• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu adam yanliz mi ölecek bu hayatta :(

kivvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013
248
28
48
Diğer
Merhaba arkadaslar benim bir derdim var baskasina gore dert degildir belki ama dert.. bir abimiz var hatta baba gibi gordugumuz bir agbimiz 48 yasinda hayatta siginacak tek insani ben ve esim cok temiz kalpli cok sevecen bir insan hayatinda hic evlenmemis colugu cocugu hic birseyi yok :( bir cok arkadasi birileriyle tanistirmis ama hristiyan oldugunu soyleyince herkez geri cekilmis resmen irkcilik yapilmis yani... simdi diyeceksiniz ki yazdin yazdin derdin ne.. derdim şu bu adam bu hayatta yanliz mi olecek hic sicacik yuvasi hos geldin diye evinin kapisini acan bir sevdigi bir esi olmayacak mi.. hatta dertlesirken hep der kor olsun topal olsun colugu olsun ama bana guler yuzle kapimi acsin evin ici mis gibi bi yemek koksun oturalim aksam karsilikli cay icelim kahve icelim herkezin yasadigi seyler onda sadece bir hayal o anlatinca ben uzuluyorum bir insanin hayatta bunlari yasamamasi icin cok kotu bir insan olmasi lazim ama adam hayatinda bir insana el kaldirmamis bir insan sadece derdimi anlatmak istedim tesekkur ederim okudugunuz icin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba arkadaslar benim bir derdim var baskasina gore dert degildir belki ama dert.. bir abimiz var hatta baba gibi gordugumuz bir agbimiz 48 yasinda hayatta siginacak tek insani ben ve esim cok temiz kalpli cok sevecen bir insan hayatinda hic evlenmemis colugu cocugu hic birseyi yok :( bir cok arkadasi birileriyle tanistirmis ama hristiyan oldugunu soyleyince herkez geri cekilmis resmen irkcilik yapilmis yani... simdi diyeceksiniz ki yazdin yazdin derdin ne.. derdim şu bu adam bu hayatta yanliz mi olecek hic sicacik yuvasi hos geldin diye evinin kapisini acan bir sevdigi bir esi olmayacak mi.. hatta dertlesirken hep der kor olsun topal olsun colugu olsun ama bana guler yuzle kapimi acsin evin ici mis gibi bi yemek koksun oturalim aksam karsilikli cay icelim kahve icelim herkezin yasadigi seyler onda sadece bir hayal o anlatinca ben uzuluyorum bir insanin hayatta bunlari yasamamasi icin cok kotu bir insan olmasi lazim ama adam hayatinda bir insana el kaldirmamis bir insan sadece derdimi anlatmak istedim tesekkur ederim okudugunuz icin

Evet arkadaşım çok üzücü bir durum ama şuda var ki hristiyan birinin eş olarak kabul edilmemesinin sebebi ırkçılık değil müslümanlık ve her kim heistiyan biriyle evlenirse ikisinden biri din değiştirmek zorunda o yüzden ırkçılıkla bunun alakası yok belirtmek istedim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşınız adına üzgünüm ama hristiyanlıkla ırkçılık ne alaka ikisi arasındaki ilişkiyi çözemedim :26:
Elhamdülillah hepimiz müslümanız ve kim ister hristiyan biriryle evlenmeyi...
Dinini değiştirecekse ne ala ,bulur kedine göre birini
Kim kızının müslüman olmayan biriyle evlenmesini isterki :37:
Kusura bakılmasın bu geri kafalılık falan değil
Nasıl onlar dinine sahip çıkıyor din değiştirmiyorsa,çok şükür aklı başında olan müslümanlarda değiştirmez

kesınlıkle dogru..

Evet arkadaşım çok üzücü bir durum ama şuda var ki hristiyan birinin eş olarak kabul edilmemesinin sebebi ırkçılık değil müslümanlık ve her kim heistiyan biriyle evlenirse ikisinden biri din değiştirmek zorunda o yüzden ırkçılıkla bunun alakası yok belirtmek istedim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bir insanın kimden kız isteyeceğini bilecek bir olgunlukta olması lazım akıl olarak. Öyle olsa yalnız kalmaz

Arkdaslar irkcilik derken yanlis anlamis olabilirsiniz dedigimi bende muslumanim bende dinim den baskasiyla evlenmezdim tabiki de ama karsisina cikan kismetler hep aaa sen hristiyansin olmaz tavirlari adamin kendini anlatmasina firsat bile verilmeden kiz kardesi var 20 senedir evli bir muslumanla ve. Kizda musluman oldu ama dedgim gibi bu agbimiz gercekten yanliz bir insan sebebine gelince kardesi yemege davet ediyor gelirken yagindan tut deterjana kadar istiyor adamdan sebebi ise 2000 geliri var ayda eee tek basina adam ne yapacakmis parayi bize versin diyor o da ben 1 tabak yemek yiyecegim iki sohbet edecegim diye 300 lira neden ona vereyim der her ay arar kardesi sadece ayda bir gun ihtiyaclarini aldirir sonra 1 ay daha aramaz... oyle yanliz biri yani adam da diyo karsima bir kismetim ciksa evlensem zaten ben kazandigimi esime versem sevsem saysam esim zaten benim bir tabak yemegimi yapar bir bardak cayimi verir

Arkadaşınız adına üzgünüm ama hristiyanlıkla ırkçılık ne alaka ikisi arasındaki ilişkiyi çözemedim :26:
Elhamdülillah hepimiz müslümanız ve kim ister hristiyan biriryle evlenmeyi...
Dinini değiştirecekse ne ala ,bulur kedine göre birini
Kim kızının müslüman olmayan biriyle evlenmesini isterki :37:
Kusura bakılmasın bu geri kafalılık falan değil
Nasıl onlar dinine sahip çıkıyor din değiştirmiyorsa,çok şükür aklı başında olan müslümanlarda değiştirmez

Canim tabiki haklisin bende muslumanim Elhamdulillah.. bende evlenmezdim hristiyan birisiyle o adam zaten evlenim esim de hristiyan olsun demiyor ki... hatta dedig laf da esim cocuk isterde bir cocugumuz olursa her cocuk musluman dogar ben cocugumu hristiyan yapmam diyor.. adam boyle yani belki inanmazsiniz ama mubarek gunun hurmetine inanin adam bizden cok dua biliyor islamiyetle ilgili ne sorsan takir takir cevap verir ama kendi diniyle ilgili sorsan idda etmem pek bilgim yok der.. hee neden musluman olmamis derseniz onu hic sormadim ona ama simdi bende merak ettim bir araya geldigim en kisa.zamanda soracagim

bunun ırkçılıkla ne ilgisi var ,ben Müslümanım ve bir Hristiyan benim arkadaşım komsum olabilir kesinlikle sorun olmaz hatta mutluda olurum sohbet etmektan ama eşim olmasını istemem sonuçta bu cok farklı birsey kendinizde bunu anlayabilirsiniz

onu cok sevdiğiniz için duygusal davranıyorsunuz elbetteki hristiyanla evlenecek insanlarda vardır sorun etmeyecek nitekim bunun örnekleri var ,
umarım gönlüne göre birini bulur

Bir insanın kimden kız isteyeceğini bilecek bir olgunlukta olması lazım akıl olarak. Öyle olsa yalnız kalmaz

Iste bu sitenin en kotu yani insanlarin birbirini asslamasi resmen adama akilsiz demek istedin su an !! Umarim Allahim seni hic tek birakmasin hayatta..

Dini tercih ırkçılığa girmez ki , hani ten renginden desen anlarım .
İnşallah islamla şereflenir ama konu bu değil , bekarken yaşadığım yerde boşnaklar şimdiler de öyle olmasa bile dışardan kız almaz aynı şekilde damat alıp,vermezlerdi,müslüman olup olmaması da önemli değil.
Bu yüzden kendi memleketlerine gidip uygun kız bulup evlendirirlerdi.
Yaşı da evlilik için ilerlemiş , bu da uygun aday bulamamasın da sebep,rabbim yardımcısı olsun ama yaşadığı yerden birini bulması kendisi için daha sağlıklı olur düşün ki farklı memleketlerden evlenenler bile kültür sorunu yaşarken din farklılığı herkesin aşabileceği bir durum değil.

dediğiniz gibi Müslümanlıkla ilgili herseyi biliyorsa kendi dininyle ilgisi yoksa her cocugun Müslüman dogdugunu bile söyleyebiliyorsa Müslüman olmak için sadece iraz tesviğe ihtiyacı olabilir bence cok sevaba girersiniz

Arkadaslar gercekten ben bu siteyi cok seviyorum ama ben bir irkcilik kavramini kullandim diye herkez onca yazinin icinden o kelimeyi seciyor.. bence bu kadar elestirici olmayin butun konularda oldugu gibi tek bir kelime altina siginip sayfalarca o kelime uzerine konular gidiyor gercekten anlamiyorum atakta bekliyor herkez insanlar hic sevecen olmayi beceremiyor bir seye ilimli cevap vermeyi beceremiyor... konuyu saptirdikca saptiriyorsunuz bence herseye bu kadar hircin cevap veren insanlar kendi hayatlarinda hic mutlu olmayan insanlar adama resmen akilsiz demeye getirmis bir arkadas akilsizlikdan yanliz kaliyormus... umarim Allahim boyle dusunenleri hayati boyunca yanlizlikla sinamasin...

Arkadaslar gercekten ben bu siteyi cok seviyorum ama ben bir irkcilik kavramini kullandim diye herkez onca yazinin icinden o kelimeyi seciyor.. bence bu kadar elestirici olmayin butun konularda oldugu gibi tek bir kelime altina siginip sayfalarca o kelime uzerine konular gidiyor gercekten anlamiyorum atakta bekliyor herkez insanlar hic sevecen olmayi beceremiyor bir seye ilimli cevap vermeyi beceremiyor... konuyu saptirdikca saptiriyorsunuz bence herseye bu kadar hircin cevap veren insanlar kendi hayatlarinda hic mutlu olmayan insanlar adama resmen akilsiz demeye getirmis bir arkadas akilsizlikdan yanliz kaliyormus... umarim Allahim boyle dusunenleri hayati boyunca yanlizlikla sinamasin...

Sen bence alınganlık yapıyorsun , ırkçılık olarak düşünüyorsan durumun aslın da böyle olmadığını söyledik , hem sen bakma yazılanlara klavye başına geçince insan daha bi rahat yazıyor kelimeleri.
Dediğim gibi insan kısmetini birazda kendisi oluşturur,evliliğe gerçekten ama gerçekten ihtiyaç duysaydı bir yolunu bulur evlenirdi.
O yüzden üzülme arkadaşın için .

Rabbim onun da gönlüne versin...
inşallah kendi dininden yada kendine göre bir eş bulabilir
evlenirken insanlar teferruata bile takılıyorken din gibi önemli bir meseleden dolayı evlenmek istememelerini doğal karşılıyorum..
siz gayet hümanist bir yaklaşımla üzülmüşsünüz adamcağız için...
yani evlenip yuva kurmak isteyen herkese Allah nasip etsin
ama sizin elinizden ne gelirki...

gökte yazılmadıkça yerde olmazmış...
kısmet...

dediğiniz gibi Müslümanlıkla ilgili herseyi biliyorsa kendi dininyle ilgisi yoksa her cocugun Müslüman dogdugunu bile söyleyebiliyorsa Müslüman olmak için sadece iraz tesviğe ihtiyacı olabilir bence cok sevaba girersiniz
Evet canim gercekten biliyor muslumanligin son din oldugunu da biliyor kabul ediyor abdes sordugun zaman sana sakir sakir nasil alindigini anlatir namazin farzlarini rekatlarini tek tek soylesin muslumanligin sartlarini tek tek saysin sana en az 10 tane duayi ezberden soylesin.... Musluman neden olmuyor dersen bunu ben ona sormadim ama esim sordu ve cevabini esime vermis ama ben simdi onu burda soyleyemem ama cok merak eden olursa ozelden yazarim... belki anlamissinizdir

istanbulda ise pangaltı osmanbey tarafında gezinsin güzel giyinip, city s falan gitsin.

kimse konuyu saptırmıyor siz ırkçılık demişsiniz bu düşüncenin yanlış olduğunu söyledik hepsi bu,Ayrıca arkadaşınızla evlenmek istemeynlere ırkçılık yaptılar diye sert bir ifade kullandığınızda böyle yorumlar gelir

ırkçılık kelimesi geçmemiş olsa dahi diyeceğim sey yine aynı bir Hristiyan olarak Müslüman bir eş alabilmesi cok zor ,
Ama imkansız değil sonuçta cok nadir olmakla birlikte bunun örnekleri var inşallah gönlüne göre birini bulur

anlattığınıza göre oldukça ılımlı inşallah Müslüman olur eger böyle bir fikri varsa evlenmeyi beklemesin siz bu konuda hiç konuşabildinizmi peki Müslümanlığa nasıl bakıyor

hımmm cevap vermişsin canım evet ben anladım bundada saygı duymaktan başka bişey gelmez elinixden Allahım yardımcısı olsun,

ama bu konuyu biraz araştırmak lazım aslında tek sorun buysa

Şimdi bizden tam olarak ne bekliyorsunuz ki bir kiz mi bulalim arkadasiniza eee neden kabul etmediklerini hepimiz biliyoruz dini için o vakit kendi dininden biri ile evlensun veya kabul edebilecek birini bulsun . Elbet boyle birisi vardir kismeti biyerdedir.

Back
X