Bu aralar eşimin ailesi ile görüşmek istemiyorum..

ahh bu kocalar yok mu...
yani karilariyla anneleri arasindaki dengeyi bir turlu saglayamiyorlar ne kadar beceriksizler ben anlamadim gitti...

sana surekli laf sokan, senin psikolojini bozup ilac icmene neden olan insanlarla gorusme bence.
kendine yazik edersin.
esin gitsin gorussun.
vallahi ben beni uzenlerle gorusmuyorum.
esim ne derse desin...

yapan yaptı kızlar. dun aksama esıme " annelere ne zaman gıdecegız dedım " oda "sen ne zaman dıyırsun " dedı. bende konuyu acıverdım. askın bu aralar su durumu bıraz ötelesek ben daha yeni yeni kendime geliyorum dedim. Kendısı kızdı yıne ne var sımdı uzak duracak ne oldukı , şuan sana bişeymi yapıyorlar dıyor. bende dıyorumkı ya zamanında yaptıkları sımdı cıkıyor benden. rahatsızlanıyorum. akşam bı sakınlestırıcı aldım. 21:30 da yattım guzelce uyumusum.
Ya sanırım benım su durumuma bı care yok. 1,5 aydır cok rahatım. bu tedavı benı cok fazla rahat yaptı. çat dıye soyluyorum aklımdan gecenı. sımdı gıdınce ınsallah agzını acmazda bende sınırlenıp konusmaya baslamam.

bu erkekler o ıslerden anlamıyorlar. ya kızıyorum, kavga edıyorum yıne aynı. hala annesının kendısıne soyledıgı her lafı bana tasıyor. Dıyorumkı bana anlatma yok yıne aynı tas aynı hamam. gekıyor hemen annem boyle dedı. annem boyle dusunuypr dıye anlatıyor. gıttım kadına soyledım her soyledıgınız bana gelyor. erkekler bıraz bosbogazlar laf tasıyorlar dedım. kızlar kadın ıyıce delırdı. her lafın aban geldıgını bıldıgı ıcın ıyıce konusmaya basladı.

Canım kayınvalden başta evliliğinizi onaylıyormuydu? Nasıldı sana davranışları
bana öyle geliyor ki kadının daha öncelere dayanan bi rahatsızlığı var..Bilemem tabi.
Ama sen ilaçlara bağlanma fazla, o ilaçlar geçici olarak seni rahatlatabilir ama neticede ağır ilaçlar.
Bak ben aynı binadayım hergün çıkmak zorundayız, bende eşime yansıtmamaya çalışsamda çok sinirlendiğim bazı şeyleri söylediğimde oda saçmalama sana öyle gelmiştir diye kesip atıyor. Yanlarına çıkmama gibi bi şansımda yok hergün görüyorum istesemde istemesemde ama yapacak bişey olmadığı için, içinde bulunduğum şartlara göre davranıyorum. Tepkisiz kalarak. Bu saatten sonra emin ol onları değiştiremezsin. Olan sana olur, en güzel zamanlarını depresyonda geçirerek, sağlığından olarak geçireceksin.
Herkesin damarına göre şerbet vermeyi dene.
Gerçekten bütün denemelerin işe yaramıyorsa kayınvalden ve eşini karşına al ve rahatsız olduğun herşeyi usturupluca dile getir.
Belki gergin bi an olur ama bence birtek öyle durum açıklık kazanır ve çözümün daha kolay olur.

İlk baslardan berı bana karsı tepkılı, bız esımle 1,5 sene ıcınde evlenmeye karar verdık ancak kendısı benı ıstemedı. benım annem unıversıte mezunu degılmıs kendısı unıversıte mezunu ailesıne uygun ınsanlar bulamamış falan fılan. hep susutum bızı tanıyınca cahıl olmadıgımızı gorunce duzelır dıye en son nısamın olmadan 2 gun once annemı aradı. Nısan olacak ama bız bu ısın erken oldugunu dusunuyoruz aslında demıs. bunun gıbı bır suru laf falan. ya gorsenız aılemızı vallahı benım aılemın hepsı oxford mezunu gıbı. ılkokul mezunu olabılır annem ama genc ve aklı basında gıyınmeyı otuturp kalkmayı bılen bırı. Devamlı kucumseme , kendınden bahsetme, laf soylemeler benı bu hale getırdı. o zamanlar nısanlım bana destektı ama esım olunca her evlerıne gıttıgımde laf yedım. esımde hıcbırsey soylemeyınce doldum

Yaşadıklarınızı çok iyi anlıyorum çünki bende 2 yıldır ilaç tedavisi görüyorum..
İlacınızı bırakmayın sakın! iyi geliyor..
Rahatlatıyor..
Bende yüzünü görmek istemiyorum ama eşimiz için katlanıyoruz yapıcak hiçbişiyi yok ya güdücez ya gidicez..
Sabır..

kısılıgım geregı esımın aılesınden kopmasını istemıyorum aıle bagları cok onemlı. Kayınvalıdemlede ne kadar sorun olsada asla hıc gorusmemezlık yapmam. sorun esımın benı devamlı sıkıstırması. zıplenmıs dosya gıbıyım devamlı sıkıstırırlıyorum. off napayım artık gıdecegım oturuo bır kosede susacagım. vallahı damarıma basarlarsa bende konusurum artık ıcımdekılerı.

Üniversite mezunu olmak olmayanları aşağılama hakkı vermez kimseye, bunu yapanlar da ancak ne kadar cahil olduklarını gösterir.
Yazık kayınvaliden bu yaşına ve eğitimine göre henüz olgunlaşamamış. Oğlunu başka bir odaya çekip konuşmalar toplumumuzda hiç hoş karşılanmaz.
Ayrıca sürekli kendinden bahseden, kendini öven insanlarda aşağılık kompleksi var bence.
Çünkü sen nasılsan karşındaki kişi zaten seni tanıyor niye övüyorsun ki kendini, iyiysen de kötüysen de biliyor karşındaki.

Bu arada sana ne derse karşılığını ver hatta bu ilaç seni rahatlatıp her lafı söyletiyor mu onu iç öyle git, ve lütfen bir daha bu kadar takma kafana.
Bir kayınvalide için bu kadar ilaç içilir mi ya.

senin küçümsenecek neyin varki onu anlamadım ben,işte kimileri okumakla adam oluyo kimileri okumuşluğunu yaymakla adam oldum sanıyo...valla inşallah bugün bütün içinden geçenleri söylersin...nişan olmadan 2 gün evvel kızın annesini aramak ne demek ya.ne çirkin bi olay.aklısıra zaman biraz uzasında ayrılsınlar die düşünmüş aklınca...rahatsız olmakta haklısın sadece bu hareketine bakarak bile karar verebilirim...

bosveremıyorum kafam allak bullak , nefes darlıgı, sol kolda uyusma, asırı sınırlılık, kımseye guvenmeme, sancılanmaya basladım karnımdan. dahılıyeye gorundum. hersey normal hayatı organları gectım hayatı olmayanlar bıle mukemmel . senın bu durumun ıcın psıkologla gorus dedı. Oyle basladım sımdıkı doktoruma. İlaçlar benı sakınlestırıyor ve cok rahat konusuyorum aslında hemde hıc sınırlenmıyorum. bu hafta gıdıp bısey soylerse dedıgın gıbı cevabını verecegım. yeter artık kocam korumuyorsa ben kendımı korumayı bılırım. Gıdeyım sonra sızınle neler oldugunu paylaşırım o zaman. Saolun kızlar. a.s. Insanın basına gelmeyınce bılemıyor. bende burada aman bosver ben olsam takmazdım dıyorum ama olay benım basıma gelınce oyle yapamıyor ınsan. :1no2: :1no2:

aynı yollardan geçmiş biri olarak antidepresanları bir gün elime aldım ve şunu dedim kenndime: yaşın daha kaç evliliğinin en güzel yılları derdin ne kim için bu ilaçlar.... neden ellerin titriyo neden ağzında dilin kocaman hissediyosun cahil bir kaynana cahil bir kayınpeder ve hepsinden cahil kızları için.... değmez ve ogünden sonra ilaçları almadım... kaşındılarmı kaşıdım lafmı sölediler saygısızlık yapmadan bende söledim gülerek aşşadan aşşdan..insan içinde diil yanlızken insan içinde annecim annecim kimse yokken sadece gazete okuyan bir gelin oldum hafta da bir gittim çalışmıyodum oğlunu bekledim o geldi beni aldı öle gittim bunlar anlayana hep mesafeydi ve hep mesafeleri korudum ve kendimi asla ezdirmedim oğullarına söyleyip kendi huzurumu bozucağıma çünkü kocam asla bişi diyemez anasına babasına aradan onu çektim ben kendim o onda şak diye söledim..... okadar huzurluyum ki şimdi çekiniyolar bile benden anladılar ne mal olduğumu ama hakettilerde esirgeme sen strese giriceğine bırak onlar girsin sen daha çoookk yaşıcaksın bırak onun ömrü kısalsın ilaçlarla o yaşasın kendine gel günah sana bu günler geri gelmicek herkez ektiğini biçer arkadaşım .......

seni öyle iyi anlıyorum ki evliliğim 1.5 yılına girdi ben hala bazen aklıma geliyor dedikleri krize giriyorum insan unutamıyor..benim kayınvalidem de benim ailemi küçümsedi çok laf etti hem de milletin yanında bunun yanısıra bana demediği kalmadı kaç kişinin yanında hep rencide etti sesimi çıkaramadım o dönem kızdım ama kocam sus sus beni sindirmişti evlendikten sonra bile biçok zaman bana laf etti milletin yanında..küçümsedi eşim sesini çıkarmadı en son bir olayda ben çıldırdım eve geldik ağlıyorum bağırıyorum o gün birbirimize girdik eşimle..sen neden beni korumuyorsun neden susturmuyorsun anneni diye..hatasını kabul ettiama koca bir gün ağladım ve en son bundan sonra olan şeyi anında bana söyle o an çözelim dedi..şimdi kaynanam bana bişe desin önce ben lafı yapıştırcam sonra oğluna şikayet etcem..içime attıkça hasta oldum inanın..atma içine sende canım sakın ben o hatayı yaptım 1 yıldır eşimle birbirimizi yedik çoğu zaman bu yüzden en son kabul ettirdim anasının yaptıklarını..

canım walla kaynananında maşallahı varmış :umursamaz:
kendi okumuşta ne olmuş ki, insanlık okumakla endeksli değil. Ne demek seni ve aileni aşşalamak ayy çok sinirlendim kötükedihüso
annen neden üni mezunu değilmiş ayy olsa ne olcak olmasa ne olcak annenin diplomasından ona neyse. Bunuda ilk kez duydum
Söyle canım içinde tutma, kırmadan, saygısızlık yapmadan ver cevabını
çok sinir bozucu ya, yıpratma kendini yazık sana genç yaşında.
eşinede hiç bişey söyleme bi arkadaşın dediği gibi sen cevabını verip mesafeli davranınca
oda o anlar yani. neticede okumuş kadın delikafadulden
[/B]

olumunekankayizsmile kızlar saolun derdımı anlayan ınsanların olması benı rahatlattı. tek sorunum kayınvalıdemde degıl. kayınvalıdemın boyle yaptıgını goren eltım oda laf sokmaya baslıyor. son olarak ıste konusmuyoruz enson hayırlı olsun demek ıcın aradım onuda.
Sızın dedıgınız gıbı lafımı soyleyecegım bundan sonrada onlar benı gormemek ıcın kose bucak kacsınlar bakalım yasakkelime kadına bısey dedıgımde oglunu cekıp aglıyor. aglamzsa hakkından gelecegım. ee kaynana aglayınca adam benım uzerıme gelıyor. krız gecırıp bı gun adamıda kovacagım valla artık anasının yanına. esımı cok sevıyorum cok ıyı cok ıyı kalplı bırı. herseyımız mukemmel ama bunlar artık benı yıpratmaya basladı. Bı sırkette yonetıcı olarak calsııyorum. 42 kısı var altımda hazırola çalısanlarım hepsı ben cok sever. babacan tavırlısınız der cok cerıcıyımdır. Bugune kadar kımseyle problem yasamadım ama kaynanamla eltım benı cıleden cıkarttılar :tomato:

Canım bak bu sözüne çok hak veriyorum.
Kimse başına gelmeden karşısındakini anlayamaz, anlayamıyor da
o sıkıntıyla boğuşan insan takmamazlık yapamıyor,
soğukkanlı olamıyor.

Ama ben yine de seni bu derece huzursuz, hasta etmelerine müsade etme diyorum canım.
Üzülmemen, etkilenmemen elde değil tabi ki,
ama yazdığın rahatsızlıklar az-buz şeyler değil.
Uygun zamanda, haklıysan çatır çatır cevaplarını ver çekinme canım.

derler ya akıllı olup sen idare edeceğine deli ol seni idare etsinler.... lülülülülülü

kocanı annesiyle yanlız bırakma sende git yanlarına ne söyliycekse sana da söylesin.. bir insanın sağlığından etmek nedemek ya...
çok sinirlendim çoooookk.....alsanaalsanasmile

zaten delırdım artık. yarın gıdecekmısız. esımle dun aksam tekrar konustum ılacımı aldım rahat rahat anlattım. eger bısey soylenırde sen cevabını vermezsen bundan sonrasında herkes kendı bacagından asılacak. ben kendımı korumasını bılırım. dedım.
ınsanları menun etmekten, kendımı yormaktan bunaldım. gerekırse kavga bıle edecegım ,27 yasındayım antıdepresan kullanmaya basladım ve bunların hıcbırını haketmedım. sen eger bunları bana reva goruyorsun kadınlık hakkımda sana helal degıldır dedım.
Bundan sonrada bu konuları hıc acamayacagım bakalım ne olacak. Artık bıktım cunku.

Hakkında hayırlısı olsun canım inşallah düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…