• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu adamın yaptığı herşeye göz yumuyorum katlanıyorum lütfen akıl verin bana

Tüm yorum yapanlardanallah razi olsun keşke insan çaresiz kalmazsa bu hayata yaşamam dediğim en kötü acıları herşeyi yaşadım rabbime hep şükrediyorum elbet geçer diye ama insanın gücü takati kalmıyor ben onları allaha havale ediyorum

üzüldüm senin adına
benım annemde dışarıdan baksan çok modern görünür ama kardeşim boşanacam dediğinde hiç destek olmadı hiç beklediğmiz gibi davranmadı , aileler ne yazıkki bu şekilde davranıyor ,

çocuklarına allah sağlık versin umarım çok küçük değillerdir , eşin sana nasıl davranıyor ne istiyor sen ne yapmıyorsun , meselaa , elden günden utanıp sesini çıkarmamazlık yapma o ne yapıyorsa sen ondan daha fazlasnı yap , bazı erkekler geri durabiliyor bu gibi durumlarda

gece gece çok üzüldüm konuna ,
Keşke yapabilsem ama yapamıyorum hep allaha bırakıyorum çünkü tek sığınağımrabbim

Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum evliyim3 çocuğum var zor durumdayım eşim desen tam bir aşalik afedersiniz bana yapmadığı cektirmedigi acı kalmadi ama ne yapacağımı bilmiyorum 3 cicugum var diye ailem sahip çıkmıyorbana 5 yıldır bir tek başımayim ailemle görüşmüyorum çocuklarım var diye boşanmamda izin vermiyorlar yine mecbur bu adamın yaptığı herşeye göz yumuyorum katlanıyorum lütfen akıl verin bana
Rabbim sana sabırlar versin. Ben kinamiyorum seni ne üç cogun var diye nede neden bosanmadin diye. Cunki bazı kocalar ne kadına bir kuruş para verir ne doktora götürür ne korunur nede korunmaya izin verir çocuklarda doğunca günahkar kadındır hep. bazı anne babalar kızlarına sahib cikmiyolar insan yalnız kalınca iş yok para yok bir kolundan tutan yok bir düzen kuramayacaksa şerefsiz kocaya katlanmaya mecbur oluyo. Kimse keyfinden sabr etmez. Rabbimin var elbet bir bildiyi iyi olur inşallah üzülme. Napiyo kocan dovmuyodur inşallah.

Eskiden bende madem durumun kötü ne diye durmadan ürüyorsun diye ofkelenirdim. Geçen haftalarda kızında davranış bozuklugu olan bir kadın geldi, 4 kızı var en küçüğü 1 yaşında. Kocası hapiste, madde kullanımı varmış, kavga gürültü ne varsa gırla. Hamileyken dövmediği mi kalmış, eve kilitlemediği mi neler yapmış. En son yanlış anlamayın ama peki cocukkara yazık değil mi dedim? Kadın belki inanmazsınız ama ben o hapisteyken dışarı cikabiliyorum sadece, korunmak için hap aldım dövdü, ilaç kullandirtmadi, sağlık ocağına zaten gidemezsin, kendisi de korunmuyordu dedi. Zaten olan çocuklarda bu şekilde zorla tecavüzle olmuş. Aile desen sahip olmuyor git ye dayağını otur diyor, maddi güç yok. Kadın kaçmayı planlıyordu şuan hapisteyken. Ama adam hapisten de çıkmış yine. Yani insanları yargılamak kolay. Çaresizliğinizi anlıyorum ama siz çözüm bulmak zorundasınız. Kaçın siginma evine gidin. Devletin istihdam olanakları var o tarz yerler için. Çaresizlik içinde beklemeyin
Cok dogru bir yorum
Allah yardımcısı olsun
Benim çocuğum olmuyor yani esimin böyle çocuklara bakmak istiyorum ama aileyle uğraşırım diye korkuyorum

Rabbim sana sabırlar versin. Ben kinamiyorum seni ne üç cogun var diye nede neden bosanmadin diye. Cunki bazı kocalar ne kadına bir kuruş para verir ne doktora götürür ne korunur nede korunmaya izin verir çocuklarda doğunca günahkar kadındır hep. bazı anne babalar kızlarına sahib cikmiyolar insan yalnız kalınca iş yok para yok bir kolundan tutan yok bir düzen kuramayacaksa şerefsiz kocaya katlanmaya mecbur oluyo. Kimse keyfinden sabr etmez. Rabbimin var elbet bir bildiyi iyi olur inşallah üzülme. Napiyo kocan dovmuyodur inşallah.
Allah razi olsun aynen yemin ederim bir kuruş bile vermiyor ona da raziyim yeterki allah ıslah etsin huylarından vazgeçsin gözü dışarda yani anlatsam hayatımı roman olur

Ah ah keşke şu aileler evlatlarına böyle davranmasa. Durumunuza üzüldüm.
Kadın sığınma evine gitmeyi düşünmez misiniz? Süreç nasıl işliyor bilmiyorum ama bir yorumda görmüştüm, iş için de yardımcı oluyorlarmış. Kolay değil ama bu kadar acı çekiyorsanız , çözüm üretmeye çalışın. Allah yardımcınız olsun.
Benim çok yakın bir arkadaşım Kadin Sığınma Evi Müdürü . Yüksek guvenlikle vd yuksrk gizlilikle mahalle arasinda bir bina bu kafin sığınma evleri. Buradaki kadınlarin çoğu, öyle alismiş ki şiddete, o zalim kocalara, bir süre sonra affediyor ve burdan kaçmanın yollarını arıyor diyordu.

Devlet bunlardan okuma yazma bilmeyenleri özel servislerle Halk Eğt Kurslari'na gönderiyor. Bir arkadaşımın yetişkin okuma yazma kursunda böyle kadın sığınma evinden öğrencisi vardı. Kadını güvenli bir şekilde, tek başına bir minibüsle kursa getiriyorlar . Kadın diyormuş ku, " okuma yazma öğrenince, ilk isim misdifa ya mektup yazicam, ben x şehrindeyim, gel beni al. Çünkü telefonum falan yok biliyon mu ?" O kadar psikolojileri harap ki, o şiddetin müptelası olmuşlar. Baslik sahibi, neden gidip bu seçeneği degerlendirmiyorsunuz ki?

Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum evliyim3 çocuğum var zor durumdayım eşim desen tam bir aşalik afedersiniz bana yapmadığı cektirmedigi acı kalmadi ama ne yapacağımı bilmiyorum 3 cicugum var diye ailem sahip çıkmıyorbana 5 yıldır bir tek başımayim ailemle görüşmüyorum çocuklarım var diye boşanmamda izin vermiyorlar yine mecbur bu adamın yaptığı herşeye göz yumuyorum katlanıyorum lütfen akıl verin bana
Seni çok iyi anlıyorum 3 evlat var işin içinde çok zor bir durum ama en azından sana yapılan şeylere de karşılık ver anlasın senin değerini bu hayatta bunu anladım alttan alanlar hep kaybediyor kocan senin boşanamadığını anladıkça daha da umursamaz hale gelir seni ve çocuklarını kaybetme korkusu yaşattır hemen boşan diyemem vebalinize giremem çünkü bilemiyorum tam olarak ne yaşıyorsunuz allahım yardımcınız olsun o üç yavrunun da kaderi bahti güzel olsun

5 senedir gorusmediginiz aileye fikrini kim soruyor?Cocuklar kucuktur muhtemeeln ,yas 26 olduguna gore .Nerde yasiyorsunuz bilmiyorm da ,buyuksehirse calisacaksiniz.Evlre temizlik olur,cocuk bakma olur,evden yemek yapma vs olur.İs bulup calisacaksiniz.Bosanacaksiniz.

5 senedir gorusmediginiz aileye fikrini kim soruyor?Cocuklar kucuktur muhtemeeln ,yas 26 olduguna gore .Nerde yasiyorsunuz bilmiyorm da ,buyuksehirse calisacaksiniz.Evlre temizlik olur,cocuk bakma olur,evden yemek yapma vs olur.İs bulup calisacaksiniz.Bosanacaksiniz.
3 çocukla nereye çalışıyor.1 tane olsa versin kreşe,3 tane... emanet edecek aile üyesi yok,hepsini okula yollasa aldığı ücret ne ki. Eğitim yok,kariyer yok..Alacağı asgari ücret. Asgari ücrete tek kişi geçinemiyorken,geçinmesi imkansız. 3 çocuk yapmadan önce düşünecekti. Yaşi genç olduğuna göre çocuklar küçük,biraz büyütüp,bu süreçte birikim yapmalı.Calismasi şart ama 3 çocukla işi yaş.

3 çocukla nereye çalışıyor.1 tane olsa versin kreşe,3 tane... emanet edecek aile üyesi yok,hepsini okula yollasa aldığı ücret ne ki. Eğitim yok,kariyer yok..Alacağı asgari ücret. Asgari ücrete tek kişi geçinemiyorken,geçinmesi imkansız. 3 çocuk yapmadan önce düşünecekti. Yaşi genç olduğuna göre çocuklar küçük,biraz büyütüp,bu süreçte birikim yapmalı.Calismasi şart ama 3 çocukla işi yaş.
İse girip calisamaz zaten o kesinde.Nafaka baglattirir,haftada 1-2 temizlige gider falan.Yapmak isteyen bi sekilde yapar ya.

Durumunuza üzüldüm keşke boşanabilseniz ama maalesef hayatın gerçekleri öyle değil. Düzenli bir gelir olmadan nafakada alsa temizliğede gitse evden yemek vs. de yapsa işi çok zor bana göre geçinmesinin mümkünatı yok. Kiralar almış başını gitmiş çocuklara bakacak kimse yok hadi nafaka aldı diyelim kiraya anca yeter faturalar var mutfak masrafı var okul masrafı var varda var. Aileni sana sahip çıkmaları için ikna etmeye çalış derim.

Yeni çocuk yapmayın, onları büyütüp okula verin( kreş-anaokulu) ve çalışın. Çok aşırı ise şiddet seviyeleri, hemen boşanıp çocukları babaanneye vs verebilirsiniz veya koruyucu aileye. Birkaç yıl çalışıp toparlayınca alırsınız. Bunu yapmak istemiyorsanız, adamı pışpışlayın, oturun çalışın. Uzaktan okumak olur, evden iş yürütmek olur, dil öğrenmek olur. Çocuklar okula başlayınca kolayca iş bulur gidersiniz böylece…

Back
X