Eşınızın babasının bu kadar parayı seven biri oldugunu bilerek ondan bu kadar yüklü bir borc almaniz pek dogru bir karar olmamış.
Sizi anliyorum, kendi oturduğu evden haric iki evi varsa normalde bu evleri oğullarına verip hic ev alma derdiyle sizi ugrastirmayabilirdi. Ancak ne yazikki her baba bu kadar dusunceli fedakar değil. Sizin kayinbabanizin da huyu suyu belli, birak ev vermeyi ogullarina ev almalari icin destek olmak yerine borc vermis hem de altin olarak. Ordan anlamanız lazım ne kadar paraya düşkün olduğunu. Burda yapacaginiz tek bir sey var bana kalirsa. Adam sizin uyaniklik yapip altin cok arttigi icin nakit olarak sabitlemenizi bile kabul edemiyor. Madem suan 6 ay icinde odeme imkaniniz yok o zaman diyeceksiniz ki baba bizim borcu sabitleme, biz altin olarak ödeyeceğiz. Elinizde oldukca ufak ufak ödeyeceksiniz. Baska secenek yok maalesef.
Siz istiyorsunuz ki hem altin artti o kadar fazla ödemeyelim sabitlesin, hem de istedigimiz zaman elimizde para oldukça ödeyelim. Bunu sadece insanin fedakar bir ailesi varsa onlar kabul eder. Adam durumu iyiyken ev almaniza bile karsiliksiz destek olmamis, altin borcunu mu sabitleyip nakit olarak zarar ederek alacak. O is olmaz, yapacaginiz sey babanizdan degil bir tanidiktan borc almis gibi dusunup altini altin olarak odemek. O şekilde ödeyeceğiz derseniz sizi sure olarak sıkıştırmaz.
Tum bunların haricinde arkadaslar da soylenis cam balkon falan biraz gereksiz olmus. Evi almissiniz hazir, borcu azaltip elinizde oldukça yapabilirdiniz tadilatlarinizi. Birde bebek icin hem tup bebek sureci hem dogumdan sonrasi epey maddi guc isteyenler seyler. Bebeginiz olduktan sonra ev alabilirdiniz, yada biraz borcunuzu bitirip tedaviye oyle devam edebilirdiniz. Yani hem ev, hem cocuk hepsi birarada boyle dusuncesiz insanlara guvenip yapmak zor onu demek istiyorum. Sahsen ben de olsam onceligimiz cocuga verirdm nasilsa esimle kamu calisaniyim eninde sonunda ev alirirz derdim. Hemen o kdr borca girip stres olmak bebek tedavi sureciniz icin deniyo degil. Stres yapmamaniz lazm, dedigim gibi altin olarak ödeyeceğiz diyerek zamana yayin odeme planinizi.