adam üstün erkek nesline karşı komplo kuranları görmüş, büyük oyunu bozmuşEşim kendini beğenmis, egosu göklerde, erkek ve kadın arasında fark olduğunu düşünen biri. Annesi öyle yetiştirmiş. Ben bir kadın olarak zaten yatkinmisim, temizliğe, çocuk bakmaya. Onun eline yakışmıyormus bile.
Cevaplarınızi zorla tutusturdum eline, biraz okuyup size de birkaç şey söylememi istedi; sizler genel olarak evinde mutsuz, fantezi dünyasında yaşayan, bu gibi boş beleş yerlerde ego tatmini yapmak için, başkalarının güzel evlikliklerini bozmaya çalışan boş insanlarmissiniz. Onlara işleri yokmuymus, evini temizlesinler böyle boş şeylerle ugrasacaklarina dedi. Bunu iletmemi istedi.
Bir de, ortada buyuk bir haksızlik varmış, o da erkekler kulübüne yazarmis bla bla. Ben böyle şeyleri, lise de yapardım diyor, bu foruma ve içindeki insanlara inanmıyor. Bot onlar dedi.
.
Tabi tabi, hatta kadının düşmanı da kadınEşim kendini beğenmis, egosu göklerde, erkek ve kadın arasında fark olduğunu düşünen biri. Annesi öyle yetiştirmiş. Ben bir kadın olarak zaten yatkinmisim, temizliğe, çocuk bakmaya. Onun eline yakışmıyormus bile.
Cevaplarınızi zorla tutusturdum eline, biraz okuyup size de birkaç şey söylememi istedi; sizler genel olarak evinde mutsuz, fantezi dünyasında yaşayan, bu gibi boş beleş yerlerde ego tatmini yapmak için, başkalarının güzel evlikliklerini bozmaya çalışan boş insanlarmissiniz. Onlara işleri yokmuymus, evini temizlesinler böyle boş şeylerle ugrasacaklarina dedi. Bunu iletmemi istedi.
Bir de, ortada buyuk bir haksızlik varmış, o da erkekler kulübüne yazarmis bla bla. Ben böyle şeyleri, lise de yapardım diyor, bu foruma ve içindeki insanlara inanmıyor. Bot onlar dedi.
Akşamları yemekten sonra bazen masasını toplar. Örtü silkeleme ve silme işi bana kalır. Bazen de diğerini uyuturken, minige bakar, en son alti dakika bakip (dakika tuttum ben) akşamları dinlenmem gerekiyor ama ona da izin vermiyorsun diyerek isyan etti.
Ağır iş mi bilmiyorum, kendisi yönetici. O kadar insanı yonetiyorum, seni yonetemedim dedi. Beni de yönetecek elinden gelse
Oğlumun ozur dile demesi "kadın özür dilemeli" algisindan değil. Geçen ay bir tartışma olmuştu, babasını yollamıştı, annemden özür dile diyerek. Çocuk kusluk olsun istemiyor. Oğlumu babası gibi yetistirmiyorum bu arada. bana çok yardımcıdır, kardeşine babasından çok bakar. Sofra toplar, bulaşıklarini dizer, evi fazla dagitmaz, dagitirsa toplar bla bla. Ben yetiştiriyorum ne de olsa.
.
Öf aynen kadınlara tecavüz edenler dövenler psikolojik ekonomik şiddet uygulayanlar erkekler degilmişçesine üstüne kötülük kadında aranır bir de...Tabi tabi, hatta kadının düşmanı da kadın
kocanıza söyleyin , hani kadınlar Allah ın emanetiydi? namusa gelince ortalığı ateşe vermeyi biliyorlar, ama yardım etmeye gelince mi kaçıyorlar?Eşim kendini beğenmis, egosu göklerde, erkek ve kadın arasında fark olduğunu düşünen biri. Annesi öyle yetiştirmiş. Ben bir kadın olarak zaten yatkinmisim, temizliğe, çocuk bakmaya. Onun eline yakışmıyormus bile.
Akşamları yemekten sonra bazen masasını toplar. Örtü silkeleme ve silme işi bana kalır. Bazen de diğerini uyuturken, minige bakar, en son alti dakika bakip (dakika tuttum ben) akşamları dinlenmem gerekiyor ama ona da izin vermiyorsun diyerek isyan etti.
Ağır iş mi bilmiyorum, kendisi yönetici. O kadar insanı yonetiyorum, seni yonetemedim dedi. Beni de yönetecek elinden gelse
Oğlumun ozur dile demesi "kadın özür dilemeli" algisindan değil. Geçen ay bir tartışma olmuştu, babasını yollamıştı, annemden özür dile diyerek. Çocuk kusluk olsun istemiyor. Oğlumu babası gibi yetistirmiyorum bu arada. bana çok yardımcıdır, kardeşine babasından çok bakar. Sofra toplar, bulaşıklarini dizer, evi fazla dagitmaz, dagitirsa toplar bla bla. Ben yetiştiriyorum ne de olsa.
.
Aslında erkeklere direk sen yap, sen temizle diyince yapmıyorlar özellikle kendileri çalışıyor eşleri çalışmıyorsa... Zaten gün boyu evdesin kafasını yaşıyorlar.Merhaba;
İki Küçük çocuklu bir evliliğim var. Hemen konuya giriyorum. Evimiz çabuk tozlanan bir ev. Üç tane dolap düşünün, onların sadece üst kısmının tozunun alınması lazım. Eşim bunu söylediğinde ''ben yapmıyorum sen yap" dedim. Sertçe söyledim bunu çünkü öncesinde, evi temizlemek senin işin, ben yapmam dedi. Herşeyi temizlemek benim işimmiş, ne kadar yorgun olursam olayım, Ben yapacakmisim, millet gelince, ben rezil olurmusum.
Yapmadım, yapmayacağım. İki küçük çocukla, yetisebildigim kadar yetisiyorum, bu kadar oluyor. İş birazda inada bindi çünkü dusuncesizlik var ortada. Ben çalışıyorum diyor, ben de çalışıyorum evde deyince, sen evdesin en azından diyor. Her şekilde kendini haklı çıkarıyor.
Hanımlar, siz de durumlar nasıl. Gelen cevapları ona da okutacagim.
Biz botmuymuşuzEşim kendini beğenmis, egosu göklerde, erkek ve kadın arasında fark olduğunu düşünen biri. Annesi öyle yetiştirmiş. Ben bir kadın olarak zaten yatkinmisim, temizliğe, çocuk bakmaya. Onun eline yakışmıyormus bile.
.
Evet ben küçükken babam baya bir para verirmiş anneme. Daha sonraları da annem ihtiyacı olduğunda hep söylerdi “bana şu kadar lazım” diye. Mutfak ve pazar alışverişine birlikte çıkarlardı. Giyim, aksesuar, dışarıda yeme, gezme ve kuaför parası olurdu harçlığı sadece.bu kafadaki erkekler şunu hiç akıl etmiyor ama. eskiden kadınlar -eğitim vs de az olduğundan, iş imkanları da kısıtlı olduğundan- çalışmıyormuş ama erkekler ceplerine yeterince harçlığı koyuyorlarmış. bir nevi maaş gibi. cebinde parası, sadece eve değil kendine de gayet rahat harcıyormuş kadınlar.
en azından ben böyle örnek çok duydum ve gördüm.
şimdi resmen kadının evde olmasını boğaz tokluğuna işçilik haline getirdi bu tip adamlar.
yatacak yerin ve yemek var yeter gibi bir tutum.
bu hesapladığın rakamı her ay karısını versin bakalım neler oluyor.
Evliligin anlami sadece çocuk doğurmak mi? Yardimlaşma nerde kaldi? Ayni evi paylaşmak derken ayni evde uyumak kastedilmiyor. Kocaniz sadece şunu bilsin 2 çocuğa bakmak işde çalişmakdan çok daha zor. Mesaisiz bir iş annelik. Hastalandiginda bile izin alamiyorsun. Toz almak kadin işi mi? Nerde yazildi? Bir bezi alip masanin uzerinde gezdirmek erkekliginden birşey mi eksiltir. Yorgunum yapamiyorum derse neyse ama benim işim değil demek çok gerice bir dusunce. Bir insanin oturduğu yeri temizlemesi için cinsiyetinin kadin olmasi gerekmez yaşadigi alani temiz tutmak insan olan herkese has bir davraniş. Eve hayat arkadaşi getiriyorlar bakici değil. Tembellige don biçmesin. Ben hamile olduğumda eşim yemeyi kendisi yedirirdi. Afedersiniz istifra edince benim anneme bile temizletmiyordu yerleri. Kendisi gelip yapardi bu zamana kadar bir kere dile getirmişliği yok. Birbirinize karşi anlayişli olun, birbirinize yardim edin. Ayni evin içinde iş bolgusu olmaz.Merhaba;
İki Küçük çocuklu bir evliliğim var. Hemen konuya giriyorum. Evimiz çabuk tozlanan bir ev. Üç tane dolap düşünün, onların sadece üst kısmının tozunun alınması lazım. Eşim bunu söylediğinde ''ben yapmıyorum sen yap" dedim. Sertçe söyledim bunu çünkü öncesinde, evi temizlemek senin işin, ben yapmam dedi. Herşeyi temizlemek benim işimmiş, ne kadar yorgun olursam olayım, Ben yapacakmisim, millet gelince, ben rezil olurmusum.
Yapmadım, yapmayacağım. İki küçük çocukla, yetisebildigim kadar yetisiyorum, bu kadar oluyor. İş birazda inada bindi çünkü dusuncesizlik var ortada. Ben çalışıyorum diyor, ben de çalışıyorum evde deyince, sen evdesin en azından diyor. Her şekilde kendini haklı çıkarıyor.
Hanımlar, siz de durumlar nasıl. Gelen cevapları ona da okutacagim.
Bu durumun kadını erkeği yok. Yani kadın gözüyle değil insan gözüyle bakıyoruz aslında. sizin söylemleriniz eski toplumun yetiştirdiği kız ve erkek çocuklarına yüklediği bir misyon. kimisi doğru bulmadığı bu zinciri kırıp daha demokratik bir yaşam tarzı istiyor kimi de bu zincirin parçası olup ananevi kurallara sıkı sıkı tutunup sonraki nesle aktarıyor.Evde sadece ben çalışsaydım eşim çalışmasaydı ben de her şeyi ondan beklerdim yalan yok. Burada herkes olaya kendi açısından kadın gözüyle bakmış, empati kurmamış. Şaşırmadım tabii . Eşiniz ne iş yapıyor? Üç aylık bebeğiniz var, o zaman eşiniz yardım etmek zorunda. Haftada ya da onbeş günde bir temzilikçi çağırmayı teklif edin. Kendisi yapmayacaksa bari yardımı bu şekilde olsun
Bu düşüncede bir adamı evlenmek için seçip birlikte aile kurma kararını siz verdiniz değil mi? Zorla evlendirmediler bu yontulmamışla sizi?Eşim kendini beğenmis, egosu göklerde, erkek ve kadın arasında fark olduğunu düşünen biri. Annesi öyle yetiştirmiş. Ben bir kadın olarak zaten yatkinmisim, temizliğe, çocuk bakmaya. Onun eline yakışmıyormus bile.
Kayinvalideye sonda mi takilsa acabaBen de iki küçük çocuk sahibi bir anne olarak, ikisine tek başına bakmak bine bölünmek gibi bir şey diyorum. Daha bu sabah düşündüm bu bebeklerle ve evin işiyle yardımsız bakmak İMKANSIZ. Nerdeyse 10 yıl kadar dışarıda çalıştım, biliyorum insanlarla uğraşmak çok zor ama en zor günlerimi evde çocuk bakmaya evin işlerine yetişmeye çalışırken yaşadım. Sizin yükünüzü hafifletse eline yapışmaz, erkekliğinden eksilmez. Siz onun hayat arkadaşısınız size yardım etmezse bu çok düşüncesizlik olur. Ben çevremde ne kadınlar gördüm yapmıyor ya bildiğin hiç iş yapmıyor kadın ne dersen de, adam o pis evde rahat yaşayacak oturacak ortam bulamıyor, çocuklar o düzensizliğin içinde mağdur oluyor, ne şartlarda büyüyor, benim kayınbabam en basitinden, alışveriş, yemek yapma, sofra kurma, kaldırıp yıkama her iş onda, hala da yemeklerini beğenmiyor kayınvalidem, kendisi o kadar tembel ki yapabileceği halde hiç bir şey yapmıyor sadece tuvalete kalkıyor adam mecbur nefret ede ede yapıyor. Bir şeylerin de kıymetini bilmek, iyi niyet göstermek lazım. Siz yükün altında ezilirseniz çocuklarınız da mutsuz olur, eşinize de yansır. Ama sizi iyi hissettirecek şeyleri yapması çok kolay, az zamanını alır ve onu yormaz, ondan sonra çocuklara da daha mutlu bi anne olursunuz, kadın mutlu olursa çok şey değişir
Ben çalışsaydım eşim çalışmasaydı ben de ondan beklerdim dedim. Okuduğumuzu anlayalım lütfen.sizin söylemleriniz eski toplumun yetiştirdiği kız ve erkek çocuklarına yüklediği bir misyon. k
Valla ailemin tek kızıyım. El bebek gül bebek büyüdüm. Okudum ve meslek sahibi oldum, çalışıyorum. Henüz evlenmedim, kendim çalışıp kendim yiyorum. Sırf kocanız gibi kendini bir şey sanan Türk erkekleri yüzünden evliliğe sıcak bakmıyorum. Anasının büyütemediği, babasının güdemediği herifleri alıp da "bakmak" istemem. Çocuk bakmak istesem doğururum zaten. Bu halimle gayet mutluyum. Kimseye hizmet etmiyorum, bunları da müthiş kokan filtre kahvemi içerken yazıyorum. Az sonra da maskemi yapıp ojemi süreceğim mesela.Cevaplarınızi zorla tutusturdum eline, biraz okuyup size de birkaç şey söylememi istedi; sizler genel olarak evinde mutsuz, fantezi dünyasında yaşayan, bu gibi boş beleş yerlerde ego tatmini yapmak için, başkalarının güzel evlikliklerini bozmaya çalışan boş insanlarmissiniz. Onlara işleri yokmuymus, evini temizlesinler böyle boş şeylerle ugrasacaklarina dedi. Bunu iletmemi istedi.
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?