Bu babannelerin torun sevdasi beni bitiriyor

Ay çok üzüldüm, sen ne yaptın. Gorusuyoruz musunuz şimdi?

Bizimkidr saglik ocagindaki her gordugu bebekle yaristiriyo yok bizimki uzun bizimki soyle bizimki boyle bende bazen bakicisiyim gibi hissediyorum simdide yeni bisey cikardi senin bu kadar guzel kizin varmi hey ya rabbim ya

Canim sen ona çocuk gelişimi kitapları al okusun biraz kendini gelistirisin. Çocukları bu şekilde karşılaştırmak çok sakıncalı. Öz güvensiz çocuklar yetişir. Yani boyu uzun olmasa babaanne onu sevmeyecek mi? Sor bunu kv ye bakim ne diyecek.

Benide severken akıllı kızım falan diye severlerdi. Kendimi özel hissederdim. Ben herkesten iyiydiim guzeldim başarılıydım. Okula başladım baktım herkes öyle. Dedim bizimkiler dünyadan haberi yok. Ondan sonra bizinkilerden gelen yorumlara hiç guvenmedim. Sıradan olduğuma karar vermiştim.

Kv kadının alanına giriyor. Aralarında gizli bir iktidar savaşı oluyor. Sorun bundan, o iktidar es ve çocuklar üzerinde zaten. Bence çocukları kıskanmak eskiden de vardı.

Valla arkadaslar sonunda anlayan cikti beni ben sevmeain demiyorum ki kizimi aliyo kucagina alsin ama bana grlmeyince benden baskasina gitmiyo diye bana gelmemesinden gurur duyuyo bende tedirgin okuyorum 1 sene sonra ise basliycam ya o zaman hepten dogursa diye kii benim burda kizimdan kocamdan baska kimsemde yok gurbetteyim zamanim onla geciriyorum

Dün akşam kızımı almaya anneme gittim, benim kızımda 14 aylık buarada. İçeriye girdim, geldi sevdim. Sonra bir kaç eşyasını toparladım. Montunu giydiricem, bir kıyamet koptu. Dedesine sarıldı bırakmıyor, annem uzandı ona gitti, ben gel annecim diyorum bu seferde anneannesine sarıldı, yapıştı yakasına gelmiyor. Annemde güldü "hadi sen git kızın gelmiyor, burada kalacak" dedi. Şimdi ben bu durumda tuhaf bir şey görmedim. Hatta annem bunu söylerken baya bir kahkaha falan attı yani :) Şimdi bende çalışan bir annenin kızıydım, anneanne-babaanne baktı. Rahmetli dedem için ölürdüm, ama annem... Yani bir çocuk anneyi sevmez, anneyi unutur diye birşey var mı Allah aşkına. Adı üstünde çocuk/bebek...Kimden ilgi görürse, kimden fazla yakınlık görürse, kim onun istediğini daha çok yaparsa ona yanaşıyor, zaten aklı ermeye başladığı zaman anne sevgisinin yerini başka bir şeyin tutmayacağını anlayacak. Bende size gaz vermeyi bilirdim, içinizi rahat tutun. Onu siz taşıdınız 9 ay, duyduğu ilk ses sizin kalbinizin sesi, duyduğu ilk koku sizin kokunuz mümkün mü sizin sevginizden vazgeçmesi, yada bir başkasını anne olarak görmesi. Beraber yaşıyor olmanız da, belki sizi fazla geriyor olabilir. Sürekli göz önünde aynı sahne aynı sözler. Siz evladınızı sevin, gözlerine sevgiyle bakın, kocaman sarılın,koklayın. Ve de boşverin, sanki siz kızdıkça daha çok yapıyor gibi geldi bana.

Ne güzel bir durumm beni bir kez bile içten seven babaannem olmadı hep diğer torunlarını sevdi... Değerini bilin ne derse desin seviyor sonuçta

senin yine 8 aylık olan bi bebeğin varken böyle benim daha fol yok yumurta yok ay torun başka bişey ay heves torun sevgisi ay toruna bakmak ayrı bi sevgi vs vs vs durmuyo o bilmiş çeneler hiç en güzel politika susup bildiğini okumak sende öyle yap kim takar yalova kaymakamını :)))))))))))

Benim sinir olduğum konuya benziyor benim kv de oğlunu övecek hep
Geçen onlarda eşim 2 dklığına arabaya indi tam o sırada tesadüf kızım ağladı neymiş babam nerede diye ağlıyormuş
He dedim he ondan ağlıyor. Kızım da 5 aylık daha babasının yokluğunu aramıyor
Gülüyor mesela aa babasına güldü sanki ben bebeğin ebeveyni değilim bakıcısıyım aa şunu babasına yaptı aa babasına baktı aa babası için yapt vs vs
İçimden diyorum ki siz yapın yapın 2-3 ay sonra arkamdan ağladığında içimin yağları eriyecek diyorum.

ne yapsalar yaranamazlar zaten.siz sevgisiz saygısız insan görmemişsiniz

ne yapsalar yaranamazlar zaten.siz sevgisiz saygısız insan görmemişsiniz

Aslında ben anlıyorum konu sahibini:)
Ben de bebeğim doğduğunda mesela ilk bilinçli gülümsemesini babaannesine yaptı bende o an aa ilk sana güldü biliyor musun dedim artniyetsiz söyledim ama söylemez olaydım
Telefonda hemen siz bu çocukla konuşmuyor musunuz bak ilk bana güldü konuştum diye,
İlk bana güldü annesine değil ilgiyi seviyor konuşmak istiyor ( Alttan alttan ilgilenmiyorsunuza getiriyor)
Bir iki hafta böyle devam etti ama sevindiğini belli etsin bir şey denmez ama iğneli iğneli konuşunca insan sinir oluyor
Seni değil bak beni çok seviyor hesabı, masum bir sevgiden ziyade anneyle itişmek niyetleri.

Herkesin derdi farklı..olaydı da baksaydi diyorum bende.. Sinir olsaydım keske sizin gibi..annen hayatta insanda yok fayda..çıldırmak yakın: (

hiç merak etmeyin, gülün geçin he anne senden gitmiyor ,
bak yaşlanınca öğrenmişsin anneliği aferin gibi şeyler sıkıştırın gülücükle...
bakın ben 4 aylıkken başlamak zorunda kaldım işe,
ilk zamanlar kızım küserdi evet küserdi bana, ilk kucağıma gelmezdi sonra açlık ağır basıyor emer emerken oynar ve emmesi bitince küsmeye başladı. bak kızım çalışmak zorundayım işe gidiyorum ama şu saatte geleceğim der çıkardım evden toplasan belki 4-5 defa arkamdan ağlamıştır. alıştı kızım bu düzene, şimdi gelme saatim yaklaştı mı evde terör, beni camda falan görsün kapıya koşturuyor geldim geldim diye kapıyı bana kızım açıyor bi çığlık sevinçten kaçıyor oyun yapıyor...
merak etme hiçbir çocuk annesinden vazgeçmez.
çocuklar büyükleri kullanır bunu kesinlikle unutmayın;
mesela oyuncak alan çikolata alan oynayan kişiye sokulur, ama bu hayatta sadece annesine sevdiği için bağlıdır.
benim kız şimdi dede peşinden ayrılmıyor acıkınca babanne kakk, elinden tutuyor yemeğini istiyor altını aldırıyor iş oyuna gelince dönüyor totosunu babanneye dinlemiyor bile ...
bu yüzden hiç aklına olumsuz getirme ve kendine her gün ara ara telkin ver ve kızına da tabiki.
kızına kızım annesni çok seviyor annesine çok bağlı,
ben kızımı çok seviyorum öptüğünüzde bile ben kızımı çok seviyorum ve öpüyorum gibi şeyleri gün içinde mutlaka tekrarlayın.
siz stresten gerildiğinizde de çocuk size gelmemek isteyebilir sonuçta herkes sinirli insandan kaçar..
sakin olmaya çalışın

konu sahibinin anlaşılmayacak bi tarafı yokki. herşeyi apaçık söylemiş kadıncağız. normal sevsin öpsün koklasın baksın canımı yesin ama bir babaanne yada anneanne olarak anneyle kendilerini kıyaslamaları yanlış. beni seviyor seni değil bana bakıyor sana değil. kendide anne oldu ona böyle şeyler yapılsa hoşuna gidermiydi acaba yada kendi kızı olsa. neden gelinlere yabancı gözüyle bakılır neden bir türlü benimseyemezler anlamıyorum. ablamın 1 yaşında oğlu var bakıcı bakıyordu gayette iyi bakıcısı vardı kadın çıkmak zorunda kaldı çıktı işten diyorki niye babaannesi bakmıyor torununa dedim anne ayrı şehirde kadın ablam zorlamak istemiyor diyorum ayyyyy ben olsam hayatta izin vermem öyle bişeye ben bakarım oğlumun canı sonuçta diyor. cümleye bak cümleye ne gerek var şimdi buna. hazırlık yapıyor kendince bende çalışıyorum ya. ayrıca bakabilirler gayet normal bişey aslında anneanne babaanne baksın ama anne nasıl istiyorsa öyle baksın. ben versem çocuğumu babaanneye habire yedirir çünkü yiyen çocuğun etli butlu olan çocuğun sağlıklı olduğunu düşünüyor çocuk zayıftsa ölü gözüyle bakıyor çocuğa ve ben onun tersini söylediğim zaman çaktırmadan zıtlaşıyor dediğimde haklı bile olsam hiç onaylamıyor yani allah muhtaç etmesinde ben neden vereyim buna çocuğumu şimdi. konu sahibide sonuna kadar haklıııı

ben de çocuğunu kıskananlardanım. bu biraz sizinle biraz karşınızdaki ile alakalı bir konu.

burada ayrımı belki de şöyle yapmak gerek, kvnin bir hareketine kızıyorsanız, kendi annenizi düşünün, o aynı şeyi yaptığında ona kızacaksanız, o zaman tamam sorun yok. ama tersi ise, demek ki siz biraz fesatlaşmışsınız demektir :)

ben mesela çocuğumu kendi annemden de kıskanırım, eskiden "benim oğluma oğlum demeyin" derdim, "ne diyelim torunum deyip de mi sevelim" diye bana kızarlardı. belki de haklılardır bilemem. ama ben de böyleyim yani, ne yapabilirim ki.

bir de karşıdaki kişinin düşünmesi lazım, tamam seviyor olabilir ama, biraz söylediğinin nereye gittiğini düşünsün yani, hep mi anne anlayışlı-düşünceli olsun, karşıdaki kişiden de bunu beklemek gerekmez mi.

Evt benim başıma geldi bu.iki çocuğumuda bir kere emzirmeye çalıştı....bide göğsünden yeşil iltihap akıyomuş ben sonradan öğrendim.cahil işte..

ya geçmiş gitmiş de, o manzarayı düşünemiyorum, kv ile aramda kan çıkardı herhalde. sanırım o yüzden benim kv böyle bir şeyi aklının kköşesinden geçiremez.
biraz yumuşak hulu musunuz?

valla ver cocugu baksın sende keyfıne bak sallaaaa....

benımkı ben bakamam dıyor sen yıne ıyısın evin ayrıysa pek problem etme derim

ya geçmiş gitmiş de, o manzarayı düşünemiyorum, kv ile aramda kan çıkardı herhalde. sanırım o yüzden benim kv böyle bir şeyi aklının kköşesinden geçiremez.
biraz yumuşak hulu musunuz?
Evt seslenmediğim için böyle oldu.başta tavrımı koyamadım.baştan tavır koyanlarada hayranım.o duvarı koyamadım ben.sevdiğimden değil saygılı olayım diye ama olmamak gerekiyomuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…