Bu beklentim çok mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

büyük oğlunuz çok çok yanlış bir algı yerleştirmiş zihnine. umarım bunu iyice kökleşmeden silebilirsiniz beyninden.
zira kadının erkeğe ses yükseltemeyeceğini, kadının özür dilemek zorunda kaldığını düşünüyor.
çok üzüldüm

eşinize okutun.
o evde yaptığınız işler var ya hepsi için ayrı ayrı hizmet sektörü var.
temizlik için birini alsanız 300 den aşağı gelen yok
yemek yapmak için birini alsanız haftafa 3 gün anlaşsanız sallıyorum tamamen 1000 lira olsa.
çocuk bakıcıları yasal hakları falan 4000 bulur.
haftada 4 kere alsanız temizlikçiyi 1200
hadi bulaşığı çamaşırı geçtim toplam 6200 yaptı.
sizin aile bütçesine sağladığınız katkı bu.
eşiniz ne kadar maaş alıyor bilmiyorum ama para kazanıyorum çalışıyorum sen evde oturuyorsun çok çağ dışı bir kafa.
dışarıdan sigortanızı falan ödüyor mu bu süreçte eşiniz?
ortak yaşam alanını kadına yıkıp karşılığının onun görevi olduğu açıklaması vicdan sahibi bir insana yakışmaz. siz onun eşisiniz etinden sütünden faydalanacağı her işr koşmanız gerektiğini düşündüğü çalışanı değilsiniz.

kırmamak için o konuya girmemiştim ama benimde ilk dikkatimi çeken buydu.
keşke oğlunun psikolojisini düşünen babası olsaydı da o özür dileseydi karısından.

bu kafadaki erkekler şunu hiç akıl etmiyor ama. eskiden kadınlar -eğitim vs de az olduğundan, iş imkanları da kısıtlı olduğundan- çalışmıyormuş ama erkekler ceplerine yeterince harçlığı koyuyorlarmış. bir nevi maaş gibi. cebinde parası, sadece eve değil kendine de gayet rahat harcıyormuş kadınlar.
en azından ben böyle örnek çok duydum ve gördüm.
şimdi resmen kadının evde olmasını boğaz tokluğuna işçilik haline getirdi bu tip adamlar.
yatacak yerin ve yemek var yeter gibi bir tutum.
bu hesapladığın rakamı her ay karısını versin bakalım neler oluyor.

Ben de iki küçük çocuk sahibi bir anne olarak, ikisine tek başına bakmak bine bölünmek gibi bir şey diyorum. Daha bu sabah düşündüm bu bebeklerle ve evin işiyle yardımsız bakmak İMKANSIZ. Nerdeyse 10 yıl kadar dışarıda çalıştım, biliyorum insanlarla uğraşmak çok zor ama en zor günlerimi evde çocuk bakmaya evin işlerine yetişmeye çalışırken yaşadım. Sizin yükünüzü hafifletse eline yapışmaz, erkekliğinden eksilmez. Siz onun hayat arkadaşısınız size yardım etmezse bu çok düşüncesizlik olur. Ben çevremde ne kadınlar gördüm yapmıyor ya bildiğin hiç iş yapmıyor kadın ne dersen de, adam o pis evde rahat yaşayacak oturacak ortam bulamıyor, çocuklar o düzensizliğin içinde mağdur oluyor, ne şartlarda büyüyor, benim kayınbabam en basitinden, alışveriş, yemek yapma, sofra kurma, kaldırıp yıkama her iş onda, hala da yemeklerini beğenmiyor kayınvalidem, kendisi o kadar tembel ki yapabileceği halde hiç bir şey yapmıyor sadece tuvalete kalkıyor adam mecbur nefret ede ede yapıyor. Bir şeylerin de kıymetini bilmek, iyi niyet göstermek lazım. Siz yükün altında ezilirseniz çocuklarınız da mutsuz olur, eşinize de yansır. Ama sizi iyi hissettirecek şeyleri yapması çok kolay, az zamanını alır ve onu yormaz, ondan sonra çocuklara da daha mutlu bi anne olursunuz, kadın mutlu olursa çok şey değişir

kırmamak için o konuya girmemiştim ama benimde ilk dikkatimi çeken buydu.
keşke oğlunun psikolojisini düşünen babası olsaydı da o özür dileseydi karısından.

muhtemelen bundan önce de benzer şeyler yaşandı ki çocuk bunu içselleştirmiş. tepkisini net şekilde de böyle vermiş.
yardım etmeyen adam, senin vazifen diyip hizmetçi muamelesi yapan adam, özür dileyen kadın.
bu denklem zor.

çalışan kadınların evinde de yardımcılari yok onlarda işten geldim ben diyip oturursa nolcak.

Evde olan kadinin yükü çalışandan fazla cunku çalışan kişinin mesaisi bitiyor eve geliyor dinlenecek keyif yapacak ..

Ev hanımı nerede ne zaman dinlenecek acaba ????

Eşiniz niye bu kadar "calisiyorum" triplerinde acaba? Cok mu agir bir iş?

Bizim cocuk yok, ben calişmiyorum. Eşim cam siler, balkon temizler( bunlar hergun olmuyor)
Kendi ütüsünü yapar, kendi daginikligini toplar, bazi haftasonlari kahvalti hazirlar, arada makina boşaltir.
Büyük temizlik yapiliyorsa evin bölümlerini aramizda paylaşir girişiriz.

Tabi ki cocuksuz ve calismiyor olarak günlük işleri daha çok ben yapiyorum ama 2 cocuklu olsaydim eşim biraz daha ustune alabilirdi.

Evde sadece ben çalışsaydım eşim çalışmasaydı ben de her şeyi ondan beklerdim yalan yok. Burada herkes olaya kendi açısından kadın gözüyle bakmış, empati kurmamış. Şaşırmadım tabii . Eşiniz ne iş yapıyor? Üç aylık bebeğiniz var, o zaman eşiniz yardım etmek zorunda. Haftada ya da onbeş günde bir temzilikçi çağırmayı teklif edin. Kendisi yapmayacaksa bari yardımı bu şekilde olsun

Dolapların üstünün tozunun alınması, perde asma çıkarma, cam kapı silme işleri eşime aittir, çünkü boyu 1.85 ve fiziksel olarak daha güçlü, bir zahmet yapsın. O yaparken hiç zorlanmayacak ama ben yapsam kolum belim boynum tutulacak. Gerçekten biraz vicdan diliyorum eşinize. Bir gıdım vicdanı olsa size yıkmaz bu işleri. (Ajitasyon yapıyorum enişte okuyacak diye =)) ) Bu arada o ev ikinizin ortak yaşam alanı, ne diye sadece siz rezil olacakmışsınız? Bırakın evi bok götürsün, 2 çocuk var yahu el insaf. Dolabın üstü de kalıversin yani..

Ev işi yapmayan erkek zaten yeterince itici de, bir de hem yapmayıp hem kadına iş buyuran erkeklerin kafasını duvara sürtüp kıvılcım çıkartasım geliyor. Sen haklısın kardeş.

Ben doğru bulmadım özür dilemenizi.

Aktif çalışmıyorum bu ara. Evden azıcık çalışıyorum. Vaktim bol. 9 senelik evliyim çocuğum yok, tek başıma temizlik yaptığım gün sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Pandemi öncesi yardımcı geliyordu her hafta, şimdi eşimle birlikte yapıyoruz.

Eşim temizlik kadın işidir düşüncesinde olan bir adam değil. Ama öyle olsaydı da pislik içinde yaşardı. Birlikte yapmadığımız sürece el sürmezdim hiç bir şeye.

Bu eşine yardım etmeyen erkeklerin asıl probleminin merhamet duygularının yetersiz olması diye düşünüyorum. Mesela hasta olsanız sizin ona gösterdiğiniz ilgiyi o size gösterir mi? Temizlikte de aynı şey geçerli. Yorgun olduğunuzu görüp sizin için üzülmediğinden bir işin ucundan da ben tutayım demiyor. Yetiştirilme tarzı da önemli. Muhtemelen annesinin evinde de tüm işi annesi yapıyordu. Sizin beklentiniz yüksek değil ama olmayınca da olmuyor. Içinden gelmediği sürece kavga kıyamette olsa yaptıramazsınız. O yüzden hiç sinirlerinizi bozmayın yardımcı alın.Erkek anneleri olarak bu düzeni bizler değiştireceğiz. Bizim nesilin bu saatten sonra kendisi için çözüm bulabileceğini sanmıyorum ama geleceğin kadınları için bu sorunu ortadan kaldırmak bizim elimizde.

Bir de bebek 3 aylık mı? çok mu kolaymış acaba hem bebek bakıp hem ev işi yapmak? Bende bir tane bebek var, normalde çalışıyorum ama şu an evdeyim kızıma bakıyorum. Ev asgari yaşanabilir düzeyde öyle diyeyim. Yemeği akşam eşim işten gelince beraber yapıyoruz. Temizlik ortalık toparlama vs haftasonları beraber. Eşim evde olduğu sürece bebekle de ilgileniyor. Ben yine de çok yoruluyorum.

Madem bunu okuyacak bir eş var ;

Güzel kardeşim karınla aynı gemidesiniz, iki tane gül gibi evlat büyütürken senden başka desteği yok. Sevdiniz evlendiniz, bir düzen kurdunuz; işte , sefa da ikinizin, paylaşacaksınız. Zor bir devirde yaşıyoruz, herkes yorgun ve stresli buna ancak ev içinde güzel geçinerek dayanabilirsiniz. Hariçten gazel okuyorum sanma ben 44 eşim 46 yaşında, azıcık eve erken gelse süpürür siler, güç gerektiren işleri yapar ki hafta sonuna az işimiz kalsın. Pazara o gider, marketi halleder, elim ayağımdır, üstelikte erkeğin kalkıp suyunu bile almadığı koyu ataerkil bir ailenin evladıdır. Bu işler sevgiyle, dayanışmayla ilgilidir, hayat müşterektir, çocuk büyütmek dışarıda çalışmaktan çok daha ağır bir iş, sen o ailenin babasısın sen destek vermezsen huzur bozulur o yüzden eşine destek ol, çok mutlu olun inşallah

Aslında o dolabın tozu değil mevzu.
Bunu tamamen sizin sorumuluğunuzda görmesi.
Dese ki çok yoruluyorum iş yerinde sana da destek olamıyorum diye düşündüğünü hissettirse bu kadar mesele bile olmayacak belki. Yada çocuklarla ben vakit geçirirken sen de evin işlerine bak istersen.
Ki kirli olsa sizi ayıplayacak insanlarla da görüşmeyin.

Bazı erkek onun tozlandığını bile farketmez.
Szizin eşini hem farkediyor, hem de laf olur diye aba altından laf söylüyor.
Ama farkettiyse de zor değil, eline alacağı bir ıslak mendil.

Bebeğim iki aylık o kadar iş yapamıyorum ki. Akşam geldiğinde bebeği eline verip yemek hazırlıyorum. Yemekten sonra da işte bi tane dolap düzenlemesine falan bakıyorum. Zaten hiç sevmem temizlik yapmayı iyice zorlaşınca kendime böyle bir düzen oturtmaya çalışıyorum ev iyice uçmasın diye. Yüzey temizleyicili ıslak mendil de evin ortasında duruyor işte hangimiz görürsek hızlıca halledelim diye de söyledim. Sağolsun hem yardım ediyor diğer işlerime. Bebeğim doğana kadar da evin tüm temizliğini benim yemeğimi o hazırladı. Eşlerimizle hayatı paylaşıyoruz sonuç olarak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…