, görmüş geçirmiş, evlatlarını yetiştirmiş, torunlarını görmüş, güzel bir hayat yaşamış. Bu hastalığa yakalanan çocuklar, hatta bebekler var onlar, onların aileleri ne yapsın?

Canım yanlış anlama bu saatten sonra kadına kemoterapi anca işkence olur.
Söylemesi kolay geliyo diceksin biliyorum çok zor.
Ama bak biz ananemi 43yaşında kaybetmişiz beni doğduğumda bikere görmüş.
Şanslısınz onunla zaman geçirmişsiniz bolbol.
Ölürken insan acı çekmezmiş hatta iyilik hali gelir bütün ağrılar acılar yok olurmuş.
Ölüm kimseye yakışmıyor hele ailenden olunca.
Ama insanlar her acıya bi şekilde dayanıyor ,dayanmaya çalışıyor.
Allah yardımcın olsun

Aci ceker mi diye dusunup siz de kendinize eziyet etmeyin lutfen... Ben de dedemi kanserden kaybettim. Son nefesini verirken bile dayima kizkardeslerin ve yegenlerin sana emanet diye nasihat veriyordu. Sekiz yildir "eger cani yansaydi kimseyi düşünecek, ogut verecek hali olmazdi" diye düşünüp teselli buluyoruz hepimiz. Sandığınız kadar buyuk acilar cekmez insallah. Anneannenize dua edecegim. Çok buyuk gecmis olsun...

Çok kötü oldum,gözlerim doldu okurken Allahım anneannenize şifa versin, iyileşemeyecekse de fazla çektirmesin inşallah..

Bende annemi kanserden kaybettim 58 yaşındaydı, ben öğrenciydim daha.
9 aylık bir tedavi sürecimiz oldu hala o günleri unutamıyorum.
3. yıla yaklaştık rüyalarıma giriyor atlattım sanıyorum ama bakıyorum ki atlatamamışım.
En çokta annemin evlendiğinde taçlar,çiçekler takıcam başına demesi çınlamıştır kulağımda, çünkü beni öyle göremedi annem.Eşimle vefatından 2 yıl sonra evlendik.

Şöyle düşünün; anneanneniz uzun bir ömür yaşamış çocuklarını,torunlarını sevmiş koklamış,okşamış...Bundan büyük mutluluk yok bence... Kemoterapi bu yaştaki ve son evredeki hastalar için sadece eziyet olur, acı çekeceğini düşünmeyin bir arkadaş yazmış önceki sayfada; tam tersi bu hastalıktan kurtulduğu için iyilik hali gelecektir diye düşünüyorum bende...Çok geçmiş olsun,dualarım sizinle..

Çevremde birçok kanser hastası var..
Buna en yakınlarım dahil, kimisi vefat etti kimisi hayatta..

Bu konuyu çok araştırdım, günlerimi gecelerimi hep araştırarak makaleler okuyarak geçirdim.

Böyle hassas bir konuda en yakınıma dahi akıl vermek asla istemem, ama 86 yaşında bir kadın için kemoterapi çok büyük sıkıntıya sokar sizi, ve evet doktorun dediği gibi 2 günde kaybetmenizede yol açma ihtimali var..

Öncelikle başka bir doktora daha götürün bence, çünkü bir doktor kalkıp size iki hafta ömür biçiyor ise ben o doktorun ağzından çıkan hiçbir söze güvenemem.

Şu an vereceğim örnekleri internetten okumadım, bizzat yüz yüze konuştuğum hastanede karşılaştığım insanlar.

- Bir teyze 73 yaşında, kendisi gelmiş doktora kontrole, bundan 3 yıl evvel pankreas 4.evre teşhisi konmuş, pankreasta, karaciğerde, mide zarında tümörleri varmış çok sayıda, doktoru ailesiyle görüşmüş, kendinizi hazırlayın demişler, kadın 36 kiloya düşmüş ama tedavisini bırakmamış hem doğal yöntemlerle desteklemişler hem tıbbi tedavi ile.. Şu an vücudunda tümör yok, 6 ayda 1 kontrole gidip geliyormuş, ayrıca yaklaşık 70 kilo civarındaydı..
- Yine bir teyze, karaciğer kanseri tam 9 kez tekrar etmiş ve yine 4.evre.. Dalak, beyin,kemik,akciğer ve karaciğerinde tümörler var.. Hastalığa yakalandığında sene 2003müş :)

Rabbimden başka kimse bir insana ömür biçemez.. Bu en iyi doktor dahi olsa, hastalık yoktur hasta vardır en başta..

Kanser hastalığında ise en büyük etken hastanın bağışıklık sistemidir, her insanın vücudu kanserle kendi başına savaşacak kadar güçlüdür aslında, bağışıklık sistemi kuvvetli olduğu sürece..

Bak burda dediğim şey şunu yap iyileşir bunu yap hiçbir şey kalmaz değil.. Ama hastanın genel durumu, bağışıklığı ne kadar iyiyse hastalık onu daha geç ele geçirir..

Kemoterapi kararı sizin kararınız, ama doktorun dediği gibi 2 haftada olsa 2 ayda olsa müsade edin kaliteli bir hayat yaşasın.. Hastaneler, tahliller, tedaviler.. Şu an ona inanın kötülük olur..

Ama benim size önerim, okuyun araştırın.. Bağışıklık sistemine ne kadar etki edebiliyor iseniz o kadar edin..

Meyvelerin sebzelerin suyunu sıkın, yiyeceklerinizi kızartmak yerine buharda pişirin, birçok öneride bulunabilirim elbette ama dediğim gibi hastalık yoktur hasta vardır benim hastama iyi gelen şey sizinkine iyi gelmeyebilir, bu yüzden araştırın bakın okuyun.. Ama her önünüze çıkanı yapmayın..

Kısaca şu an yapacağınız en büyük iyilik ona hayatı kolaylaştırmak..
Ve normalde olduğunuzdan daha iyi davranmayın üzerine çok titremeyin karşınızdaki kişiyi ben öleceğim o yüzden böyleler psikolojisine sokmayın..

Tüm ilaçlardan daha iyi gelen tek şey moraldir.. Ona moral olun destek olun ama bunuda hissettirmeyin..
Onkolojide kaç tane kişi tanıdıysam, morali yüksek olanların durumu hep daha iyiydi..

Yakınına kimse yakıştıramaz bu hastalığı eminim çok üzülüyorsunuz allah sabır versin. Ama anneanneniz 86 yaşına gelmiş, görmüş geçirmiş, evlatlarını yetiştirmiş, torunlarını görmüş, güzel bir hayat yaşamış. Bu hastalığa yakalanan çocuklar, hatta bebekler var onlar, onların aileleri ne yapsın?

Benim için bir çocuk da bir yaşlı da can.

Canım yanlış anlama bu saatten sonra kadına kemoterapi anca işkence olur.
Söylemesi kolay geliyo diceksin biliyorum çok zor.
Ama bak biz ananemi 43yaşında kaybetmişiz beni doğduğumda bikere görmüş.
Şanslısınz onunla zaman geçirmişsiniz bolbol.
Ölürken insan acı çekmezmiş hatta iyilik hali gelir bütün ağrılar acılar yok olurmuş.
Ölüm kimseye yakışmıyor hele ailenden olunca.
Ama insanlar her acıya bi şekilde dayanıyor ,dayanmaya çalışıyor.
Allah yardımcın olsun

Teşekkür ederim. Amin Insallah. Kemoterapi taraftari değilim acı cekmesini asla istemiyorum çünkü suan bile acı çekiyor. Cok zor benim icin çünkü ben anneannemle yaşadım. Ayni odada kaldık ,en iyi arkadaşım canım o benim. Allah sabrini verecektir. Hayır da şer de Allahtan. Sadece canı yanmasın istiyorum.

Aci ceker mi diye dusunup siz de kendinize eziyet etmeyin lutfen... Ben de dedemi kanserden kaybettim. Son nefesini verirken bile dayima kizkardeslerin ve yegenlerin sana emanet diye nasihat veriyordu. Sekiz yildir "eger cani yansaydi kimseyi düşünecek, ogut verecek hali olmazdi" diye düşünüp teselli buluyoruz hepimiz. Sandığınız kadar buyuk acilar cekmez insallah. Anneannenize dua edecegim. Çok buyuk gecmis olsun...

Teşekkür ederim Allah razı olsun...

Çok kötü oldum,gözlerim doldu okurken Allahım anneannenize şifa versin, iyileşemeyecekse de fazla çektirmesin inşallah..

Bende annemi kanserden kaybettim 58 yaşındaydı, ben öğrenciydim daha.
9 aylık bir tedavi sürecimiz oldu hala o günleri unutamıyorum.
3. yıla yaklaştık rüyalarıma giriyor atlattım sanıyorum ama bakıyorum ki atlatamamışım.
En çokta annemin evlendiğinde taçlar,çiçekler takıcam başına demesi çınlamıştır kulağımda, çünkü beni öyle göremedi annem.Eşimle vefatından 2 yıl sonra evlendik.

Şöyle düşünün; anneanneniz uzun bir ömür yaşamış çocuklarını,torunlarını sevmiş koklamış,okşamış...Bundan büyük mutluluk yok bence... Kemoterapi bu yaştaki ve son evredeki hastalar için sadece eziyet olur, acı çekeceğini düşünmeyin bir arkadaş yazmış önceki sayfada; tam tersi bu hastalıktan kurtulduğu için iyilik hali gelecektir diye düşünüyorum bende...Çok geçmiş olsun,dualarım sizinle..

Allah rahmet eylesin... mekanını cennet eylesin. Çok zor evet yasamayan bilemezmis. Allah razi olsun dualariniz icin tesekkur ederim. Kuran hocasi olan bir arkadaşım kötü hastalıklardan dolayı vefat edenler şehit hükmünde olur demişti.

Benim de dedem kanser hastasi.Cok zor ama hayat boyle bisey iste.Malesef.
En azindan dede,anneanne olana kadar yasadilar.Kucuk cocuklar var olumle pencelesen :KK43:
Gecmis olsun canim

Back
X