Bu adamla ne yapacam ben :(

loveagain

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
164
158
323
37
Merhaba kızlar;

Biz eşimle çok sıkıntılı bir düğün süreci geçirdik. Yaklaşık 3 aylık evliyiz ama sanki 30 yıllık evliler gibiyiz

Eşimin ailesi verdiği sözleri tutmadı en ucuzlarından alındı ailesinin aldığı tüm eşyalarım ve biz bu yüzden oldukça fazla tartıştık. Bu zamanda bende ister istemez bi soğuma oldu ama hep evlenince nasıl olsa herşey bitecek deyip hep bekledim.

Öncelikle eşim karakter olarak çok iyi biridir. Ben ona kızıp bağırsam bile haksızsa eğer susar asla tepki vermez bana. Ama bu artık sinirlerimi bozmayta başladı. Bi konu hakkında fikirlerini almaya çalışıorum ama o kapı duvar direk kapatır konuyu bi daha da açmaz o konu hiç açılmamış gibi davranır.

Aynı iş yerinde çalışıoruz ama öğle tatili dışında pek görmeyiz birbirimizi. Eşimin akşamki rutinini anlatayım size. Eve gideriz yemek hazırlarım yer sonra ben toplarım bulaşıkları yıkarım ıvır zıvır işler varsa hallederim. Eşim ne yapar geçer tv karşısına önüne de laptop alır saatlerce onlarladır. Sonrada bi güzel orada uyuyakalır Genelde canı bişi çektiğinde bağırır olduğu yerden.

Eşim genelde canı se... istediğinde yanaşır hale geldi yaa. Haftada 1 veya 2. O günlerde ayrılmaz pek peşimden. Ama canım hiç yanaşmak istemiyor artık ona. Daha 3 aylık evliyiz biz yaa ne zaman bu hale geldik Gitgide soğuyorum eşimden çok canım yanıo

Geçen hafta arkadaşları geldi eve Allahım bir neşe şok oldum resmen ve çok kıskandım tabi. Benleyken yok böyle kahkahalar falan.

Çok da yanaştım yanına akşamları. Koltukta uzanırken atladım üstüne sarıldım falan. Ama ben yapmazsam bunları sadece canı istediğinde yanaşan biri haline geldi Evlenmeden önce böyle değildi ama.

Ne yapmalıyım gerçekten çok şaşkınım. Konuşmuyorum akşamdan beri artık. Tahammül edemez hale geldim.

Nolur bir akıl verin. Ciddi anlamda çocuk olmadan bir an evvel boşanayım diye düşünmeye başladım

bunun icin bosanmayi dusunur mu insan?bence fevri kararlar almayin.oncelikle esinizle sizi rahatsiz eden davranislarini konusmalisiniz.kavga halinde sus pus olan adam sakin bir konusma esnasinda sizi dinleyecektir.siz yanasin,isve-cilve yapin :)cozulmeyecek bir mesele yok ortada bence.

Daha çok yeni evlisiniz,hemen boşanmayı düşünmeyin.Önce eşinizle konuşmayı deneyin,mutsuz olduğunuzu ,birlikte vakit geçirmek istediğinizi söyleyin.Mutfaktayken size yardım etmesini isteyin.Ayrıca eşinizin ailesinin yaptıklarını yada yapmadıklarını bir kenara bırakın artık.Almamışlarsa bunu gündeme getirerek hem kendi canınızı sıkarsınız hemde eşinizle aranızda tartışmalara neden olur.Yeni evlisiniz;bu kadar acele etmeyin boşanmak için,zamanla herşey yoluna girecektir.

Canım en azından eşin küfür eden , döven bir insan değil biraz daha sabret derim bu kararı almak için daha erken kafanda soru işareti kalmasın ilerde evliliğimi sürdürmek için herşeyi yaptım ama olmadı yada düzeldi diyebilesin.Ailesinin dolduruşuna falan da geliyor olabilir.Benim evliliğim de senin gibi düğünde yaşanan problemlerden dolayı aynı eve zorla sokulmuş iki insan gibi olduk.Aileleri yapıyor ama sonucunu düşünmüyor.Çocuk olayını biraz ertele,aile ne kadar önemliymiş yuvayı yapanda onlar biranda yıkabilende..

Emin olun ki defalarca konuştum. Belki 20 kere. Tv yi kapattım aldım karşıma sadece azıcık ilgi istiorum senden dedim. Bi bardak kaldırırsan Allah razı olsun derim ama ben sadece ilgi istiyorum bu kadar ddm. Tamam dedi seviyorum seni dedi. 1 gece belki 2 gece aynı kaldı ama sonra yok. İşve cilve hepsini yaptım. Kavga da ettim ama yok yok. Olmadı bir aile terapistine gitmeyi düşünüorum.

İnanın çok zor böyle biriyle yaşamak. Hele ki 3 aylık evliyken adamın duvar olması. Bizim ailemiz arkadaşlarımız hepsi ayrı şehirde burda bi tek ikimiz varız O da olmazsa ben kiminle konuşup dertleşirim ki. Evde varlığımla yokluğum bir.

E tabi bunlarda yok sadece başka şeylerde var dokunan... Ama azıcık ilgi için daha ne yapabilirim çözemiorum.

ilgi derken ne bekliyorsun once bunu bı acabılırmısın?
bızde 3 aylık evlıyız ayrı yerlerde calsııyoruz haftanın uc gunu esıme vde oluyor ve hıc bır ıs yapmıyor

ıkımızde gunduz vardıyasındaysak ben yemek hazırlarım yerız bı kahve ıcerız sıgarayla o salona gıder ben bulasık toparlarım
dusa gırerım cıps cola ne varsa gotururumyanına beraber tv ızlerız
beraber uyuyakalacaksak kalırız

cok fazla ıs yapmıyorsunuz degılmı ?

sorun sadece eşinin buyuklerının sana ucuz esya almasımı yapma, allah ,askına canım ya ozel hayatına gelırsek evet sana ktılıyorum erkekler hem cınslerıyle mukemmel anlasıyorlar devre dısı kalıyoruz

Konuşmasını istiyorum benimle pc de oyun oynamasını değil mesela. Ben otururken çeksin kolumdan yanına ( genelde ben sırnaşırım o ayrı tabi ) sadece tv ye bakmasını istemiyorum. Futboldan nefret eden ben 3 ayda takımın ilk 11 ini sayacak hale geldim yeterki konuşsun bnmle die. Ben söyleyince ne konuşacaz ki dio bana. Eskiden de beraber çalışırdık o zmn ne konuşuoduk diorum susuo yine.

En çok koyan aslında sadece se... istediğinde yanaşması. O zmnlar mükemmeldir gelir gıdıklar sarılır öper ne tv ve pc. Ee diğer günler yok. Se... de 5 dk.da biter sonra ben duşa o tv ve pc ye geri döner... Hemen duşa girmesem de yaptığı şey budur genelde...

İlk zamanlar biz bayanlarda olduğu gibi erkekte de bocalama olabiliyor..
Ben de çok kızardım arkadaşlarınlayken iyiysin, benle değil... Beni sevmiyorsun.. İstemiyorsun..
Sonra sonra bunları düşünmemeye mi başlıyorsun, alışıyor musun bilmiyorum ama...
Daha da düzene giriyor herşey..
Bir de bizde gelin gezdirme saçmalığı vardı ki sorma..
Haftada minimum 3 akşam işten sonra süslen püslen git gezmeye.. Vakit kalmıyordu resmen..

Madem sen ilgilenince karşılık veriyor, ki çok iyi birşey bence, sen de atla üstüne..
Ben de çok gurur yaptım o gelsin dedim ama baktım ki huyu öyle..
Çekiniyor mu daha mı hoşuna gidiyor bilmiyorum ben atlıyorum üstüne artık, BENİ SEVSENEEEEE diye
Akşam yemekten sonra cilvelen biraz "hadiii liseli aşık olalım" de, güzelce giyin dışarı çıkar..
Bir olmaz iki olmaz sonunda alışır..

Bir de ben görücü usulüyle evlendim, herşeyi ona bağlıyordum
Görücü usulü ya, sevmiyoruz zaten biz birbirimizi (halbuki kimse silah dayamadı, gördük sevdik evlendik )
Görücü usulü olunca böyle oluyormuş demek, evlenmiş olmak için evlendin zaten sen, hıh

İnan ki çoooook erken..Çok kırılmışsın belli, bu yüzden fevri düşünüyorsun diye düşünüyorum..
Her erkek bir değil ki her akşam şımartsın..
Saçlarımı iki yana örüp kurdele takıp "İçimdeki çocuğu böyle mi çıkarayım ortaya, o zaman mı görüp ilgileneceksin" demişliğim vardır
Erkekte iş yoksa kadın yapacak, evlilik bunu öğretiyor..
Sonrasında da erkek alışıp şımartmayı öğreniyor tabii
Allah bol bol muhabbetle doldursun yuvanızı inşallah..

o tv yi de bilgisayarı da camdan atmak lazım.tv karşısında benm eşim de uyuyakalır. ama ben kös kös tv izleyerek salonda uyuyakalmayı sevmiyorum. zaten gün boyu rahat değiliz çalışıyoruz. akam da deşarj olmaya ihtiyacı var insanın. ben de çok söyledm bu tv olmasa ne yaaprdın die ama birgün çok moralm bozuldu ve tamm tv yi kaldıralım dedi ama lafta tabi. sen de tepkini iyice koy iyice konuş anlamıyorsa o yanaştığında da sen kendini çek.eşin anlasın eşinin ilgisini ve birlikte olmayı isteyip de karşı tarafın yanaşmadığı hissini o da bi yaşasın da görsün bence.seninkiyle onunki belki farklı istekler ama olsun onunki de istek, senin ilgi istmen de istek.karşılıksız kalında neler hissediliyor bilmesi lazım

Ben de iki aylık evliyim, o yüzden bir nebze olsun seni anlayabiliyorum.
Benim de eşim ilk zamanlar ve evlenmeden öncesinde de dillendirdiği gibi birşeye elini sürmezdi.
Fakat evlendikten sonra karşıma aldım ve ciddi bir şekilde konuştum kendisiyle.
Evliliğin bu şekilde yürümeyeceğini, kendisinin istediği zamanlarda hep hazır ol halinde olamayacağımı.
Evin işlerinin sadece benim sorumluluğum olmadığını anlattım.
Çünkü müşterek bir hayat yaşanıyor, aynı evdesin, sende çalışıyorsun eşin de çalışıyor.
Bir de buna ek olarak sen evinde çalışıyorsun.

Gelen misafiri ağırlamasından, günlük evin ihtiyaçlarına kadar sen koşturuyorsun.
Bu adil bir yaşam tarzı olamaz, elbette kadının ve erkeğin yapacağı şeyler ayrıdır.
Tutup eşine bulaşık yıkat, çamaşırları toplat mantığı olamaz tabii ki.
Fakat iş dağılımı yapabilirsiniz.

Sen yemekleri yapıyorsan o sofrayı kurabilir.
Sen bulaşıkları kaldırıyorsan eğer, o da bir ucundan tutup tabağını tezgaha bırakabilir.
Temizlik yaparken süpürgeyi o yapabilir veya senin eremediğin yerlere erebilir vs.
Bunun gibi bir çok şey yapabilir.

Ben bu konuşmadan sonra eşim ile daha iyi anlaşır oldum.
Bana çok yardımcı oluyor sağolsun, fakat bu konuşmayı yapmasaydım biliyorum ki senin anlatmış olduğun, koltuğa yayılıp tv başında uyuyakalma durumları oluşacaktı. Ama bizde insanız, kadın olmamız evin her yerini çekip çevirip, aynı zamanda her gün sabah erken kalkıp işe gidip, süper bir varlık olmamızı gerektirmiyor. Herşey dozunda iyidir...

Ayrıca cinselliğin sadece onun istek ve arzuları doğrultusunda gelişebilecek birşey olmadığını da anlamasını sağlamalısın. Senin de duyguların ve arzuların var elbetteki. Arada bir romantik olmasını rica edebilirsin. Yeni evlisiniz, bu güzel günlerinizi, bu gençlik günlerinizi ancak zamanında yaşayacaksınız.

Boşanmak mı? Delirdin mi? severek evlendiğin bir insandan vaz geçmek senin için bu kadar kolay olmamalı. Evlilik yeri geldiğinde mücadele gerektiren birşey. 1 günlük 1 aylık 1 yıllık birşey değil. Allah bir ömür geçim versin. Fakat evliliğinin huzuru birazda senin elinde. Eşin ile konuşmalısın, tatlı dille, kavga etmeden kendi istek ve arzularını dile getirmelisin...

Daha çok yenisiniz canım hemen boşanmayı düşünme ... Benimde düğünümde çok olaylar oldu inan evliliğimin ilk 2 senesi neredeyse küs gibi geçti...hergün boşanıyordum ama zamanla herşey kendiliğinden yoluna giriyor sen sakin ol herşeye tepki verme çokta üstüne düşme ...ben öyle yaptım elimi çektim üzerinden o nasıl davranıyorsa bende onun gibi davrandım...nemi oldu bu defa o benim üzerime düşmeye başladı.. Düşün benim eşim ne alışverişi ne gezmeyi sevredi çok sıkıcı bir hayatımız vardı.. önce çok üzüldüm ağladım baktım olmuyor onu umursamamaya başladım hayatımı onsuz gibi geçirmeye başladım...sonra baktım o bana uymaya çalışıyor..şimdi benden çok alışverişi gezmeyi seven biri haline geldi...yani sabır sabır sabır derim...sabret bak herşey çok güzel oluyor...sakın bir daha boşanmayı düşünme...

sorun sadece eşinin buyuklerının sana ucuz esya almasımı yapma, allah ,askına canım ya ozel hayatına gelırsek evet sana ktılıyorum erkekler hem cınslerıyle mukemmel anlasıyorlar devre dısı kalıyoruz

Asla ucuz eşya değil asla... Fındığa gidicez deyip abimin düğününe 2 hafta kala görmeye geldiler. Herşeyin en güzelini alıcaz nolur kabul edin dedler. Tek kuruş borç ödetmicez dediler. ( Eşim lise mezunu olduu için ailemin vermeyeceğinden çekiniolardı). Şimdi gırtlağa kadar borçtayız.

Sonra kına gecesinde kıza çeyrek takılır ya bnm kv dem şunu dedi bana. Sana hiç çeyrek yapmayalım masraf olmasın düğünde takacaklarımızdan bi bileziği o akşam takarız olur mu? 160 tl lik çeyrek altın için...

Sonra düğün gecemde takı sonrası odaya geldi. Biz salon parasını ayarlamaya çalışıoruz. Yengem sayıyo paraları o zorla elinden çekiştirdi altınları falan daha kız sayamadan. Onlar bnm hakkım hepsini ben taktım die...

Bayramda ailemin evine bile gelmediler adettendir ya 1 çift çorap bile almadılar bana. Bırakın bi tel bile etmediler.

Bohça desen hak getire nerdeee...

Bunlar sadece bazı aklıma gelenler cnm... Yani tartışmalrımız ucuz eşyadan deildi sadece. Tüm eşyalarım olabileceklerin en ucuzu onlara bile oo ne kdar pahalıymış die laf ettiler de kendileri daha ucuzunu bulamayınca sustular...

boşanmalık bi sorun göremedim ben ama sen daha iyi bilirsin tabi....
eşin ilgisiz sadece...
güzelce ve net bi şekilde konuş...
konuyu kapatmasına izin verme buarada...

canım ıkı kısı cok ta muhabbet edemıyor yada hep aynı konular oluyor , bence yanı bu sekılde
daha onceden ne alınacak nereye gıdıcez nasıl olacak hayaller evlılıkle ılgılı da cok konusuyoduk
sımdı mesela bızımde cok konusmadan gecırdıgımız bı suru gece oluyor

senın sırnasmanda bence cokta sorun yok ama bu sekılde gormen uzucu elbette ayrıca cok kısa suruyormus ve sankı hergun olmuyor gıbı dusundum yazdıklarından :S

evliler kervanına hoş geldin canım klasik türk evliliği işte ben burdan diğer arkadaşlara soruyorum sizin evliliğiniz nasıl eve geldinizmi eşiniz ev işlerine her akşam ama arada sırada değil size her akşam yardım edermi sizi tatil günlerinde gezmelere götürürmü eve hergün hediyelerle çiçeklerle gelirmi sizi hayatının odak noktası haline getirdimi inanın merak ettiğimden soruyorum benim ailemde böyle erkek yok eşimin tarafındada yok arkadaş çevremdede rastlamadım birde kk bayanlarına sorayım dedim hazır konu açılmışken sana ona göre yardımcı olacağım tatlım

Haftada bir cook nadir 2... Ben artık istediğimi belli ettiğimde 15 dk sürebilio. Tabi bu komple zamanı. İlk sırnaşmalar başlar ve biter bu kdr... Yorgun olduğunu hissederse ddiğim gibi 5 dkdır...

Sanırım eşiniz beklentilerinizi ömür boyu karşılayabilecek biri değil. Anlattıkalrınıza göre onu değerlendirdim. Daha çok ilgilensin birlikte güzel anlar özel anlar geçireli mistiyorsun ama yapısında doğasında bu yok ise değiştiremezsin . Hemen ayrılmayı düşünme fakat çok ta üzerine düşme karşına al konuş eşini . sen gereken işveni nazını bakımını görselliğini yap bak bakalım nasıl tavırlar sergiliyor

Genelde erkeklerin büyük kısmı bu şekilde oluyor bu sorunu zaman zaman bizde yaşıyoruz.
ne kadar sinir olduğunu anlayabliyorum. konuşarak örneklendirerek durumu en aza indirebilirsin ben genelde öyle yapıyorum bir süre gidiyor bir süre sonra gene yemekten sonra uzanıp tv izler ve orda uyuyakalır =)
onun size yanaştığı zamanlar sizde ona pas vermeyin halsız olun canınız sıkkın olsun yorgun olun ya da hasta olun her istediğinde size ulaşamasın birkaç geri çevrilmeden ya da isteksizlikten sonra size ne oluyor diye sorar zaten o zaman lafını yerine oturtuverirsiniz

Canım benim kv de bana hiç birşey almadı inan kınada takılan çeyreği bile eşim taktı düğünde 2 tane bilezik taktı kv dem onuda sonradan öğrendimki eşim almış vermiş bunları takın diye...eşyalarımın hepsini eşim aldı...bana bir çöp bile almadılar hatta bir tane ortaya cam sehpa almıştık evlandikten 2 ay sonra tayin çıktı ailelerimizin olduğu ile taşındık ve o sehpayı evde koyacak yer yoktu ve onu kv dem istedi bana verin dedi düşünebiliyormusun hem düğünümde hiç eşya almadı hemde bizim aldığımız sehpayı istedi bende verdim...

Benim ailem yatak odası perde halı vs.aldı ama onlar hiçbirşey almadı ...sana diyeceğim boşver sana birşey almamış olsunlar üzerinde hakları kalmamış olur...eşya dediğin borç dediğin gelip geçici inan önemli olan huzur ...bizde eşimle bir sürü borç ödedik eşyalarım 4 4 lük değil ama en azından onların üzerimde hakları yok böyle iyiyim ben ...sende bunları çok takma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…