Bu adamla ne yapacam ben :(

Bir de evliligin ilk zamanlari, ilk yili bu tarz problemler yasaniyor. Iki taraf ta evli olmanin hayatlarini bir anda degistirmesine adapte olamiyor bir anda. Daha 3 ay olmus, biraz sure verebilirsiniz. Cocuk henuz dusunmeyin derim ama bosanmayi da dusunmeyin. Zaman verin. Sinirleriniz yipranir ama sabredin bakalim. Baktiniz yapamiyorsunuz, o zaman dogru karari verirsiniz. Bazi erkekler konusuldugunda dinleyip kendilerini duzeltmeye calisiyor ama bazi erkeklerin de bir kulagindan girip digerinden cikiyor. Siz zaten konusmussunuz, sanirim esiniz de benim esim gibi konusmaktan anlamiyor. Umarim her sey yakinda yoluna girer.

ailesini çok dert ederdim ilk zamanlar ama şimdi inanın açmıorum ağzımı geldi geçti diorum. Sadece bi bulaşık makinesi almadınız bana hainler çürücem bu mutfakta diorum o da gülerek asla laf sokmak amçlı dğl o0da gülüo hatta o kdr.

İnanın ki artık azıcık ilgi die yalvarmaktan yoruldum çok onurum kırıldı... Atlıorum üstüne sırnaşıorum falan hemen bana canın mı istio die soruo ya diorum ne alaka kocamdan ilgi bekliorum o kdr. gerçi cnm istesede bi kaç kez reddedilmişliğim var. O yüzden artık açmam ağzımı... Bazen cok yoruluo işte biliorum o günler ztn ağzımı açmam. Masaj falan yaparım aman dinlensin derim.

Ama bazende benden cok daha az iş yapar ama adam gene aynıdır... Koçişim sen ne zaman bu kdr kalas oldun diorum gülerek. Aaa ne kalaslığımı gördün dio gülerek. E daha geçen konuşmadım mı ben sennle hani yapmıcaktın diorum. Ne konuştuk ki dio. Sonra tabi bnm içimde şeytan uyanıo. Neyse sewgilim boşver diorum. Tmm dio.

Adet dönemlerimde özellikle çok hassas olurum. Bi kez ağladım böyle zamnlarda neyin var die sorar karşıdan ama sonra bakar gene tvye. Adetliydin dimi sen der... Bi kez koltukta uzanıoduk ordan kalktı diğer koltuğa geçti yaa adam...

Böyle işte...

aksam yardım etmez
eger osylersem cok nadır evı supru derım salonu supurur
cogu zaman yatagı toplamaz bıle

evde pc yok
tv takıp etmedıgımız bısey varsa acılmaz
telefonları ellemek yok
evde net baglantısı yok
dogal olarak b eraber gecırılecek cok zaman var
zaman zaman bende yalnız hıssetsemde(cıdden yalnızım ama) esım hafatnın 3 gecesı vardıyada oluyor o yokkken cıldıracak gıbı oluyorum
hıc heıdye aldımı evet kunye aldı bır kere hıc cıcek almadı
ama guze notlar yazar bırakır
cıkolata veya cıg kofte alır ben cok sevdıgım ıcın

gezmeye gıdemıyoruz once dugun borcu sımdı evımız olsun dıye tadılat tasınma ıslerınden fırsatımız olmuyor

ne bılım ya bende calıstıgım ıcın zaten aksamları eve gelmek ıstıyorum
ama haftanın 1 guu bı kac saat cıklabılır dısarı :)

Senin elinde herşey canım, biraz süslen püslen kendine dikkat.
O sana yanaştığında da umursama, sana nasıl davranıyorsa o şekilde davran.
Anlaşılan konuşarak, uzlaşmaya çalışarak olacak birşey değil.
Tavır ve hareketlerinle birşeyleri anlatmaya çalış.
Bakalım bunun neticeleri ne olacak...

Fakat hemen pes etme, zaman alabilir düzelmesi.
O yüzden biraz çaba göstermen gerek...

Haftada bir cook nadir 2... Ben artık istediğimi belli ettiğimde 15 dk sürebilio. Tabi bu komple zamanı. İlk sırnaşmalar başlar ve biter bu kdr... Yorgun olduğunu hissederse ddiğim gibi 5 dkdır...

erkeklerın yanında aglamamak gerek bence bırde bu konuyu ne kadar dıle getırırsen o kadar adamı bıktırabılırsın cunku cok ta konusularak haleldıelecek bısey degıl
sen en ıyısı planlar yap
bu aksam tv yok
fılm aldım
yemekten sonrabulasık bıtınce fılm ızlıyecegız dıyebılırsın
veya bu aksam sana suprızım var
bulasıklar sende
ben bıraz hazırlanacagım dıyeceksın

yanı ben bu skılde yapıyorum esımde bu sekılde alıstı bazen sadece ortak anlamda yaptıgımız tek sey kahve ve sıgaradır
oyleya ev ısıoluyor mısafır oluyor her zaman uymuyor

o kalası yontmaya bak derım
caktırmadan

Sanırım evlilik hayatında bunlar az da olsa normal karşılanıo Ben uğraşmaya devam edicem elbet sewgili kalasımla. Artık gururumun incinmesini falan da takmamam gerekio sanırım.

Bu akşam biraz süsleneyim bakim nolcak...

bence guzel olacak yenır bır hayat bızım topicimiz bulusma kısmında oraya gelırsen cokca konusuyoruz bu mevzuları bız gaz alırsın

Eşine, sevdiğine, hayatının erkeğine gurur yapan bir türüz işte..
Bana ne o gelsin, o teklif etsin bi kere de, o söylesin..
Yapmadım mı? çooookkk..
Olan sadece bana oldu..
Adamcağızın haberi yoktu birşeyden, anlamıyordu bile noolduğunu..
Bakıyor ben ağlıyorum, somurtuyorum vs..
Birden olmuyor tabii ki, ama şunu anladım..
O sarılsın diye bekleyip gurur yapmak yerine, sarılıp sırnaşınca hem karşılığı çabuk oluyor hem de beklentilerden dolayı kırgınlık olmuyor..
Çok bunaltmak istemiyor, düşünemiyor olabiliyorlar, yaradılışlarında var napalım
Bizde düşen canımızın içini çözüp nabza göre şerbet vermek olmalı..
Şükür ki 4,5 sene oldu, ilk aylarda üzüldüğüm şeylerin çooook komik geldiği, tadını çıkarmayı öğrendiğimiz zamandayız...

Sekerim, kocaniz resmen odunmus, kalas formunda bir yasam suruyor. Hayat boyle gecmez.
Evlenmeden once nasildi ?
Bir de haftasonlari gezmeye zorlasaniz , belki acilir.

vallahi ne yalan söyliyim bizde böyleyiz gerçi netimiz yok evde ama hemen tv karşısına geçer içinden gelirse bazen yardım eder, konuşacak birşeyimiz olursa konuşuruz yoksa tv ye kilitleniriz, ilgi istediğim zamanlarda ilgi göster demem koltuğa uzandığında bende yanına uzanırım sarılır tv izleriz , bende gündüzleri çok yorulduığum için belki de gözüme pek batmıyor ilgi gösterecek de bekleyecek de dermanım kalmıyorr,

arkadaşlarınız gelince ortamın neşelenmesi normal kalabalık sonuçta ve hergün gelen insanlar değillerse güzel ağırlamak istediğinden olabillir, birde hani sen birşeyler bekliyorsun ya ondan , beklemek yerine sen atakta bulunsan belki öyle alışkanlık kazanır

Evlenince sanırım çoğu şey azalıo. Yorum yazan her arkadaştan anladığım bu...

Evlenmeden böyle dğldi ki. Her gün görüşürdük. 1 gün görmese mesaj yağmuruna tutardı. Şimdi memlekete gittiğimizde ben annemde o annesinde kalıo. ( Ailesinn evinde yer yok bide çok yıprandığım için götürmüo annesine. En güzeli görüşmeyiz siz dedi. Bende canıma minnet gitmiorum ) Aramaz bile nabıon die. Ben çıkıom geziorum geliorum. Ben msj atınca 1 saat sonra cvp verir. Arkadaşlarıyla olur özlemişim der.

Şaşkınım empati yapmaya çalışıorum ama artık pek de yapabildiğim söylenemez... Bakalım söylediklerinizi dinlicem ve sırnaşmaya devam edicem.

Ama inanın ki şımarıklık değil bnmki. Sewgiliyken ilgiden bunaltan adam nsl oldu da böyle oldu anlamadım sadece. Emin olun kendimi de cok suçladım. Sewgiliyken anneleri köye giderdi bazen. Ben geçerdim onlara. Başka koltuğa otursam surat asardı. Yanıma uzan film izleyelim derdi. Saatlerce kalırdı öyle. Şimdi ne oldu anlayamıorum sadece. Soruorum da ben hala aynıyım dio.

Bigün dedim bak ben bu hareketlerinden dolayı beni kandırdığını hissediorum zamanında ve soğuyorum senden ne olur düzelt kendini azıcık ddm. Bnm kusurlarım varsa söyle düzelteyim çabalayım en azından ddm. Senn bi kusurun yok ben senden cok memnunum dio. E o zmn ddm. Ama ben dğşmedim hala aynıyım dio. Zamanında böyleydin şimdi böylesin nsl değişmedin diorum. O zmnda susuyo... Yorgunum dio yada... Yeni başlamadın ya iş hayatına diorum. Susuo bi süre sonra konu kapanıo. Sonrada hiç bişi olmamış gibi davranıo

ne bosanması bu bir evli erkek sendromuu
bende aynı sıkıntıları yasadım yenı evlıyken senın gııb kafaya taktımm ama baktım kı zamanla duzelıyorr sıkma canını

hem adamlar durmamıs arastırmıs bır erkek gunde en fazla 2000 kelime konusuyor
kadınlar ise 7000

Canım daha 3 aylık evlisin sakın merak etme bence. Biraz onu kendi haline bırak. Benim eşim de öyleydi. Biz de evlenmeden önce biraz sıkıntı yaşadık. Onun ve benim içimde kalan çok şey oldu. İlk 6 ay berbattık. Sonra yavaş yavaş sorunları çözmeye başladık ve 2 yıl oldu nasıl bir adam oldu anlatamam sana. Aynen senin bahsettiğin gibi o da konuşmazdı içine kapanırdı. Ben yaklaştığımda kibar davranırdı ama o bana yaklaşmazdı. Bir süre uzaklaştım birşey demedim. Ben de kendi içimden boşanmayı düşündüm ama ona bundan bahsetmedim. Yavaş yavaş hayat içerisinde birbirine destek çıktıkça birlikte vakit geçirdikçe içteki şeyler dökülüyor ve yakınlaşma başlıyor. Şu anda eşime baktığımda inanamıyorum bu o adam mı diye. Nasıl bir aşk ve sevgiyle yaklaşıyor bana baktıkça ben inananamıyorum. Fakat bunun tek çaresi zaman. Biraz ona zaman ver, şimdilik çocuk düşünme bence ve onun yavaş yavaş sana açılmasını bekle. İnan bana sonu çok güzel olacak.

Canım bence çok sırnaşmaya çalışma. Kendi haline bırak. Sen de çok fazla düşünme kendi hayatına bak. O yok dese de içinde kalan sana söylemedği şeyler var mutlaka zorlama. Zamanla tekrar yakınlaşacaksınız ve yavaş yavaş anlayacaksın onun da içinde neler evirip çevirdiğini. Tekrar eskisi gibi olur merak etme, sen yeter ki çok sıkma kendini çok fazla huzursuz olma. Hayatına işine gücüne bak. İlgi isterse ona ilgi gösterirsin ama üstüne gitme bence. Zamanla sana açılacak bence merak etme (Bir de bu aralar memlekete fazla gitmeseniz mi o açılana kadar en azından. Her gittiğinde birşeyler tazeleniyor olabilir. Bir süre kendi hayatınıza baksanız daha iyi olmaz mı)

canım inşallah en kısa zamanda düzelir eşin. yeni evlisin daha ne boşanması, ne kadar sevgili dönemi olsada evde birlikte yaşamak farklı bence alışır düzelir merak etme. çok sert olmadan kavga havasında değilde eşinle konuşmaya çalış bence ne istediğini ne istemediğini anlat. bende yeni evliyim 1,5 aylık daha. benim eşim de pc başında çok vakit geçirir bazen, kızarak dile getiriyorum bazen oturuyorum yanına sarılıyorum öpüyorum gerekirse gıdıklıyorum tabi bir bakmışsın pc diğer tarafta... mücadeleye devam canım . allah yardımcın olsun

Genel yorumlara katılıyorum, boşanmayı düşünme, çocuk fikri varsa askıya al. Bu konuyu da bu kadar takma. Yeni evlisiniz, yeni ev, yeni eşyalar, yeni bir hayat. Sen belki çabuk alıştın bakalım o bu duruma kolayca alışabildi mi? Evliliğin ilk yıllarında bocalamalar olabilir. Zamanla düzelecektir. Her zaman bakımlı olmaya dikkat etmek, evde bile güzel güzel giyinip süslenip sallana sallana gezmek, yakası bağrı açık dolaşmak.. Bunlarda yardımcı olabilir mi :)

İyiki yazmışım yaa buraya içim rahatladı biraz. En azından ileride düzeleceğine dair bir umudum var artık. Sabır inşallah düzelecek koçişim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…