Bu başlık Kıbrıs'ta yumurta donasyonu düşünenler için

umudunsesi

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2013
117
32
16
İstanbul
herkese merhaba..
az önce bayağı denemeler sonucunda üye olabildim. ne zormuş bu kulube kabul olmak :9
umarım aranıza alırsınız. okuyordum yumurta donasyonu ile ilgili yazılanları ama ço kzorlandım çünkü kimse kusura bakmasın ama çok fazla konu dışı konuşma var. tabii ki sohbet de edilsin ama bgerçek bilgiye, kafamdaki sorulara aradığım cevapları bulabilmek için 30-40 sayfa taramak zorunda kalıyorsun.. o konu başlığı altında paylaşalım herşeyi sevinçlerimizi, olmaz ama hani olursa acılarımızı deneyimlerimizi...
bol paylaşımlı bol çözümlü bol hamilelei bir grup olsun.. paylaşmadan azalmaz bizim içimizdekiler.
hoşbuldum .)

5 yıllık evliyiz. 3 yıl kadar korunduk (en büyük pişmanlığımdır hayatta) ertesi gün hapı doğum kontrol hapı hepsine varana kadar. ah aptal kafam. sonra bebiş olsun ev canlansın dedik. 1 sene çalıştık çabaladık ama olmadı. ben evlendiğimden beri giderdim kadın doğum doktoruna. hiçbir sorun görünmüyordu aslında. yumurtalarımı gösterirdi doktorum "bak burda bekliyorlar uslu uslu " diye. 1 yıl sonunda yine hamilelik oluşmayınca bir sorun olabilir diye eşimi de gönderdim. önce varikosel ve ameliyat gerekli dediler. 2 profa daha gittik. varikosel yok ama sperm hız ve sayısında sorun var dediler. aşılama deneyelim dedik. bir tane denedik: çok stres yaptı sadece 3 milyonla aşılamaya girdik. sonuç negatif. tüp denedik. 17 yumurta toplandı hiçbiri metafaz 2ye geçemedi. dolayısıyla transfer olamadık. 3 ay ara verip yine tüp deneyelim dedik. bu kez 8 yumurta toplandı ama yine sadece birine mikroenjeksiyon yapılabildi. o da döllenmedi. genetik olduğunu söyledi embriyolog. sağolsun bizim için birkaç doktor arkadaşıyla daha görüşecek bir hafta içinde kesin cevap verecek bize. ama büyük ihtimalle benim yumurtalardan bir iş çıkmayacak. yumurta donasyonu, evlat edinme ya da çocuksuz canım eşimle hayata devam 3 seçeneğimiz... kafa çok karışık. paylaşalım diye geldim. hadi paylaşalım :)sizde nasıl durumlar

5 yıllık evliyiz. 3 yıl kadar korunduk (en büyük pişmanlığımdır hayatta) ertesi gün hapı doğum kontrol hapı hepsine varana kadar. ah aptal kafam. sonra bebiş olsun ev canlansın dedik. 1 sene çalıştık çabaladık ama olmadı. ben evlendiğimden beri giderdim kadın doğum doktoruna. hiçbir sorun görünmüyordu aslında. yumurtalarımı gösterirdi doktorum "bak burda bekliyorlar uslu uslu " diye. 1 yıl sonunda yine hamilelik oluşmayınca bir sorun olabilir diye eşimi de gönderdim. önce varikosel ve ameliyat gerekli dediler. 2 profa daha gittik. varikosel yok ama sperm hız ve sayısında sorun var dediler. aşılama deneyelim dedik. bir tane denedik: çok stres yaptı sadece 3 milyonla aşılamaya girdik. sonuç negatif. tüp denedik. 17 yumurta toplandı hiçbiri metafaz 2ye geçemedi. dolayısıyla transfer olamadık. 3 ay ara verip yine tüp deneyelim dedik. bu kez 8 yumurta toplandı ama yine sadece birine mikroenjeksiyon yapılabildi. o da döllenmedi. genetik olduğunu söyledi embriyolog. sağolsun bizim için birkaç doktor arkadaşıyla daha görüşecek bir hafta içinde kesin cevap verecek bize. ama büyük ihtimalle benim yumurtalardan bir iş çıkmayacak. yumurta donasyonu, evlat edinme ya da çocuksuz canım eşimle hayata devam 3 seçeneğimiz... kafa çok karışık. paylaşalım diye geldim. hadi paylaşalım :)sizde nasıl durumlar

Selam canım,

Bende senin gibiyim :(( 3 kez tüp bebek denedik ama sonuç negatif :(( benimde yumurtam az çıkıyor ve kalitesiz oluyor. Yumurta donasyonu yaptırcam ve önümüzdeki ay inşallah Kıbrıs yolcusuyum. Doktorum Halil İbrahim Tekin canım. Sana tavsiye ederim ve sormak istediğin soru varsa seve seve cevaplarım. Bizi sadece bizler anlarız arkadaşım :43:

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim cevabın için. orda birilerini olduğunu bilmek güzel.
ben daaha karar aşamasındayım arkadaşım.. sen nasıl karar verdin onu anlatırsan bana çok yardımcı olursun. karar verdikten sonra gerisi kolay gelir bence.. görüşmek üzere

çok teşekkür ederim cevabın için. orda birilerini olduğunu bilmek güzel.
ben daaha karar aşamasındayım arkadaşım.. sen nasıl karar verdin onu anlatırsan bana çok yardımcı olursun. karar verdikten sonra gerisi kolay gelir bence.. görüşmek üzere

Canım ilk etapta yumurta takipleri, çatlatma iğneleri ve sonra 3 kez negatif tüp bebek olunca baktık olmuyor. Bi tanıdık söyledi neden donasyon düşünmüyorsunuz diye. Sonra internette araştırdım, buraya foruma üye olup gidenleri okudum. Tecrübelerini okudum işte. Sonra sıra merkeze karar vermeye geldi ve Halil İbrahim Tekin hakkında güzel şeyler okudum internet sitelerini okudum Kıbrıs tüp bebek merkezi diye. Bundan bikaç ay önce mail attım merkeze ve beni aradılar telefonda hemşireyle konuştuk. Sonra bikaç gün mailleştik sağolsun her soruma cevap verdiler. günübirlik merkeze çağırdılar hem görüşmek için hemde doktora muayene olmak için. Elimde olan tahlilleride götürdüm bide rahim filmi çektirdim. Sabah gidip akşam döndük eşimle. Şimdi Temmuzda tedavi için gitcez bebişimi alıp gelcem yani transfere gidiyoruz. Allahın izniyle sonuçta pozitif olur. Tabi tutmama ihtimali var ama genelde donasyon pozitif oluyor diyolar bakalım Allah yolumuzu açık eylesin inşallah :16: :16:

Canım ilk etapta yumurta takipleri, çatlatma iğneleri ve sonra 3 kez negatif tüp bebek olunca baktık olmuyor. Bi tanıdık söyledi neden donasyon düşünmüyorsunuz diye. Sonra internette araştırdım, buraya foruma üye olup gidenleri okudum. Tecrübelerini okudum işte. Sonra sıra merkeze karar vermeye geldi ve Halil İbrahim Tekin hakkında güzel şeyler okudum internet sitelerini okudum Kıbrıs tüp bebek merkezi diye. Bundan bikaç ay önce mail attım merkeze ve beni aradılar telefonda hemşireyle konuştuk. Sonra bikaç gün mailleştik sağolsun her soruma cevap verdiler. günübirlik merkeze çağırdılar hem görüşmek için hemde doktora muayene olmak için. Elimde olan tahlilleride götürdüm bide rahim filmi çektirdim. Sabah gidip akşam döndük eşimle. Şimdi Temmuzda tedavi için gitcez bebişimi alıp gelcem yani transfere gidiyoruz. Allahın izniyle sonuçta pozitif olur. Tabi tutmama ihtimali var ama genelde donasyon pozitif oluyor diyolar bakalım Allah yolumuzu açık eylesin inşallah :16: :16:

donör nasıl bulunyor peki o aşamayı geçtiniz mi?
kıskanmaz mıyım arkadaşım yaa eşimizi :)

Arkadaşlar sizden yardım istiyorum şu 2 soruma lütfen

siz mutlaka yumurta toplama işlemi yaptırmışsınızdır. bekar biri (yumurta dondurma) için yumurta toplatsa bu bekaretine zarar verir mi?

türkiyede yasak deniyor bahçeci kliniginden bahsediliyor orada yapılıyor mu acaba?

birde bende 4-6 yumurta elde edebilirz dedi doktor test sonuçlarına göre. 4-6 yumurta az mı ?

cevaplarsanız çok müteşekkir kalıcam

siz mutlaka yumurta toplama işlemi yaptırmışsınızdır. bekar biri (yumurta dondurma) için yumurta toplatsa bu bekaretine zarar verir mi?

türkiyede yasak deniyor bahçeci kliniginden bahsediliyor orada yapılıyor mu acaba?

birde bende 4-6 yumurta elde edebilirz dedi doktor test sonuçlarına göre. 4-6 yumurta az mı ?

Selam umutlu_1

Yumurta toplama işlemi bekar birinin bekaretine zarar verir canım. Ayrıca bu işlem Türkiyede kesinlikle yasak. Türkiyede hiçbir merkez bu işlemi yapmıyor bilgin olsun arkadaşım :((

Merhaba,

Ben Bahçeci Kliniğinde tüp bebek tedavisi görüyorum. Sizin bu sorunuzu ben bi arkadaşım için doktoruma sormuştum. Arkadaşımda bekar ve yumurtasını dondurmak istiyordu. Doktorum olmaz, yapamıyoruz yasal değil dedi. Bu tür işlemler Kıbrısta yapılıyormuş orda sorun değilmiş. isterseniz Kıbrıstaki merkezlerle görüşün. Ama bunu Türkiyede yapmıyolar canım

Son düzenleme:
Merhaba,

Ben Bahçeci Kliniğinde tüp bebek tedavisi görüyorum. Sizin bu sorunuzu ben bi arkadaşım için doktoruma sormuştum. Arkadaşımda bekar ve yumurtasını dondurmak istiyordu. Doktorum olmaz, yapamıyoruz yasal değil dedi. Bu tür işlemler Kıbrısta yapılıyormuş orda sorun değilmiş. isterseniz Kıbrıstaki merkezlerle görüşün. Ama bunu Türkiyede yapmıyolar canım

selam weliha,

Aynen bu işlem Türkiyede hiçbir yerde yapılmıyor, yasal değil çünkü bu yüzden yasak canım

weliha ve ssgul, çok teşekkür ederim cevaplarınız için çok sagolun.

weliha benim içinde bir iyilik yapıp doktoruna sorsan yumurta toplama işlemi bekarete zarar veriyor mu diye. şuan ben utanıyorum soramıyorum. Kıbrısta dogus tüp bebek merkezine testlerimi göndermiştim onlar sınırda oldugumu ve şuan tedaviye engel bir durum olmadıgını bir an önce başlamamı söylediler. Dogus tüp bebek merkezi hakkında bilgisi olan var mı acaba?

umudunsesi arkadaşım konunu dagıttım hakkını helal et. İnşallah hepimizin duaları bir gün kabul olur.

weliha benim içinde bir iyilik yapıp doktoruna sorsan yumurta toplama işlemi bekarete zarar veriyor mu diye. şuan ben utanıyorum soramıyorum. Kıbrısta dogus tüp bebek merkezine testlerimi göndermiştim onlar sınırda oldugumu ve şuan tedaviye engel bir durum olmadıgını bir an önce başlamamı söylediler. Dogus tüp bebek merkezi hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Son düzenleme:

umudunsesi arkadaşım konunu dagıttım hakkını helal et. İnşallah hepimizin duaları bir gün kabul olur.

Amin canım inşallah.. açıkçası canım pek doktoruma sormama gerek yok çünkü yumurta toplarken ister istemez rahime giriliyor yani bu bekarete mutlaka zarar verir :((

Kıbrıstaki merkezlere mail atsana yada numaranı gönder ararlar genelde merkezler yapıyor bunu ararlar. Zaten tüp bebek konusunda artık gide gele gide gele ihtisas yapmış kadar olduk :))))

CAnım yaa az önce yanlışlıkla boş mesaj atmışım :)))) Amin canım inşallah herkes dilediğine kavuşur...

merhaba gerçekten hiç sorun değil... biz de cevap buluruz elbet sorularımıza :) bence de çok doğru bir yola girmişssin. git kıbrısa bir an önce dondurt yumurtalarını sonradan üzülmemek için... bekaretin bozulur yalnız onu sormaya gerek yok. ama doktorun sana bir rapor verir bu işlemden sonra bekaretin bozulduğuna dair. ya da tercih eder misin bilmem ama dikiyorlar da Kıbrısta galiba. siteleri araştırırken bazılarında görmüştüm. şöyle düşün bir ameliyat oldun nasıl dikiş atıyorlar öyle açtıkları gibi bırakmıyorlar bu da aynı şey. hiç kafanda kurcalama maddi imkanın varsa koş hallet. keşke benim de senin gibi çarem olsaydı :(

merhaba kızlar nerelerdesiniz kimse yokmu???melhaaa ve umudun sesiii neler yaptınız donasyonla ilgili lütfen cevap verin :))

selam canım günaydınlar :))

Canım ben Kıbrıstan dün akşam döndüm cumartesi günü transferim vardı. Halil ibrahim tekinde tedavi görüyorum çok iyi bi doktor, zaten çok başarılı kendisi. eşimle baya bi araştırdık karar vermeden önce. inşallah bizede şans getirir ve bebeğime kavuşurum. Allah izin verirse 31 temmuz test günüm. heyecanla o günü bekliyorum sende dua et arkadaşım bana olurmu :((

Sen ne durumdasın canım, tedavi olarak ne yaptın ??

merhaba kızlar nerelerdesiniz kimse yokmu???melhaaa ve umudun sesiii neler yaptınız donasyonla ilgili lütfen cevap verin :))

merhaba...
biz son bir kez daha istda tüp bebek deniyoruz bu kez uzun protokol ve farklı ilaçlarla. işin açıkçası benim çok umudum yok ama aklımızda kalmasın.
bu arada da kıbrısta halil ibrahim tekinin merkezi ile görüştük yumurta donasyonu değil de bize çekirdek nakli daha uygungeldi. senin çekirdeğini alıp donorden alınan sağlam yumurtanın içine yerleştiriyorlar. yani senin özelliklerini taşıyor yine. bunu deniycez bu ay tüp bebek yine işe yaramazsa...
sen nasılsın? bu arada rumuzlarımız da aynı nedense aynı zamanlarda umudumuza kavuşacakmışısz gibi hissettm.. rumuz kardeşliği... adlarını da umut koyarız bebişlerin :)
sen ne durumdasın?
sevgiler

selam canım günaydınlar :))

Canım ben Kıbrıstan dün akşam döndüm cumartesi günü transferim vardı. Halil ibrahim tekinde tedavi görüyorum çok iyi bi doktor, zaten çok başarılı kendisi. eşimle baya bi araştırdık karar vermeden önce. inşallah bizede şans getirir ve bebeğime kavuşurum. Allah izin verirse 31 temmuz test günüm. heyecanla o günü bekliyorum sende dua et arkadaşım bana olurmu :((

Sen ne durumdasın canım, tedavi olarak ne yaptın ??

çok geçmiş olsun... bizi habersiz bırakma . hem güzel haberlerini duymaya hem de senin deneyimlerine ihtiyacımız var...

Merhaba canım. Bende Halil İbrahim Tekinde sperm donasyonu yaptırdım ve geçen hafta hamilelik haberimi aldım haftaya kese görmeye gitcez inşallah :)) yani diyeceğim kızlar HİT.ten vazgeçmeyin kesinlikle doğru karar. sizlerinde güzel haberlerini alıcaz en kısa zamanda inşallah.

Back
X