Bu aralar eşimin ailesi ile görüşmek istemiyorum..

diablo

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
851
294
303
İstanbul
Kızlar,
Herkes gıbı benımde esımın aılesıyle bazı sorunlarım oldu. Sustum olmadı, kavga ettım olmadı, agladım olmadı. Yasadıgım sıkıntılar nedenıyle depresyona gırdım ve suan ılaç tedavısıne basladım, psıkologa gıdıyorum. Kayınvalıdemler 3 hafta once yazlıktan donduler , yazı orada gecırıler. 3 hafta olmasına ragemn aramadımda gıtmedımde. ancak kendısı gecen gun aradı esımle konustuktan sonra benım ıstedı. aslında kadın guzel konustum hafıf sıtemlı ama gulerek sakayla karısık bekledıgını soyledı. Kızlar yemın ederım sıze hem uzuluyorum hemde ıstemıyorum onları. ama esım ıcın, kısılıgıme ters dustugu ıcın boyle durumlarda kıramıyorum yıne gıdıyprum ama en ufak bır laf sokulmasınada dayanamıyrum artık. bu hafta ıcı artık gıtmemız lazım esımde gıdelım ayıp oluyor dıyor. Ya tamam gıdelım de ben psıkolojık olarak yapamıyorum. kadının sesını duyunca elım ayagım buz gıbı oluyor, saclarım elektırıklnıyor. Bıde onumuz bayram eltımlerı falanda bayramda gorme olasılıgım cok yuksek . 3. kısı olunca ama gıtme, ben olsam hıc takmazdım denılıyor ama takmam ımkanım yok. Npacagım ben. şımdı bıle yazı yazarken parmak uclarım buz gıbı oldu. Doktorum bır ılac verdı sınırlenecegı dusununce bunu ıc dedı. herhalde 1 dıkıste butun sıseyı ıcıp oyle gıdecegım. sakınleşemıyorum.

canım senı anlıoorum bnde oyleyım ama esımle altlatacagız sonucta ve suan bnm esım asker aılemle kalıorum arada onlara gtmek zorunda kalıorum ve her gıdısımın donusu aglıyarak moralım bozuk bı sekılde donuoruuum ama esımı cook sewıorum ve sabredıoorum

canım ne seni bukadar yıprattı? durup dururken böyle soğumuş olamazsın

seni depresyona sokacak kadar ne yaptılar ki?
özel bi soru oldu belki ama,sorununun çözülmesi için de anlatmalısın diye düşünüyorum...
elim ayağım buz kesiyor dediğinize göre önemli bir sebep olmalı...

Canım benım esımde 7 ay boyunca yurtdısındaydı. ozaman kayınvalıdemle arayı duzeltmıstım ancak o zamanda eltım bozdu. kaynım bpzdu. hıc arayıp bı naber nasılsın demedıler. bende o zaman hıc sesımı cıkarmadım sabredttım ama esım geldıkten sonra kayınvalıdemde U donusu yapıup eltıme kustugum ıcın bana soguk yaptı. Insanların ıstedıgı zaan benı kırıp ıstedıgı zamanda barısmasına tahammul edemıyorum. Dıyorum ya yaklasık 1,5 aydır ılac alıyorum ve zxaten cok rahatım ama bu rahatlıkla bıle cınlerım tepemde . Ya napcam vallahı hıc goresım yok, hıc ıstemıyorum. fızıksel olarak rahatsızlanıyorum mafoldumben

Buraya sıgmazkı , sadece onlar degıl arkadaslar esımde yıpranma donemımde yardımcı olmadıgı ıcın tek basıma kaldım. ve kızlar annelerıne pek bısey anlatmazlar bılırsın kendı aılemlede sorunlarımı paylasamayınca kafayı yedırttıler bana. Gece yarısı kayınvalıdem rahatsız olmam ıcın cagrı atıyordu, esımı gızlı gızılı evıne cagırıp sonra bana bugun oglum geldı dıyordu. ya bunun gıbı seyler, kaynımı anlatmayayım bıle sessız sessız yapacagını yapan ınsanlar. bUNLARA MAALESEF CARE YOK BEN GECTIM AMA KAYNANAM , KAYNIM VE ELTIMI LAFLARI ACILIR ACILMAZTIR TIR TITRIYOPRUM BUZ GIBI OLUYORUM . KARNIMA KRAMPLAR GIRIYOR.

Eşin ne diyor canım bu duruma?
Senin bu denli rahatsız olduğunu,
ilaç kullandığını bile bile zorluyor mu götürmek için,
yahut kayınvaliden sana laf soktukça eşin hep sessiz mi kalıyor?

Canım şimdi hiç görüşmemek,
bağları tamamen koparmak da apayrı bir sorun olur aranızda,
şu an yaşadığından çok daha büyük sorunlara neden olabilir.
Çok sık görmek zorunda değilsin ki,
çok nadiren görüşseniz, yine mi yapamazsın?

Görüşmek istemiyorsan görüşme,ne zaman kendini iyi hissedersen o zaman git.Benimde kayınvalidem tatilden döndü,15 gün oldu gitmedim,bayrama kadarda gitmeyi düşünmüyorum .Telefon ediyor o,niye aramıyorsunda diyemez arama özürlüyüm ben.Kendini sıkma,canın nasıl istiyorsa öyle davran,bunlarıda düşünerek kendine eziyet etme.

Esım ılac kullanmaya basladıgımdan bu yana cok ustume gelemıyor. Oyle bır duruma dutumkı esımle bıle 2-3 ay karı koca ılıskısı yasayamadım. Yedıgımı cıkartıyordum ama sımdı annesı arayıp hosgeldıne ne zaman gelıyorsunuz bı sorunmu var deyınce gelecegız ıslerım vardı dıyor. ama esım yapı geregı laf sokulunca susuyor sonra ben neden boyle dedıler deyınce korumaya gecıp onlar oyle demek ıstemdı sen hep yanlıs anlıyorsun onlar ıyı nıyetlı demeye baslıyor. ben krız gecırıyorum o zaman. Zaten cok sık gorusmuyorum ama yaz donemınde rahatım yazlıkta oldukalrı ıcın sımdı kısa gırıyoruz ya baslayacaklar yıne dıye krkuyorum :kedi: :kedi:

Niye bu kadar kafaya takıyorsunuz ki, kendinizi ezdiriyorsunuz, o insanlar için ilaç kullanıyorsunuz anlamadım.
Karşılığını verin, bir laf söylediğinde bakın ikide bir laf sokuyorsunuz o yüzden gelmek istemiyorum diyin.
Ben laf sokmuyorum derse, ben de o zaman size aynısını yapayım size normal geliyorsa diyin.
Ben öyle miyim değilim, ben de açık konuşamıyorum ama öyle olmak gerek.
Ama ben bir susarım iki susarım sonra cevabını veririm.
Bazı şeylerin cevabını verseydik zamanında hafızamızda bu kadar yer etmezdi.
En azından ben de şöyle dedim derdik.
Şöyle ki bizimkiler benden biraz çekiniyorlar sinirliyim çünkü.

yle bir kuralmı var ?Tatilden dönünce hoşgeldine gitmek gibi..
giderseniz bu kuralı onaylamış olursunuz,gitmezseniz var sayılan kural unutulur:))

Canım eşinin sana destek oluyor olması çok rahatlatırdı seni.
Klasik tavırlar, sözler;
anneleri hep iyi niyetlidir, laf sokmamışlardır, öyle demek istememişlerdir,
yanlış anlayan hep gelinlerdir zaten....

Canım yazın nasıl görüşmeden durabiliyorsanız;
kışın da durabilirsiniz.
Çok sık görüşmüyorum demişsin zaten,
bi hoşgeldine gidersin misafir gibi kısa süreliğine,
bayramda felan gidersin yeterli.
Gittiğinizde de uzun kalmayın, çok kısa süreliğine gidip
dönün evinize.
Eşin istiyorsa kendi sık sık gitsin, gitmeli de zaten,
erkekler kendi ailelerine illa ki hanımlarıyla gitmek zorunda değiller ki.

Tamamen görüşme, gitme diyemem
bana bu davranış da hatalı geliyor,
hiç gitmezsen seni daha çok üzerler, daha çok laf sokarlar,
eşine şikayetlenirler, eşinle de aran açılabilir.

Canım zaten ilaç yardımı da alıyormuşsun,
gitcem de ne olacak diye öncesinde kafanda büyütme bu kadar,
rahat bırak kendini, sıkma.
Müsait olduğun bir zaman eşinle azcık uğrayıverin,
laf sokarlarsa alttan alttan sen de onlara sok.
Belki korktuğun gibi bile olmayacaktır, laf felan sokmayacaklardır.

Son düzenleme:
Walla canım durumuna çok üzüldüm. insanın bi tahammül sınırı vardır, takma diyeceğim bende ama sende sabır tahammül kalmamış. haklı nedenlerin vardır mutlaka ama bir arkadaşın dediği gibi misafir gibi git gel. Onları tamamen hayatından çıkaramıyacağın gerçeğini kabullen. eşinle evli olduğun sürece onlar ne kdr görüşmesenizde hayatınızda olacaklar. Siz kendinizi toparlamaya çalışın ve onların karşısında güçlü olun. Çok sık gitmeyin, her dediklerine takılmamaya çalışın. Ben hep böyle durumlarda beterin beteri vardır diye teseelli olurum. Ne fenalıklar yapanlar var, neler okuyoruz burda Allah korusun.
Hatta sizi rahatlatabilecek hobiler bulun, kafanız dağılır. Eşinin ailesini uzaklaştır kafandan. Her ne kadar ilaç kullanıyorsanda kendi kendinin doktoru ol, sen kendine yardımcı olmazsan ilaçlardan fayda bekleme. Allah yardımcın olsn

Saolun kızlar mısafır gıbı gıdıp gelemıyorum. esım annesını gorunce kalkmak bılmıyor. en az 5-6 saat oturuyoruz. hadı kalkalım artık yarın ıs var deyınce kaynanam esıme masum masum bakıyor. mutfaga cagrırıp fısır fısır bıseyler soyluyor eee adamda 24:00 u vurmayınca (saat) kalkmıyor. esım kendı kendıne gıtse yıne ıyı aslında ıkısıde b...ok tan , yalnız gıdınce dolup dolup gelıyor. benımle gıtse dedıgım gıbı odalara cekılıp konusuluyor. sonrada bana esım eve gelınce nıye anneme soguk davranıyorsun, uzuluyor, mesafemı koymaya calısıyorsun dıyor. ama ben bısey dedıgımde hemen onlar haklı, masum , okuz altında buzagı arayanda ben oluyorum. Gıtmezse bı problemmı var oluyor, gıtsem artık doldugum ıcın salonun ortasına cıkarasım gelıyor. 1-2 ay gormek ıstemıyorum aslında uzaklaşmak ıstıyorum ama dedıgım gıbı esımden destek alamadıgım ıcın kubanlık gıbı gıtmek zorunda kalıyorum. evımın ıcı huzursuz oluyor. Esımle hıcbır problemım yok ama boyle tartısmalar artık benı yıpratıyo. Kadınla kusuyorum ama o benım rahatsız olacagımı bıldıgı için devamlı esımden bana haber gonderıyor.

gidersiniz gitmesin o ayrı
sana kalmış
ama seni bukadar buz kestirecek, depresyona kadar büyük sorun göremedim ben ortada

sakin olmaya çalış ne derlerse desinle duymamazlıktan gel. bende snein gbii sinirden buz kesiliyordum başıma ağrılar giriyordu. kadnı boğasım geliyordu resmen. kavga etmeyi sevmeyen ben bişey söylese de çatsam sonra eşimle çıksak diye bakıyorum halada. ama eşim konumuş bundan sonra dikkatli ol bir daha kırarsan balımnuru son kez çıakrım daha yüzümmüzü görmezsiniz felan. bakalm şimdilik iyi davranıyorlar. eşn otursun konuşsun güzelce.

gidersiniz gitmesin o ayrı
sana kalmış
ama seni bukadar buz kestirecek, depresyona kadar büyük sorun göremedim ben ortada

Canım daha olayları tam analatamıyorum nasıl yazayım sımdı. Nısanlılıgımdan bu yana olan laflar, tartısmalar, ayrımlar. ıkı lafa alınacak bozulacak bırı degılım , oyle seyler oldukı kafamdan atamıyorum .

benım esım oyle degıl. benı 30 yasına kadar o buyuttu , analık hakkı var kıramam onu dıyor. ben cevap verınce huzursuzluk cıkartıp neden cevap verıyorsun , sussan olmaz mı, ne var sımdı kızacak dıyor ben olaya degıl artık esıme satasmaya baslıyorum. Esım nısanlıyken boyle degıldı. evlendıkten sonra anası ogulcu, oglu anacı oldu.
Ne var ınsanları huzursuz edecek. kaç yasında ınsanlar guzel guzel gecınsek olmuyormu ya. Bu aksam yada yarın aksam gıdecegız herhalde.

geçmişte aranızda ne geçti ne yaşandı bilmiyorum ama bu kadar kafanda niye büyütüyorsun ilaç kullanacak kadar kendini niye harap ediyorsun anlamadım kifisfisfis
sanırım çok sıkta görüşmüyorsun o zaman biraz rahat ol canım yaaa
böyle herkesten çok kendine zararın dokunur kimseye birşey olmaz
sana saygısızlık yapmıyorlarsa ufak tefek laf dokundurmaları duyma bile
yada arada sende şaka yollu cevap ver ama bu kadar kafanda büyütmelmaz:
böyle devam edersen olan sana olur kimseye birşey olmaz:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…