Bu beklentim çok mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen, adam evdeki karısına psikolojik şiddet uyguluyor, yetmez gibi bir de bize saldırıyor. Ben de anlamadım konunun amacını. Durduk yere sinirlendik, laf yedik, oturduk.

Ben çalışmıyorum şu an evdeyim ama eşim temizlik yaptığımda eğer denk gelirse ve yardım talep edersem mutlaka yardımcı olur.
Mesela bugün pazar.Kalkmış kahvaltı hazırlamış kedinin kumunu temizlemiş ortalığı süpürmüş ben süpürge sesine uyandım saat 11 i geçmişti.
Kızımı beni kahvaltıya çağırması için yollamış bende kalkmak istemiyorum babana söyle yatağıma getirsin kahvaltımı dedim
Amann anne sende ya diyerek gitti babasına söyledi.Oda içerden seslendi baktım (hadi yavrum kalk bu kadar şeyi nasıl sığdırayım tepsiye) diye Neyse bir zahmet kalkıp masaya oturdum.Tabiki biraz çemkirerek bu saatte neden uyandırdın gibilerinden.Bişey demedi.Annesini çağırmış oda geldi hep birlikte yedik.masayı ben topladım ..çöp varmı atılacak dedi verdim çıktı gitti dolaşmaya.Akşam gelir.

Yani bu bir örnek sadece.Eşiniz size değer veriyorsa zaten yardımcı olur.Ama anladığım olay biraz güç savaşına dönmüş aranızda.Acaba üslubunuzdamı bir hata var.yani eşinize karşı nasıl davranmanız gerektiğini en iyi siz bilirsiniz onu en iyi tanıyan sizsiniz sonuçta.
Yani eşinize,aşkım ya şu dolabın üzerine uzanamadım boyum yeterli değil maalesef sana zahmet bezi sıkıp versem silebilirmisin ,gerçekten yardımına ihtiyacım var deyip bir öpücük kondursanız yanağına yinede yapmazmı ki?

Erkekler gerçekten egolarının okşanmasından büyük haz alırlar.Genelinin annelerine düşkünlüğüde bundandır.Anneleri oğullarını hep pohpohlar ve her istediklerini yaptırırlar.Biraz öyle olmak lazım bence.. Yani 18 yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum.
En basit örnek kavanozu açabilmeme rağmen genellikle eşime götürür açtırırım sonrada (ay süpersin gücüne hayranım falan derim hep)
Yani uslüp oldukça önemli
Bu arada bu kısımları eşinize okutmayın lütfen

Dur 2 dakka kocamı öveyim o zaman

Öncelikle ben şu an çalışmıyorum.

Eşimin tek boş günü cumartesi. Ben çalışmadığım için fazladan çalışıyor her akşam eve gelişi 9u buluyor bazen çocuklarını göremiyor.

O tek boş gününde evde temizlik yapıldı yapıldı yoksa benim yapma imkanım sıfıra yakın ve şu an evi b.k götürüyor.

Ama biz dün ne yaptık? Sabah ailece dışarıda kahvaltı yaptık oradan çıktık çocukları eğlenebilecekleri bir yere götürdük. Oradan kitapçıya uğrayıp oğluma seçtiği birkaç kitabı aldık. Oradan pastaneye gidip pasta aldık eve geldik ve akşam yemeğimizi de dışarıdan söyledik.

Gece ufaklık hiç uyumadı sabah eşim çıktı sonra arada 45 dk kadar eve uğradı. Yarım saat uyuyayım kötüyüm dedim çocukları bıraktım yattım. Kendisi giderken beni kaldırdı nasıl olduğumu sordu isterse dersini erteleyebileceğini gitmeyebileceğini söyledi. İyiyim dediğimde de yemekle falan uğraşma dışarıdan söyleriz dedi gitti.

Kocanızı eşini döven çalışanını görüp şükretmenizi beklediğinde böyle İNSANların varlığını bilin adamı normalleştirmeyin.

Benim babamın 10 kiloluk hilte kullandığı,bedensel ve zihinsel olarak yorulduğu bir işi var. Kendi işi olduğu için cumartesileri de çalışıyor,bazen pazar da çalışmasi gerekiyor.
Ama ne kadar yorgun olsa da evde yemek yoksa yemek yapiyor,makina bittiyse çamaşırları asıyor, perdeleri takıyor. Biz küçükken annemin uzun süren bir rahatsızlığı olmuş,o dönemde de öğle yemeğine eve gelir,bize yemek yedirir ise gidermiş falan. Çocuk yıkanması,bezlenmesi,yemek,anneyi hastaneye götürmek falan onun yaptığı seylermis.
Ki bu bahsettiğim otuz sene önceki olaylar. Babam da iyi bir aileye - iyi bir Eğitime sahip, aile değerlerini kök aileden öğrenmiş birisi değil. İnsan olduğu için bu şekilde yaşıyor.
Ve asla anneme 'calismiyor' demez. Tam tersine her zaman ev kadınlarının çoğu çalışandan daha çok çalıştığını söyler, "iş biter-evin işi bitmez" der .
Ben böyle gördüm,bunu bildim. Sizinki gibi bir kocam olsa - Allah korusun ama- kocam diye koluma takmazdim. Çünkü adam beni karısı gibi değil para vermediği hizmetçisi gibi görüyor.
Eve bıraktığı üç kuruş, onunla da zaten yemek vs yapiyorsunuz.
Siz olmasanız iki çocuğa bakan bakıcıyi sgksiz,kaçak çalıştırirsa 2500 para verecek, haftada iki normal temizlik yapacak kadına 250*8 ayda 2000 verecek, ayda bir dipkose temizlik için 400 lira verecek.
Yemekleri hiç saymıyorum bile ama evde yaptığınız iş, en ucuzundan briini bulsan aylık 5000 liralık iş. Ki yemeği saymadım. Bir tabldotcu ile anlassa akşam yemekleri 1 adam iki çocuk doyacak şekilde günde 80 falan tabldotcudan alsa ,o bile ayda 2400 yapar.
Ama siz calışmiyorsunuz.
İnsan böyle kör olamaz ya

Girmez evet. Onların kocalarına sor bakalım, adamların hayatının içine etmişler sana da akıl veriyorlar diyor. Kocalariniz çok mutsuzmus hanımlar.
O adamların karıları çook mutlu ama. Beyin yorgunu eşiniz bizim kocalarımızın mutluluğuna beynini çalıştıracağına kendi karısının mutluluğa kafa yorsun.

Ben haktan eşitlikten yanayım ama senin gibi ev hanımları kızıyor buna

ne eşitliği allasen.
adamın beyni yoruluyormuş madende çalışmıyor yani.
2 küçük çocuk ev işi yemek ütü vs vs.
hani hak hani eşitlik
kadında evi temizle dememiş yani 3 dolabın üstünü sil demiş yazıyla üç.. sade üç.
adam şımarğın teki bencil ve merhametsiz.
bu erkeklerin çalışıp para kazanıyor olmalarını ulvi bir mevzuya dönüştürmelerine hastayım.
büyük iş yapıyorlar.
kapasitelerinin üstünde iş hayatı onlar için.
çalışıp eve gelince evi çekip çeviren çocuklarını çekip çeviren bir dünya kadın var.
kadının yaptığı işin yarısını bile yapmayı beceremeyip birde mızmızlanıyorlar.
neden çünkü beyni yoruluyormuş

Bana bugün en son, falanca çalışanım eşini dovuyormus, sen hala toz derdindesin gibisinden bir şey söyledi. Adam aynı baştakiler gibi, daha kötüsünü gösterip, haline sukret diyor.
Başka şeyler yazacaktım ama aralarda ki yorumlarınızı okuyunca, sinir zıplatmak için açılmış gibi geldi konu.

Yok eğer gerçekse bu zihniyette bir "adamdan" iki çocuk dünyaya getirdiğinize göre şuanki bunalmaniz dışında, eşinizden farklı bir düşünceye sahip olduğunuzu sanmıyorum. Çokta şey yapmayalım.

Konu sahibesinin talebi üzerine yorumlara kapatılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…